Οι περισσότεροι από μας, όταν αναγκαστούμε να επισκεφτούμε έναν γιατρό, συνήθως τρέμουμε απ’ το άγχος μην τυχόν και μας βρει κάτι αρνητικό στις εξετάσεις. Πολλές φορές, μάλιστα, αποφεύγουμε να πάμε, ακόμη κι αν πρόκειται για μια εξέταση ρουτίνας ή ένα προγραμματισμένο γενικό check up.

Όταν, όμως, πάρουμε αυτήν τη δύσκολη απόφαση και διαβούμε το κατώφλι του ιατρείου, κάτι μέσα μας αλλάζει. Ίσως φταίει λίγο ο χώρος που είναι σαν αποστειρωμένο πεντακάθαρο μπιμπελό, λίγο οι άλλοι ασθενείς γύρω μας που συμπάσχουν, λίγο ο γιατρός που σε κόβει ότι σπαρταράς σαν ψάρι απ’ την αγωνία και σε καθησυχάζει!

Όπως και να το κάνουμε, οι γιατροί είναι λίγο σέξι, αφού μας δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας και τη σιγουριά πως όλα θα πάνε καλά. Εκεί που είσαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να επιβιώσεις από αυτήν τη γρίπη που σε ταλαιπωρεί μέρες, μία επίσκεψη στο γιατρό είναι αυτό που χρειάζεσαι. «Γιατρέ μου, θα ζήσω;» ρωτάς σπαραχτικά, ενώ το δάκρυ κυλάει αργά και βασανιστικά στο μαγουλάκι. Κι εκείνος, σαν άλλος superman, σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι, την αντιβίωση των πεντακοσίων.

Σαν σωτήρας έρχεται και σε γεμίζει υγεία ξανά ενώ στα μάτια σου είναι ο ιππότης που τα βάζει με κάθε μικρόβιο για να σε ανακουφίσει. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί έχουν φαντασιώσεις με τους γιατρούς∙ είναι που το επάγγελμά τους έχει αυτήν την εξουσία και την επιβλητικότητα, μ’ αποτέλεσμα να μη έχεις άλλη επιλογή απ’ το ν’ ακολουθείς πιστά τις εντολές τους.

Ειδικά αν γιατρός σου είναι και κάποιος σαν τον Derek ή την Izzie απ’ το «Grey’s anatomy» τότε θα έχεις έναν λόγο επιπλέον να θες να τρέξεις για εξέταση. Ίσως φταίει η άσπρη ρόμπα, τα λαμπερά χαμόγελα κι η ικανότητά τους να σώζουν ζωές, που πολλοί άντρες και πολλές γυναίκες τους βρίσκουν ερωτικούς και σέξι.

Δεν πειράζει που γκρεμοτσακίστηκες, στραμπούλιξες πόδια, αρρώστησες ή ανέβασες πυρετό. Ξέρεις ότι θα νιώσεις ασφάλεια στα χέρια του γιατρού σου, ο οποίος θα σε περιθάλψει με ιδιαίτερη προσοχή. Για ακόμη μία φορά θα γίνει ο ήρωάς σου κι η κρυφή σου φαντασίωση.

Πέρα απ’ την πλάκα, οι γιατροί κάνουν λειτούργημα, σώζουν ζωές και σε πολλές περιπτώσεις κάνουν και θαύματα, αφού καταφέρνουν να νικήσουν το θάνατο. Ανακουφίζουν τους ασθενείς, τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο, χωρίς να έχουν πάντα στη διάθεσή τους τις καταλληλότερες εγκαταστάσεις και μηχανήματα.

Είναι οι επίγειοι «θεοί», οι οποίοι συχνά παραμελούν την προσωπική τους ζωή, αφιερώνοντας ώρες ατελείωτες, εξετάζοντας απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ τους ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη. Είναι οι προστάτες της υγείας μας κι αυτό είναι που τους κάνει ξεχωριστούς στα μάτια μας.

Ακόμη κι αν φοβάσαι τα νοσοκομεία ή τρέμεις τις ασθένειες, δε γίνεται να μη βρίσκεις σέξι, έστω και λίγο, αυτό το επάγγελμα. Πολλές έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι όλες οι ειδικότητες των γιατρών είναι σέξι. Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση, γεμίζοντας τους ασθενείς τους με σιγουριά κι ασφάλεια και το κυριότερο, τους ανακουφίζουν απ’ τον πόνο.

Έτσι, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα αρρωστήσεις ή θα νιώσεις την ανάγκη να σε εξετάσει ο γιατρός σου, μην το δεις ως αγγαρεία, αλλά απόλαυσέ το κι αφήσου!

Συντάκτης: Νάνσυ Γιοβάνογλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη