%cf%83%cf%86%ce%b4%ce%b3%ce%b7%cf%86%ce%be

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε και τι πιο όμορφο ξεκίνημα από το να σου λέει καλημέρα εκείνο το φλερτ που ελπίζεις να γίνει κάτι περισσότερο. «Πήρα απλώς να σου πω μια καλημέρα» το καλύτερο καμουφλάζ για να σου δείξει πώς σε σκέφτεται χωρίς πολλές φανφάρες. Αυτά τα μικρά, τα ουσιώδη είναι που δείχνουν το ενδιαφέρον και σιγά-σιγά κερδίζουν τη μάχη, αφού όλα λειτουργούν υπέρ εκείνου που εκφράζεται. Μια απλή καλημέρα λοιπόν είναι ό,τι καλύτερο και πιο απλό για να κερδίσεις τη σκέψη του άλλου. Επικοινωνείς ενδιαφέρον, δηλώνεις την παρουσία σου και προκαλείς ένα όμορφο χαμόγελο κι ας μην το βλέπεις με τα μάτια σου στα χείλια του στόχου σου. Κι όταν είσαι αυτός που προκαλεί χαμόγελα -ακόμα κι από μακριά- τότε πίστεψέ με το σκορ είναι υπέρ σου.

Ξεκίνα λοιπόν με μια καλημέρα, στείλε μήνυμα, πάρε τηλέφωνο, σκάσε από εκεί με έναν καφέ για έκπληξη χωρίς να ζητάς τίποτα, απλώς για να δείξεις πόσο ενδιαφέρεσαι. Κάπως έτσι θα κάνεις τον στόχο σου ν’ αναρωτιέται πώς θα είναι να ξυπνάτε μαζί. Δημιουργείς μια υποσυνείδητη ανάγκη και πού ξέρεις, ίσως να μην απέχεις και πολύ από τον στόχο σου. Άλλωστε, αν την έχεις πατήσει, ψάχνεις εκατό κι έναν τρόπους επικοινωνίας κι αυτός είναι ενδεχομένως ο πιο ασφαλής κι εύκολος για να δείξεις τι αισθάνεσαι, χωρίς να το δείξεις. Κι αν αισθάνεσαι πως δε σου ταιριάζουν τα απλά, τα μικρά, έχουν αξία κι αυτά κι όσα γίνονται καθημερινά, είναι που τελικά μας κάνουν να καταλαβαίνουμε το γνήσιο ενδιαφέρον.

Αυτή η απλή καλημέρα λοιπόν θα φτιάξει τη μέρα του ανθρώπου που ενδιαφέρεσαι, και τη δικιά σου, γιατί θα καταλάβεις πολλά από την αντίδραση του παραλήπτη. Αν απαντήσει γλυκά, αν προσπαθήσει να ξεμπερδέψει όπως όπως, ή αν -ακόμα καλύτερα- δε θέλει να κλείσει το τηλέφωνο ή να σε ξεπετάξει. Χωρίς δύσκολου τύπου αποκωδικοποίηση, θα καταλάβεις πολλά κι ακόμα περισσότερο με τις κινήσεις του, που θα προδώσουν τις σκέψεις και τις προθέσεις του. Η μπάλα περνάει στην αντίπαλη ομάδα· για να δούμε πώς θα παίξει αυτόν τον πόντο. Θέλει να κερδίσει ή απλώς θα παρατήσει το παιχνίδι;

Στα πρακτικά, βέβαια, πώς λένε μια καλημέρα, φλερτάροντας και χωρίς να είναι και corny, θα μου πεις; Οι τρόποι πολλοί, ανάλογα με το ποιος τη λέει και σε ποιον. Βάλε λίγο παραπάνω χρώμα, αν θες, αν πάλι όχι και δεν είσαι τέτοιος τύπος, χρησιμοποίησε την ομορφιά της γνησιότητας των λέξεων. Αν είναι δύο λοιπόν αυτές που θα πεις, να είναι δύο που πραγματικά εννοείς. Αυτή είναι η ομορφιά του φλερτ- δε χρειάζονται πάντα δεύτερες σκέψεις, αρκεί οι πράξεις που γίνονται να μην είναι προϊόν πλεκτάνης ή στρατηγικής και να είναι παιχνίδι μεταξύ δυο ανθρώπων που γνωρίζονται κι ερωτοτροπούν, αθώα. Έτσι να παίζεται το παιχνίδι τίμια κι έτσι μόνο έχει σημασία η νίκη.

Θα κερδίσεις το παιχνίδι με μια καλημέρα; Ναι, όσο παράδοξο κι αν σου ακούγεται μπορείς να το κέρδισες με μια απλή καλημέρα. Γιατί δηλώνεις πως είναι η πρώτη σου σκέψη, γιατί δηλώνεις ότι νοιάζεσαι, ότι δε θέλεις να ξεκινήσεις τη μέρα σου χωρίς να ακούσεις νέα του, ότι επιθυμείς αυτή η καλημέρα να είναι η πρώτη που θ’ ακούσει και προσφέρεσαι να τη σφραγίζεις μ’ ένα φιλί. Στο μέλλον, το μακρινό ίσως ή και το πιο άμεσο, θα έχετε να το λέτε πως αυτή η καλημέρα ήταν το πιο όμορφο ξεκίνημα.

Συντάκτης: Άννα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου