Θέλεις με την παρέα σου να κάνεις κάτι διαφορετικό, κάτι που θα σας βγάλει από τη ρουτίνα των μαζώξεων σε σπίτια για βραδιές ταινίες. Έχετε ήδη επισκεφτεί όλες τις καφετέριες με επιτραπέζια, καθώς κι ό,τι κρασάδικο και club υπάρχει στην περιοχή σας, αλλά και σε γειτονικές συνοικίες. Δοκιμάσατε βραδιές bowling, paintball, μπουζούκια.

Κι αφού διασκεδάσατε σε όλα αυτά, θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό και πρωτότυπο απ΄το να κάνετε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Μια μέρα, λοιπόν, κάποιος από την παρέα έτυχε να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή για να πάει σπίτι και πέρασε μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται το «mindtrap» και είδε μια αφίσα στην είσοδο με φωτογραφίες από τα δωμάτια. Κι έτσι, σαν από μηχανής Θεός η λύση ήρθε από μόνη της. Ο φίλος σου μεταφέρει τα νέα και ψήνεστε όλοι, άλλωστε δεν έχετε να χάσετε και τίποτα.

Μία ώρα. Μία ώρα σε ένα δωμάτιο, παρατηρώντας γύρω, ψάχνοντας κάθε πιθανό τρόπο για να δραπετεύσεις. Μια εξωπραγματική εμπειρία που ξεφεύγει από τον κλασσικό ορισμό της διασκέδασης, καθώς αποτελεί μια αυτοτελή κατηγορία εναλλακτικής ψυχαγωγίας που θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ζωντανή αναπαράσταση των video-games και των ταινιών. Γι’ αυτή τη μία ώρα, λοιπόν, θα νιώθεις πρωταγωνιστής, αφού έχεις υιοθετήσει έναν άλλον χαρακτήρα. Υποδύεσαι τον ντετέκτιβ, τον αρχαιολόγο, τον τρελό χημικό επιστήμονα, το άτομο που εξερευνά ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Όλη αυτή η αλλαγή παρασκηνίου και η ανάγκη για επιβίωση αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης σου, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε stand-by το μυαλό σου, κάτι που δε συμβαίνει κι εύκολα σε άλλες μορφές διασκέδασης. Σε αυτή τη μία ώρα, λοιπόν, εκφράζεις ταυτόχρονα πολλές σου ανάγκες. Γνωρίζεις το διαφορετικό, βιώνεις την εμπειρία της περιπέτειας σε ένα πιο πρωτότυπο περιβάλλον κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες που δεν έχεις αρχικά υπολογίσει, αλλά κυρίως ζεις έμπρακτα την ενδόμυχη θέληση διαφυγής σου από τον καθιερωμένο σου εαυτό. Παράλληλα, μέσα σε όλα αυτά, δημιουργείς καινούριες αναμνήσεις με την παρέα σου κι επειδή είναι έντονες, έχουν χαραχτεί με εικόνες, ήχους, γέλια και συναισθήματα στο τετράδιο της μνήμης σου.

Η μία ώρα τελειώνει και εντονότερο jet lag δεν έχετε ξαναβιώσει. Η μία ώρα ποτέ πριν δεν σας είχε φανεί τόσο μεγάλη και ταυτόχρονα τόσο λίγη. Ψάχνεις ήδη το επόμενο δωμάτιο που θα επισκεφτείς την άλλη φορά και σκιαγραφείς από τώρα το προφίλ της προσωπικότητας που θα υποδυθείς σκεπτόμενος τη σκηνή, την ατμόσφαιρα και τα νέα πιθανά σενάρια διαφυγής.

Στον δρόμο για το σπίτι συζητάτε με την παρέα σου εντυπώσεις, κοροϊδεύετε τη στιγμή που κάτι πετάχτηκε μπροστά σας και όλοι τρομάξατε, υπερηφανεύεστε ο καθένας για το στοιχείο που βρήκε και ισχυρίζεστε όλοι ξεχωριστά πως αυτό υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της ιστορίας σας και δεν ενοχλεί κανένα σας που ο καθένας λέει τα δικά του γιατί ξέρετε την αλήθεια.

Χαίρεστε που το ζιζάνιο της περιπέτειας μπήκε για τα καλά μέσα σας, κίνησε την περιέργειά σας και ανυπομονείτε να εξερευνήσετε και τα υπόλοιπα κομμάτια αυτού του παιχνιδιού, εκφράζοντας μέσα από αυτό κάθε διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα σας.

 

Συντάκτης: Μαγδαληνή Μαρία Παπάζογλου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα