Γιατί ο έρωτας μας πληγώνει; Τι είναι αυτό που μας ευχαριστεί όταν καθόμαστε με τη παρέα μας; Γιατί με τους κολλητούς μας είμαστε ο ο εαυτός μας; Και τα λοιπά. 

Πολλά θέματα για να αναλύσω, σωστά; Μπορεί αν δείχνουν ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά δεν είναι. Σήμερα θέλω απλά να σας μιλήσω για μας. Για μας τους pillowfighters. Εμάς που κρυβόμαστε πίσω από τα άρθρα μας και όλοι μαζί κάνουμε παρέα.

Άλλοι βρίσκονται στο pillowfights δυόμιση χρόνια, τόσα όσα και τα χρόνια λειτουργίας, άλλοι πάλι λιγότερο. Δεν έχει και τόση σημασία βέβαια το διάστημα, αλλά η αίσθηση οικειότητας.

Σημασία έχει γιατί γράφουμε για το pillowfights. Θα μου πείτε ένα site είναι κι αυτό σαν όλα τ’ άλλα όπου εκτονωνόμαστε ή βγάζουμε το ψώνιο μας; Άλλοι ίσως κάνουν μια μικροπρακτική αφού μόλις μπορεί να τελείωσαν κάποια σχολή δημοσιογραφίας; Η απάντηση είναι και όχι και ναι. Η αλήθεια είναι ότι ένα ψώνιο, όλοι το κρύβουμε μέσα μας, και δεν είναι και παράλογο να το παραδεχτούμε στην τελική. Επίσης, όντως κάποιοι μπορεί να το βλέπουν εν μέρει ως ένα είδος πρακτικής εξάσκησης.

Ο πραγματικός λόγος όμως που οι περισσότεροι αν όχι όλοι, γράφουμε για το pillowfights γιατί μας εμπνέει. Έμπνευση είναι κάθε εβδομάδα να αναλύουμε διαφορετικό θέμα τη φορά. Καφές, τσιγάρο, μουσική και περισυλλογή. Για να μπορέσω να χωρέσω σε κάποιες γραμμές όλα αυτά που θέλω να πω. 

Στο pillowfights είμαστε μια παρέα. Ξέρω, ακούγεται περίεργο, και όλοι τα ίδια λένε. Πώς να σας κάνω όμως να καταλάβετε πως δεν είναι έτσι. Γιατί η αλήθεια είναι πως είμαστε μια παρέα. Γι’ αυτό κι όλα τα άρθρα μας είναι παρεϊστικά. Κανένα άρθρο δε θυμίζει δοκίμιο, είτε ένα τυπικό παγερό και σοβαρό κείμενο που στο τέλος του μπορεί να σ’ αφήσει αδιάφορο.

Γράφουμε σαν να μιλάμε στον κολλητό ή την κολλητή μας. Γιατί έτσι θέλουμε να μας βλέπετε κι εσείς. Δε μας γνωρίζετε, κι ίσως να μη γνωριστούμε και ποτέ, αλλά μέσα από αυτά που γράφουμε μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο.

Ακόμη και εμείς οι ίδιοι όταν διαβάζουμε τα άρθρα των υπόλοιπων pillowfighters μαθαίνουμε σχεδόν τα πάντα γι’ αυτούς. Βλέπουμε τον τρόπο σκέψης τους, γνωρίζουμε τις ψυχές τους και τα συναισθήματά τους. Διαβάζουμε αυτά που θέλουν τόσο πολύ να πουν δυνατά και κανείς δεν τους ακούει, και μέσα από τα άρθρα αυτά μιλάνε σε όλους ψιθυριστά. Γιατί τελικά μόνο έτσι μπορούμε να πούμε όλα αυτά που αισθανόμαστε.

Είμαστε pillowifighters από τόσες περιοχές της χώρας – αλλά κι εκτός αυτής-, που θα χάσω το μέτρημα αν αρχίσω να τα απαριθμώ. Τουτέστιν δε γνωριζόμαστε μεταξύ μας όλοι, αρκετοί δεν έχουμε συναντηθεί καν. Είμαστε όμως μια μικρή οικογένεια με το δικό μας τρόπο και μας αρέσει. Κι αυτό φαίνεται. Το καταλαβαίνεις στον αέρα που αποπνέουν τα άρθρα μας. Δροσερά σαν καλοκαιρινό βραδάκι. Δε γίνεται να μην το έχετε παρατηρήσει;

Άρθρα ερωτικά, άρθρα σεξουαλικά, άρθρα φιλικά ή και ψυχολογικά. Γιατί με τους κολλητούς συζητάς τα πάντα. Έτσι δεν είναι;

Γράφουμε εδώ γιατί εδώ έχουμε την ελευθερία που δε μας δίνουν πολλοί ώστε να πούμε όλα αυτά που φοβόμαστε. Όλα αυτά που θέλουμε και ποθούμε.

Γράφουμε την απελπισία και τον πόνο που νιώσαμε όταν κάτι ή κάποιος μας στεναχώρησε. Μοιραζόμαστε όσα νιώθουμε μας, τα αφήνουμε ανοιχτά σε όλους, δείχνουμε αυτό ακριβώς που είμαστε, χωρίς να φοβόμαστε τι θα πει ο ένας ή ο άλλος. Δεν ντρεπόμαστε για τις επιλογές και τις απόψεις μας, και δε διστάζουμε να το πούμε.

 

Εμπνεόμαστε με το παραμικρό και το κάνουμε θέμα. Και μέσα σ’ αυτό το μικρό, βρίσκετε κι εσείς τον εαυτό σας και ξαφνικα γίνεται τεράστιο!

Είναι τόσο σημαντικό να μπορείς να πεις αυτά που θες χωρίς να σκεφτείς τα πρέπει και τα μη. Να λες βρε παιδί μου αυτό που σου έρχεται στο μυαλό με το καλημέρα σας, χωρίς αναστολές. Να λες τα πράγματα με τ’ όνομά τους, και επιτέλους κάποιος να μη σε κατακρίνει, αλλά να σε σιγοντάρει να συνεχίσεις.

Πώς να μη γουστάρουμε λοιπόν να γράφουμε για την παρέα μας; Γιατί παρέα μας είναι και το pillowfights! Πώς να πεις όχι σ’ αυτό το δημιουργικό εθισμό; 

Σας ευχαριστούμε.

Επιμέλεια Κειμένου Στέλλας Τσομόρα: Κατερίνα Κεχαγιά.

Συντάκτης: Στέλλα Τσομόρα