Έχεις αποφασίσει να κοιτάξεις μπροστά. Αγάπησες, ερωτεύτηκες και δυστυχώς –ή ευτυχώς- αυτή η σχέση που είχες, σ’ άφησε με το χειρότερο τρόπο. Κι έτσι χώρισες. Πληγώθηκες και στο βάθος του μυαλού σου έχεις μια κρυφή επιθυμία. Θέλεις να επιστρέψει μια μέρα πίσω. Μπορεί να ‘ναι εγωιστικό, αλλά επειδή όλα είναι πιθανά, σε βοηθάει αυτό να φυλάξεις για λίγο το αίσθημα ματαίωσης που έχεις.

Γιατί ας μη κρυβόμαστε. Οι πρώην είναι σαν τον δολοφόνο κι αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος. Κι αυτό συνήθως γίνεται εκείνη τη στιγμή που έχεις αποφασίσει να κοιτάξεις το μέλλον και να περάσεις καλά. Και ξαφνικά, στην ήρεμη ζωή σου, έρχεται να σε ταράξει ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο, ενώ ξάφνου βρίσκεσαι ν’ αναρωτιέσαι, τι comeback είναι αυτό;

Γι’ αυτό είμαστε όμως εμείς εδώ. Για να σου δώσουμε τους λόγους που έναν πρώην τον οδηγούν στην πράξη αυτή.

 

1. Αγαπημένη μου συνήθεια

Η τρυφερή σου αγκαλιά, η υπομονή σου, η κατανόησή σου κι αυτός ο ώμος σου που χρειάστηκε στα δύσκολα ή στα εύκολα, δεν ξεπερνιέται έτσι αβίαστα. Γι’ αυτό ας είμαστε ειλικρινείς. Η συνήθεια είναι ένα απ’ τα χειρότερα ίσως αγκάθια μέσα σε μια σχέση. Κι όσο και να πεις, αυτό δεν το προσπερνάς απ’ τη μια μέρα στην άλλη. Άλλωστε, αυτό είναι και κάτι που κάνει πολλά ζευγάρια να μένουν μαζί αντί να χωρίσουν. Είναι μια ασφάλεια που σε προστατεύει απ’ την κουραστική πραγματικότητά και φυσικά απ’ το να προσαρμοστείς σε κάτι καινούργιο. Πού να τρέχεις τώρα για νέες αγκαλιές; Προσοχή λοιπόν. Μελέτα τις προθέσεις γιατί και το μπρος-πίσω είναι μια συνήθεια που εύκολα υιοθετείται.

 

 

2. Check please

Μια γλυκιά ανασφάλεια ζητάει απεγνωσμένα επιβεβαίωση. Πόσο μάλλον αν μια αυτοπεποίθηση χτύπησε πάνω σε τοίχο. Κι έτσι, την επόμενη της απόρριψης –και τι καλύτερο- το δικό σου κινητό είναι το πιο εύκολο για να επιβεβαιώσει ο πρώην έρωτας αν ακόμα εσύ τον θέλεις.

 

3. Το λάθος της μισάνοιχτης πόρτας

Είναι αυτό το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι για χάρη του έρωτα, την πόρτα δηλαδή, που αφήνουν ανοιχτή στο παρελθόν. Κι αν ο χωρισμός και η επανασύνδεση ήταν κάτι που έχει συμβεί ξανά και ξανά –αυτό από μόνο του- είναι ένα πράσινο φως που κάποιος μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να γυρίσει πίσω. Γι΄αυτό βγάλε τα κόκκινα χαλιά που οδηγούν στην καρδιά σου κι άλλαξε κλειδαριά.

 

4. Πήγες παρακάτω; Ε όχι δα!

Έχει γίνει ολόκληρη μελέτη επιστημονική γιατί ένας πρώην δεν μπορεί εύκολα ν’ αποδεχτεί πως η σχέση που απέρριψε είχε το θράσος να τολμήσει να προχωρήσει παρακάτω. Κι άκρη ακόμα δεν έβγαλαν. Απ’ τη μία η ξαφνική του ζήλια, απ’ την άλλη η θέση του στην καρδιά σου που χάθηκε, λίγο ότι πλέον ξεπέρασες έτσι γρήγορα τον χωρισμό που εσύ δε ζήτησες, με μια δόση που δεν ασχολείσαι πλέον μαζί του, να σου ξαφνικά ένας εγωισμός που γεννήθηκε επειδή έμαθε ότι προχώρησες. Γι’ αυτό, δώσε λίγο προσοχή στις κτητικές κινήσεις του.

 

5. Οι γονείς ξέρουν

Κι όλοι μας φυσικά ξέρουμε ότι ξέρουν καλύτερα. Είναι μερικές φορές κι η φωνή της λογικής που έρχεται να υπενθυμίσει, «σαν αυτό το παιδί δε θα βρεις πουθενά». Και να σου ξαφνικά οι σκέψεις για μια επανασύνδεση, ειδικά αν η συμπάθεια των γονέων προς στο πρόσωπό σου είναι μεγάλη. Όμως να θυμάσαι πως αυτό δεν είναι ποτέ αρκετό. Καλύτερα αδιάφορα πεθερικά παρά μια αδιάφορη σχέση.

 

6. Το κρεβάτι 

Που ίσως ήταν το καλύτερο κομμάτι σας. Ίσως κι αυτό να ‘ναι κάτι που δε βρήκε μετά από σένα. Ίσως να ‘ ναι αυτό που δεν μπορεί να αποχωριστεί. Όμως η ερωτική επαφή δεν είναι από μόνη της αρκετός λόγος για να δεχτείς μια επιστροφή. Γιατί δεν είσαι η λύση έκτακτης ανάγκης. Γι’ αυτό σκέψου το σχολαστικά πριν ενδώσεις για μια ακόμα φορά.

 

7. Σαν κι εσένα πουθενά

Κι αφήσαμε στο τέλος τον αρχηγό αυτών των θεμελιωδών λόγων που επιστρέφει κάποιος πρώην. Έψαξε, γύρισε, κοίταξε αλλά σαν κι εσένα δε βρήκε πουθενά. Κι αυτός είναι κι ο πιο συνηθισμένος λόγος που κάποιος επιστρέφει. Είναι η πιο συνηθισμένη κίνηση. Είναι η σιγουριά του. Η μπάλα είναι όμως στο δικό σου γήπεδο και τα στραβά μάτια στις στραβές του συνήθειες πλέον, δεν μπορείς να τα κάνεις.

 

Γι΄αυτό λοιπόν, όποιος κι αν είναι ο λόγος που κάποιος πρώην θα γυρίσει ξανά κοντά σου, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ προσεκτικά την επόμενη κίνησή σου. Ν’ ακούσεις το ένστικτό σου και φυσικά να θυμάσαι πάντα πως όταν κάτι γίνεται μία φορά μπορεί και να ξαναγίνει.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου