Νέα pillowfighter η Ξανθή Αλετρά! Δες εδώ το πρώτο της άρθρο.

geia-soy

Είσαι άνθρωπος κι όπως είναι φυσιολογικό, χώρισες, έκλαψες, πόνεσες, αλλά τώρα αισθάνεσαι πιο δυνατός από ποτέ. Συνειδητοποιείς και αποδέχεσαι πως έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος, πως ολοκληρώθηκε ένα κεφάλαιο της ζωής σου και τώρα πια είσαι πανέτοιμος να κάνεις μια καινούργια αρχή. Είσαι γεμάτος ενθουσιασμό κι όρεξη για νέες περιπέτειες και έχεις κάθε πρόθεση να γράψεις εσύ το νέο κεφάλαιο που σε περιμένει. Κι αυτό το κεφάλαιο θα το διαμορφώσεις με τον πιο όμορφο τρόπο και θα το γεμίσεις με τα πιο φωτεινά και χαρούμενα χρώματα. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Έλα όμως που με το που παίρνεις την απόφαση πως θα πας παρακάτω, εμφανίζεται ξανά το πρώην ταίρι και θέλει να πιάσετε ψιλή κουβέντα. Τι θα γίνει τώρα; Θα το γράψεις τελικά κεφάλαιο ή ξαφνικά χάθηκε η πρόθεσή σου για κάτι τέτοιο;

Μέχρι να κατανοήσεις τι έγινε, ποιος έφταιξε ή τι έφταιξε, πώς οδηγηθήκατε σ’ αυτόν τον χωρισμό, πέρασαν αμέτρητες ώρες, μέρες, ενδεχομένως και μήνες.  Βασάνισες πολύ την ψυχούλα σου, κι ορισμένες φορές αντιμετώπισες υπερβολικά αυστηρά τον εαυτό σου κι έριξες όλες τις ευθύνες επάνω σου. Σου πήρε καιρό να ξεπεράσεις το πρώην ταίρι σου και αναμφίβολα, χρειάστηκε να δουλέψεις πολύ με σένα, για να μπορέσεις να αποβάλεις κάθε ίχνος τραύματος ή πληγής που μπορεί να σου άφησε αυτή η σχέση. Ίσως είναι από τα χειρότερα σενάρια το να επιστρέφει η πρώην σχέση σου, τη στιγμή που εσύ αποδέχεσαι την κατάσταση και σκέφτεσαι πως κάποιος λόγος θα υπήρχε που δεν πέτυχε το μεταξύ σας. Λες τη φράση «πάμε για άλλα» και είναι λες και μυρίζεται πως δε θα είσαι πια το δεδομένο του και ξαφνικά εμφανίζεται στη ζωή σου.

 

 

Σε αιφνιδιάζει με ένα μήνυμα, μάλλον με το τυπικό «γεια σου, τι κάνεις;». Κι ενώ είχες βρει τη γαλήνη μέσα σου, να τη πάλι η αναστάτωση κι η ταραχή. Κι αν σκέφτεσαι πώς να το χειριστείς και τι να κάνεις, ένα έχω να σου πω. Να απαντήσεις -μιας και δεν είναι ωραίο να αφήνεις τους ανθρώπους στο διαβάστηκε. Να απαντήσεις αλλά μην πιστέψεις ότι όλα θα γίνουν όπως πριν. Άλλωστε δούλεψες πολύ με το μέσα σου, για να πας παρακάτω. Θα αφήσεις ένα παροδικό «γεια σου, τι κάνεις;» να διαγράψει την τόσο σκληρή δουλειά που κατέβαλες; Έχεις επίγνωση της κατάστασης, αντιλήφθηκες ότι δεν ήσασταν ο ένας για τον άλλον, άρα μην ενδώσεις σε μια προσωρινή ευτυχία. Αν υπήρχε πράγματι το αμοιβαίο, δε θα το τελειώνατε, κάτι θα σας κρατούσε, κάτι θα σας ένωνε.

Από την άλλη, ίσως είναι κι από τα καλύτερα σενάρια το να επανέρχεται στη ζωή σου με κάποιο τρόπο το πρώην ταίρι, διότι μόνο έτσι θα είσαι βέβαιος για τις επιλογές σου. Μόνο έτσι θα αισθανθείς σιγουριά κι ασφάλεια και θα πιστέψεις βαθιά μέσα σου ότι δεν τρέφεις πια ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Θα νιώσεις απίστευτη ικανοποίηση και περηφάνια που τα κατάφερες, που είσαι αληθινά έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα. Το μήνυμά του πρώην θα σου είναι παντελώς αδιάφορο και θα συνεχίσεις κανονικά την πορεία σου, λες και δεν το έλαβες ποτέ.

Ποιο το νόημα να στείλει το πρώην πρόσωπο από τη στιγμή που μεσολάβησε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα; Γι’ αυτό κι εσύ αν είσαι το πρώην ταίρι και σκοπεύεις να στείλεις μήνυμα, μην μπεις στη διαδικασία, θα είναι χάσιμο χρόνου. Διότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Είτε εμφανιστείς ξανά είτε όχι, ο ρόλος έχει δοθεί αλλού, δεν υπάρχει χώρος πια για σένα. Όταν κάτι τελειώνει, είναι καλό να παραμένει ως έχει, για να μπορέσουν και τα δύο εμπλεκόμενα πρόσωπα να βαδίσουν και να προχωρήσουν ο καθένας ξεχωριστά στη ζωή του.

Η μόνη εξαίρεση που ίσως να επιβάλλεται να επιστρέψει κανείς, είναι όταν έχει πραγματικά μετανιώσει για τα λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της σχέσης του κι όταν ο έρωτας σε αυτή, ήταν αληθινός. Αν το πρώην ταίρι από την άλλη έχει πρόθεση να εμφανιστεί για λίγο και να φύγει, απλώς για να πάρει επιβεβαίωση ή για να αναστατώσει το άλλο άτομο, χωρίς να τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα, τότε το καλύτερο και για τους δύο θα ήταν να μη στείλει τίποτα. Κι αυτό, επειδή με το να στείλει ένα μήνυμα, δίχως να έχει πραγματικό ενδιαφέρον, δε θα ήταν αγάπη αλλά εγωισμός.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου