kalp552

Αρχιτεκτονική. H τέχνη της ικανοποίησης των ανθρωπίνων αναγκών στο χώρο, μέσω του σχεδιασμού μεθόδων κι υλικών κατασκευών, που εφαρμόζεται ευρύτερα στην οίκηση και δόμηση του χώρου, ως εφαρμοσμένη επιστήμη της σχεδίασης και της υλοποίησης κατασκευών. Κι αφού λοιπόν σας μετέφερα μερικές χρήσιμες πληροφορίες από την Wikipedia και εμπλουτίσατε τις γνώσεις σας, πάμε τώρα να σας πω άλλη μια εξίσου σημαντική πληροφορία. Οι αρχιτέκτονες είναι σέξι. Ναι, ναι καλά ακούσατε.  Το στιλ, πουκάμισο, σοφιστικέ γυαλί και χαρτοφύλακας, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και να αποκτά φανατικό κοινό, τόσο γυναικείο, όσο κι ανδρικό.

Πάνε όσα ξέρατε για μηχανικούς αυτοκινήτων, υδραυλικούς, νοσοκόμες και λοιπά. Πετάξτε από τη ντουλάπα τις στολές της υπηρέτριας και πιάστε στα χέρια σας γεωμετρικά σχήματα κι όλα τα συναφή. Εδώ μίλησαν οι έρευνες λέμε και ποιος θα τολμήσει να τις αμφισβητήσει; Οι αρχιτέκτονες συγκαταλέγονται στα πιο σέξι επαγγέλματα. Το γιατί, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά υποψιάζομαι.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πιο βασικό. Βλέποντάς τους στο εργοτάξιο με το κράνος του μηχανικού και τα σχέδια στο χέρι, παθαίνεις το κατιτίς σου. Μία φούντωση, μια φλόγα έχω μέσα στην καρδιά, ένα πράμα. Αποπνέουν μια σιγουριά κι ένα δυναμισμό, που εκείνη ειδικά την ώρα, φτάνει στο ζενίθ και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, είναι πόσο πολύ θα ήθελες να βγάλουν  το δυναμισμό τους πάνω σου. Ξέρετε, στις δυο το χάραμα και μάλιστα μέσα στο σχεδιαστήριό τους.

Άλλο πάλι και τούτο. Ξέρετε πόσο διεγερτικό είναι να τους βλέπετε στο σχεδιαστήριο να δουλεύουν; Τους κοιτάς την ώρα που σχεδιάζουν, που σκέφτονται, στύβουν το μυαλό τους για να βρουν νέες ιδέες και λύσεις, κι εσύ το μόνο που μπορείς να σκεφτείς τη στιγμή εκείνη, είναι πως θα προτιμούσες να «στύβει» εσένα. Να εξασκήσει επάνω σου κάθε κανόνα της αρχιτεκτονικής που έμαθε στη σχολή. Εντάξει, μειώνω λίγο την ένταση, γιατί αν συνεχίσω να γράφω για πολύ ακόμα περί διεγέρσεων, θα χρειαστώ το σήμα «ακατάλληλο για ανηλίκους» επάνω δεξιά.

Το βασικό, που κατά τη γνώμη μου τους κάνει να φαίνονται σέξι στα μάτια μας, είναι η αυτοπεποίθηση κι ο δυναμισμός που εκπέμπουν. Αν μη τι άλλο, ένας άνθρωπος που έχει αυτοπεποίθηση και νιώθει καλά με τον εαυτό του, φροντίζει να μην περνάει ποτέ απαρατήρητος. Κι άπαξ και το βλέμμα σου πέσει επάνω τους, δεν πρόκειται να ξεκολλήσει στιγμή, στο εγγυώμαι.

Είναι ψαγμένα τυπάκια, με γούστο και στιλ, που προσέχουν την εμφάνισή τους πολύ περισσότερο, απ’ όσο νομίζεις. Ίσως τους έχεις συνδυάσει με χωρίστρες στο πλάι κι αφηρημένο βλέμμα που οφείλεται στο πολύ διάβασμα, αλλά σε πληροφορώ, ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Φροντίζουν να είναι πάντα κομψοί και περιποιημένοι, προσέχοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στην εμφάνισή τους.

Είναι αδιαμφισβήτητα πολύ δημιουργικοί άνθρωποι, κάτι που φαίνεται φυσικά κι από το επάγγελμα που επέλεξαν και το σίγουρο είναι πως μαζί τους, δε θα βαρεθείτε ποτέ. Επίσης έχουν την τάση να σκέφτονται όλη την ώρα. Εντάξει, αυτό δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα καλό, γιατί τις περισσότερες ώρες σκέφτονται τη δουλειά, αλλά τουλάχιστον δε θα ανησυχήσετε  για το αν θα σας αφήνει χώρο να ανασάνετε.

Είναι άτομα με πολύ πρακτικό μυαλό και καθαρή οπτική απέναντι στα πράγματα. Και μπορεί αυτό που θα σε τραβήξει αρχικά σ’ έναν άνθρωπο να είναι η εμφάνιση, μα το μυαλό είναι αυτό που θα σου δώσει το κίνητρο να προχωρήσεις σε μια σχέση. Κακά τα ψέματα, κανείς δε θέλει δίπλα του έναν άνθρωπο με δείκτη νοημοσύνης χαμηλότερο από ενός πεντάχρονου.

Βγάλτε λοιπόν, από το μυαλό σας τους αρχιτέκτονες που κάποτε υπήρξαν οι φύτουκλες της τάξης. Εντάξει, μπορεί και να υπήρξαν, αλλά πάνε χρόνια από τότε. Αυτά τα άτομα που κάποτε κορόιδευες στο σχολείο, όπως όλα δείχνουν έχουν εξελιχθεί σε πολύ σέξι τυπάκια, με στυλ κι αυτοπεποίθηση που χτυπούν κόκκινο κι όλα αυτά σε συνδυασμό με το δυναμισμό που αποπνέουν, τους κάνουν ακαταμάχητους και αθεράπευτα σέξι.

Επιμέλεια Κειμένου Εύας Αξιώτη: Σοφία Καλπαζίδου

 

Συντάκτης: Εύα Αξιώτη