Πέρασε με γοργό βήμα την πόρτα με τη διακριτική επιγραφή «Ταρό-χαρτομαντεία» για να μην τη δει κανένας γνωστός κι ακολούθησε τη διαδρομή προς τη μεγάλη γκουρού μέσω ενός σκοτεινού διαδρόμου. Έφτασαν στον προθάλαμο. Vintage έπιπλα, σεμεδάκια και μια μυρωδιά κεριού αναμειγμένη με έλαια κατέκλυζε το χώρο.

Στον άβολο καναπέ κάθονταν άλλες δυο γυναίκες κι ένας άντρας. Κουρασμένοι και λιγάκι απελπισμένοι έμοιαζαν. Δε μιλούσαν μεταξύ τους και κοίταζαν στο κενό. Εξέτασε λιγάκι ακόμη το χώρο και το μάτι της έπεσε σε κρυστάλλους κι αγαλματάκια πάνω σε μια παλιά λουστραρισμένη βιβλιοθήκη με βιβλία περί αστρολογίας, αριθμολογίας και πολλών ακόμη ομοίων τους.

Σε λίγο βγήκε και ρώτησε ποιος είναι ο επόμενος. Αλλιώς την περίμενε και για μια στιγμή σκέφτηκε μήπως λάθος έπραξε κι ήρθε. Μια γυναίκα κοντή, γύρω στα 55 με ξασμένο πλατινέ μαλλί και φαρδιά ρούχα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Εκείνη περίμενε να δει χρωματιστά μαντήλια και βραχιόλια σε συνδυασμό με το απαραίτητο μαύρο μυτερό νύχι. Τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν για μια στιγμή και τα μεγάλα μαύρα μάτια της μεσήλικης  γυναίκας τη διαπέρασαν κάνοντάς τη να ανασηκωθεί λιγάκι απ’ τη θέση της.

Όταν έφτασε η σειρά της προπλήρωσε το ποσό τον 50 ευρώ και πήγε στον κυρίως θάλαμο. Έκατσε σε ένα άβολο καρεκλάκι και περίμενε η μεγάλη μαγίστρα να της πει τα προφανή.

Είμαι σίγουρη πως σας το χάλασα, αλλά στην πραγματικότητα κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Ο άνθρωπος ανέκαθεν έχει ερωτήματα για την ύπαρξη και το μέλλον του. Το ενδεχόμενο του θανάτου επίσης κάνει τα πράγματα λίγο πιο μυστηριώδη, επικίνδυνα κι αγωνιώδη. Οι περισσότεροι θέλουμε να έχουμε τη ζωή μας σε τάξη κι η παραμικρή φυγή απ’ την πορεία μας τρομάζει και στις χειρότερες περιπτώσεις τρομοκρατεί. Το να έχεις τον έλεγχο είναι μεγάλο προνόμιο. Τι γίνεται όμως όταν μπαίνεις στον πειρασμό της πρόβλεψης; Θα ενδώσεις ή θα διατηρήσεις τον αυτοέλεγχό σου;

Θα ενδώσεις έστω και για μια φορά για την εμπειρία. Για να σου πουν πράγματα προφανή μεν, αλλά τα οποία ίσως θα ‘πρεπε να τα ακούσεις για να συνειδητοποιήσεις τι γίνεται με τη ζωή σου. Είσαι μέλος της κοινωνίας.

Λογικό είναι τα οικονομικά σου στην παρούσα φάση να μην είναι τόσο καλά και να περιμένεις νέα από κάποια δουλειά όπως όλη η Ελλάδα, λογικό είναι επίσης αν στο άκουσμα του ονόματος, βαριαναστενάξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην ερωτική σου ζωή. Και τότε το μεγάλο μέντιουμ θα δώσει το χρησμό μασώντας φύλλα δάφνης… Βέβαια αν ξαναπάς την άλλη Παρασκευή που έχει πανσέληνο τα προβλήματά σου θα λυθούν.

Αοριστίες με λεπτομέρεια και φανφάρες από ανθρώπους ετοιμόλογους και καπάτσους που ξέρουν να παρατηρούν και να διαβάζουν τη γλώσσα του σώματος. Δεν είναι όλοι τους απατεώνες. Σίγουρα κάποιοι όντως έχουν υψηλή διαίσθηση, αλλά το μεγαλύτερό τους ταλέντο είναι να εκμεταλλεύονται και να επηρεάζουν ευκολόπιστους ανθρώπους με προβλήματα κάθε είδους με σκοπό το κέρδος.

Οι περισσότεροι από μας μπροστά στην αποφυγή του πόνου δε θα τσιγκουνευόταν. Ειδικά όταν είσαι ερωτευμένος κι έχεις θολώσει απ’ τη ζήλια θα καταφύγεις σε περίεργες  πρακτικές για σου φύγουν οι υποψίες ή για να πάρεις εκδίκηση απ’ τον άπιστο Θωμά.

Αν τον λένε Θωμά και το βρήκα έλα να σου πω εγώ τη μοίρα και το ριζικό σου. Δε μιλάω με πνεύματα ούτε τη βρίσκω με λιβάνια φορώντας κάθε είδους μπιχλιμπίδι. Μπορώ να σου πω με σιγουριά όμως ότι όλοι περνάμε δύσκολες φάσεις στη ζωή μας κι ότι αυτό που μας κάνει να εκτιμάμε τις όμορφες στιγμές, είναι οι δύσκολες καταστάσεις που έχουν προηγηθεί.

Τι θα κερδίσεις αν τα σκάσεις χοντρά κι ακούσεις ότι παραμύθι σου πουλήσουν; Ή θα εφησυχαστείς ή θα χάσεις τον ύπνο σου. Ο καθένας θα επηρεάζονταν αν άκουγε ότι πάνω σε ένα τρία θα λάβει ένα σημαντικό τηλεφώνημα. Το τρία μπορεί να ‘ναι ώρες, μέρες εβδομάδες και πάει λέγοντας. Πόσο απίθανο είναι να σου πει κάποιος κάτι σημαντικό σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ή να σε φλερτάρει ο μελαχρινός που είχες προσέξει στο περίπτερο της γειτονιάς;

Σκέφτηκες ποτέ πως μόλις εκφράσει κάποιος τις σκέψεις σου δυνατά εσύ ο ίδιος θα επιδιώξεις τις μελλούμενες εξελίξεις; Το υποσυνείδητό μας είναι πανίσχυρο κι ως όντα μπορούμε να προσελκύσουμε την αντίστοιχη θετική ή αρνητική ενέργεια μόνοι μας. Μόνο και μόνο επειδή θα σκέφτεσαι συνέχεια ό,τι σου είπε ο εκάστοτε τσαρλατάνος, πολύ πιθανό από σύμπτωση και μόνο να βρεθεί μπροστά σου.

Αντί να πιστέψεις στον εαυτό σου λοιπόν και να ζεις το παρόν, αναλώνεσαι στο να σχεδιάζεις και διαμορφώνεις το μέλλον σου. Ζήσε το τώρα κι αν προσέξεις τα σημάδια, θα καταλάβεις και το τι μέλλει γενέσθαι. Η κυρά Στέλλα η Σμυρνιά την έζησε τη ζωή της και απ’ ό,τι φαίνεται συνεχίζει να τη ζει σε βάρος σου.

Μη σε ζαλίζουν οι αναθυμιάσεις, ξύπνα και δράσε επιτέλους. Επισκέψου ένα πραγματικά ειδικό αν τα θέματα που σε βασανίζουν είναι άλυτα, γιατί η μαγεία κι η μαντεία μας τελείωσαν κάπου ανάμεσα στην Πυθία και τις τρεις καλές νεράιδες. Άλλωστε η ζωή θα ‘ταν τόσο βαρετή αν ήταν προβλέψιμη κι όλη της η μαγεία είναι στις εκπλήξεις.

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Παπαευσταθίου: Πωλίνα Πανέρη

 

Συντάκτης: Αγγελική Παπαευσταθίου