katerina325634752

«BFF» ή «BFFE» είναι τα συχνά logo που γράφαμε σαν παιδιά στα σχολικά θρανία. Είτε εννοώντας τον κολλητό ή την κολλητή μας. Ας μείνουμε όμως στις κολλητές σχέσεις με το αντίθετο φύλο. Πολλοί λένε πως δεν υπάρχει φιλία ανάμεσα σε δύο φύλα. Παρέες και φίλους έχουμε πολλούς. Ουσιαστική φιλία ίσως δεν μπορεί να υπάρξει όταν τα δυο αντίθετα φύλα είναι κολλητοί. Αυτή η έννοια του «κολλητού» θέλει να δείξει το πόσο πολύ ταιριάζουμε με έναν άνθρωπο, εσώψυχα, στα χαρακτηριστικά μας σαν άτομα, στις ίδιες μαλακίες και πλάκες που λέμε και κάνουμε. Πόσο ίδιοι είμαστε. Τόσο ίδιοι σαν να φτιαχτήκαμε για να κουμπώνουμε με τον άλλο. Με έναν απλό φίλο, όλα αυτά δεν είναι ανάγκη να συμβαδίζουν, χρειάζεται απλά να κολλάς κάπως μαζί τους, και όλα τ’ αλλά κομπλέ και κουλ. Απλά και λιτά, nothing more nothing less.

Η σχέση αυτή όμως που έχουμε με τους κολλητούς μας είναι διαφορετική, είναι κάτι το πολύ όμορφο και ιδιαίτερο. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ευτυχώς ή δυστυχώς καταλήγουμε να τους ερωτευθούμε. Γιατί πώς να μην ερωτευτείς κάποιον που γελάτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, σ’ αγκαλιάζει σε κάθε δύσκολη και χαρούμενη στιγμή σου; Δεν περιμένει την αγκαλιά αυτή, αυτό το φιλί στο μάγουλο ή στο μέτωπο, να στα δώσει όταν θα κλαις, αλλά κι όταν θα περνάτε όμορφα. Όταν κλαις, κλαίει μαζί σου, πονάει μαζί σου, δίνει την ψυχή του για να χαρίσεις ένα τόσο δα χαμόγελο. Θα γλυκαθεί η καρδιά του με το χαμόγελο αυτό και ο κόσμος του ολόκληρος θα του χαμογελάσει. Με το άτομο αυτό περνάμε ώρες ολόκληρες σε ηλίθιες, ανούσιες ή φιλοσοφικές συζητήσεις, εμβαθύνεις σε καταστάσεις, γνωρίζοντας καλύτερα ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σας θυμίζουν κάτι μήπως όλα αυτά; Κάπως έτσι δεν είναι κι ένα ερωτευμένο ζευγάρι; Κάπως έτσι δεν είναι οι κλασσικές σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα; Ποια η διαφορά λοιπόν; Ένα παθιασμένο φιλί ή ένα καλό κρεβάτι; Σίγουρα κάνει τη διαφορά, να μη λέμε και ψέμματα. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της σχέσης και είναι σημαντικά, δεν είναι όμως τα σημαντικότερα. Σεξ κάνεις και μ’ έναν άγνωστο. Για να μπεις σε μια σχέση, κάτι παραπάνω σε κρατάει, σε δένει με το άτομο αυτό. Και είναι όλα αυτά τα παραπάνω. Η αγκαλιά η ζεστή, το χάδι το απαλό, το γέλιο, η γλυκιά κοροϊδία, τα πειράγματα και τα ναζάκια, οι πλάκες και τα ξενύχτια μέχρι το πρώτο ξημέρωμα.

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στο ίδιο κρεβάτι με τον κολλητό ή την κολλητή μας; Πολλές, πάρα πολλές. Ακόμη κι εκεί, πώς να μην μπλεχτούν τα πράγματα. Ακόμη κι αν βρεθείτε εκεί για μια ταινία χαλαρή, για έναν ύπνο ή απλά για να δείτε μαζί κάτι στο facebook ή γιατί θέλατε να συζητάτε ξαπλωμένοι. Κολλητοί και ερωτευμένοι, είναι δύο έννοιες στενά συνδεδεμένες και εύκολα μπορούν να μπερδευτούν. Η μία κατάσταση μπορεί τόσο μα τόσο απρόσμενα να οδηγήσει σε μια άλλη.

Δεν είναι και λίγοι εδώ που τα λέμε, που από κολλητοί κατέληξαν να κάνουν σχέση. Και είναι ακόμη μαζί. Είναι η πιο όμορφη σχέση. Η πιο εύκολη αν θέλετε, γιατί ξέρεις καλά πως ταιριάζεις με τον άλλο, ήσουν από την αρχή χαλαρός και ο εαυτός σου. Δε προσπάθησες ποτέ να προσποιηθείς κάτι που δεν ήσουν, δήθεν και μη μου άπτου. Με τις γκάφες και τις γκριμάτσες σου. Σε έχει δει με την τσίμπλα στο μάτι και την πυτζάμα με τα looney tunes και δεν έχει τρέξει φοβισμένος μακρυά. Έχει γελάσει με την ψυχή του μαζί σου, γιατί σε γουστάρει σαν άτομο, σε πάει με χίλια και κάνει τα πάντα για να περνάτε χρόνο μαζί. Έχετε λιώσει με τις ώρες στα τηλέφωνα, έχετε δώσει λεφτά και λεφτά στην καρτοκινητή τηλεφωνία. Το να μπει το σεξ στο παιχνίδι λοιπόν, είναι πάντα το εύκολο κομμάτι. Οκ, μια μικρή αμηχανία στην αρχή υπάρχει, αλλά αν υπάρχει το συναίσθημα όλα τ’ άλλα ξεπερνιούνται.

Δεν είναι και λίγοι όμως που έχουν βρεθεί στο τρυπάκι του έρωτα μονόπλευρα. Και είναι τόσο μα τόσο δύσκολο. Αυτό το σπάσιμο της καρδιάς σου κάθε φορά που τον βλέπεις ερωτευμένο και όχι μαζί σου. Να κλαίει για κάποιον άλλο και να θες να σπάσεις τα μούτρα οποιονδήποτε τον έκανε να αισθάνεται έτσι. Και δε μπορείς να κάνεις τίποτα, είσαι απλά εκεί, το στήριγμα που ήσουν και πριν το τσίμπημα στην καρδούλα σου. Και προσπαθείς να το παίξεις άνετος και όλα καλά, τίποτα δεν έχει αλλάξει, εσύ βράχος, να δέχεσαι τα κύματα των συναισθημάτων σου χωρίς να σπας και να λυγίζεις.

Είμαστε πολλοί στο κλαμπ αυτό νομίζω που έχουμε ερωτευτεί τον κολλητό ή την κολλητή μας, ίσως και όλοι. Για κάποιους ήταν εύκολο, για άλλους πάλι δύσκολο. Αν η κατάσταση είχε αίσιο τέλος τότε όλα καλά. Αν πάλι όχι, τότε η καρδιά ακόμη πονάει και ελπίζει. Ελπίζει σε μια ανατροπή, σε ένα σκίρτημα που μπορεί να έρθει αύριο. Στην τελική δε μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. Απλά περιμένεις, πονάς από μέσα σου και φοράς το προσωπείο μιας όμορφης κωμωδίας. Το ζήτημα είναι πως έστω και μια φορά η καρδούλα σου να χτυπήσει σε διαφορετικό ρυθμό, τότε όλα πια έχουν πάρει το δρόμο τους. Όλα έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει γυρισμός!

Συντάκτης: Στέλλα Τσομόρα
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή