«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

HC8WF2 Young woman using mobile phone in dark room at home

Καλώς ή κακώς πλέον υπάρχουμε, ζούμε και φλερτάρουμε σε μια εποχή που κυριαρχούν τα social media και η εικονική επαφή. Πράγματι, το φλερτ και η προσέγγιση ξεκινά μέσω των μηνυμάτων. Περιμένεις με ανυπομονησία πότε θα ακούσεις εκείνο τον ήχο και να δεις στις ειδοποιήσεις σου αυτό το μήνυμα. Με την ελπίδα βέβαια να διαβάσεις κάτι μη αναπάντεχο.

Το ερωτικό μήνυμα είναι πρόκληση. Χρειάζεται θάρρος, φαντασία, να γουστάρεις τόσο, όσο χρειάζεται για να βρεις τα κότσια. Και κυρίως αυτοπεποίθηση, κάτι που λείπει αρκετές φορές από όσους παίρνουν την απόφαση να κάνουν το πρώτο βήμα και να στείλουν εκείνο το μήνυμα. Θα μου πεις πώς γίνεται να καταλάβουμε μέσα από ένα γραπτό τον τρόπο και την έκφρασή μας την ώρα που το στέλνουμε. Το μυαλό μας μπορεί εύκολα να επεξεργαστεί απευθείας το ύφος ενός μηνύματος καθώς και η υπερανάλυσή του βγάζει τα συμπεράσματα του τι μπορεί εσύ να εννοείς. Τότε τι δουλειά έχει το «τι κάνεις;» με όλα αυτά;

Φτάνει εκείνος ο ήχος, λοιπόν, ανοίγεις την ειδοποίηση και βλέπεις το αναμενόμενο «τι κάνεις». Όλοι λίγο-πολύ έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση που μας κάνει να θέλουμε να αρχίσουμε να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο για να σταματήσουμε να το σκεφτόμαστε. Η αντίδραση του καθένα που λαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα είναι άκρως φυσιολογική και θα έλεγα καθόλου υπερβολική. Σκέφτηκες εσύ που πάτησες την αποστολή μήπως θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα; Από τη στιγμή που επιλέγουμε αυτόν τον τρόπο ώστε να φλερτάρουμε θα πρέπει να είναι εξίσου πρωτότυπος και διαφορετικός από το κατεστημένο.

Στην πραγματικότητα, το μήνυμα «τι κάνεις;» θα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση. Η τελευταία σου επιλογή αν δεν μπόρεσες να βρεις τίποτα που να κάνει τον άλλο να μη θέλει να σταματήσει να μιλάει μαζί σου όλη μέρα. Ναι, έχουμε και δουλειές θα πεις. Αλλά παραδέξου πως το να μη θέλεις να τελειώσει μια συζήτηση με κάποιον, να μην την αφήνεις να κάνει κοιλιά είναι το μεγαλύτερο σημάδι ενθουσιασμού στον κόσμο όλο. Προφανώς θα εκτιμήσει το γεγονός ότι σκέφτηκες αυτό το άτομο αλλά θα μπορούσες και καλύτερα. Ας έστελνες μια φωτογραφία ή έστω μια τελεία. Να δείξεις τουλάχιστον ότι δε θα στείλεις το τυποποιημένο μήνυμα του ξεκινάει κάτι ερωτικό τώρα, εδώ.

Στόχος σου είναι να προσεγγίσεις όσο καλύτερα γίνεται το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Πριν στείλεις το μήνυμά σου μπορείς να παρατηρήσεις καλά και να δεις τι σου έκανε εντύπωση σε αυτό το άτομο. Ένα χαρακτηριστικό πάνω του, κινήσεις που κάνει ή ακόμη και τα ενδιαφέροντά του. Έτσι είναι μια πολύ καλή αρχή για το παιχνίδι του μυαλού και πίστεψέ με θα αναρωτιέται για ώρες από που άντλησες αυτές τις πληροφορίες. Το «τι κάνεις» είναι μια πολύ ασαφής ερώτηση και το μόνο που προκαλεί είναι ανασφάλεια. Δεν ξέρει τι πρέπει να απαντήσει. Και κάπου εδώ έρχεται η ακόμη πιο αναμενόμενη απάντηση «όλα καλά, εσύ;». Δεν υπάρχει χειρότερο, γιατί ενδεχομένως δεν μπορεί να απαντήσει και κάτι άλλο. Το ό,τι δίνεις, παίρνεις, έχει εφαρμογή και σε θέματα της καθημερινής μας τρέλας.

Με λίγες σκέψεις καταλήγουμε στο ότι το να σου παίρνουν πίσω τη χαρά με ένα τέτοιο μήνυμα, ενώ βλέπεις το όνομα που θέλεις στις ειδοποιήσεις σου, είναι βασανιστικό. Το «τι κάνεις» δεν έχει κάποια επικοινωνιακή αξία παρά μόνο σε στιγμή σύγχυσης. Σίγουρα μπορείς καλύτερα αρκεί να πιστέψεις στις ικανότητές σου και να πιέσεις λίγο παραπάνω το μυαλό σου να βρει αυτό το μήνυμα που θα μείνει αξέχαστο. Ας φύγουμε από αυτά τα βαρετά, αναμενόμενα γραπτά που καταστρέφουν την πρώτη εντύπωση. Το φλερτ θέλει φαντασία. Όσοι την έχουν, σκοράρουν.

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου