Αναμφισβήτητα, κάθε φορά που συμβαίνει ένα γεγονός στη ζωή σου, υπάρχει από πίσω ένα γιατί. Παρατηρείς ότι ορισμένες φορές είναι λες και υπάρχει ένα μοτίβο, μέσω του οποίου ανακύπτουν διάφορα συμβάντα. Αν, για παράδειγμα, έρθει στη ζωή σου κάτι ευχάριστο, τότε ίσως μετέπειτα να ακολουθήσει κάτι δυσάρεστο κι αργότερα ίσως επέλθει κάτι που θα σου φτιάξει τη διάθεση. Μήπως τελικά υπάρχει ένα πρόγραμμα στη ζωή μας που αποβλέπει στο να διδάξει τον καθένα διαφορετικά μαθήματα, όπως στο σχολείο που μας παρατίθεται ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένα μαθήματα; Η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στο μάθημα σχετικά με το πώς να ζήσεις και υπό ποιες συνθήκες, εσύ διδάσκεσαι μέσα από το άγνωστο, μέσα από τα λάθη και μέσα από το τι μέλλει να σου φέρει η ζωή, άλλοτε καλό κι άλλοτε κακό. Το παν είναι να είσαι σε θέση να διαχειριστείς ό, τι κι αν συμβεί, ούτως ώστε να περάσεις το μάθημα της ζωής με άριστα.

Πιθανολογείται ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τι μπορεί να φέρει η τύχη κι οι καιροί. Το κυριότερο απ’ όλα είναι να τρέφεις σωστά τη σκέψη σου, καθώς ό, τι σκέφτεσαι αυτό είσαι. Γι’ αυτό μερίμνησε να καθοδηγείς και να θρέφεις τη σκέψη σου με όμορφες και επουσιώδεις νότες. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δύνασαι να κατευθύνεις το μέλλον σου κι ακόμη καλύτερα θα αποδείξεις στον δάσκαλό σου, τη ζωή, ότι είσαι έτοιμος για όποια δυσκολία κι αν σου ετοιμάζει. Θα διδάξεις εσύ ο ίδιος στη ζωή ότι λανθασμένα σ’ υποτίμησε, ότι άδικα σου έστειλε τόσα εμπόδια, διότι θα ανταπεξέλθεις, εσύ είσαι αποφασισμένος να μην τα βάλεις κάτω ποτέ. Έτσι δεν είναι;

Κι αν όντως κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να του επιφέρει το αύριο κι αν πρόκειται να υπάρξει το αύριο,  όλοι κάνουν σχέδια για το μέλλον. Θεωρούν την επόμενη μέρα τόσο δεδομένη και δυστυχώς κάποιες φορές χάνεις το νόημα του τώρα, της στιγμής, επειδή προβληματίζεσαι για το μετέπειτα. Μόλις χάσεις, λοιπόν, κάνεις το λάθος να θεωρείς δεδομένα όλα όσα ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να γίνουν ζητούμενα, έρχεται μια δοκιμασία για να σε κάνει πιο δυνατό για το επόμενο μάθημα που θα είναι πιο υψηλού επιπέδου. Η τύχη θέλει να σου υπενθυμίσει ότι για να προχωρήσεις μπροστά οφείλεις να ξέρεις και πώς μπαίνει η όπισθεν, να είσαι προετοιμασμένος για την όποια κατάσταση. Επιδιώκει να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου, μόνο και μόνο για να σε ξυπνήσει από τον λήθαργο, από την άνεση που έπαψες πια ν’ απολαμβάνεις. Η μόνη προσδοκία της είναι να σε κάνει να αναζητήσεις τον λόγο που βρίσκεσαι στη ζωή, τον λόγο που απέτυχες σ’ ένα μάθημα.

Επομένως, μην πετάς αυτή την ευκαιρία που σου δίνεται. Μη φοβάσαι που δεν ξέρεις προς τα πού πρέπει να κατευθυνθείς. Η τυχαιότητα ανέλαβε την ευθύνη να σου δείξει τον δρόμο, απλά αρέσκεται ορισμένες φορές να σου ταλανίζει το μυαλό, διότι όπως αρέσουν σ’ όλους τα παιχνίδια του μυαλού, έτσι κι αυτή πάει όπου φυσάει ο άνεμος και παίρνει κι εμάς μαζί. Δες το κι αλλιώς, για να σε πάρει ο άνεμος, σημαίνει ότι έστω και λίγο, έμαθες να πετάς.

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου