Φυσικά και πρέπει να γιορτάσεις το Βαλεντίνο.

Και επειδή η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Δε νοείται να υπάρχει γυναίκα που δε θέλει να της έχει ετοιμάσει κάτι ο καλός της για εκείνη την περίσταση, όσο και αν το χλευάζει σαν ιδέα. Όλες εσείς που ψάχνετε τον άντρα το σωστό, τον πρόστυχο, το ρομαντικό, σταματήστε να αναμασάτε την καραμέλα που σας έβαλε κάποιο αρσενικό στο κεφάλι υποσυνείδητα: «Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια εμπορική γιορτή για να τα τσεπώνουν τα ανθοπωλεία.»

Το βρήκες. Ανθοπώληδες να γίνουμε τότε όλοι να δουλεύουμε μια μέρα το χρόνο και τις άλλες να απλωνόμαστε φαρδιά πλατιά  στους καναπέδες του σπιτιού μας.

Βρε σπαγκοραμμένε τεντιμπόη, τράβα πάρε στην κοπέλα σου μια σοκολάτα, λίγα λουλούδια ή έστω μια κάρτα που να δείχνει ότι την σκέφτηκες. Σε λίγο θα μας πεις πως σκέφτεσαι να μοιράζεστε και τη βενζίνη όταν πας να την πάρεις από το σπίτι. Ισότητα δήθεν τάχα μου.

«Δεν περιμένω εγώ να έρθει του Αγίου Βαλεντίνου για να δείξω τον έρωτα μου.» Είπε το βαρύ αρσενικό χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι. Και συμφώνησε η γυναίκα. Ναι γιατί τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου είσαι ο Μίκι Ρουρκ σε Ελληνική έκδοση που ξεπήδησε από τις 9 1/2 εβδομάδες. Εσύ που λες πως δείχνεις συνέχεια τον ερωτά σου συν ένα να τον δείξεις στο έπακρο την μέρα εκείνη.

«Μα δεν είναι ούτε καν θρησκευτική γιορτή.» Ενώ το να μασκαρεύεσαι τις απόκριες είναι πολύ θρησκευτικό ας πούμε. Και μιλάει τώρα η δική μας η γενιά για θρησκεία που πατάει στην εκκλησία κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Και ούτε καν Χριστούγεννα γιατί κάνει και κρύο.

Αν είναι έτσι να μην έβγαινες ούτε τη Τσικνοπέμπτη να θερίσεις τα κοψίδια. Κρέας όλο το υπόλοιπο του έτους δεν τρως;

Σταματήστε επιτέλους να καίτε το μυαλό σας με ρεαλισμούς, ψάχνοντας τον αντικομφορμισμό στον έρωτα. Η μέρα αυτή είναι ένας από τους λίγους λόγους που οι μεσήλικοι γονείς σου αναθερμαίνουν τη σχέση τους. Γιατί πολύ απλά δε στύβουν το κεφάλι να ψάχνουν το κακό στο οτιδήποτε.

Ζούνε τη στιγμή χωρίς πολλά πρέπει, γιατί και όχι.

Βράζει το αίμα και ψάχνουμε να αντιταχθούμε σε οτιδήποτε στερεότυπο κυκλοφορεί σχετικά με την αγάπη.

Η μέρα αυτή έχει γίνει τόσο μισητή σε πολλούς που και μόνο στην ιδέα του κατακριτέου, θα έπρεπε να αρχίζει να σε εξιτάρει.

Το παιχνίδι του αγίου Βαλεντίνου ξεκινάει από τον άντρα και κατά πόσο θέλει αυτός να το στηρίξει, να εκδηλωθεί και να φτιάξει την ατμόσφαιρα. Ειδικότερα τη νύχτα.

Η γυναίκα όσο σκληρή, προσγειωμένη και αν θέλει να δείχνει, αν της πατήσεις τα σωστά κουμπιά θα βγάλει όλο της τον ερωτισμό και πίστεψε με θα είναι πολύ δυνατότερος από το δικό σου. Είναι στη φύση της ο ρομαντισμός. Θρέφεται με αυτόν. Εκμεταλλεύσου τη μέρα προς όφελός σου.

Το «αδύναμο» φύλο είναι εγκεφαλικό ον. Θέλει λόγια και πράξεις πριν αγγίξεις το κορμί της. Γουστάρει το παραμύθι πώς να το κάνουμε; Θέλει να της το κάνεις πριν καν της το κάνεις, αν με πιάνεις. Άδραξε την ευκαιρία που σου δίνεται χωρίς φόβο, κόμπλεξ και πάθος.

«Γιορτάζεις;» Θα σε ρωτήσουν μπροστά της. «Γιορτάζω.» να απαντήσεις με χαμόγελο. Γιατί εκτός από ρομαντικές είναι και ανασφαλείς. Και μια τέτοια άρνηση μπορεί να μεταφραστεί με περίεργο τρόπο από τη δική της κοσμογονία. Και κάτι τέτοιο είναι το τελευταίο που θέλεις. Γιατί το βράδυ αυτή όλως τυχαίως θα έχει πονοκέφαλο και εσύ θα καταλήξεις να τα λες από τον καναπέ με τον Πρετεντέρη.

Και δεν εννοώ να πάρεις τους αδελφούς Κατσάμπα να πάτε για καντάδα κάτω από το μπαλκόνι. Αλλά να χτυπήσεις την πόρτα της με κρασί και τριαντάφυλλα, μεταδίδοντας της το feeling  της μέρας. Θα το εκτιμήσει πίστεψε με. Θα στο ξεπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Αν είστε φρέσκο ζευγάρι δε γίνεται να χάσετε μια τέτοια μέρα. Αν είστε καιρό μαζί, να μια καλή ευκαιρία να θυμηθείτε γιατί γουστάρατε τόσο ο ένας τον άλλον.

Όταν όλη η ατμόσφαιρα του πλανήτη έχει γεμίσει με κόκκινα vibes που περιφέρονται αριστερά και δεξιά, είναι τουλάχιστον ντροπή να κατεβάζεις το διακόπτη στη σχέση σου με φθηνές δικαιολογίες.

Δώστε ρε λίγο συναίσθημα μέρα που είναι. Κακό δε θα κάνετε. Μόνο καλό σε εσάς και το ταίρι σας.

Ο ερωτευμένος δεν κρύβεται. Δεν χάνει ευκαιρία να το δείχνει και να το διαλαλεί.

Μήπως εσείς οι αντι-Βαλεντίνοι δεν είστε και τόσο ερωτευμένοι τελικά;

 

Συντάκτης: Γιάννης Καλαμπούκας