Απ’ την ώρα που αρχίζουμε ν’ ασχολούμαστε με το μέγα μυστήριο της ζωής – τον έρωτα φυσικά, ποιο άλλο; -, το βασικό ερώτημα που ταλαιπωρεί το κεφάλι μας είναι ένα, όλα κινούνται γύρω απ΄ αυτό: τον έχω; την κέρδισα;

Και δωσ’ του ατέρμονες συζητήσεις, αναλύσεις, κουβέντες μεταμεσονύχτιες με καπνό, ξύδι, φιλικές αγκάλες και κανένα δάκρυ για τους βαριά συναισθηματικούς.

Χαροποιείσαι με τις θετικές απαντήσεις για να καταφέρεις να κοιμηθείς καμιά ώρα κι ας συνεχίζεις να βασανίζεσαι αλύπητα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Φτάνεις στο σημείο της παράνοιας αναλύοντας το δεύτερο κόμμα στην πρόταση του πρώτου μηνύματος που ανταλλάξατε, την παύση μετά το όνομά σου στο τηλεφώνημα για καληνύχτα κι εκείνο το πρώτο βλέμμα στο μπαρ που σ’ έκανε να κολλήσεις.

Και η αλήθεια είναι πως ό,τι κι αν σου πω εγώ, η κολλητή σου και ο αδελφός σου δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι. Έτσι κάνουμε όλοι, είναι στις εργοστασιακές μας ρυθμίσεις αυτή η αντίδραση. Αν θες πες τη και άχαρη, ενστικτώδης, ερωτική συμπεριφορά.

Όμως άκου πως έχουν τα πράγματα, έτσι μπας και γλιτώσεις το κάψιμο εγκεφαλικών κυττάρων και όλο αυτό το χαμένο χρόνο την επόμενη φορά που θα ερωτευτείς.

Έχεις κερδίσει έναν άνθρωπο, για πάντα ή για όσο, όταν εκείνος σχεδιάζει το μέλλον του μαζί σου.

Μην το ψειρίζεις και το κουράζεις, τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Όταν ένας άνθρωπος κάνει όνειρα, μικρά και μεγάλα κι εσύ είσαι ο βασικός πρωταγωνιστής σημαίνει ότι τον έχεις κατακτήσει, είναι δικός σου, όσο κτητικό κι αν ακούγεται αυτό, όσο κι αν τίποτα και κανένας δε μας ανήκει, η ερωτική κτήση άλλωστε είναι η μόνη αποδεκτή κι επιτρεπτή.

Θα στο κάνω ακόμα πιο εύκολο, μην πας πολύ μακριά, ούτε να περιμένεις να ακούσεις μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.

Όταν κάποιος μοιράζεται τον ελάχιστο ελευθέρο χρόνο του μαζί σου, σχεδιάζει να καπνίσετε μαζί ένα τσιγάρο στα κλεφτά, να πιείτε μια γουλιά καφέ και να ανταλλάξετε χάδια για τρία λεπτά πριν τη δουλειά, ακόμα κι αυτό, είναι η σημαντική σου κατάκτηση.

Άλλοι θα φέρουν τον κόσμο τούμπα και θα ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να σε δουν και να σε αγγίξουν για μερικές ώρες, άλλοι θα διαμορφώσουν την καθημερινότητά τους και θα κάνουν θυσίες για να χωρέσεις κι εσύ μέσα.

Τότε ναι, τότε μπορείς με σιγουριά να πεις πως έχεις κερδίσει τον άνθρωπο απέναντί σου και πλέον βαδίζει με σταθερά βήματα δίπλα σου.

Στον εγωκεντρικό κόσμο που ζούμε το να κερδίσεις το αντικείμενο του πόθου σου και τελικά να σου δοθεί απόλυτα κι ελεύθερα χωρίς στεγανά κι άμυνες, έχω την εντύπωση πως είναι η ουσία της ζωής, ο λόγος που όλοι περπατάμε στη γη.

Τώρα ναι, μπορείς να κοιμηθείς ήσυχα και γαλήνια, τώρα ξέρεις πως δεν είσαι μόνος.

 

Συντάκτης: Γεωργία Χατζηγεωργίου