Πάει καιρός που πρωτοένιωσες κάτι για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ο καιρός κυλά κι όμως αυτό το άτομο έχει λάβει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου, καθώς στη γνωριμία σας ένιωσες αυτό το κάτι, το κλικ, μια ανεξήγητη έλξη. Σου κέντρισε το ενδιαφέρον και οι χτύποι της καρδιάς ηχούσαν τόσο δυνατά που δεν ήξερες αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Ήταν κάτι που δε σου ‘χε ξανασυμβεί. Ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για ένα πρόσωπο που ήξερες εξαρχής πως θα μείνει χαραγμένο μέσα σου ό,τι κι αν γίνει μεταξύ σας. Ένα απωθημένο που ζητούσε να ζωντανέψει, να αποκτήσει υπόσταση και να πάψει να υφίσταται μόνο ως ιδέα και ως σφοδρή επιθυμία.

Τόσο καιρό παλεύεις να ξεπεράσεις μια εξιδανικευμένη εικόνα ενός ατόμου, του οποίου η πραγματική απέχει κατά πολύ από αυτό που έπλασες στο μυαλό σου. Το απωθημένο σου είναι το άτομο που έχεις εξιδανικεύσει τόσο, σε σημείο που αν κάποτε το γνωρίσεις καλύτερα πιθανόν θα απογοητευτείς. Όχι απαραίτητα γιατί δε θα πάει καλά το μεταξύ σας, αλλά γιατί οι προσδοκίες σου είναι ήδη πολύ υψηλές που θα ικανοποιηθούν. Στην προκειμένη, μερίδιο ευθύνης που απογοητεύτηκες φέρεις κι εσύ. Ακριβώς επειδή δε γνώριζες το συγκεκριμένο πρόσωπο τόσο καλά, η φαντασία σου σε αποπροσανατόλισε. Ήθελες τοσο να πετύχει το μεταξύ σας που αγνόησες τα σημάδια. Κι όμως ενδείξεις πως δε θα πετύχαινε, υπήρχαν.

Κι αν ρωτάς αν δόθηκαν οι κατάλληλες ευκαιρίες να συμβεί πράγματι κάτι μεταξύ σας, φυσικά και δόθηκαν. Όμως εσείς τις αδράξατε; Κι αν ναι, υπήρξαν όντως εμπόδια από εξωγενείς παράγοντες ή μήπως εσείς οι ίδιοι τα βάλατε στη μέση; Θέλατε όντως να ‘στε μαζί, να το προσπαθήσετε όπως και να ‘χει, αφήνοντας τις όποιες συνέπειες στο περιθώριο; Για να είναι ακόμη απωθημένο, μάλλον δε το θέλατε κι οι δυο τόσο πολύ. Εξαιτίας της έλλειψης επιθυμίας, της δειλίας ή και του φόβου σας, πήρατε διαφορετικούς δρόμους.

 

 

Πάντως αν θες τη συμβουλή μου, όλα όσα αισθάνεσαι ή αισθάνθηκες είναι καλύτερα να τα εκφράσεις. Τουλάχιστον έτσι θα απαλλαγείς απ’ το να σκέφτεται με βάση το «αν». Θα σε φυγαδεύσεις από την ειρκτή του απωθημένου. Αν ήταν να πετύχει, θα πετύχαινε προ πολλού. Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τις συνθήκες και τις φέρνουμε με το μέρος μας. Δε δίνονται απλόχερα ευκαιρίες για να πετύχει ένα ειδύλλιο. Πρέπει κι εσείς να κουνηθείτε, να κινήσετε γη και ουρανό αν θέλετε να είστε μαζί. Δεν αρκεί να κάνεις κάτι μόνο εσύ, χρειάζεται να συμμετέχουν και οι δύο, ώστε να λειτουργήσει μια σχέση.

Το απωθημένο είναι σαν τον σάκο του μποξ. Χρειάζεται να γίνεις σκληρός, αποφασιστικός και με όλη σου την ψυχική δύναμη να πάρεις την απόφαση να το διώξεις από μέσα σου και να πας παρακάτω. Μα για να το καταφέρεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χτυπήσεις με όλη σου τη δύναμη τον σάκο του μποξ. Το απωθημένο έχει την τάση να επανέρχεται, να σου χτυπά την πόρτα, κάποιες φορές ανεπαίσθητα κι άλλες πιο έντονα. Μα αν το πάρεις απόφαση, όσες φορές κι αν επιστρέψει, δε θα καταφέρει να σ’ επηρεάσει.

Τα απωθημένα παύουν να παραμονεύουν μόνο όταν εσύ αποφασίσεις να τα διώξεις μια και καλή! Σκεπτόμενος το απωθημένο, μάλλον διογκώνεις κάθε είδους συναίσθημα που τρέφεις γι’ αυτό. Όμως για να μένει μια ιστορία τόσο καιρό στα απωθημένα, πάει να πει πως μάλλον οφείλεις πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να δράσεις με βάση τη λογική, ώστε να αντικρίσεις την πραγματικότητα. Ξέχνα αυτόν που σε ξέχασε, που σ’ είχε για σιγουράκι και πάμε γι’ άλλα!

Το απωθημένο είναι καιρός να ξεθωριάσει. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν το θες πραγματικά εσύ! Η καρδιά κάποια στιγμή θα υποκύψει σ’ αυτό που λέει η λογική. Άλλωστε, στόχος στη ζωή μας είναι να πετυχαίνουμε κι όχι να κυνηγάμε τις αποτυχίες από πίσω.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.