Το χιούμορ είναι στη βασική του έννοια, μία ιδιαίτερη μορφή ανθρώπινης επικοινωνίας, που ως στόχο έχει να προκαλέσει το γέλιο, σύμφωνα με το Google.

Εγώ θεωρώ πως το να έχει κάποιος ωραίο χιούμορ δείχνει κι ένα βαθμό ευφυΐας. Τι εννοώ όμως με τον όρο «ωραίο χιούμορ»;
Η ερμηνεία ποικίλει από το γούστο και την ικανότητα του καθενός να αντιλαμβάνεται ακόμα και τα πιο ψαγμένα και καμμένα ανέκδοτα ή να θεωρεί τα κρύα αστεία ιδιαίτερα και πολύ γλυκούλια.

Πολλές φορές τα αστεία μου είναι πιο κρύα κι από παγωμένη μπίρα. Παρόλα αυτά, παραδέχεσαι πως έχουν τη γλύκα τους και σ’ αρέσει να με πειράζεις γι’ αυτά. Από εκεί καταλαβαίνω ότι είσαι ερωτευμένος ξέρεις κι όταν μου ζητάς να σου πω την κρυάδα της ημέρας κρυφογελάω, γιατί είναι από τους τρόπους σου να με κάνεις να νιώθω ξεχωριστή.

Θέλω μαζί σου να ζήσω όσα περισσότερα γίνεται. Να σε μάθω και στα καλά και στα κακά. Να γελάμε με τις ώρες. Εσύ με τα ανέκδοτα και τα αστεία μου -αυτά τα κρύα ντε!- κι εγώ με τις γκριμάτσες που παίρνεις όταν τα ακούς.

Με τις κρυάδες μου με γνώρισες, έτσι έσπασε ο πάγος μεταξύ μας και μ’ αυτές μ’ ερωτεύτηκες. Κι όταν όλοι με παρακαλούν να κρατάω τα αστεία μου για τον εαυτό μου, εσύ μου κλείνεις το μάτι και μου λες «θα μου το πεις στο σπίτι!».

Είναι αυτός ο τρόπος που έχω για να σε κάνω να ξεχνιέσαι, όταν βλέπω ότι σκοτίζεσαι. Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι τρόποι, σίγουρα κάποιοι άλλοι θα νευρίαζαν με τις κρυάδες μου την ώρα που έχουν ζόρια. Εσύ όμως, ξεχνιέσαι. Έστω και για λίγο. Κι ας μη γελάς με τα αστεία μου και μόνο που με πειράζεις και σε δευτερόλεπτα παλεύουμε στον καναπέ, αρκεί.

Το μόνο που ζητώ είναι να με θες για αυτό που είμαι. Να μ’ αγαπάς για τα κρύα αστεία μου και γι’αυτά που πολλές φορές ντρέπομαι να σου πω, αλλά από μέσα μου παρακαλάω να σ’ αρέσουν. Να μη φοβάμαι να σου μιλήσω για όσα σκέφτομαι, μην τυχόν και καταλάβεις πόσο χαζές σκέψεις κάνω καμιά φορά και με πιάσεις στο ψιλό.

Να σ’ αρέσει που κάνω φιλότιμες προσπάθειες να βελτιώσω τ’ ανέκδοτά μου και παρ’ όλο που δε σ’ αρέσουν οι κρυάδες μου, να μη θες με τίποτα να τις αλλάξω. Να βρίσκεις αφορμή για πείραγμα την έλλειψη χιούμορ μου και να σ’ αρέσει, παρά το γεγονός ότι είσαι το χιουμοράκι της παρέας μας και το παραδέχονται όλοι.

Να μ’ αγαπάς κυρίως για την προσπάθειά μου να σε χαλαρώνω και να σε ηρεμώ. Γιατί αυτό προσπαθώ με τ’ αστειάκια μου, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρνω.

Να μ’ αγαπάς, γιατί ψάχνω καθημερινά τρόπους να σε κάνω ευτυχισμένο.

Επιμέλεια Κειμένου Μάνθας Τσάμη: Σοφία Καλπαζίδου

 

Συντάκτης: Μάνθα Τσάμη