Στους δυο τρίτος δε χωρεί, λέμε. Αλλά μήπως αν χωρέσει, σου δώσει μια τέλεια εμπειρία με τη σχέση σου; Για μερικούς ανθρώπους το τρίο θεωρείται ταμπού. Για άλλους φαντασίωση την οποία θεωρούν ότι δε θα ικανοποιήσουν ποτέ. Είναι κι εκείνοι που απλώς δε θέλουν να βρεθούν σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο καθώς το θεωρούν εκτός των ηθικών ορίων τους.

Ως προς τη σύσταση ενός τρίο, σε μελέτη που έγινε από Καναδούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οτάβα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Bisexuality, το ποσοστό των γυναικών που θα ήθελαν να συνευρεθούν με δύο άντρες ταυτόχρονα ήταν στο 25% ενώ με δύο γυναίκες κι έναν άντρα 31%. Στην περίπτωση των αντρών έχουμε ξεκάθαρη διαφορά με τα ποσοστά να αγγίζουν το 68% με δυο γυναίκες, ενώ μ’ έναν άντρα και μια γυναίκα μόλις το 14%. Η έρευνα αφορά στρέιτ ερωτηθέντες.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Τώρα ως προς το αν σας ταιριάζει για να το δοκιμάσετε, καταρχάς θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι θέλετε να κάνετε τρίο και να ζήσετε αυτή την εμπειρία και δεν εκβιάζετε συναισθηματικά τον εαυτό σας. Να μην το κάνετε εάν έχετε έστω και μια αμφιβολία ή ως λύση για να σώσετε τη σχέση σας ή ακόμη χειρότερα, να το κάνετε επειδή το θέλει το ταίρι σας και το βλέπετε σαν υποχρέωση για να το ικανοποιήσετε. Επίσης, θα πρέπει να είστε σίγουροι και να μιλήσετε μεταξύ σας για τα θέλω σας, πριν καν μπείτε στο ζουμί. Γιατί μπορεί εσύ να θέλεις να το κάνεις για την εμπειρία, αλλά ο άνθρωπός σου να θέλει να το κάνει συστηματικά. Και το αντίθετο φυσικά.

Θα πρέπει να αποφασίσετε αν προτιμάτε κάποιον ή κάποια από το κοντινό σας περιβάλλον ή αν θέλετε να ψάξετε σ’ εφαρμογές dating. Αυτό φυσικά θα καθορίσει τον βαθμό οικειότητας ή αποστασιοποίησης. Εάν πάλι αποφασίσετε ότι θα ψάξετε τρίτο άτομο μέσω εφαρμογής να θυμάστε πως είναι κι αυτός άνθρωπος με ευαισθησίες κι όχι απλώς άλλα δύο χέρια που θα προστεθούν στο παιχνίδι. Γι’ αυτό είναι καλό να βάλετε φωτογραφία και των δυο σας και να είστε ξεκάθαροι από την αρχή για το τι ζητάτε.

Φυσικά το παν είναι να θέσετε όρια πριν γίνει η επαφή. Αρχικά, καλό είναι να γνωρίζετε -αν όχι απαραίτητο- την κατάσταση της σεξουαλικής υγείας του ατόμου που θα είναι το τρίτο, καθώς και να γνωστοποιήσετε τη δική σας. Καλό είναι να μην καταναλώσετε αλκοόλ ή ουσίες που θα σας στερήσουν τη διαύγεια. Μπορεί κάποιος από τους τρεις να μη θέλει να προχωρήσει, αφού ξεκινήσετε κι αυτό είναι οκ και σεβαστό. Επίσης, σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις αν δε σου αρέσει κάτι μέχρι να το δοκιμάσεις, αλλά είναι μερικά πράγματα που σίγουρα ξέρεις ότι δεν τα θέλεις. Κι αυτά οφείλουν να είναι γνωστά εξ αρχής.

Στη συνέχεια, αφού έχετε κάνει τα σημαντικά κι έχετε βρει το άτομο όπου θα κάνετε τρίο, κανονίστε ένα ραντεβού. Αυτό για να συζητήσετε όλα τα παραπάνω καθώς και το πού και πότε θα γίνει. Πριν την πολυπόθητη νύχτα, βγείτε για ένα ποτό οι τρεις σας να χαλαρώσετε και να έρθετε πιο κοντά. Μετά μπορείτε να κατευθυνθείτε στο μέρος που κανονίσατε -που καλύτερα να μην είναι το σπίτι σας- κι όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Φυσικά, όλοι θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό και να μην παραμελούν κάποιο μέλος της τριάδας- αυτό είναι κι ο πιο σημαντικός άτυπος κανόνας ενός τρίο.

Όταν όλο αυτό θα έχει τελειώσει σίγουρα θα υπάρχει μια αμηχανία. Αλλά καλό θα είναι την επόμενη μέρα να ενδιαφερθείτε για το πώς είναι το άλλο άτομο. Στείλτε ένα μήνυμα να δείτε τι κάνει κι αν όλα είναι καλά. Σίγουρα το να βλέπεις τον σύντροφό σου να κάνει κάτι με άλλον ή άλλη είναι δύσκολο, όσο κι αν στιγμιαία σε εξιτάρει. Την επόμενη μέρα είναι καλό να συζητήσετε τη βραδιά που ζήσατε με το ταίρι σας. Τι σας άρεσε και τι όχι, αν θα το ξανακάνατε. Όλο αυτό στο πλαίσιο της φροντίδας και κατανόησης.

Μπορεί να γίνει ένα τρίο με τη σχέση μας χωρίς να διαλυθεί το σύμπαν; Μπορεί. Μπορούμε να το χαρούμε; Φυσικά και μπορούμε. Μπορεί να πάει εντελώς στραβά; Ναι μπορεί. Όλα σενάρια είναι κι είναι ανοιχτά, επομένως μένει να είμαστε ειλικρινείς και να συζητάμε τα ερωτικά μας με τον άνθρωπο που μοιράζεται το κρεβάτι μας. Κι όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Θεοδώρα Αντωνιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου