Πάνω στη βιασύνη μας να φιλήσουμε, να απολάυσουμε, να παθιαστούμε επίσημα με τον άλλο, ξεχνάμε εκείνη τη μαγική περίοδο του φλερτ, του τσιτσινίσματος, του ατελείωτου παιχνιδιού. Της ερωτικής ελευθερίας κι ανεξαρτησίας.
Υποτιμημένη περίοδος και δεν της αξίζει.

Η αβεβαιότητα είναι που την κάνει μαγική. Αυτό που δε ξέρεις αν έχεις ή όχι τον άλλο. Που αναζητάς το βλέμμα του σε δρόμους, καφέ και μπαρ.
Που το κινητό σου έχει γίνει η επιμήκυνση της παλάμης σου, περιμένοντας μήνυμά του.
Που καίγεσαι να βρεθείς στον ίδιο χώρο μαζί του κι ας είναι και η εφορία.

Είναι η περίοδος της υπερέντασης κι αφού είναι αδύνατο να κλείσεις μάτι το βράδυ, αποκτάς τους ωραιότερους μαύρους κύκλους της ζωής σου.
Το μυαλό στροφάρει με ταχύτητα φωτός και ξεχνάς κακές συνήθειες και χούγια, αναλαμβάνει δράση ο καλύτερος εαυτός σου.

Γι’ αυτό σου λέω, έλα να φλερτάρουμε λίγο ακόμα πριν δώσουμε το πρώτο μας φίλι. Παίξε μαζί μου, όπως θα παίξω κι εγώ μαζί σου.

Άγγιξε μου το γόνατο κατά λάθος, ίσα που να ανατριχιάσω, βάλε μου ν’ ακούσω τραγούδια που δεν έχω ξανακούσει, πήγαινέ με εκεί που δεν έχω ξαναπάει.

Κοίταξέ με και χαμήλωσε το βλέμμα όταν σε κοιτάξω κι εγώ. Ρίξε μου κι αυτό το ακριβοθώρητο χαμογέλακι σου, αυτό για το οποίο σε πρόσεξα.

Άσε με να χαζεύω τα χείλια σου όταν μου λες ιστορίες της ζωής σου και δώσε μου υλικό που θα γεμίσει τις νύχτες μου μέχρι να τις μοιράζομαι μαζί σου.
Ψιθύρισέ μου αυτά που θες να μου κάνεις κι όλα αυτά που θες να ζήσουμε.

Διεκδίκησε με, κάνε τα κόλπα σου, βάλε με στον κόσμο σου, δείξε μου τι θα κερδίσω αν είμαι μαζί σου κι έπειτα εξαφανίσου για να σε ψάξω και να σε διεκδικήσω κι εγώ.

Γιατί αυτό είναι το φλερτ, ένας αγώνας δρόμου χωρίς διασφάλιση και δεδομένα. Σκωτσέζικο ντους που ανάβει τα αίματα. Να σε αναζητώ, να με αναζητάς και να λυτρωνόμαστε στο πρώτο sms, στο πρώτο ραντεβού.

Όλες εκείνες οι μέρες που παλεύουμε για να κατακτήσουμε ο ένας τον άλλο, που ερωτοτροπούμε χωρίς όρια.

Μια μικρή παρένθεση και προειδοποίηση εδώ: καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως κάποιοι άνθρωποι φλερτάρουν χωρίς απότερο σκοπό, χωρίς να έχουν καμία διάθεση να μπουν σε μια σχέση, απλά παίζουν. Όλοι το έχουμε κάνει.

Κι ενώ εσύ κάνεις όνειρα τρελά για το μέλλον αυτοί επιβεβαιώνονται και σε αποχαιρετούν. Φλερτ αναζωογονητικό χωρίς υποσχέσεις και σε καμία περίπτωση κατακριτέο.

Το φλερτ σε οποιαδήποτε μορφή και με οποιαδήποτε κατάληξη είναι σημάδι ζωής.  Απόλαυσέ το, κυνήγησέ το.

Κι αφού εμείς οι δύο είμαστε καλοί σ’ αυτό, έλα, ας συνεχίσουμε λίγο ακόμα πριν δώσουμε το πρώτο μας φιλί.
Ή καλύτερα, ας συνεχίσουμε να φλερτάρουμε και μετά το πρώτο μας φιλί, έτσι, για τη συνήθεια του έρωτα.

 

Συντάκτης: Γεωργία Χατζηγεωργίου