Πόσο (αν)ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου; Δοκίμασέ την εδώ απαντώντας σε 100 ερωτήσεις!

mum3

Η σύνδεση που έχουν οι γονείς με τα παιδιά τους είναι μοναδική! Τόσο ένας μπαμπάς όσο και μια μαμά προσφέρουν μια τόσο ειλικρινή αγάπη, τόσο πηγαία, την οποία, δε βρίσκεις πουθενά αλλού. Οι σωστοί γονείς, είναι εκείνοι που θα είναι δίπλα σου σε όλα, που θα σε συμβουλεύουν για το καλύτερό σου, που θα αντιμετωπίζουν μαζί σου κάθε «εχθρό», που θα σου δείξουν τον τρόπο να ξεπερνάς το κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται απρόσμενα στον δρόμο σου. Και οι δύο αποτελούν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου, καθώς προσπαθούν με κάθε δυνατό μέσο να σε προετοιμάσουν για τη ζωή, να σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις όλα σου τα όνειρα και ο κύριος στόχος τους είναι να σε βλέπουν ευτυχισμένο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ο πατέρας αποβιώσει; Χάνεται η αγάπη που λάμβανες από εκείνον;

Η αλήθεια είναι πως τίποτα δε χάνεται, αλλά χρειάζεται να αποδεχθείς πως πλέον δε θα υπάρξουν άλλες στιγμές μαζί του. Ωστόσο, η μητέρα σου είναι εκεί, είναι κοντά σου, για να σου υπενθυμίζει πως όλα θα πάνε καλά. Η μητέρα σου αναλαμβάνει πια και τους δύο ρόλους, είναι και μαμά και μπαμπάς. Και μόνο γι’ αυτή της την προσπάθεια, να σου καλύψει το κάθε κενό που πιθανώς δημιουργήθηκε, της αξίζει ο κόσμος όλος! Η μητέρα σου είναι αυτή, η οποία, αν και λύγισε και πόνεσε με τον θάνατο του πατέρα σου -που ας μην ξεχνάμε πως ήταν ο άνθρωπός της- μάζεψε από μόνη της όλα της τα κομμάτια και έδρασε, με απώτερο σκοπό να στηρίξει τα παιδιά της και να μαζέψει και τα κομμάτια των παιδιών της. Κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες και συνέχισε να προσπαθεί να καθοδηγήσει τα παιδιά της, για να μη σταματήσουν την εξελικτική τους πορεία.

Δυστυχώς, η ξαφνική απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου διαλύει τους υπόλοιπους που μένουν πίσω στη ζωή. Είναι βέβαιο, πως θα σου λείπει αυτό το άτομο πάντα, όσος καιρός κι αν περάσει. Ίσως είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που καλείται ένας άνθρωπος να αποδεχτεί, ειδικά από τη στιγμή που πρέπει να ζει με αυτή τη σκέψη. Όλη η ζωή μετά απ’ αυτό το συμβάν ανατρέπεται. Μα η μαμά σου, επιδιώκει μανιωδώς να στηρίξει και τον εαυτό της και συνάμα και τα παιδιά της. Η μαμά σου είναι η ηρωίδα σου, το άτομο που πρέπει να θαυμάζεις στο έπακρο, αν δεν το θαυμάζεις ήδη. Και ξέρεις γιατί; Επειδή, παρόλο που κουβαλά ήδη το δικό της φορτίο απ’ αυτή την απώλεια, δε διστάζει να σ’ απελευθερώσει από τον δικό σου πόνο. Γιατί θα προσπαθήσει να διώξει το βάρος της απώλειας από πάνω σου και θα το μεταφέρει στη δική της ψυχή, έτσι για να ξεκουραστείς λίγο, να ξαποστάσεις, να σε δει λίγο ελαφρύτερο.

Η μητέρα σου είναι αυτή, η οποία θα σε ξεκλειδώσει, θα σε βοηθήσει να ανοιχθείς να εκφράσεις όλα τα συναισθήματα που σε βαραίνουν. Μ’ ένα μαγικό τρόπο, θα σε ωθήσει να κάνεις κατάθεση ψυχής και να απαλλαγείς έστω και για λίγο από τις απαισιόδοξες σκέψεις και φοβίες σου. Πολλοί πόνοι είναι ανάλγητοι, μα η μαμά σου καταλαβαίνει απόλυτα τι αισθάνεσαι, ακόμα κι αν δεν πεις τίποτα και θα νιώσει απίστευτη ανακούφιση, μόνο όταν σε δει να χαμογελάς αληθινά. Η μητέρα σου, επίσης, σε όλες τις στιγμές της ζωής σου είναι και θα είναι πάντα κοντά σου, δίπλα σου, για να σου προσφέρει την πιο σφιχτή κι αληθινή αγκαλιά, ώστε να νιώθεις πως έχεις το πιο γερό στήριγμα. Αυτή η αγκαλιά δεν είναι μια απλή αγκαλιά. Πρόκειται για μια αγκαλιά που σε ελαφρύνει από κάθε εσωτερικό βάρος, που μεταφέρει αισιόδοξες νότες και που δημιουργεί όμορφες στιγμές.

Η μητέρα σου είναι αυτή, η οποία σου προσφέρει φως, ειδικά τις στιγμές που επιλέγεις αυτό το φως να είναι σβηστό. Μετατρέπει το μαύρο σε άσπρο, το σκοτεινό σε φωτεινό και τη μελαγχολία σε ζωντάνια και ευθυμία. Όταν, μάλιστα, σε βλέπει να πέφτεις, όντας και μαμά και μπαμπάς, θα σε σηκώσει με όλη της τη δύναμη και δε θα επιτρέψει ξανά να σε δει να αφήνεσαι αδύναμος μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις. Αναλαμβάνει τον ρόλο του «προπονητή της ζωής» και σε βοηθά να γίνεις πιο δυνατός, πιο σκληρός, πιο αποφασιστικός. Η μαμά σου δίνει υπόσταση στη στάση ζωής που έχει τόσο η ίδια, όσο και ο πατέρας σου.

Ας πούμε όλοι μας λοιπόν ένα ευχαριστώ στην υπέροχη μαμά μας, στη μαμά που δεν τα βάζει κάτω, όπως κι αν έρθει η ζωή.

Ας πούμε ένα ευχαριστώ σε κάθε μαμά.

 

Ευχαριστώ μαμά που υπάρχεις, που είσαι η ζωοποιός δύναμή μου, που μου δίνεις θάρρος, όταν εγώ αποθαρρύνω τον εαυτό μου. Ευχαριστώ μαμά που μου δίνεις πάντοτε ένα χέρι βοηθείας, που δεν με αφήνεις ποτέ να αισθανθώ μόνη, που έχεις θέσει τα πιο γερά θεμέλια στη ζωή μου, που μου αναφέρεις στιγμές με τον μπαμπά που ίσως να έχω ξεχάσει. Ευχαριστώ μαμά μου που πίστεψες σε μένα και στις δυνατότητές μου, όταν άλλοι με έκαναν να αμφιβάλλω για μένα. Ευχαριστώ που συνεχίζεις να πιστεύεις σε μένα και σ’ ευχαριστώ που στηρίζεις την κάθε επιλογή και την κάθε απόφασή μου.

Ευχαριστώ που είσαι η καλύτερη ακροάτρια όλου του κόσμου και που δίνεις λύση σε κάθε αδιέξοδο και προβληματισμό μου. Ευχαριστώ που μου δίνεις τις καλύτερες συμβουλές κι όλη την αγάπη του κόσμου μαζί. Ευχαριστώ μαμά, για όλα όσα κάνεις καθημερινά για μένα και συγγνώμη που ορισμένες φορές δεν καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι και για σένα να παίρνεις αποφάσεις και να βαδίζεις χωρίς τον μπαμπά. Απλώς τα κάνεις όλα να φαίνονται τόσο εύκολα και απλά, μα το ξέρω πολύ καλά πως δεν είναι· σε ευχαριστώ.

 

Σ’ αγαπώ πολύ μαμά.

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου