Κι επιτέλους μετά από καιρό έρχεται η στιγμή να βιώσεις τον έρωτα, να νιώσεις πρωτόγνωρα συναισθήματα που ενώ παλαιότερα τα ονειρευόσουν, τώρα πια ήρθαν στην πραγματικότητα υπό τη μορφή ιδανικής αγάπης. Γνωρίζεις τον άνθρωπό σου, με τον οποίο έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κοινή οπτική των πραγμάτων μα και συνάμα διαφορετική ματιά προς τη ζωή. Εξάλλου κάποιες φορές «τα αντίθετα είναι αυτά που έλκονται». Ξεκινά, λοιπόν παιχνίδι που έχει ως έπαθλο τον άλλον και αφορμή για όλα όσα θα προκύψουν είναι μόνο ένα βλέμμα, ένα χαμόγελο. Φλερτάρει ο ένας τον άλλον, υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα, πολλά πειράγματα, ειρωνείες και καταβάλλεται αμφίδρομα η προσπάθεια. Περιφέρεται στον αέρα ο ερωτομαγνήτης, η αόρατη αλυσίδα που δένει τις ψυχές σας ανάλογα με τον τρόπο που χειρίζεστε και οι δύο τα όσα αισθάνεστε.

Από τη στιγμή που τώρα αρχίζετε να γνωρίζεστε καλύτερα, που επικοινωνείτε τόσο διαδικτυακά όσο και μέσω τηλεφώνου καλό θα ήταν η πρώτη επαφή να γίνει κάπου με κόσμο. Εξάλλου είτε έχετε γνωριστεί σε μια κοινή παρέα είτε στο διαδίκτυο, το να μάθει τον χαρακτήρα ο ένας του άλλου γίνεται με το να βρεθείτε μόνοι και να τα πείτε από κοντά. Να μελετήσετε εις βάθος το είναι του καθενός, το μέσα του, αφού το φαίνεσθαι είναι ασήμαντο και περιττό μπροστά στην ομορφιά της ψυχής του άλλου. Να παρατηρήσετε τις κινήσεις, ακόμη και την αμηχανία του άλλου υπό την άποψη ότι δε θα ξέρει πώς να αντιδράσει και πώς να συμπεριφερθεί, ώστε να γοητεύσει.

Το ιδανικό μέρος για την πρώτη γνωριμία είναι να πάτε σ’ ένα καφέ, για να βεβαιωθείτε πρώτα απ’ όλα ότι υπάρχει η έλξη. Είναι κρίμα να βρεθείτε εξαρχής σ’ ένα μέρος με έντονο χαρακτήρα κι εν τέλει να αντιληφθείτε ότι αντιπροσωπεύετε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους με μονοπάτια άκρως απομακρυσμένα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, αν στο πρώτο ραντεβού η επικοινωνία σας ήταν άψογη και υπήρχε χημεία, τότε το δεύτερο ραντεβού θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, διότι αν δέσει το μεταξύ σας συνεπάγεται ότι ο χρόνος που θα είστε μακριά θα μοιάζει ατέρμονος.

Ακολούθως, να συμφωνήσετε ως δεύτερο ραντεβού να συναντηθείτε στο σινεμά, για να αποκτήσετε ένα αλλιώτικο δέσιμο που θα σας φέρει πιο κοντά και θα είστε σε πιο στενή επαφή, ειδικά αν η ταινία πέραν από ρομαντική είναι και συγκινητική. Εκεί θα επικρατήσει ένα πιο παιχνιδιάρικο κλίμα, καθώς ο ένας απ’ τους δύο μπορεί να είναι αναίσθητος και να γελά, ενώ παράλληλα ο άλλος κλαίει για την ταινία, μια εικόνα, δηλαδή, που θα χαραχτεί στο μυαλό σας και θα δώσει την τέλεια αφορμή να αφεθείτε και να πειράξετε ο ένας τον άλλο.

Εύλογα πρέπει να επιδιώκετε να πηγαίνετε σε διαφορετικές τοποθεσίες και να μη θέσετε ένα μέρος ως στέκι τουλάχιστον στην αρχή της γνωριμίας, με απώτερο σκοπό να μην τίθεται θέμα μονοτονίας και ρουτίνας. Το μυστικό είναι βεβαίως η καλή παρέα, αλλά όταν πηγαίνετε και σε διαφορετικά μέρη, αμέσως μπαίνετε στη διαδικασία να συνδέσετε πολλές τοποθεσίες με το συγκεκριμένο άτομο, κάτι που προσδίδει μια σημαντική πτυχή στη σχέση σας. Συνεπώς, το κατάλληλο μέρος θα είναι ένα μπαράκι για ποτό, όπου θα μπορέσετε να χαλαρώσετε λίγο, αλλά προσοχή να μη μεθύσετε, διότι εκείνη τη στιγμή ίσως συμβούν ευαίσθητου περιεχομένου αποκαλύψεις και πολύ προσωπικές. Πιθανόν να ανοιχτείτε ακόμη για θέματα που δειλιάζατε να αναφέρετε σε φίλους σας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει εμφανές ότι υπάρχει εμπιστοσύνη φυσικά, και σταδιακά να ειπωθούν σημαντικά γεγονότα που έχουν στιγματίσει τη ζωή σου ή που σε έχουν βοηθήσει να γίνεις αυτός που είσαι σήμερα. Έπειτα, θα μπορούσατε να συναντηθείτε σ’ ένα καλό εστιατόριο, άρα θα είναι μια άλλη φάση, κατά την οποία λογικά δε θα απουσιάζουν τα αγγίγματα, οι αγκαλιές και γενικότερα το χάδι.

Μετά ακολουθεί η γοητεία του απλού.  Τι πιο ουσιώδες από το να πάτε μια βόλτα με το αυτοκίνητο ή απλώς έναν περίπατο στη θάλασσα, χωρίς η συνάντησή σας να αποσκοπεί να καταλήξετε κάπου, αλλά να πορεύεστε προς το άγνωστο και σ’ όλη αυτή τη διαδρομή θα ανακύψουν πολλά γέλια και αβίαστες συζητήσεις.  Αν σας πιάσει και το βράδυ, μπορεί να έχει και πανσέληνο, αν είστε τυχεροί.

Μετά από τα τόσα όμορφα ραντεβού, κατά τη διάρκεια των οποίων δεθήκατε συναισθηματικά και προχωρούσε σταδιακά το ειδύλλιο μεταξύ σας, ο Θεός του Έρωτα θα χτυπήσει επίμονα την πόρτα και θα καταλήξετε στο σπίτι να βλέπετε μια ρομαντική ταινία, η οποία θα φέρει όλα τα υπόλοιπα…

 

Συντάκτης: Μαρίνα Αργυρού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου