pillow66234

Λένε πως τα ετερώνυμα έλκονται. Μια φράση που έχει φορεθεί πολύ για να δικαιολογήσει σχέσεις που δεν μπόρεσαν να καταλήξουν κάπου ή για να διαψεύσει όσους πίστεψαν πως δε θα μπορέσουν με τίποτα να συνυπάρξουν μα τελικά τα κατάφεραν. Όσο όμως ψάχνουμε να βρούμε αν υφίσταται η θεωρία των ετερώνυμων παραλείπουμε να εμβαθύνουμε στο τι πραγματικά δένει δυο ανθρώπους δημιουργώντας έναν δυνατό πόθο.

Ο λόγος για τη διαφορετικότητα, ένα χαρακτηριστικό που συχνά τα άτομα δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει σε μια γνωριμία. Οι σκέψεις μας έρχονται στην επιφάνεια μέσα από συζητήσεις και μπλέκονται με εκείνες του ατόμου που ακούμε προσεκτικά, γιατί η προσωπικότητά του μας ενδιαφέρει. Κάτι πρωτόγνωρο βρίσκεται απέναντί μας και δεν μπορεί παρά να μας κινήσει το ενδιαφέρον. Εξάλλου το άγνωστο είχε πάντα τη δική του γοητεία. Και κάπως έτσι σχηματίζεται ένα πλέγμα που περιλαμβάνει τα κομμάτια τα δικά μας και του άλλου και χωρίς να το αντιληφθούμε τα κομμάτια αυτά γίνονται ένα. Όλα εκείνα στα οποία δυο άνθρωποι διαφέρουν καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία να φέρουν κοντά δυο ψυχές, δυο μυαλά.

Πόλοι έλξης υπάρχουν πολλοί, όμως παραλείπουμε να αφιερώσουμε χρόνο να δούμε από πού πραγματικά προέρχεται ο πόθος. Είναι κι αυτό το κάτι στη μέση που άπαξ και το νιώσουμε δεν μπορούμε ούτε να το περιγράψουμε. Αυτή η στιγμή που θα νιώσεις πως εδώ είσαι και δε θα θες να πας πουθενά αλλού, που θα συνειδητοποιήσεις πως το μυαλό σου κάπου κόλλησε. Σε μια λέξη; Στον τρόπο που διατύπωσε ο άλλος μια άποψη; Σε μια κίνηση που δεν περίμενες; Όλα αυτά που δεν ήξερες ότι υπάρχουν ή που λείπουν από σένα, σου κινούν την περιέργεια να γνωρίσεις κάποιον καλύτερα. Ο διάλογος μαζί του σε ιντριγκάρει, η διαφορετική οπτική σε ξαφνιάζει και τον θες τον διάλογό σας, τον περιμένεις πώς και πώς, ακόμη κι αν δεν καταλήξετε σε συμφωνία.

Δυο κόσμοι που ο ένας μαθαίνει τον άλλον με ατελείωτες συζητήσεις, με ερωτήσεις και αποκαλύψεις έρχονται όλο και πιο κοντά. Το να ανακαλύψεις πτυχές που δεν ήξερες και να δείξεις στον άλλο πτυχές σου που ούτε είχε φανταστεί είναι ένας τρόπος να αποκτήσετε οικειότητα κι επικοινωνία. Μπαίνοντας στο μυαλό του άλλου καταλαβαίνεις πώς σκέφτεται και το πάθος μεγαλώνει κάθε φορά που κάθεστε στο αγαπημένο σας σημείο και ξεκινάτε να εκφράζεστε μέσα από λόγια και πράξεις.

Δεν είναι δυο αντίθετοι κόσμοι, δύο ετερώνυμα που απλώς έλκονται κι ύστερα απομακρύνονται. Είναι κάτι πιο έντονο. Είναι δυο άτομα που εξαρχής ίσως να μη μοιάζουν σε τίποτα, να μην έχουν κοινά θέματα να αναπτύξουν, παρόμοιο γνωστικό πεδίο, ίδιο τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων. Κι όμως στη διαφορετικότητα κρύβεται το κάτι, μια ευκαιρία να δεις βαθιά μες την ψυχή. Κι έτσι μπορεί να σε αναστατώσει ο άλλος εγκεφαλικά, να σε εμπνεύσει και να θέλεις να τον γνωρίσεις ακόμη καλύτερα. Να  περιμένεις πώς και πώς να συναντηθείτε για ν’ ακούσεις κάτι που δεν ήξερες ή για να του αποκαλύψεις κάτι ακόμα από εκείνα που τόσο καιρό κρατούσες μόνο για σένα.

Έρωτας είναι να λαχταράς να μπεις στον κόσμο τον δικό του κι ας είναι όλα αλλιώτικα εκεί.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.