cyxotropa

Οι άνθρωποι ζητάμε τη συντροφικότητα και γι΄ αυτόν τον λόγο δημιουργούμε σχέσεις. Είμαστε όντα που δρούμε καλύτερα σε συνδυασμό πάρα μόνοι, θέλουμε την τρυφερότητα στη ζωή μας, έχουμε ανάγκη να μοιραστούμε και να επικοινωνήσουμε. Σε μια εποχή που έχουμε ξεχάσει να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε, όμως, σηκώνοντας μονίμως ασπίδες μην τυχόν και δει κανένας τι νιώθουμε, πώς λες αυτό που νιώθεις; Απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο, σε περιπτώσεις που θέλουμε όντως να μείνουμε μόνοι μα κι όταν νιώθουμε λίγο παραπάνω τυχεροί και πιστέψουμε πως βρίσκαμε έναν άνθρωπο που μας κάνει, ξεχνάμε ή επίτηδες δεν τολμάμε να δείξουμε αυτό που νιώθουμε.

Έχοντας βρει λοιπόν ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα, που σε βελτιώνουν, που σ’ αγαπάνε, που σου μαθαίνουν να σ’ αγαπάς κάνοντάς σου ένα μικρό δώρο αυτοπεποίθησης, μπορείς να τους επιστρέψεις κι εσύ ένα, και να τους πεις πως τους σκέφτεσαι. Τόσο απλό. Δύο λέξεις μπορούν να φτιάξουν τη μέρα κάποιου, δείχνοντάς του πως έχει αξία για σένα. Παρακάτω θα βρεις 8 λόγους για να ρίξεις τις ασπίδες σου, για να δεις ένα χαμόγελο να σκάει στα πιο όμορφα χείλη.

 

1. Το αυτονόητο

Αφού συμβαίνει γιατί να μην το πεις; Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτός ο άνθρωπος είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ξυπνάς κι ίσως κι η τελευταία σου πριν πέσεις για ύπνο. Έρωτας μου μυρίζει, αλλά μη σε τρομάξω. Ζήσ’ το κι αν στείλεις κι ένα «σε σκέφτομαι» η απάντηση που θα πάρεις ίσως να σε εκπλήξει και να χαμογελάσεις πλατιά.

 

2. Δείχνει ενδιαφέρον αλλά όχι κάψα

Όταν σκέφτεσαι κάποιον κι αναρωτιέσαι αν είναι καλά δείχνει ένα νοιάξιμο και δυστυχώς έχουμε ξεχάσει να νοιαζόμαστε για τους άλλους, πάρα μονάχα για τον εαυτό μας. Ωστόσο, είναι αρκετά διακριτικό έτσι ώστε να μην αισθανθείς κι εσύ ότι εκτίθεσαι σε βαθμό που θα ντραπείς να βρεθείτε την επόμενη μέρα π.χ.

 

3. Είναι 24ωρης δυναμικής

Φτιάχνει τη μέρα του παραλήπτη στη δουλειά, φέρνει χαμόγελο το απόγευμα στην επιστροφή, κάνει τον ύπνο πιο γλυκό το βράδυ. Ένα τέτοιο μήνυμα, έτσι στα ξαφνικά, σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, δηλώνει την παρουσία σου και δεν μπορεί ποτέ να είναι εκτός κλίματος. Άλλωστε, μας αρέσει να είμαστε σημαντικοί για τους άλλους, όλη μέρα.

 

4. Δηλώνει σχέση όταν είναι πολύ νωρίς για να μπείτε στα χοντρά

«Σε σκέφτομαι» σημαίνει «σου αφιερώνω τον ουσιαστικό μου χρόνο» κι όπου χρόνος, τότε σίγουρα σχέση, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσεις αυτό το βαρύ ουσιαστικό που στο άκουσμά του, κάποιοι τρομάζουν και φεύγουν.

 

5. Φλερτάρεις χωρίς να σκεφτείς κάτι τρομερά έξυπνο

Είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει το φλερτ, αυτό το όμορφο παιχνίδι του έρωτα χωρίς να χαθείς σε πολύπλοκες φράσεις και κλισέ ατάκες που μπορεί και να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Εσύ κάνεις την κίνηση κι έπειτα η μπάλα είναι στην άλλη μεριά του γηπέδου.

 

6. Ρίχνεις τις άμυνές σου

Σε συνάρτηση με το παραπάνω, ενδεχομένως να σε τρομάζει να πέσουν οι άμυνές σου κάνοντας την πρώτη κίνηση, μα πώς αλλιώς θα το ζήσεις πραγματικά αν είσαι κλεισμένος στον εαυτό σου, μου λες;

 

7. Δείχνει πως δεν τ@ ξεχνάς ό,τι κι αν κάνεις

Με δυο λόγια, αφιερώνεις τον χρόνο σου έτσι ώστε να δηλώσεις πως επιθυμείς να κάνει το ίδιο. Δείχνεις πως ότι και να γίνει, όσο πνιγμένος και να είσαι στη δουλειά ή στις υποχρεώσεις σου, είναι στη σκέψη σου κι ίσως είναι κι η πιο όμορφη που έχεις τον τελευταίο καιρό.

 

8. Και στην τελική, γιατί να μην;

Έκφραση συναισθημάτων: Είναι μια εξαιρετικά χρήσιμης μορφής λύτρωση να λες αυτό που σκέφτεσαι και νιώθεις κι αν υπάρχει κι ανταπόκριση, έχεις κερδίσει το Τζόκερ.

 

Όλοι οι παραπάνω λόγοι ελπίζω να είναι αρκετοί για να σε κάνουν ν’ ανοιχτείς, να νιώσεις, να ζήσεις λίγο πιο αληθινά. Ξέρω πως είναι τρομαχτικό να τολμάς, μα αν δεν τολμήσεις πώς θα κερδίσεις, στιγμές, χαμόγελα, έρωτα, αγάπη, νοιάξιμο; Μπες στο παιχνίδι με λιγότερες άμυνες. Ένα απλό «σε σκέφτομαι» ίσως να είναι η καλύτερη αρχή για να ζήσεις μια όμορφη περιπέτεια.

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου