gymn

Κλασική καλοκαιρινή Κυριακούλα, ζέστη, ήλιος και καλή διάθεση, το τρίπτυχο που χρειάζεται για  εξόρμηση στη θάλασσα με φίλους. Η μονοήμερη εκδρομή κανονίστηκε και το πρόγραμμα είχε ολοήμερη απόδραση σε παραλία για μπάνιο και μετά μπιρίτσα και κοκτεϊλάκι στο beach bar. Ξεκάθαρα η πιο κατάλληλη ευκαιρία για να αναδείξεις το καινούργιο μαγιό που πήρες για τη σεζόν. Η έκπληξη της ημέρας έρχεται όταν φτάνοντας ανακαλύπτεις ότι η παραλία που είχες επιλέξει, είναι γυμνιστών. Να πάνε κρίμα τα χιλιόμετρα που έγραψε το κοντέρ; Εγώ προτείνω να παραμείνεις εκεί με την παρέα.

Το πρώτο σοκ, ιδίως την πρώτη φορά που θα βρεθείς σε τέτοια παραλία, είναι κάπως δεδομένο, το γυμνό μέχρι τότε είναι στο μυαλό σου συνδεδεμένο με πιο προσωπικές στιγμές, έτσι το μάτι χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να το συνηθίσει σε εξωτερικό χώρο, πόσο μάλλον με το φως του ηλίου που δεν αφήνει τίποτα κρυφό.

Οι πρώτες σκέψεις σε διχάζουν, «μα το σώμα μου έχει ατέλειες, πώς θα γδυθώ τελείως;», «θα με κοιτάνε όλοι», «μα ντρέπομαι να γδυθώ μπροστά στους φίλους μου». Από την άλλη όμως υπάρχει μέσα σου το «μικρόβιο» που σε βασανίζει και σου υπενθυμίζει πως για να το προτιμά τόσος κόσμος, κάτι θα ξέρει.

Εκεί έρχεται και το «αν δεν το κάνω τώρα, τότε πότε»; Έτσι αποφασίζεις να το δοκιμάσεις. Η ντροπή που σε διακατέχει στην αρχή είναι λογική και φυσικό επακόλουθο, όπως και οι αμήχανες ματιές δεξιά και αριστερά που κατά λάθος πέφτουν πάνω σε «απόκρυφα» σημεία άλλων ανθρώπων -όχι και τόσο απόκρυφα στην προκειμένη.

Αυτό που ακολουθεί όμως είναι πολύ διαφορετικό από την αρχική ντροπή, είναι ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ελευθερίας, ένας εναγκαλισμός με το ανθρώπινο σώμα.

 

 

Το δύσκολο είναι μέχρι να γδυθείς και να αντιληφθείς ότι κανείς εν τέλει, δεν ενδιαφέρεται για το πώς δείχνεις. Είναι σαν άγραφος κανόνας μεταξύ γυμνιστών. Δεν έχουν σημασία τα πέντε παραπάνω κιλά που πήρες, η κυτταρίτιδα, ή η μορφή του σώματός σου, το μόνο που έχει σημασία είναι ο ήλιος, τα νερά και η καλοπέραση.

 
Είναι αξιοσημείωτο πως το γυμνό σε μια τέτοια φάση είναι κάθε άλλο παρά πρόστυχο ή προκλητικό, ακριβώς γιατί στην ατμόσφαιρα δεν επικρατεί τίποτα ερωτικό προς έκπληξή σου. Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά έχεις ήδη συνηθίσει και όλα σου φαίνονται τόσο κανονικά, λες κι έτσι θα έπρεπε να είναι από πάντα.

Η ζέστη του ηλίου είναι αλλιώτικη και η πρώτη βουτιά στο νερό είναι ένα συναίσθημα τόσο καινούργιο μα τόσο γνώριμο παράλληλα, μάλιστα πολλοί το ταυτίζουν με την αίσθηση που έχουμε σαν έμβρυα στη μήτρα -μπορεί να μην το θυμάσαι αλλά γι’ αυτό είναι γνώριμο. Το όλο κλίμα δημιουργεί μια αίσθηση απελευθερωτισμού που αυτόματα οδηγεί σε μια ανεξήγητη εξοικείωση με το σώμα, τόσο το δικό σου, όσο και των άλλων. Ξαφνικά δε σε νοιάζει πώς θα κάτσεις στην ξαπλώστρα, πώς θα περπατήσεις ως το ντους, ή πώς θα φαίνεσαι ενώ παίζεις ρακέτες. Εκεί κάτω από τις ακτίνες του ηλίου, που φωτίζουν όλες σου τις ατέλειες, εκεί που όλοι είναι κάτω από την ίδια συνθήκη, εκτεθειμένοι, εκεί είναι το κατάλληλο μέρος να σε αγαπήσεις και να νιώσεις άνετα, κι όσο κι αν μοιάζει παράδοξο, είναι αληθινό. Τίποτα δεν είναι επιτηδευμένο, ωραιοποιημένο ή στημένο, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την ομορφιά της φύσης, τα κύματα, την άμμο και τον άνθρωπο.

Είναι μια εμπειρία που κατ’ εμέ αξίζει, είτε για μια φορά είτε για πολλές. Ο γυμνισμός σου δίνει τη δυνατότητα να νιώσεις οικειότητα με εσένα, με τους γύρω σου και να ευχαριστηθείς στο έπακρο την παραλία,-είναι γνωστό άλλωστε, ότι τα καλύτερα νερά, τα έχουν με διαφορά οι παραλίες γυμνιστών. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε γυρίζει λίγο στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας, -όπως τότε που γυρίζαμε τσιτσίδι στην παραλία χωρίς να μας νοιάζει τίποτα και παίζαμε ανέμελα. Μπορεί τελικά ο γυμνισμός να είναι για όλους ανεξαρτήτως, να μην απαιτεί συγκεκριμένη στάση ζωής όπως λένε, γιατί στο κάτω-κάτω δεν είναι προνόμιο μερικών. Γι’ αυτό εξοπλίσου με μπόλικο αντηλιακό και κανόνισε την επόμενη εξόρμησή σου με φίλους ή χωρίς, θα με θυμηθείς!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστασία Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου