Όλοι καλώς ή κακώς έχουν ένα παρελθόν. Άλλοι το βίο του Αλέξη Ζορμπά και άλλοι του οσίου Παταπίου. Τι γίνεται όμως, όταν είσαι άνθρωπος ερωτοχτυπημένος με βαριάς φύσεως συμπτώματα αποδεδειγμένα και το παρελθόν του συντρόφου σου έχει όνομα, διεύθυνση και λοιπά στοιχεία κατόχου; Διατείνεται εχθρικά απέναντί σου με πάσης φύσεως βωμολοχίες και εχθρικές διαθέσεις και είναι συνεχώς ένα βήμα έξω από την πόρτα σου;

Καταρχήν ηρέμησε και συνειδητοποίησε ότι δε ζεις εφιάλτη, αλλά μια πικρή πραγματικότητα και θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και σε αυτό. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Χιλιοειπωμένο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Τα ξεκατινιάσματα και οι εξευτελισμοί δεν είναι για σένα.

Στις μέρες μας, μέσα στον ωκεανό των προβλημάτων που υπάρχουν, οι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν δράματα παρά ευτυχισμένες και ωραίες καταστάσεις. Διαστροφικό, αλλά γίνεται. Το αναφέρω για να σου εξηγήσω ότι πολλοί τραβάνε το ίδιο λούκι επαναφοράς, βιαιότητας, παρενόχλησης από έκπτωτους συντρόφους. Στο δράμα υπάρχουν πολλοί οπότε πάρε βαθιά ανάσα και ανέλαβε δράση. Είσαι στο προσκήνιο και «ο αντίπαλος» βρίσκεται στα παρασκήνια. Οπότε έχεις προβάδισμα αντικειμενικά γι’ αυτό μην πανικοβάλλεσαι.

Σπασμωδικές κινήσεις δεν ωφελούν. Χρειάζεται τακτική και μεθοδικότητα. Μια σημαντική επισήμανση να κάνω. Κανένας πρώην δε φέρεται παλαβωδώς, εκτός κι αν είναι του γιατρού. Αν δεν έχει το πράσινο φως  από τον άλλο. Εύκολο να ρίχνεις το φταίξιμο στο πρώην ταίρι. Μήπως όμως, το δικό σου ταίρι είναι λίγο άτακτο; Ο άγνωστος δε σου έχει και καμιά υποχρέωση να είναι σωστός απέναντί σου. Ο άνθρωπός σου όμως, σου έχει. Αυτός και μόνο. Αν ο δικός σου άνθρωπος δεν είναι εντάξει, τότε κηρύττεις πόλεμο. Και ως γνωστό στον πόλεμο και στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Οπότε θα δείξεις και εσύ τις άγριες διαθέσεις σου με τρόπο βέβαια, αφού δεν υπάρχει λόγος να χάνεις την αξιοπρέπειά σου.

Επίσης, το πρώην αμόρε είχε λόγους που έγινε πρώην. Δες το σαν αφροδισιακό για τη σχέση σου. Χρησιμοποίησέ το υπέρ σου. Μπες στην «παρανομία». Με κρυφά ραντεβού για να μην εντοπίζεστε εύκολα, αφού κάθε τρεις και λίγο είναι μες τα πόδια σας. Στα πλαίσια του πολιτισμένου χωρισμού και καλά. Είδες τι κάνει ο πολιτισμός; Καμιά φορά, αν όχι πάντα, χρειάζονται τα όρια και οι πατροπαράδοτες απόψεις.

Αν είστε χώρια, γράψε ένα ωραίο και περιεκτικό  ραβασάκι με μηνύματα στο κινητό για να επιστρέψει γρήγορα σπίτι. Ένα κοντινό ταξίδι με το αμάξι μέσα στην πόλη με μια κουβέρτα και δυο ποτήρια κρασί να βλέπετε τη θέα. Φαντασία χρειάζεται και θέληση. Ούτε λεφτά, ούτε κόπο. Θέλει τρόπο και πολλή δόση έρωτα και αγάπης.

Χάρη σου κάνει τελικά ο έκπτωτος που επανεμφανίζεται. Φτάνει εσύ να το δεις με αυτό τον τρόπο. Θετικά και δημιουργικά. Σ’ έχει σε εγρήγορση και δεν επαναπαύεσαι. Οπότε κρατάς το ταίρι σου ικανοποιημένο και γεμάτο. Τελικά μήπως πρέπει να ευχαριστήσεις τον εχθρό, γιατί αυτός σε κάνει καλύτερο σύντροφο; Ο έρωτας έχει ξαφνικές εφόδους στο μυαλό και τρελά βράδια. Αφού εσύ τον έχεις βρει, άσε τους υπόλοιπους να σκάνε από τη ζήλια τους.

 

Συντάκτης: Μέλανη Ανθίμου