«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

pilloq912778

Η συντροφικότητα είναι στην ανθρώπινη φύση και είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολες και χρειάζονται γερές βάσεις προκειμένου ν’ αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου. Στην καθημερινότητα με τον σύντροφό μας δεν έχει σημασία μόνο πόσο χρόνο περνάμε μαζί του, αλλά πόσο σημαντικός είναι αυτός ο άνθρωπος για εμάς. Του το αποδεικνύουμε καθημερινά με όμορφες πράξεις; Είμαστε εκεί όταν μας χρειάζεται; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ψιθύρισες στο ταίρι κάτι γλυκό στο αφτί για να το συνοδεύει στον δρόμο για τη δουλειά; Μικρά πράγματα που όμως έχουν μεγάλη αξία!

1. Τηλεφώνησέ του

Ακόμη κι αν δε συγκατοικείτε με τον σύντροφό σου υπάρχει τρόπος να είσαι κοντά του καθημερινά. Μ’ ένα τηλέφωνο πριν φύγει για τη δουλειά και μ’ ένα γλυκό σου μήνυμα, κάνεις την ημέρα του ακόμη πιο ξεχωριστή. Αν αυτό μάλιστα συνοδεύεται με μια όμορφη κι αληθινή ευχή, τότε η συνομιλία σας δεν μπορεί παρά να μείνει αξέχαστη. Συνέχισε να υπενθυμίζεις στον άνθρωπό σου πόσο σημαντικός είναι για σένα και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει στο μέγιστο.

2. Κάνε του μια σφιχτή και ζεστή αγκαλιά

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που νιώθουν όμορφα στη ζεστή αγκαλιά του συντρόφου τους. Μια αγκαλιά, όπως έχει τεκμηριωθεί και με έρευνες, μπορεί να βοηθήσει κάποιον ν’ αποβάλει το άγχος, ιδίως όταν συνοδεύεται από αγάπη και τρυφερότητα. Η αγκαλιά βοηθάει επίσης να διώξει κάποιος τ’ αρνητικά συναισθήματα και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Το ταίρι σίγουρα έχει ανάγκη από μια σφιχτή αγκαλιά πριν ξεκινήσει την ημέρα του στη δουλειά.

3. Θα κάνουμε push-ups να δεις τι πάει να πει γυμναστική

Αν έχετε ξυπνήσει κι οι δύο με κακή διάθεση και προβλέπεται μια δύσκολη ημέρα, μια-δύο ώρες πριν φύγει ο σύντροφός σου για τη δουλειά, ένας καλός τρόπος για να βρείτε το χαμένο σας κέφι είναι να κάνετε μαζί γυμναστική. Θα σας αναζωογονήσει και θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη διάθεση και περισσότερες αντοχές για να αντιμετωπίσετε όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Η γυμναστική είναι ανασταλτικός παράγοντας της κακής ψυχολογίας και βοηθάει ν’ αποκτήσουμε περισσότερη όρεξη.

4. Γράψε ένα όμορφο post-it

Αν έχεις σηκωθεί νωρίτερα απ’ τον σύντροφό σου, μπορείς πριν φύγεις για τη δουλειά να γράψεις ένα όμορφο ποίημα σ’ ένα χαρτάκι που θα βρει κολλημένο στο ψυγείο όταν θα πάει να φτιάξει πρωινό ή να αφήσεις ένα σημείωμα στο τραπέζι γεμάτο αγάπη κι όμορφες σκέψεις για να τα βγάλει πέρα τη δύσκολη μέρα που έρχεται. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από υποστήριξη κι αγάπη κι αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος για να κάνεις κάτι διαφορετικό για το ταίρι εκεί που δε θα το περιμένει.

5. Κάνε tag το ταίρι σε αστεία stories ή post 

Ο σύντροφός σου είναι ήδη στη δουλειά ή ετοιμάζεται να πάει; Τι θα κάνει σίγουρα όσες ώρες δεν είστε μαζί; Θα κοιτάξει το κινητό του φυσικά! Μπορείς να ταγκάρεις το ταίρι σε αστεία memes και stories και να του φτιάξεις το κέφι και την ημέρα του. Ένα είναι το σίγουρο· η διάθεσή θ’ ανέβει μονομιάς και θα χαμογελάσει παρά τον φόρτο εργασίας. Γιατί το να ξυπνάει κάποιος στραβά και να πηγαίνει στη δουλειά δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, ειδικά σε περιόδους αγχογόνες.

6. Το κομπλιμέντο πολλοί αγάπησαν, την αδιαφορία ουδείς

Καθώς κάθεστε κι απολαμβάνετε το πρωινό σας, μια φιλοφρόνηση κι ένα κομπλιμέντο είναι ικανά για να φτιάξουν την ημέρα και των δυο σας. Οι άνθρωποι αρέσκονται στα όμορφα λόγια, ειδικότερα όταν αυτά προέρχονται απ’ το στόμα του συντρόφου τους. Είναι η καλύτερη και πιο τρανή απόδειξη ότι ο σύντροφός μας δεν περνάει αδιάφορος, αλλά ότι προσέχουμε πάνω του κάθε λεπτομέρεια καθημερινά. Δίνουμε αφορμή στο ταίρι να χαμογελάσει κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Άλλωστε μαζί του θα χαμογελάσουμε κι εμείς.

7. Βάλε στη διαπασών το αγαπημένο του τραγούδι

Πόσο όμορφο θα ήταν κάθε φορά που θα ξυπνούσε, λίγο πριν πάει στη δουλειά, ν’ ακούει το αγαπημένο του τραγούδι; Σίγουρα αυτό θα του φτιάξει την ημέρα και θα τον κάνει να χαμογελάσει ακόμη περισσότερο. Θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει και μέχρι να φτάσει στη δουλειά να είσαι σίγουρος πως θα τραγουδάει τους στίχους και θα θυμάται το ωραίο πρωινό ξύπνημα που του χάρισες. Είναι ωραίο συναίσθημα οι αγαπημένοι μας άνθρωποι να νιώθουν όμορφα όταν ξεκινούν τη μέρα τους κι η ψυχολογία τους να είναι ανεβασμένη.

8. Πρωινές ερωτικές διαθέσεις 

Λίγο πριν φύγει ο σύντροφός σου για τη δουλειά, μπορείς να ετοιμάσεις μια όμορφη έκπληξη που θ’ ανεβάσει την ερωτική επιθυμία στα ύψη. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η πρωινή ερωτική επαφή βοηθάει στο να είμαστε πιο αποδοτικοί σε μια δύσκολη ημέρα και να δίνουμε το 100% του εαυτού μας, τόσο στην εργασία όσο και στην καθημερινότητά μας. Μας βοηθάει να κρατιόμαστε σε φόρμα και να έχουμε επαφή με το ταίρι μας, ακόμη κι όταν αυτό είναι δύσκολο λόγω των ωρών εργασίας.

Το σημαντικότερο στη ζωή των ανθρώπων είναι η ευτυχία κι ειδικότερα όταν αυτή προέρχεται από πράξεις που γίνονται απ’ τον σύντροφό μας ή από εμάς τους ίδιους προς τον σύντροφό μας. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη κι ο σεβασμός σε μια σχέση κρύβονται σ’ απλά και καθημερινά πράγματα, αρκεί να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε την ημέρα του συντρόφου και τη δική μας καλύτερη.

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα