Article of the day: Η ιστορία που δεν ήξερες για τα minions, από τη Μαρία Πακιακιό.

pillow267923

Τι είναι άραγε αυτό που μας κάνει να αφήνουμε τον εαυτό μας; Να μη φροντίζουμε την εμφάνισή μας, να μην προσπαθούμε να μάθουμε καινούρια πράγματα, να μην εξελίσσουμε αυτά που ήδη ξέρουμε; Μήπως μας επηρεάζει η ρουτίνα σε μια σχέση που μετράει αρκετούς μήνες, μήπως νιώθουμε να βαλτώνουμε, με αποτέλεσμα να μην προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι; Πώς διαχειρίζεσαι τώρα το γεγονός ότι ο άνθρωπός σου έχει αφήσει τον εαυτό του να λειτουργεί στον αυτόματο; Δεν αναφερόμαστε μόνο σε θέμα περιποίησης της εμφάνισης, αλλά σε μια γενική παραμέληση σε όλους τους τομείς της ζωής. Στην αρχή δε δίνεις σημασία αλλά όσο περνάει ο καιρός και αρχίζει να βγάζει τις ανασφάλειές του προς εσένα, τα νεύρα σου χτυπάνε καμπανάκια.

Γιατί ένας άνθρωπος που αφήνεται ρίχνει και την αυτοεκτίμησή του και τις περισσότερες φορές για να νιώσει ο ίδιος καλά φτάνει σε σημείο να μειώνει τον σύντροφό του. Προσπαθεί να τον κάνει να αισθανθεί κατώτερος για να ανεβάσει το εγώ του με όλους τους λάθος τρόπους. Θα αρχίσει ακόμα και να ζηλεύει περισσότερο, γιατί υποσυνείδητα δε θα θεωρεί τον εαυτό του πια αρκετά ελκυστικό. Θα προσπαθεί να ελέγχει κάθε σου κίνηση, να ξέρει πού πας και πού ήσουν, τι φοράς όταν βγαίνεις -όπως λες- με την παρέα σου. Είναι πιθανό να υπάρχουν φορές που δε θα σε πιστεύει και θα σε αμφισβητεί, επειδή τα κόμπλεξ και οι ανασφάλειες του δεν είναι πια διαχειρίσιμα από τον ίδιο. Όσο δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τα δικά του θέματα, θα προσπαθεί να ελέγξει εσένα και να σε πείσει πως για οποιοδήποτε πρόβλημα στη σχέση, φταις εσύ. Εσύ, που πήρες προαγωγή γιατί θα δουλεύεις περισσότερο και θα αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στο ταίρι. Εσύ, που αγόρασες καινούριο άρωμα γιατί λογικά βγαίνεις με νέο φλερτ. Εσύ, που προτιμάς να βγεις με τα φιλαράκια απ’ το να μουχλιάσετε στον καναπέ. Εσύ, που έβαλες κιλά και δεν είσαι όπως σε γνώρισε. Εσύ, που παρακολουθείς σεμινάρια και κάνεις ό,τι βλακεία πετύχεις στο διαδίκτυο.

 

Εσύ πόσο ασφαλής νιώθεις στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!

 

Το να προσπαθείς να βελτιώνεσαι όταν είσαι με έναν άνθρωπο που έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα, θα σε φτάσει σε σημείο να κάνεις ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. Και αν είσαι από τα άτομα που τους πιάνουν εύκολα τύψεις, θα κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν καταφέρνεις να σώσεις το ταίρι. Θα πιστεύεις πως δεν είσαι αρκετά στοργικός και υποστηρικτικός σύντροφος, θα λυπάσαι να τον αφήσεις μόνο αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά. Γιατί εκείνος στάθηκε δίπλα σου, εκτός από τώρα που τον βρίσκεις απέναντι. Αν όμως δε σηκωθείς να φύγεις τρέχοντας, ούτε αυτός πρόκειται να συνέλθει, ούτε ο μελλοντικός σου εαυτός που θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο που χαράμισες τόσο χρόνο για έναν άνθρωπο που δεν έπαιρνε από λόγια και παρηγοριές, που σου ρούφηξε κάθε ίχνος ενέργειας και όρεξης για ζωή -και πόσο μάλλον για τη σχέση.

Πόσο θα αντέξεις τις σκηνές ζηλοτυπίες με τις παράλογες αφορμές που αγγίζουν τα όρια παραφροσύνης; Και πόσο τις πικρόχολες συμβουλές για το πώς πρέπει να είσαι, πώς να φέρεσαι και τι να ονειρεύεσαι; Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να γελάει με τους στόχους σου επειδή ο ίδιος δεν έχει κανέναν. Κι εσύ ούτε που θα αντιλαμβάνεσαι πως -τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση- δε σ’ αγαπάει πραγματικά. Και δε φταις εσύ που δεν προσπαθείς, αλλά αυτός που σταμάτησε να φροντίζει τον εαυτό του.

Είναι λογικό και όμορφο να θες να στηρίξεις κάποιον στις δύσκολες στιγμές του. Αλλά όταν αυτός ο κάποιος δεν κάνει ούτε μία προσπάθεια να τις ξεπεράσει, δεν μπορείς να πας όλη σου τη ζωή πίσω για φτάσεις στα μέτρα του. Ούτε μπορείς να κουβαλάς φορτίο για δύο. Και σε καμία περίπτωση δεν είσαι υποχρεωμένος να αντικρούεις κάθε κατηγορία ή να ανέχεσαι κάθε ανασφάλεια που προβάλει πάνω σου με προσβολές. Δεν είσαι υποχρεωμένος να υπομένεις τη χειριστικότητά του όταν ο άνθρωπός σου δεν προσπαθεί ούτε στο ελάχιστο να βάλει σε μια τάξη τη ζωή του, τον εαυτό και τον ψυχισμό του.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Γιάννα Δημητριάδου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.