Ο διαβολάκος, τελικά, έχει πολλά ποδάρια, όσα του καταλογίζουν. Βρίσκει την κατάλληλη ώρα προκειμένου να τρυπώσει στις καλύτερες στιγμές σου. Σκοπός του δεν είναι τα βρόμικα παιχνίδια, αλλά να σου κάνει λίγο μαύρο το μυαλό. Κι αν πρόκειται για αγγελικά πλασμένες ερωτικές στιγμές, εκεί γίνονται τα πράγματα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Ή μάλλον εφιαλτικά άσχημα.

Κι αν ψάχνεις ελαφρυντικά ικανά να σώσουν την κατάσταση στην οποία σ’ έμπλεξες, την πάτησες. Μόνο μία μηχανή του χρόνου θα μπορούσε να ‘ναι η λύση στο πρόβλημά σου που ακούει στο «λάθος όνομα την πιο ακατάλληλη στιγμή». Κι η πιο «ακατάλληλη στιγμή», επί το πλείστον, είναι η φάση του οργασμού.

Κι αν νομίζεις ότι η αμηχανία σου θα είναι λυτρωτική, άναψε τα φώτα και θα δεις μπροστά μια φατσούλα βγαλμένη από θρίλερ να βγάζει φωτιές ακόμα κι απ’ τα αφτιά. Ακόμα και τα συννεφάκια από πάνω σου –που σε δείχνουν να χτυπάς το κεφάλι στο πάτωμα, γιατί η μιλιά σου χάθηκε– δεν είναι ικανά να σε γλυτώσουν απ’ ένα πιθανό χαστούκι -αν κι είμαστε κατά της βίας, τα αντανακλαστικά δεν ελέγχονται. Σ’ αφήνουν έστω σαν την καλαμιά στον κάμπο πάνω στο κρεβάτι ή γίνεσαι σε μία στιγμή ξαφνικά ελεύθερο πουλί και πάλι.

Γιατί αν περιμένεις ν’ ανοίξει η γη να σε καταπιεί, το πιο πιθανό είναι να βρεθείς με τα ρούχα στο χέρι έξω από μία πόρτα ή να μαζεύεις ό,τι σου ρίχνει απ’ το μπαλκόνι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να γίνεις πρώτη είδηση στα κουτσομπολιά της επόμενης ημέρας στην πολυκατοικία.

Κι αν δεν κατάλαβες σε τι αναφερόμαστε, καλύτερα να το κάνεις εικόνα. Από εκείνες που βρίσκεσαι στην κορύφωση της ερωτικής επαφής σου, από εκείνες που το πάθος έρχεται και σ’ ενώνει με τον άλλον και κάνει τη στιγμή μοναδική. Απ’ εκείνες όπου ο έρωτας ακούει σ’ ένα πολύ συγκεκριμένο όνομα και δεν μπερδεύεται ανάμεσα σε διαφορετικούς συνδυασμούς συλλαβών της αλφαβήτου.

Ονόματα που ακούνε σε πρώην σχέσεις ή ακόμη και σε σύντομες περιπέτειες –όπου για κάποιο ανεξήγητο λόγο το μυαλουδάκι σου τα φέρνει στο στόμα σου και ξαφνικά τα ξεστομίζεις– εννοείται πως είναι ικανά να ανάψουν φωτιές που άνετα σε καίνε. Λες και χάθηκε ένα «αγάπη μου». Χάθηκε ένα «μωρό μου» κι αποφάσισε κάτι εκεί μες στο εγκέφαλό σου να βαφτίσει ξαφνικά μ’ άλλο όνομα τον έρωτά σου.

Κι εσύ, όμως, βαφτιστήρι, πριν βιαστείς να ψάξεις δικηγόρο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, να κατεβάζεις βαλίτσες απ’ το πατάρι, να χτυπάς κεφάλια στον τοίχο, να ζητάς εξηγήσεις για απαντήσεις που δεν πρόκειται να πάρεις, να τρέχεις στην κουζίνα προκειμένου να βρεις το πιο ακονισμένο μαχαίρι που υπάρχει ή την πιο βαριά κατσαρόλα, καλύτερα να κάτσεις να σκεφτείς λογικά και ψύχραιμα.

Είναι προσβολή, είναι ντροπιαστικό, αλλά δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Δεν το λέω εγώ, μελέτες το αναφέρουν. Κι αν η Ολλανδία σου πέφτει λίγο μακριά, οι επιστήμονες για εσένα δουλεύουν, ακόμα κι από εκεί.

Γιατί όταν βρίσκεται κάποιος σε κατάσταση ευφορίας, δημιουργούνται καταστάσεις που του θυμίζουν άλλα πράγματα. Όμοια μ’ αυτά που ζει τώρα, αλλά το ίδιο έντονα έχει ξαναβιώσει στο παρελθόν. Ο εγκέφαλος, λοιπόν, έχει την ικανότητα να ανασύρει αναμνήσεις από προηγούμενες σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Είναι αυτές οι ιδιαίτερες συγκρίσεις κατά τη διάρκεια του σεξ, που είναι και λίγο αναπόφευκτες.

Κι αν πραγματικά δεν μπορεί να σε πείσει κάτι τέτοιο, τότε κανείς δε ξέρει ποιος μπορεί να το κάνει. Λύση υπάρχει πάντως και την έχεις μπροστά στα μάτια σου. Δες το και σαν παιχνίδι ρόλων και χαρακτήρων. Γιατί όχι, κάνε κι εσύ το ίδιο. Όχι για σπάσιμο, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα.

Γιατί, όλα κι όλα, αν ήθελες και τρίτους στο κρεβάτι σου, θα έβρισκες και τον τρόπο να τους έχεις. Γιατί αν ήθελες δεύτερα ονόματα, θα πήγαινες κατευθείαν στο ληξιαρχείο. Αλλά επειδή δε θέλεις να καταστραφεί η σχέση σου για μία ρημάδα φορά, κάνε τα στραβά μάτια και μετά συζήτησέ το.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αναστάσιος Καλλίας
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη