wdasrge

Η απιστία είναι η νούμερο ένα αιτία για τη διάλυση μιας σχέσης. Άλλοι μπορούν να τη συγχωρέσουν κι άλλοι όχι. Άλλοι τη χαρακτηρίζουν ως ένα στιγμιαίο λάθος κι άλλοι την ασκούν κατ’ εξακολούθηση. Κι όσον αφορά την πλευρά του προδομένου, άλλοι μπορούν να το χειριστούν και να πάνε παρακάτω, ενώ άλλους τους στιγματίζει για πάντα. Παρακάτω, θα δούμε μερικές περιπτώσεις επώνυμων και διάσημων γυναικών, για το πώς οι ίδιες βίωσαν την απιστία και τι είπαν στη συνέχεια γι’ αυτό. Έτσι, θα ανοίξουμε για λίγο το παραθυράκι της ζωής τους, αφού τα ερωτικά δράματα δεν ενδιαφέρονται για το αν ανήκεις στο star system. Θα έρθουν να σε βρουν όποιος κι αν είσαι.

Η πρώτη αντίδραση, σε μια απιστία, μετά το σοκ, είναι ο θυμός. Αφού όμως αυτός περάσει, ξεκινά η ανασφάλεια κι αρχίζουν ερωτήματα του τύπου «μήπως δεν είμαι αρκετ@» ή «μήπως δεν έκανα κάτι σωστά». Σε μια κατάσταση που ουσιαστικά σου αλλάζει όλα τα δεδομένα, είναι πολύ εύκολο να κυριαρχήσουν αυτοκαταστροφικά συναισθήματα τα οποία αυτομάτως σε στήνουν στον τοίχο και σου λένε πως φταις εσύ για ό,τι συνέβη. Η Eva Longoria έχει δηλώσει σε συνέντευξή της:

«Δεν είχε να κάνει με το ποια επέλεξε. Πέρασα στιγμές του τύπου: «Δεν είμαι αρκετά σέξι; Δεν είμαι αρκετά όμορφη; Δεν είμαι αρκετά έξυπνη;» Αλλά το σταματούσα αμέσως.»

Eva longoria GIF - Find on GIFER

 

Στον αντίποδα έρχεται η Jennifer Lopez, να μας λυτρώσει με τη δήλωση:

«Όταν κάποιος απιστεί έχει να κάνει με τον ίδιο, με τις ελλείψεις του. Μπορεί να νιώθουμε ότι αφορά τις δικές μας ελλείψεις, σαν κάτι να πηγαίνει στραβά με εμάς. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι στην πραγματικότητα ,είναι ο εγωισμός τους κι αυτά που θέλουν να καλύψουν μέσα τους που τους οδηγεί να κάνουν τέτοια πράγματα. Όχι η δική σου επάρκεια.»

 

Jennifer Lopez wants to 'change the fabric of America' for Latina entrepreneurs - Good Morning America

 

Όταν ο άνθρωπός σου σε προδώσει το πλήγμα είναι μεγάλο, ο πόνος βαθύς κι οι πληγές πολλές φορές φαίνονται αδύνατο να επουλωθούν. Ευτυχώς, στην πορεία καταλαβαίνεις πως ακόμα κι αυτή η πληγή θα σε κάνει έναν πιο σοφό άνθρωπο και θα σε πάει ένα σκαλοπάτι παραπέρα. Η Beyonce και η Gwen Stefany έχουν αντιστοιχία δηλώσει:

«Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις σε κάθε ταξίδι. Τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Πήγα στην κόλαση και γύρισα κι είμαι ευγνώμων για κάθε ουλή.»

«Ήταν η αρχή της κόλασης. 6,7,8 μήνες βασανιστηρίων κατά τους οποίους προσπαθούσα να βρω άκρη με αυτό το μεγάλο μυστικό. Τα όνειρά μου γκρεμίστηκαν.»

Beyonce-lemonade GIFs - Get the best GIF on GIPHY

 

Πολλές φορές τα σημάδια υπάρχουν, ωστόσο τείνεις να τα αγνοείς, είτε επειδή δεν αντέχεις να περάσεις στο στάδιο της συνειδητοποίησης, είτε απλώς επειδή αγαπάς τόσο τον άνθρωπό σου, που καταλήγεις να εθελοτυφλείς. Kάτι τέτοιο έχει συμβεί και στις περιπτώσεις των Emma Thompson και Meg Ryan οι οποίες είπαν:

«Ήμουν εντελώς, εντελώς τυφλή απέναντι στο γεγονός ότι είχε σχέσεις με άλλες γυναίκες. Αυτό που έμαθα είναι πως είναι εξαιρετικά εύκολο να τυφλωθείς από τη δική σου επιθυμία να εξαπατάς τον εαυτό σου.»

«Ήταν μία σπουδαία ιστορία. Αλλά δεν ήταν η ιστορία της πραγματικότητας του γάμου μου για 9 χρόνια.»

 

Emma Thompson and the Challenge of Baring All Onscreen at 63 - The New York Times

 

Μια από τις πιο αδιέξοδες καταστάσεις είναι εκείνη της απιστίας στον γάμο στον οποίο μάλιστα υπάρχουν και παιδιά. Εκεί καλείσαι να πάρεις τις σωστές αποφάσεις κι είτε να κρατήσεις τη σχέση για χάρη των παιδιών, με τον κίνδυνο όμως να επηρεάσεις χειρότερα την ψυχολογία τους μένοντας μ’ έναν άνθρωπο από τον οποίο θα αισθάνεσαι προδομένος κι έτσι και τα παιδιά δε θα ζουν σ’ ένα υγιές περιβάλλον, ή να αλλάξεις τον πυρήνα της οικογένειάς σου προσπαθώντας να πετύχεις το καλύτερο δυνατό για τα ίδια τα παιδιά. Μια ενδιαφέρουσα δήλωση που έχει κάνει Angelina Jolie πάνω σε αυτό το θέμα ήταν η εξής:

«Είχα πει στον Billy πως αν ποτέ τον πιάσω να είναι άπιστος δε θα τον σκοτώσω γιατί αγαπώ τα παιδιά του και χρειάζονται μπαμπά. Θα τον χτυπούσα όμως άσχημα.»

WEAREPIST ANGELINA JOLIE GIF by kingtiger on DeviantArt

 

Η απιστία και στη συνέχεια ο επερχόμενος χωρισμός, αποτελεί έναν μικρό θάνατο. Οπότε είναι λογικό να περιέχει μέσα από τη διαδικασία του πένθους. Είναι δύσκολο κι επώδυνο να γκρεμίζονται οι αξίες σου, να σε προδίδουν οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι και ν’ αλλάζουν οι ισορροπίες μέσα στη ζωή σου. Πρέπει όμως να πέσεις για να ξανά σηκωθείς να καείς για να ξαναγεννηθείς και να καταλάβεις πως ίσως τελικά κάτι δεν πήγαινε καλά σ’ αυτή τη σχέση. Είτε λοιπόν μείνεις να παλέψεις γιατί αξίζει, είτε τη διαλύσεις επειδή έχει χαθεί πια η εμπιστοσύνη, το μάθημα που θα πάρεις θα είναι πολύτιμο. Σίγουρα δε φταίει πάντα μόνο η μία πλευρά, όπως λένε, αλλά και το να αυτομαστιγώνεσαι δεν έχει καμία αξία.

Οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και κάνουν λάθη, γιατί είναι άνθρωποι. Το να βλέπουμε λοιπόν και τις περιπτώσεις των επωνύμων -που πολλές φορές θεοποιούμε μέσα μας πιστεύοντας πως έχουν την τέλεια ζωή, πιο καλά δομημένη κι ιδανική- μας βοηθάει να καταλάβουμε πως κι εκείνοι έχουν τα δικά μας καθημερινά προβλήματα. Κι εκείνοι πονάνε, υποφέρουν, πληγώνονται, βιώνουν την προδοσία και πάνε παρακάτω. Γιατί στην επόμενη σελίδα, είναι πολύ πιθανόν να ξεκινάει μια καλύτερη ημέρα.

 

Πηγή φωτογραφίας: Vogue

Συντάκτης: Αλίκη Ζωγράφου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου