%cf%83%ce%b5%ce%b5

Είχες την ευλογία να είσαι σε μια σχέση μ’ έναν άνθρωπο που σου έδειξε την αγάπη και τον έρωτα στο μεγαλείο τους, έναν άνθρωπο που με το πέρασμα του καιρού, ήταν λες και ήσασταν σε σχέση από πάντα, που σου έδινα ό,τι είχε, που έκανες το ίδιο για εκείνον. Για πολλά χρόνια ζήσατε τόσα πολλά μαζί και παράλληλα ζήσατε και διάφορες στιγμές χώρια. Μα το «χωριστά» δεν το αντέχατε, δεν μπορούσε να κυλήσει ομαλά η ζωή αν δεν ήσασταν μαζί. Εντός αυτής της μακροχρόνιας σχέσης, συνηθίσατε μεγαλώνατε και οι δυο μαζί, να χαράζετε χωριστούς δρόμους, μα πάντα κάπου να συναντιέστε.

Οι δρόμοι σας όσο διαφορετικοί κι αν ήταν, δια μαγείας τέμνονταν. Κάποια στιγμή όμως, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της σχέσης σας. Δυστυχώς ή ευτυχώς ήρθε το τέλος αυτής της όμορφης σύνδεσης και σχέσης, μες στο πλαίσιο της οποίας εξελισσόσασταν μαζί ως άνθρωποι πρωτίστως, μα συνάμα κι ως ερωτευμένοι. Το ερώτημα που σας βασανίζει πια δεν είναι άλλο από το πώς θα προχωρήσετε, πώς θα κάνετε το επόμενο βήμα, πώς θα μπορέσετε να διαχειριστείτε το μετά και μάλιστα το μετά που γράφει ήδη ένα άλλο όνομα κι όχι το όνομα του πρώην αμόρε. Αυτό το μεταβατικό στάδιο ίσως είναι το πιο δύσκολο στον ερωτικό τομέα, αλλά αξίζει το κάθε βήμα.

Είχες την τύχη με το μέρος σου, αφού έζησες πολλά χρόνια, πλημμυρισμένα με πάθος πλάι στον τότε άνθρωπό σου. Ό,τι κι αν συνέβη μεταξύ σας που σας οδήγησε στον χωρισμό, πάντοτε θα υπάρχει αυτή η σύνδεση που είχατε. Η επικοινωνία, ο τρόπος που ο ένας κοίταζε τον άλλον, αυτά δε θα ξεθωριάσουν ποτέ. Κι αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που κάνει ολοένα και πιο δύσκολη την κατάσταση, όμως τα δύσκολα είναι για να τα ξεπερνάμε και να τα αντιμετωπίζουμε κατάματα.

 

Get Over It! | eBook


€7,00

-----

 

Αντίκρισε την αλήθεια, αποδέξου πως η όλη φάση έφτασε στο τέλος της, όπως στο τέλος φτάνει και μια ταινία. Γιατί ναι, είναι αλήθεια πως όλα τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης. Κι όταν π.χ. το γάλα λήξει, θα πάρεις νέο, δε θα επιμείνεις να πίνεις κάτι που έχει χαλάσει. Γιατί αν συνεχίζατε, θα δηλητηριαζόσουν από τη σχέση και θα αλλοιωνόταν το κάθε όμορφο που ζήσατε. Θα έβγαιναν ανάρμοστες συμπεριφορές στην επιφάνεια και θα δημιουργούσαν προβλήματα, θα περνούσατε τον χρόνο σας μαλώνοντας και στο τέλος όλα αυτά θα επισκίαζαν τις προηγούμενες υπέροχες στιγμές σας.

Ζύγισε τα καλά και τα κακά, τα όμορφα και τα άσχημα. Κράτησε όλα όσα θες να θυμάσαι απ’ αυτή τη σχέση και βάλε μια τελεία ή ένα θαυμαστικό αν προτιμάς! Γράψε μια νέα πρόταση, άρχισε ένα νέο κεφάλαιο. Μη διστάζεις να προσπαθήσεις να πας παρακάτω. Δεν μπορεί για μια ζωή να διαβάζεις το ίδιο βιβλίο, τις ίδιες σελίδες, τις ίδιες γραμμές. Με το πέρασμα του χρόνου, το χιλιοδιαβασμένο βιβλίο θα γεμίσει σκόνες. Οι σκέψεις που είναι αποτυπωμένες σε μια γραμμή δε θα συνάδουν πάντα με την κοσμοθεωρία σου. Όλα αλλάζουν κι έτσι ακριβώς θα τροποποιηθεί κι ο τρόπος σκέψης σου. Βλέπεις την ανηφόρα που καλείσαι να ανέβεις; Είναι εκεί και σε περιμένει. Πάρε ανάσες, ηρέμησε και δες καθαρά πώς έχουν τα πράγματα. Μια απόφαση είναι.

Σίγουρα θα ανοιχτούν πολλές πόρτες, όμως το ζήτημα έγκειται σε σένα, αφού όσο ανοιχτές κι αν είναι οι πόρτες, πρέπει να ανοίξεις κι εσύ τα μάτια σου να κοιτάξεις γύρω σου. Ίσως είναι ευκαιρία να ζήσεις και κάποιες άλλες στιγμές που αν συνέχιζες να είσαι σ’ αυτή τη σχέση, δε θα τις ζούσες ποτέ, ίσως αν έμενες κι άλλα χρόνια να αναλάμβανες πολύ περισσότερες ευθύνες απ’ όσες μπορούσες να διαχειριστείς. Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις κάτι πραγματικά για σένα, κάτι που ήθελες από καιρό να κάνεις, μα δίσταζες. Το καθετί που συμβαίνει στη ζωή είναι ένα μάθημα ή μια υπενθύμιση.

Και ναι, πάρε τον χρόνο σου, πριν προχωρήσεις, όταν όμως αποφασίσεις να το κάνεις, μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να σκέφτεται το παρελθόν. Είσαι στο παρόν οπότε φρόντισε να σκέφτεσαι αυτό, δεν επιτρέπονται τα πισωγυρίσματα στις σκέψεις σου. Μη βάζεις όπισθεν. Βοήθησε τον εαυτό σου να κατευθυνθεί προς τα μπροστά. Άλλωστε, για να βαδίσει κανείς, βλέπεις μπροστά κι όχι πίσω γιατί αλλιώς θα φας τα μούτρα σου. Η νέα πόρτα αν δεν έχει ανοίξει ήδη, θα το κάνει σύντομα και κάτι μου λέει πως θα σου δώσει ακόμα περισσότερη αγάπη, τόση που ούτε εσύ ο ίδιος δε θα περιμένεις.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου