Η φάση του one night stand είναι πολύ συζητημένη γιατί σε κάποιους φαντάζει περίπλοκη. Για τους περισσότερους, είναι κουκιά μοιρασμένα η υπόθεση. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Ακόμη και σ’ αυτούς, έστω και μία φορά, τους έχει τύχει να μην ξέρουν πώς θα τους βγει η κατάσταση όταν βρεθούν με το ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Και μια μικρή φωνούλα μέσα τους, ψιθυρίζει ερωτήσεις όπως: μπορεί να συνδυαστεί ο ρομαντισμός με μια ξεπέτα; Δηλαδή μπορούν δύο άνθρωποι να κάνουν σεξ για μια φορά και να είναι άκρως συναισθηματικοί χωρίς να φοβούνται ότι θα δεθούν με τον ή την παρτενέρ τους; Και βασικά, καλησπέρα σας.

Τι θα πει ξεπέτα και γιατί να χρησιμοποιούμε μια τέτοια λέξη ενώ μπορεί να μην καταλήξει σε κάτι τόσο επιφανειακό και ρηχό; Απαιτητικές ερωτήσεις, αλλιώτικα δύσκολες οι απαντήσεις ανά περίπτωση. Πολλή σκέψη και ανάλυση θα μου πεις. Και ναι, θα συμφωνήσω. Αλλά, ειδικά για όσους η μια φορά σεξ, στο άκυρο, δεν είναι το ατού τους ή συμβιβάζονται σε αυτό για άλλους λόγους και αιτίες, τότε είναι εύλογο να φοβούνται και να αναρωτιούνται κατά πόσο τελικά είναι ρίσκο ο ρομαντισμός σε ένα one night stand. Σκέψη, άγχος και πάγος που δε θα σπάσει αν βασανίζουμε το μυαλό μας με όλα αυτά.

Η κάθε περίπτωση χρήζει διαφορετικής στάσης και σε θέματα συμπεριφοράς και σεξουαλικά ειδικά όταν θέλεις να νιώθει άνετα το άτομο που έχει έρθει σπίτι σου απλά και μόνο για να κάνει σεξ. Το παρουσιάζουμε τόσο εύκολο και περιττό σαν να είμαστε όλοι απλά κομμάτια κρέατος και είναι αστείο αυτό. Γιατί με αυτό το άτομο θα ανταλλάξεις υγρά και γεύσεις, θα ξέρεις πώς μυρίζει, πώς κοιτάει, πώς και σε ποια φάση ανασαίνει πιο βαθιά. Και επειδή ακριβώς είμαστε εγωιστές θέλουμε το σεξ να είναι καλό. Να μην απογοητεύσουμε και να μην απογοητευτούμε. Επειδή ξέρουμε πώς αν δε μας κάνει κάποιος σεξουαλικά, θα λακίσουμε.

Κάπου εκεί κλειδώνει μια ωραία λέξη που αγαπώ αγγλιστί: Η λέξη attitude. Το να έχεις αυτό σαν χαρακτηριστικό, δεν σε καθιστά απαραίτητα ρομαντικό ούτε σε βάζει στο άλλο άκρο του ζωώδες ενστίκτου που θέλει μόνο να πηδηχτεί σαν να μην υπάρχει αύριο. Σου δίνει ευελιξία. Γιατί ναι, κάποιοι τα προτιμούν ρομαντικά τα απλά σεξάκια, κάποια τα προτιμούν καυτά και άλλοι κρύα. Ή  θέλουν με ρομαντικό τρόπο να ικανοποιήσουν τον παρτενέρ τους γιατί τους είναι γνωστό πως έτσι λειτουργεί καλύτερα ο παρτενέρ. Οπότε μπορεί να κυλήσει η κατάσταση εκεί με κεριά, ωραία μουσική, αγκαλιές και πιο χαδιάρικες στιγμές που απέχουν από το στυγνό, γρήγορο και σκληρό σεξ που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη «ξεπέτα».

Άλλοι, μπορεί να χρησιμοποιήσουν κρασί και ταινία για να μην είναι άβολο το σκηνικό προτού αρχίσουν να δίνουν κυριολεκτικά πόνο αλλά και αυτό σαν τρόπο δεν τον λες και απόμακρο. Ειδικά όταν η ταινία εμπεριέχει και αγκαλιά. Προσοχή εδώ! Οι πολλές αγκαλιές κατά τη διάρκεια ταινίας, που δεν προχωράνε πάντοτε σε πιο hardcore αγγίγματα, παραπέμπουν σε μια πιο σχεσιακή νοοτροπία. Και καλό είναι να αποφεύγονται. Γιατί όσο ξεκάθαρο σας είναι το sex and chill, όταν ακουμπάς στο στέρνο και ακούς την καρδιά του άλλου να χτυπάει γρήγορα ενώ σε έχει απλά αγκαλιά, τότε αρχίζεις και νιώθεις μια αλλιώτικη ζεστασιά. Και μπερδεύεσαι. Μπερδεύεσαι επειδή φοβάσαι. Φοβάσαι να νιώσεις, να δεθείς. Ξέρεις ότι δεν πρέπει γιατί δεν ήταν εξ αρχής το κίνητρο αυτό. Σου αρέσουν κατά βάση όλα αυτά τα πιο γλυκά και σε λύνουν στο σεξ αλλά αν ήθελες να δεις ταινία με κεριά και κρασί, το έκανες και σπίτι σου.

Υπάρχει κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν ότι ούτως ή άλλως το σεξ σε δένει με τον άνθρωπο που εσύ βρέθηκες αλλά μπορούν ταυτόχρονα να διαχωρίσουν και να σπάσουν το δεσμό σαρκικού και συναισθηματικού. Οπότε, πράττουν τα δέοντα ακόμη και αν τους βγει λίγο πιο ρομαντικά και κρατούν τη στιγμή της απόλαυσης. Αλλά μόνο αυτό. Τους αρκεί  δηλαδή το «good company» που τους προσφέρθηκε και προχωρούν με αυτό. Δεν θέλουν να πληγώσουν κανένα και είναι ξεκάθαροι.

Μπορεί να δεθούν και να μη μαθευτεί ποτέ αυτό. Μπορεί και να μην τους ενδιαφέρει να το σκεφτούν περαιτέρω. Το θέμα τελικά είναι πως εάν δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε ναι, είναι ρίσκο να δοκιμάσεις σεξ μιας βραδιάς με ρομαντική διάθεση. Μπορεί να στεναχωρηθείς, μπορεί και να δεις πως αρκετά το μεγαλοποίησες ή το φοβόσουν.

Σε κάθε περίπτωση, απλά κάν’ το και ό,τι είναι να συμβεί ή να εξελιχθεί, θα γίνει. Εάν δεν, θα σταματήσει να σε νοιάζει. Να σε νοιάζεσαι εσύ και να προχωράς απολαμβάνοντας.

Συντάκτης: Ευτυχία Συντυχάκη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Εφρεμίδη