be-bold-kenh

Ήρθε ο καιρός να κάνεις πράξη όλα όσα ανέβαλλες. Ήρθε η εποχή που τα λόγια σου θα αποκτήσουν υπόσταση. Γιατί τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να δράσεις, να κυνηγήσεις αυτό που σου μοιάζει άπιαστο. Έφτασε η εποχή που θα γίνεις ο άνθρωπος που τόσα χρόνια ονειρευόσουν. Ο άνθρωπος που τολμά να δοκιμάσει νέα πράγματα, που δε φοβάται να αποτύχει, διότι μετά τις πτώσεις και τις όποιες αποτυχίες, έπεται η πιο μεγάλη επιτυχία, η πιο ηχηρή άνθηση του εαυτού σου.

Εδώ και μέρες, μήνες, χρόνια σε βασανίζεις με σκέψεις, επιθυμίες, προβληματισμούς. Εκμαιεύεις όλα όσα βρίσκονται στην ψυχή σου, μα δεν τα βοηθάς να απελευθερωθούν. Ενώ ξέρεις ότι ποθείς να γευθείς τη ζωή με όλη τη σημασία της λέξης, κάνεις πίσω. Θες να μάθεις κάτι καινούργιο, μα διστάζεις;

Οι δισταγμοί προκύπτουν, για να βρισκόμαστε σε συνεχή αμφιβολία και να κάνουμε τα απλά πράγματα, δύσκολα.

 
Επομένως, άσε τους δισταγμούς στην άκρη. Τι πειράζει αν οι φίλοι σου δε θέλουν να αποκτήσουν καινούργια δεξιότητα, ενώ εσύ θες; Τόσο καιρό βαδίζεις μόνο σε μονοπάτια που διαβαίνουν οι φίλοι σου; Δε χρειάστηκε ποτέ να πάρεις έναν άλλο δρόμο; Μη συνδέεσαι τόσο στενά με τους γνωστούς και τις παρέες σου. Το κάθε άτομο έχει τη δική του προσωπικότητα και ευλόγως έχει και τα δικά του ενδιαφέροντα. Επομένως, μην επιλέξεις να προσκολληθείς σε ενδιαφέροντα που δε σε γεμίζουν πλήρως, απλώς για να είσαι με γνωστούς και φίλους. Μη βλέπεις καθημερινά τις ίδιες εικόνες, μη συναναστρέφεσαι τα ίδια πρόσωπα, στα ίδια μέρη, γιατί στο επιβάλλει η παρέα. Διάβασε βιβλία αυτοβελτίωσης κι άκουσε podcast κι ομιλίες για το πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να σταματήσεις να μένεις εντός της comfort zone σου. Ρώτα καθημερινά τον εαυτό σου «τι φοβάμαι;» κι απάντα στην ερώτηση με κάθε ευκαιρία. Σε καθετί που σου συμβαίνει εστίασε στο «πώς» θα το διορθώσεις ή πως θα πετύχεις σ’ αυτό, όχι στο «γιατί» σου συμβαίνει, η «γιατί πρέπει εσύ να βρεις λύση». Μη δίνεις όλη σου την προσοχή στο φόβο, γιατί όλη σου η ζωή θα στρέφεται γύρω απ’ αυτόν.

 

 

Θες να κάνεις μαθήματα κατάδυσης; Ποιος σε εμποδίζει πέραν από τον εαυτό σου; Θες να πας ταξίδι, μα φοβάσαι; Είναι η ευκαιρία σου να κάνεις κάτι για σένα, να ταξιδέψεις μ’ ένα σακίδιο, γεμάτο γνώσεις και το μυαλό σου ως φωτογραφική μηχανή να αποτυπώνει την ομορφιά ενός τόπου. Όταν η φύση σου μιλά, οι εμπειρίες πληθαίνουν, γνωρίζεις νέους πολιτισμούς και τίποτα δε θα μπορεί να αναχαιτίσει την ανοδική σου πορεία. Βαδίζεις πλέον σε έναν μονόδρομο που γράφει μόνο «εξέλιξη». Κάνε καθημερινά, πολλά μικρά πράγματα μόνος σου και πριν το καταλάβεις θα είσαι έτοιμος να κάνεις πολύ μεγαλύτερα -χωρίς την παρέα κάποιου. Την πρώτη μέρα πάνε για τρέξιμο, τη δεύτερη για ένα καφέ στο αγαπημένο σου μαγαζί, την τρίτη για ψώνια. Θα είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη της γης ολομόναχος πριν το καταλάβεις.

Άλλωστε το να υλοποιήσεις κάτι που ήθελε σφοδρώς το εγώ σου, λέει πολλά για σένα -και μάλιστα πάρα πολλά. Μέρα παρά μέρα ξεπερνάς τον εαυτό σου, εφόσον οδεύεις στην κάθε διαδρομή με θάρρος και δε δειλιάζεις που στα νέα μονοπάτια που παίρνεις, δεν έχεις κανέναν γνωστό. Είναι μια καλή αφορμή να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο άλλωστε, να γνωρίσεις νέο κόσμο και μαζί μ’ αυτόν να δοκιμαστείς σε νέες περιπέτειες, νέες εμπειρίες που θα σηματοδοτούν τη ζωή σου παντοτινά.

Το θέμα όμως είναι πώς θα το κάνεις αυτό. Πώς θα βγεις από το καβούκι σου. Πώς θα βρεις τη δύναμη να απομακρυνθείς. Ένας καλός τρόπος που έχει αποδειχθεί ότι μας βοηθάει πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας, είναι η καταγραφή τους σε ημερολόγιο. Μη σκέφτεσαι «θέλω να βρω το κουράγιο να ταξιδέψω χωρίς κανέναν», γράψε «θέλω να βρω το κουράγιο να ταξιδέψω χωρίς κανέναν». Ανέλυσε από δίπλα πώς πιστεύεις ότι μπορείς να το πετύχεις. Βγάλε ένα οικονομικό πλάνο κι ένα ωρολόγιο πρόγραμμα. Ένας ακόμα πολύ αποτελεσματικός τρόπος να ζήσεις τη ζωή που επιθυμείς είναι τα affirmations! Affirmations ονομάζονται οι μικρές υπενθυμίσεις που δίνουμε στον εαυτό μας για να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να αισθανθούμε όμορφα. Γράψε λοιπόν δίπλα από τους στόχους σου «Μπορώ κι έχω τη δυνατότητα να πετύχω όλα μου τα όνειρα», «είμαι γενναίος άνθρωπος και θα τα καταφέρω».

Το σώμα μας πάντα γνωρίζει τι χρειάζεται να ακούσει.

 
Για όλες τις στιγμές, λοιπόν, που φοβόσουν, ήρθε η ώρα να τις νικήσεις, ήρθε η ώρα να βγεις στο προσκήνιο. Μη φοβάσαι τον προβολέα που είναι πάνω σου. Έχεις δύο επιλογές, είτε να κοιτάξεις τον προβολέα και να στραβωθείς, είτε με περηφάνια να κοιτάξεις πέρα απ’ αυτόν και να συγχαρείς επιτέλους τον εαυτό σου που τόλμησε. Να σε χειροκροτήσεις που δε δίστασες να δοκιμαστείς σε κάτι άγνωστο για σένα, που επέδειξες θάρρος σ’ όλες τις καταστάσεις που το απαιτούσαν. Συγχαρητήρια, λοιπόν για το θάρρος σου. Τελικά, αξίζει το ρίσκο;

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου