pwl463

Καλησπέρα είπαμε; Δεν είπαμε. Ναι, πάλι εγώ, πάλι μπροστά σου. Τι απορείς; Δεν έχεις καταλάβει ακόμη πως σε έβαλα στο μάτι; Προφανώς όχι, δε φαίνεται να μου δίνεις κι ιδιαίτερη σημασία. Δεν πειράζει, σου δίνω εγώ. Και είναι να μη μου καρφωθεί εμένα μια ιδέα…

Είσαι ωραίος τύπος, να το ξέρεις. Τουλάχιστον όσο έχω προλάβει να δω, τον αέρα που βγάζεις προς τα έξω. Αλλά, βρε παιδί μου, είσαι κι εσύ λίγο απόμακρος, κρατάς τις αποστάσεις. Μα γιατί, δεν έχει πλάκα έτσι. Έλα να γνωριστούμε, κι άμα δεν αντέξουμε ξαναγινόμαστε άγνωστοι. Απόλυτα δικαιολογημένοι κι αθώοι.

Κάτσε λίγο να τα πούμε, μη φεύγεις. Μιλάω πολύ, αλλά θέλω να ακούσω για σένα. Να μάθω πώς μεγάλωσες, ποιοι είναι οι φίλοι σου, αν ονειρεύεσαι να γίνεις πλούσιος ή διάσημος κι αν έχεις ταξιδέψει. Μην αγχώνεσαι, ό,τι και να μου πεις θα το αντέξω. Θα σου πετάξω καυστικά σχόλια και θα σε τρελάνω με ερωτήσεις. Και παίζω πάντα τίμια, θα σου απαντήσω κι εγώ, το υπόσχομαι. Βλέπεις, μ’ αρέσει η συζήτηση, μ’ αρέσει να γνωρίζω τους ανθρώπους. Άσε με, λοιπόν, να γνωρίσω κι εσένα.

Μη νομίζεις, ούτε και για μένα είναι εύκολο. Υπάρχουν πάντα οι τύποι, η καλή πρώτη εντύπωση. Αλλά εγώ αυτά δεν τα μπορώ, καταπιέζομαι κι ασφυκτιώ. Προτιμώ την ειλικρίνεια και τις άβολες εξομολογήσεις και να, ξέρεις, δεν αντέχουν όλοι τόσο ορθάνοιχτα βιβλία. Αλλά νομίζω πως εσύ είσαι διαφορετικός. Θα τα βγάλεις πέρα, ίσως να γελάσεις. Μ’ αρέσουν εκείνοι που γελάνε. Έχουν ψυχή κι αυτή μετράει.

Θέλω να μάθω τι είναι εκείνο που σε κρατάει πίσω. Κάτι υπάρχει και δε σ’ αφήνει να πλησιάσεις, να κάνεις μια προσπάθεια. Πρέπει να ξέρω, για να δω αν νικιέται ή είναι αήττητο. Ναι, υπάρχουν πράγματα που δεν αξίζει να τα βάλεις μαζί τους, θα πληγωθείς χωρίς να υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ να αποφύγω τις καταδικασμένες μάχες. Την έχω πατήσει και ξέρω, προτιμώ να παλεύω πια για τη γοητεία του εφικτού. Κοιτά να δεις, ωρίμασα επιτέλους.

Αν με αφήσεις, παίρνω φόρα, κι εσύ να ξέρεις, μου χαρίζεις χώρο απλόχερα. Πρόσεξε, παίζεις με τη φωτιά. Δε χρειάζεται πολύ, ένα παραπάνω χαμόγελο και το μυαλό μου χάνεται, ενθουσιάζεται, κολλάει. Κι αν συμβεί, κι αν γίνει εκείνο το καταραμένο κλικ, εγώ τελείωσα. Θα συνεχίσω μέχρι να γίνει το δικό μου, σου το λέω. Οπότε σκέψου πριν μου δώσεις αέρα, γιατί θα τον ρουφήξω, σκέψου πριν πεις «ναι», γιατί δε θα σ’ αφήσω να αλλάξεις γνώμη. Μην τρομάζεις, δε σ’ ερωτεύτηκα ακόμα. Απλώς ενθουσιάζομαι κι ο ενθουσιασμός έχει τη δύναμη της τρέλας.

Σ’ αρέσει να ρισκάρεις; Έστω και λίγο, έτσι για το γαμώτο. Δώσε μου μια ευκαιρία. Ένας καφές, ένα ποτό, κάτι που θα προτείνεις. Γιατί δε φτάνει να ανταποκρίνεσαι στις δικές μου κινήσεις, πρέπει να δοκιμάσεις κι εσύ. Από μένα, βέβαια, δεν υπάρχει πρόβλημα, μ’ αρέσει να προσπαθώ να σε κερδίσω. Αλλά κάπου κάποτε απογοητεύομαι και σταματώ. Λογικό δεν είναι; Οπότε, μην το σκέφτεσαι, δε γίνεσαι υπερβολικός ούτε κουράζεις. Αν δεν ήθελα, δε θα ερχόμουν κι αν δε μου άρεσες, δε θα έγραφα για σένα. Κι αν φοβάσαι πως δε θα πετύχει, σου λέω πως κανείς δεν έμπλεξε μ’ έναν καφέ.

Φαντάζεσαι να πάει καλά, φαντάζεσαι όντως να πετύχει; Τι ωραία θα είναι τότε! Μια καινούρια αρχή, μια καθαρή σελίδα. Θα έχει πλάκα να τη γράψουμε μαζί. Αν μας βγει, θα σου την πω που δεν αφέθηκες. Που έκανες δεύτερες σκέψεις ή που δεν πίστεψες πως είχε νόημα να προσπαθήσεις. Αν πάλι όχι, τότε ίσως να είχες δίκιο απ’ την αρχή που δεν ασχολήθηκες. Αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει βεβαιότητα. Δε θέλεις να μάθεις πού τελικά θα πάει αυτό το πράγμα μεταξύ μας;

Κάτι συμβαίνει και κανείς δεν το αρνείται. Και δε λέω, το φλερτ είναι μαγεία. Αλλά ψήσου να μάθουμε τι υπάρχει και πίσω απ’ τα υπονοούμενα. Να μου περάσει κι εμένα ο καημός, να βρεις κι εσύ την ησυχία σου. Να γνωριστούμε κι όπου πάει. Θα είναι ψέματα αν δεν παραδεχτώ ότι έχω προσδοκίες, αλλά απ’ την άλλη έχω αποδεχτεί πως ο ανεξέλεγκτος ενθουσιασμός συχνά πυκνά απογοητεύεται. Αλλά να, είναι που δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, παρά μόνο να κερδίσουμε έστω κι ένα ευχάριστο βράδυ χωρίς προοπτικές.

Μην το κουράζουμε, το ξέρω, σ’ έχω πείσει. Άντε λοιπόν, στείλε μου επιτέλους εκείνο το αναθεματισμένο μήνυμα. Το περιμένω καιρό.

Συντάκτης: Νεφέλη Κομματά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη