Είναι κι εκείνα τα inbox που αν ανοιχτούν γίνονται σφαίρες που δεν ξέρεις πού θα σε βρουν. Σαν κάποιες παρουσίες που αφήνουν ωραιότατα και θεόχοντρα σημάδια στο σώμα μας, μην τύχει λίγο και ξεχάσουμε πως πέρασαν από τη ζωή μας και πήραν μαζί τους φεύγοντας ως και το πατάκι.

Πριν τρία χρόνια λοιπόν βίωσα ταυτόχρονα και τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, όταν άνοιξα ένα μήνυμα από την κολλητή μου. Το μήνυμα έλεγε «Άκουσέ το. Νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή σου». Η περίπτωσή μου λοιπόν για να μπείτε στο κλίμα, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε πάρει το ελεύθερο να μπαινοβγαίνει στη ζωή μου και να την κάνει ανάστα κάθε φορά. Κι όταν λέω «είχε πάρει το ελεύθερο» εννοώ από μένα ασφαλώς, αφού εγώ επέτρεψα να συμβεί όλο αυτό ξανά και ξανά και ξανά και πολλά «ξανά» ακόμη.

Άνοιξα λοιπόν το link του youtube κι απ’ τον πρώτο στίχο σηκώθηκα να βάλω ποτό. Ζόρικος ο στίχος, σκληρό χάδι η μελωδία, υπέροχη ερμηνεία από την καλλιτέχνιδα κι οι στίχοι, όλα όσα δε θέλεις να παραδεχτείς. Νομίζω πως εκείνο το βράδυ το άκουσα κάπου στις σαράντα φορές, μέχρι που τελείωσε το ξηρό και αντιλήφθηκα πως είχε πάει 3 κι αύριο δουλεύω. Ο λόγος για το τραγούδι «Αν η μοίρα μου»  το οποίο ερμήνευσε η Μαλού κι εκτέλεσα εγώ στα δύο μέτρα με το παρόν. Ζητώ συγγνώμη, αλλά το αγαπώ τόσο πολύ αυτό το κομμάτι που δεν κρατήθηκα.

 

Τραγούδι: Αν η μοίρα μου (2020)
Σύνθεση: Ηλίας Καμπακάκης
Στίχοι: Ελένη Γιαννατσόυλια
Ερμηνεία: Μαλού

Όσα σου ‘χω θυμωμένα
σε βροχούλες αραγμένα
θα σκουριάζουνε.
Ως τα βάθη θα λυπούνται
κάποιους που αν κι αγαπιούνται
δεν ταιριάζουνε.

Φύγε, ξέσπασε η μπόρα.
Τ’ αδιάβροχό σου φόρα,
το πανάκριβο.

Δάκρυά μου θα κοπάσω.
Το εγώ μου θ’ αγκαλιάσω,
το μονάκριβο.
Κι αν η μοίρα μου μου το ‘χει
κάπου να σε συναντήσω,
κάνε ένα βήμα πίσω
και παράτα με.

Κι αν η μοίρα μου μού το ‘χει
να κρατιέσαι σ’ άλλον ώμο,
θα χυθώ βροχή στο δρόμο
κι άντε πάτα με.
Χρόνια, ρούχα και φιλιά σου
μ’ ευχολόγια, φαντάσου,
τα σιδέρωσα.
Ούτε πίκρα και κακία.
Άγριά μου προσδοκία.
Εξημέρωσα.

Στη βαλίτσα διπλωμένα
τόσα χρόνια ευτυχισμένα
μα κι επώδυνα.
Άντε φύγε κι η στροφή σου
να στα φέρει στη ζωή σου
όλα ρόδινα.

 

 

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό