Είναι αμέτρητες οι φορές που έρωτας σου κλείνει τα ματιά και εσύ απλώς ακολουθείς. Πόσες φορές με τέτοιο τρόπο έχεις πιαστεί κορόιδο στον έρωτα; Τα ανάμεικτα συναισθήματα, οι πολλές σκέψεις, μα και οι καταστάσεις πολλές φορές σε κάνουν, τελικά, μεγάλο κορόιδο. Αγαπάς πολύ τον εαυτό σου και αγαπάς φυσικά και τον άνθρωπο που έχεις εκείνη τη στιγμή απέναντι σου. Στο συνδυασμό αυτών των δύο όμως, νικάνε τελικά, «τα παράξενα συναισθήματα» που ριζώνουν μέσα σου και πιάνεσαι απ’ τη μύτη σαν το έξυπνο πουλί.

1. Μια περίπλοκη κατάσταση

Σε μια δύσκολη κατάσταση, ένα περίπλοκο συμβάν -δικό σου ή και του ανθρώπου απέναντι σου- ο έρωτας θα σε πιάσει μεγάλο κορόιδο. Είναι η στιγμή που δε χωράει να σκεφτείς άλλα πράγματα, να δώσεις εξηγήσεις και να πεις πολλά. Είναι η στιγμή που δε μιλάς και απλώς προσπαθείς να βοηθήσεις τον άνθρωπό σου και εσένα, χωρίς πολλά-πολλά. Δε θα αναλύσεις ιδιαίτερα την κατάσταση που σας έφερε σε δύσκολη θέση, δε θα πες πολλά για το συμβάν που προέκυψε και δε θα μιλάς συνέχεια για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζεις ότι μια δύσκολη στιγμή που βιώνει ένας δικός σου άνθρωπος ή ακόμα και εσύ, απαιτεί στήριξη, συνεπώς, το γεγονός να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, δεν παίζει.

2. Ένας καβγάς

Προφανώς, ένας καβγάς σε πιάνει πολύ μεγάλο κορόιδο, αφού είναι πιο εύκολο να ενδώσεις και να αποκτήσεις τόσα νεύρα που μετά πρέπει να βρεις τρόπο να ηρεμήσεις. Η δική σου, λοιπόν, συμπόνια ή και του ανθρώπου σου, η σκέψη να μην κλείσεις την νύχτα σου με ένα καβγά και χωρίς μια υποχώρηση, σε δυσκολεύει γι’ αυτό και υποχωρείτε. Πρόσεχε, δεν είναι κακό να ρίχνεις τους εγωισμούς σε ένα καβγά, αλλά καλύτερα να μη γίνεται συνέχεια αυτό, γιατί τότε δεν πιάνεσαι απλώς κορόιδο, αλλά «μεγάλο» κορόιδο.

3. Ένα φανταστικό δώρο

Έλα, πόσες φορές έχεις πιαστεί μεγάλο κορόιδο στον έρωτα με ένα δώρο υπερπαραγωγή, στο οποίο δεν κατάφερες να μην ενδώσεις; Είναι κάτι που το ήθελες πολύ, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για σένα. Δεν μπορείς να το στείλεις πίσω, δεν μπορείς να το γυρίσεις, αφού το θέλεις. Θα υποχωρήσεις, λοιπόν, γιατί είναι και μια πράξη καλοσύνης, αγάπης και είναι μια πράξη που μετράει για σένα. Μην το κάνεις όμως καθημερινά, μη χρησιμοποιείς τα δώρα για να λυθούν προβλήματα όταν κάτι πάει στραβά.

4. Μια υπέροχη βραδινή έξοδος

Βάζει τα ωραία του ρούχα, τα βάζεις κι εσύ και πάτε σε ένα μέρος που δε γνωρίζεις. Ένα όμορφο τραπέζι, κεριά, πλούσιο φαγητό, μουσική, το πιο ωραίο πακέτο. Τι; Θα πεις όχι, φύγαμε; Θα πιαστείς για ακόμα μια φορά κορόιδο στον έρωτα και όσο κι αν δεν το θες, θα πέσεις με τα μούτρα.

5. Γλυκόλογα

Θα το παίξεις δυνατός, δε σε αγγίζει τίποτα, δεν υπάρχει τρόπος να σε ρίξει. Μα για πόσο βρε; Όλα αυτά τα γλυκόλογα και οι όμορφες κουβέντες θες-δε θες, σε ρίχνουν στα πατώματα. Για άνοιγε τώρα, μία-μία τις κάρτες που λένε το ένα γλυκόλογο μετά το άλλο και πες μου αν δε θα πιαστείς για ακόμα μια φορά κορόιδο!

6. Μεθύσι

Το μεθύσι οφείλεται για χίλια δυο πράγματα! Cheers το ένα ποτήρι, cheers το άλλο, σιγά-σιγά δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα σου και άντε τώρα να μην υποκύψεις σε πειρασμούς. Αφού, στην πορεία δε θα θυμάσαι ούτε πώς σε λένε, ποιος ο λόγος να αντισταθείς;

7. Μια βόλτα φίλοι και αμόρε

Η βραδιά με τους φίλους ακούγεται φανταστική, οι φίλοι σου σε κάνουν να αισθάνεσαι ο εαυτός σου και είναι αλλιώτικα τα βράδια μαζί τους. Σκέψου τώρα, οι φίλοι σου αλλά και ο δικός σου άνθρωπος, για μια βραδιά, όλοι μαζί. Θα σε κάνει να αισθανθείς διαφορετικά, είναι όμορφο να αποδέχεται τους δικούς σου φίλους, να ετοιμάζει πράγματα για να είστε όλοι μαζί και να σε βλέπει να χαίρεσαι. Δε θα σε κάνει αυτό να ενδώσεις για ακόμα μια φορά;

8.Ένα τραπέζι με την οικογένεια

Προφανώς ένα τραπέζι με την οικογένεια σε κάνει να νιώθεις διαφορετικά. Οι συζητήσεις με όλους και για όλα, η αποδοχή του ανθρώπου σου από την οικογένειας, είναι ακόμη ένας παράγοντας για να κλείσεις τα μάτια σου, να το δεις σαν μια πράξη καλοσύνης και ίσως να πέσεις ακόμα μια φορά κορόιδο στον έρωτα.

9. Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες σε κάνουν να θυμάσαι τόσα όμορφα πράγματα και να γελάς, αλλά παράλληλα και άλλα τόσα που σε κάνουν να γίνεσαι πιο ευαίσθητος. Μια φωτογραφία σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα, όσα δεν μπορείς να φανταστείς. Ξαναθυμάσαι παλιές στιγμές, αρχίζεις να σκέφτεσαι, να ψάχνεσαι και να χωρίς να το καταλάβεις, ακολουθείς τον έρωτα ακόμα μια φορά σαν κορόιδο.

10. Γράμματα

Ένα όμορφο γράμμα, ένα γλυκό ωραίο κείμενο γραμμένο σε μια κάρτα με ένα λουλούδι δίπλα, δε θα σε έκανε να πιαστείς κορόιδο; Γραμμένα μικρά, αισθηματικά στιχάκια και μια–δυο φράσεις απ’ αυτές που σου αρέσουν. Θα έπεφτες μάλλον για ακόμη μια φορά στα δίχτυα του έρωτα.

Όλα αυτά είναι όμορφα να τα κάνουν σε εμάς, αλλά να τα κάνουμε κι εμείς στον άνθρωπό μας, αφού δείχνουν αγάπη. Όταν όλα αυτά γίνονται συνεχώς, αρχίζουν να χάνουν τη σημασία τους. Πέφτεις, λοιπόν, μια–δύο φορές -ακόμα και δέκα- κορόιδο στον έρωτα, αλλά μετά δε σε αγγίζει τίποτα!

Συντάκτης: Παναγιώτα Νεοφύτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.