Όταν κάτι καινούριο ξεκινά, είναι σχεδόν αδύνατον να καταλάβεις από την αρχή πού μπορεί να οδηγήσει. Σχεδόν σχέση λοιπόν ή η αρχή για κάτι πιο σοβαρό; Είναι αυτή η αρχή για την ιστορία σας, ή η ιστορία σας ολόκληρη; Η παρακάτω λίστα θα σε διαφωτίσει:

 

1. Το τηλέφωνό σου χτυπάει συνεχώς αλλά για ποιο λόγο;

Είναι λογικό στην αρχή μιας νέας γνωριμίας ο ενθουσιασμός να είναι μεγάλος. Σίγουρα επιδιώκει να επικοινωνεί ο ένας με τον άλλο πολύ συχνά. Αυτό είναι υπέροχο αλλά καλό θα ήταν να αναλογιστείς τους λόγους πίσω από αυτό. Αν συνήθως επικοινωνεί μαζί σου για να κανονίσετε την επόμενη συνάντησή σας και μόνο, κάπου εκεί καταλαβαίνεις πως πρόκειται για σχεδόν σχέση.

 

2. Επικοινωνείτε μόνο τα βράδια.

Λένε πως τα βράδια τα συναισθήματα γιγαντώνονται. Λίγο η κούραση, λίγο οι άμυνες που πέφτουν, το ερωτικό σου ενδιαφέρον είναι πολύ πιθανό να επικοινωνήσει μαζί σου αργά το βράδυ κι αυτό σε μια σχέση είναι αναμενόμενο. Ωστόσο, αν οι μικρές ώρες είναι οι μοναδικές στιγμές της ημέρας που επιδιώκει να έρθει σε επαφή μαζί σου, ενώ μέσα στην ημέρα έχει καλύτερα πράγματα να κάνει, τότε ναι, ίσως σε θυμάται μόνο όταν δεν έχει κάτι άλλο να ζητά την προσοχή του.

 

3. Πονηρά μηνύματα και μόνο

Καλό είναι κι αυτό, δε λέω. Ειδικά σε μια σχέση που κάνει τα πρώτα της βήματα,  το λες και φυσική ανάγκη. Ωστόσο, δε γίνεται να είναι η μοναδική μορφή επικοινωνίας ενός ζευγαριού. Αν λοιπόν επιδιώκει την επικοινωνία αλλά επιθυμεί να μιλάτε πονηρά και μόνο, κάπου εκεί πρέπει να αρχίζεις να σκέφτεσαι πως ίσως αυτό που έχετε δύσκολα θα εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω.

 

4. Βρίσκεστε πάντοτε σε σπίτια ή σε απόμερα μέρη

Όταν ξεκινάς μια νέα γνωριμία, δεν μπορείς παρά να κάνεις σχέδια και όνειρα τα οποία επεκτείνονται κι εκτός της κρεβατοκάμαρας. Στην αρχή οι συναντήσεις είναι συχνές αν όχι καθημερινές. Ονειρεύεσαι βόλτες, παραλίες, μικρές αποδράσεις αλλά και πιο πριβέ καταστάσεις. Αν οι συναντήσεις σας όμως είναι μόνο πριβέ, κάπου θα πρέπει να θορυβηθείς. Σίγουρα μπορεί απλά να προτιμά τη θαλπωρή του σπιτιού ή να αρέσκεται σε μέρη χωρίς κόσμο. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε σχεδόν σχέση και απλά το νέο ταίρι να μη θέλει να κυκλοφορήσετε μαζί.

 

5. Δεν έχεις γνωρίσει την παρέα που έχει

Ίσως έχεις ακούσει ιστορίες γι’ αυτούς και λεπτομέρειες σχετικά με τις εξόδους τους, με τη διαφορά πως εσύ δεν περιλαμβάνεσαι ποτέ σε αυτές τις συναντήσεις. Αν το ταίρι σου επιθυμούσε να εξελιχθεί μελλοντικά αυτό που έχετε, θα φρόντιζε να σε κάνει από τώρα μέρος της ζωής του. Το γεγονός πως δεν το κάνει, αποτελεί ένδειξη πως βρίσκεστε σε σχεδόν σχέση.

 

6. Χάνεται για μέρες 

Τη μια μέρα μιλάτε και είναι όλα υπέροχα και την επόμενη σε αφήνει στο διαβάστηκε και απλά εξαφανίζεται. Μπορεί να είναι για το Σαββατοκύριακο ή για πολύ περισσότερο. Στην καλύτερη περίπτωση για να δικαιολογηθεί θα σου βρει μια άκυρη δικαιολογία τύπου «χάλασε το κινητό μου» ή ένα απλό και τίμιο «Μωρό μου έμπλεξα». Η δικαιολογία εδώ μικρή σημασία έχει καθώς όλα δείχνουν πως είστε σε σχεδόν σχέση.

 

7. Δεν ξέρεις τίποτα για το σε τι αρέσκεται κι από τι ενοχλείται

Μπορεί το νέο σου αίσθημα να μοιάζει να προσέχει κάθε του λέξη και να δείχνει πως δεν ενοχλείται από τίποτα. Οι ξεκάθαρες κουβέντες σε μια σχέση είναι ό, τι πιο σημαντικό. Ακόμη περισσότερο, όταν μια σχέση βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Το πιο πιθανό είναι πως δεν εκφράζει άποψη ή παράπονα γιατί ξέρει πως ό, τι έχετε είναι για όσο.

 

8. Αποφεύγει να μιλάει για το μέλλον

Όταν δεν μπορείτε να κανονίσετε με βεβαιότητα ούτε για το Σαββατοκύριακο, καταλαβαίνεις πως μάλλον δεν είναι κάτι σοβαρό. Ιδανικά, σε μια σχέση που βρίσκεται στο ξεκίνημά της, είναι λογικό να θέλετε χρόνο μαζί για να γνωριστείτε καλύτερα ώστε να δείτε αν και που οδηγεί αυτή η σχέση. Όταν λοιπόν το κεφάλαιο μέλλον δεν είναι ποτέ θέμα συζήτησης, καλό θα ήταν να μετριάσεις λίγο τον ενθουσιασμό.

 

Είναι υπέροχο να δένεσαι και να μοιράζεσαι όλο και περισσότερα κομμάτια της καθημερινότητάς σου με το σύντροφό σου. Ωστόσο, πριν αρχίσεις τα σχέδια για το μέλλον, καλό θα ήταν να μην αποκλείεις κανένα ενδεχόμενο.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου