pillow2610

Είναι που ο έρωτας είναι ένα μεγάλο και περίπλοκο κεφάλαιο. Μια λέξη με πολλούς ορισμούς που για τον καθένα σημαίνει πολλά, μα και ταυτόχρονα έχει διαφορετική έννοια. Περίπλοκος ο έρωτας ρε παιδί μου, θέλει κόπο, χρόνο, αντοχές και πείσμα. Πρέπει να τον δουλεύεις τον έρωτα για να τον κρατάς, δεν είναι απλός. Μπορείς να τον παρομοιάσεις με ένα σημαντικό σου στόχο, ο οποίος θέλει μεράκι, όρεξη, μελέτη και αγώνα για να πετύχει, κάπως έτσι και ο έρωτας λοιπόν. Μυστηριώδης μα παράλληλα μαγικός και αν το ζεις στο έπακρο, αξίζει με τα χίλια.

Έχει λοιπόν, τη δική του τακτική, δεν είναι ένας απλός ορισμός που ακολουθείται από όλα τα ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι αποτυπώνει τον έρωτα βάσει της προσωπικότητας των συντρόφων, του χαρακτήρα τους, αλλά και το τι ζητά τελικά από τον έρωτα. Υπάρχει μια βασική αρχή, αλλά η συνέχεια, το ενδιαφέρον, ο σκοπός, η πορεία ανήκουν σε κάθε ζευγάρι. Δεν είναι σταθερά για όλους, δεν κολλάνε σε κάθε είδος ανθρώπου, σε οποιαδήποτε σχέση και σε κάθε χαρακτήρα, έρχονται βάσει της σχέσης που υπάρχει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Σκέψου τώρα να υπάρχει «περιορισμός» στο χρόνο που πρέπει να μιλάς στη σχέση σου, στα λεπτά που είναι σωστό να περιμένεις μέχρι να απαντήσεις σε ένα μήνυμα για να μη φανείς εύκολο άτομο, αλλά ούτε και δύσκολο. Ποια απάντηση είναι σωστή βάσει του μηνύματος που έχεις μπροστά σου και τι θα ακουγόταν πιο απλό, λιτό και ωραίο; Και αν τώρα παίρνεις τηλέφωνα συχνά και δείχνεις κολλημένος; Μα αντίθετα αν δεν παίρνεις ίσως να φαίνεσαι αδιάφορος και δεν ξέρεις πώς θα ερμηνευτεί όλο αυτό. Σκέφτεσαι πως και οι απαντήσεις σου όταν είστε μαζί πρέπει να μην είναι πολύ απότομες ή ιδιαίτερα αναλυτικές για να μη κουράσουν και να μη σε παρεξηγήσει. Τι καταλαβαίνεις απ’ όλα αυτά;

Πάει ο αυθορμητισμός στη σχέση, έχει χαθεί. Τα παίρνεις όλα βάσει οδηγιών και συμβουλών που ακούς και που διαβάζεις. Προσπαθείς να χτίσεις την τέλεια σχέση μέσα από βοηθήματα, να μην κάνεις το παραμικρό λάθος και να υιοθετήσεις οποιαδήποτε συμβουλή, μην και πάει κάτι στραβά. Πόσο φυσική είναι αυτή η σχέση; Πόσο φυσικά έρχεται ο έρωτας; Πιο πολύ με τεχνική μοιάζει, σαν οδηγίες εκτέλεσης συνταγής ενός φαγητού.

Ο έρωτας χρειάζεται αυθορμητισμό. Θέλει και τα νάζια του, τα ωραία του, τα ρομαντικά του και το μυστήριο που τον κάνει διαφορετικό. Δεν μπορείς να ζεις σε μια σχέση σχεδιάζοντας την επόμενη σου κίνηση για να γνωρίζεις ότι θα είναι σίγουρα η σωστή. Δεν μπορείς να κινείσαι στοχευμένα, κάνοντας τις περισσότερες απ’ τις πράξεις σου μηχανικά, σαν να σε κατευθύνουν για το επόμενο σου βήμα. Μοιάζει τρομακτικό, σκέψου το. Άσε που αν κάτι ξεχάσεις από όλα αυτά που ακολουθείς, θα κάνεις μόνο μία αυθόρμητη κίνηση, θα μπλοκάρεις μέσα σε όλη αυτή τη στρατηγική και θα είναι λες και ξέχασες τα λόγια από ένα ποίημα που έπρεπε να μάθεις.

Όταν αρχίζουν οι τακτικές και τα τεχνάσματα, η πραγματική φύση του έρωτα έχει χαθεί. Εάν, λοιπόν, αναγκάζεσαι να ακολουθείς οδηγίες που βρίσκεις σε περιοδικά ή και όλες τις συμβουλές φίλων, κάτι δεν πάει καλά, κάπου το χάνεις και θα το αντιληφθείς. Όταν δεν κυλάει κάτι φυσικά -και ειδικά ο έρωτας-, χάνεται ο αυθορμητισμός και η άνεση.

Αν κάτι δεν πάει καλά, προσπάθησε να το διορθώσεις στη σχέση σου συζητώντας με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Το ιδανικό είναι να βρεθεί μια λύση που ταιριάζει σε σένα και το σύντροφό σου, όχι μια λύση που υποστηρίζεται από άλλους και εσύ απλώς την ακολουθείς. Οι συμβουλές μπορεί να σε βοηθούν να νιώσεις καλά, να δεις τα πράγματα πιο ήρεμα και πιο καθαρά, αλλά καλύτερα να πράξεις ανάλογα το χαρακτήρα σου και το χαρακτήρα του συντρόφου σου. Στον έρωτα αγωνίζεσαι και πρέπει να το κάνεις, άλλωστε αν όλα ήταν πάντα ήρεμα, θα υπήρχε μονοτονία.Είναι το πιο περίεργο κεφάλαιο ο έρωτας, παράλληλα όμως και το πιο ωραίο -ειδικά όταν έχει τη δική σου πινελιά.

Συντάκτης: Παναγιώτα Νεοφύτου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Fling θα πει για όσο, περιπέτεια, πάθος!

Θες κι εσύ να μάθεις τα μυστικά της flinger; Και κανένα μήνυμα δε θα μείνει στο «διαβάστηκε».