Οι φίλοι μας είναι απ’ τα πιο σημαντικότερα άτομα στη ζωή μας κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αν δεν υπήρχαν εκείνοι, όλες οι τρέλες και τα αστεία του κόσμου θα είχαν πάει στράφι. Ακόμη κι αν δεν τους βλέπουμε όσο μεγαλώνουμε καθημερινά, ακόμη κι αν μας χωρίζουν χιλιόμετρα, εμείς τους αγαπάμε κι είμαστε δίπλα τους ό,τι κι αν προκύψει, όσα κι αν συμβούν. Είναι άνθρωποι αναντικατάστατοι. Είναι η δεύτερη οικογένειά μας, που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε, από επιλογή. Όταν μας χρειαστούν θα είμαστε εκεί, όση απόσταση κι αν υπάρχει ανάμεσά μας.

Οι άνθρωποι αυτοί μας γνωρίζουν καλύτερα απ’ όσο γνωρίζουμε εμείς τον ίδιο μας τον εαυτό. Οι αναμνήσεις μαζί τους είναι ξεχωριστές. Αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα μέχρι το τέλος. Οι περισσότερες από αυτές δημιουργήθηκαν όταν ταξιδέψαμε παρέα με όρεξη για το άγνωστο. Όρεξη για εξερεύνηση και πάθος για εκείνο που ακόμα δεν είχαμε γνωρίσει. Το ταξίδι και καθετί νέο, πάντα δημιουργούν ξεχωριστά συναισθήματα και δεν υπάρχει κάτι ωραιότερο απ’ το να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς, τους μοναδικούς σου φίλους.

Να ταξιδεύεις συχνά με τους φίλους σου για να αποκτάτε κοινές καινούριες εμπειρίες. Στα νεανικά σου χρόνια έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και περισσότερη δίψα για να αναζητήσεις μέρη που δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ με την καλύτερη παρέα. Να γνωρίσεις τον κόσμο και την πραγματική ζωή μαζί τους. Να απολαύσεις νέες γεύσεις, να δεις διαφορετικά τοπία από αυτά που έχεις συνηθίσει, να έρθεις σε επαφή με διαφορετικές φυλές, άλλους ανθρώπους. Εξαιρετικές ευωδίες, μοναδικές κουλτούρες, ήθη κι έθιμα, άξια θαυμασμού. Είναι εκεί και σε περιμένουν, σε περιμένει ο κόσμος ολόκληρος για να τον ανακαλύψεις με τους ομορφότερους συνταξιδιώτες, τους κολλητούς σου.

Όταν έχεις καλή παρέα δε σε νοιάζει τόσο ο προορισμός γιατί είναι δεδομένο πως θα περάσεις καλά. Θα περάσεις μοναδικά ακόμη κι αν ταξιδέψεις μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά, ακόμη κι αν κάνετε μια απλή, συνηθισμένη εκδρομή. Η παρέα είναι εκείνη που κάνει ξεχωριστό τον κάθε προορισμό, τον χρόνο και τις στιγμές σε ένα διαφορετικό μέρος. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, μια ψυχοθεραπεία γεμάτη καθαρό αέρα, νόστιμο φαγητό, γέλια κι αγάπη.

Τα ταξίδια είναι η καλύτερη επιλογή για να φτιάξεις τις πολυτιμότερες αναμνήσεις σου, εκείνες με τη μεγαλύτερη αξία που δε θα τις αντάλλαζες ποτέ με άλλες διαφορετικές. Είναι εκείνες που αργότερα, όταν θα περάσουν τα χρόνια, θα νοσταλγείς περισσότερο. Εκείνες που θα αφηγείσαι στην οικογένειά σου, στους ανθρώπους σου κι εκείνοι με ανυπομονησία  θα περιμένουν να μάθουν την συνέχεια. Όσα εσύ θα ζήσεις, θα γίνουν οι ομορφότερες ιστορίες.

Η ζωή τρέχει σαν νερό. Τόσο γρήγορα που κάποιες φορές δεν την προλαβαίνεις. Φεύγουν τα χρόνια κι οι υποχρεώσεις κάποια στιγμή θα γίνουν εχθρός της καθημερινότητάς σου, το ίδιο θα συμβεί και στους φίλους σου. Ίσως να μην έχετε πια την ίδια επαφή κι είναι λογικό, όμως μην αφήσετε περιθώριο να σας ξεθωριάσει ο χρόνος. Να κανονίζετε ταξίδια με τις οικογένειές σας, να μοιράζεστε χρόνο, να δημιουργείτε νέες αναμνήσεις σαν να μην υπάρχει αύριο αλλά και σαν να μην υπήρχε χθες.

Οι φίλοι δε χάνονται ποτέ όσα κι αν προκύψουν, όσες ευθύνες ή φουρτούνες κι αν έρθουν ξαφνικά. Να ταξιδεύετε παρέα μέχρι τα βαθιά γεράματα, να κάνετε μαζί τα πιο τρελά πράγματα, γιατί μπορείτε και σας πάει!

 

Συντάκτης: Ευαγγελία Μικέ
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη