Οι ανάδρομες πορείες Άρη κι Ερμή καλά κρατούν, αλλά η χαρά έρχεται στη ζωή μας, μιας και η Αφροδίτη βαρέθηκε όλη αυτή τη γκρίνια και τη μιζέρια κι αποφάσισε να κάνει τα μαγικά της κόλπα. Έρχεται λοιπόν και κάνει μοναδικά ραντεβουδάκια με τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα και κερνάει σφηνάκια έρωτα όλο το πλανητικό στερέωμα. Οι πιο τυχεροί είναι φυσικά οι Αιγόκεροι, οι Παρθένοι, οι Ταύροι και σε δεύτερη φάση οι Καρκίνοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες. Τα υπόλοιπα ζώδια θα τα ταλαιπωρήσει λίγο ο Άρης, αλλά σίγουρα όχι τόσο πολύ όσο στο παρελθόν, μιας και η Αφροδίτη δεν αφήνει περιθώρια για χτυπήματα κάτω από τη μέση. 

 

 

Κριός

Η εποχή των αλλαγών έχει έρθει κι ακούει στο όνομα «Αφροδίτη». Μπορεί ο κυβερνήτης σου Άρης κι ο Ερμής να είναι ανάδρομοι, αλλά εκείνη η μικρή θεά έρχεται για να ταράξει τα νερά και να σε μεταμορφώσει σε μια πολύ καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, που ούτε κι εσύ πίστευες πως υπάρχει. Εάν είσαι ακόμα ελεύθερος, τότε ένας νέος έρωτας έρχεται για να σε πάρει μαζί του σε έναν κόσμο ονειρικό και παραμυθένιο. Καλό θα είναι όμως να κάνεις λίγη υπομονή γιατί εάν ξεκινήσει η ιστορία σας με τον ανάδρομο Ερμή, ίσως να μην προχωρήσει όπως θα ήθελες στο μέλλον. Για τους δεσμευμένους όμως, η χαρά θα είναι όλη δική σας. Πολλά μπορεί να αλλάξουν από την μια μέρα στην άλλη κι όλα θα είναι προς όφελός σου. Μπορεί να είναι μια πρόταση για συγκατοίκηση, μια ισόβια δέσμευση ή ακόμα και μια υπόσχεση αιώνιας αγάπης. Παραπονεμένος όμως δεν πρόκειται να μείνεις, αυτό είναι σίγουρο.

 

Pillowfight: Λέων. Μόνο ο αρχηγός της ζούγκλας μπορεί να κατανοήσει στον αρχηγό του ζωδιακού κύκλου.

Goodnight: Παρθένος. Τι τον χρειάζεσαι εσύ τον μανιακό με την καθαριότητα; Να σου λείπει μέρες που είναι.

 

 

 

Ταύρος

Μπορεί τα υπόλοιπα ζώδια να τρέμουν τον ανάδρομο Ερμή, εσένα όμως δε σε αγγίζει κανένα από τα τρελά του τερτίπια. Η Αφροδίτη σού κλείνει πονηρά το μάτι και σου υπόσχεται μοναδικές στιγμές πάθους και έρωτα. Για τους αδέσμευτους Ταύρους, θα μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση εάν δεν έβρισκες κάποιον να ξεχειμωνιάσετε παρέα, είτε ψάχνεις το άλλο σου μισό είτε μια περιπετειούλα για να περάσεις καλά για λίγο. Η επιλογή είναι καθαρά δική σου, το σύμπαν απλά θα σου φέρει το δωράκι έτοιμο στο πιάτο. Εάν είσαι σε σχέση, προβλέπω να θυμάστε τις πρώτες ημέρες του έρωτά σας και να ξεχνάτε φίλους, υποχρεώσεις και δουλειές και να ξαναζείτε το πάθος της αρχής. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, σημασία έχει πως πλέον ξεχνάς τις μαύρες μέρες που σε ταλαιπωρούσαν και κοιτάς με αισιοδοξία το μέλλον των ερωτικών σου. Μπορεί βέβαια να υπάρχουν ορισμένες καθυστερήσεις, αλλά δε μασάς εσύ, μια χαρά θα τα καταφέρεις να φέρεις τα πράγματα στα νερά σου.

 

Pillowfight: Παρθένος. Κι οι δύο είσαστε η χαρά της ζωής αυτό το διάστημα οπότε θα τα πάτε μια χαρά.

Goodnight: Ζυγός. Η γκρίνια του δεν είναι κάτι που μπορείς να αντέξεις

 

 

Δίδυμος

Με τον κυβερνήτη σου τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, εσύ τα έχεις βάψει μαύρα κι όχι άδικα μεταξύ μας. Δεν τα πας καλά με την επικοινωνία, σου έχει επιστρέψει κι όλο το παρελθόν σου -ερωτικό, φιλικό, επαγγελματικό- κι έχεις χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Εάν ανήκεις στους δεσμευμένους Διδύμους, οι καβγάδες μπορεί να είναι στο καθημερινό μενού, μιας και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε ούτε κατά τύχη. Άλλα λες εσύ, άλλα καταλαβαίνει η άλλη πλευρά και τελικά βρίσκεστε χαμένοι στη μετάφραση. Οι αδέσμευτοι από την άλλη πλευρά χρυσό βρίσκουν, πέτρα τους βγαίνει. Δε φταίει όμως το ίδιο το «πέτρωμα», αφού ο ανάδρομος τους έχει θολώσει την κρίση και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι αξίζει και τι όχι. Αν και ο Δίδυμος δε χαρακτηρίζεται από υπομονή, τώρα θα πρέπει να σφίξεις τα δόντια και να αντέξεις όλο αυτό το πλανητικό χτύπημα. Ήδη έχει περάσει η πρώτη μπόρα και μας μένουν λίγες μέρες για να τελειώσει όλο αυτό το μπάχαλο.

 

Pillowfight: Ζυγός. Ίσως ο μόνος που μπορείς να αντέξεις τώρα με τον ανάδρομο Ερμή.

Goodnight: Σκορπιός. Εσείς οι δύο ποτέ δεν μπορούσατε να συνεννοηθείτε, πόσο μάλλον τώρα.

 

 

Καρκίνος

Εάν μου γκρινιάξεις κι εσύ, σου δίνω το λόγο μου πως θα έρθω να σε βρω και να σου δαγκώσω τη μύτη. Κυριολεκτικά «κλαίνε οι χήρες κλαίνε κι οι παντρεμένες». Βρε καλό μου παιδί, η Αφροδίτη για σένα δουλεύει κι ας μην το έχεις πάρει χαμπάρι. Τι θέλεις; Έναν νέο έρωτα, γεμάτο πάθος; Τσουπ ήρθε να σε γεμίσει χαρά. Θέλεις έναν παλιό έρωτα που θα σου θυμίζει παλιές καλές μέρες αλλά θα έρθει πλέον χωρίς τα παλιά προβλήματα; Τσουπ, έφτασε και μάλιστα με υποσχέσεις που δε θα μπορέσεις να αρνηθείς. Μήπως θέλεις να ζήσεις μεγάλες στιγμές με το ταίρι σου και να αναθερμάνετε μια ρουτίνα που ακόμα κι εσένα σε κούρασε; Τσουπ, βάζουμε τον βραστήρα στην πρίζα κι όλα μέλι γάλα. Μόνο πρόσεξε, γιατί το σύμπαν είναι ικανό να στα φέρει όλα αυτά ταυτόχρονα και να μην ξέρεις πού να κρυφτείς, πού να δώσεις την αγάπη σου και πού να κλείσεις την πόρτα.

 

Pillowfight: Σκορπιός. Παραδέξου το, πάντα τον θαύμαζες για την ηρεμία που έχει.

Goodnight: Τοξότης. Ούτε που θέλεις να τον ακούσεις. Κι αυτό δεν είναι φαινόμενο σημερινό.

 

 

Λέων

Μπορεί να μη βιώνεις τις ημέρες που απολαμβάνουν τα ζώδια της Γης και του Νερού, αλλά κι εσύ δεν θα είσαι παραπονεμένος. Μπορεί ο Άρης να σε βάζει σε δύσκολα μονοπάτια και να σου κάνει τα νεύρα κρόσσια, αλλά η Αφροδίτη σού δίνει λίγη από τη λάμψη της για να είσαι κι εσύ στους χαρούμενους της εβδομάδας. Εάν είσαι ελεύθερο λιονταράκι, τότε δεν περνάς απαρατήρητο μέσα στην αγέλη, αφού τα βλέμματα που σε κοιτάνε είναι πολλά και πολλά υποσχόμενα. Εάν είσαι όμως από τους δεσμευμένους, τότε έχεις πολλές πιθανότητες για βραδιές αγκαλιά με το άλλο σου μισό. Και τώρα που ο καιρός αρχίσει να δροσίζει, είναι ό, τι καλύτερο να χουχουλιάζεις αγκαλιά με κάποιον που αγαπάς και να λιώνετε παρέα στο Netflix. Προσοχή όμως θα χρειαστεί, γιατί μπορεί το παρελθόν να σου χτυπήσει την πόρτα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν το χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή, αφού έχεις ήδη κλείσει την πόρτα για τις επιστροφές.

 

Pillowfight: Τοξότης. Είσαι από τους ελάχιστους που μπορείς να αποκωδικοποιήσεις την τρέλα του.

Goodnight: Αιγόκερως. Ήταν και παραμένει πολύ προσγειωμένος για τα γούστα σου.

 

 

Παρθένος

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των ημέρων θα είσαι Παρθένε μου. Η Αφροδίτη είναι στο δικό σου ζώδιο και κάνει ό, τι περνάει από το χέρι της για να είσαι καλά, χαρούμενος κι ευτυχισμένος. Και πίστεψέ με, πολλά μπορεί να κάνει και να σου φέρει. Κι όχι απλά στα φέρνει, αλλά είναι κι ακριβώς όπως τα ονειρεύτηκες και τα είχες φτιάξει στο κεφάλι σου. Εάν είσαι αγκαλιά με τη μοναξιά, να ξέρεις πως αυτές οι μέρες θα σου φέρουν τον έρωτα σε συσκευασία δώρου. Είτε τον θέλεις νέο και φρέσκο είτε αναζητάς κάτι από τα παλιά σου, πλέον σου έρχεται και πέφτει μέσα στην αγκαλιά σου με συνοπτικές διαδικασίες. Εάν πάλι είσαι με κάποιο πρόσωπο, πλέον δεν υπάρχει κανένα συννεφάκι να επισκιάζει την ευτυχία σας. Βλέπεις πόσο πολύ σε θέλει το ταίρι σου και πως κάνει ό, τι μπορεί για να σε κάνει να χαμογελάς. Και το δικό σου χαμόγελο είναι κι η δική του ικανοποίηση.

 

Pillowfight: Αιγόκερως. Τώρα που έχει κάνει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, τον βλέπεις με άλλα μάτια.

Goodnight: Υδροχόος. Πότε δεν μπόρεσες να τον καταλάβεις, αλλά ούτε και μπήκες στον κόπο να το δοκιμάσεις.

 

 

Ζυγός

Δεδομένο πρώτο: ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, είναι στον 12ο οίκο σου, τον εσωτερικό σου κόσμο και το σκοτεινό παρελθόν σου. Δεδομένο δεύτερο: ο Ερμής κι ο Άρης είναι ανάδρομοι. Δεδομένο τρίτο: Η Αφροδίτη κάνει όψεις με τους Κρόνο, Δία και Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Κι αυτό μας κάνει 1+1=3. Το πρώτο «1» είσαι φυσικά εσύ. Το δεύτερο όμως μπορεί να είναι πολλά. Ένας νέος έρωτας, ένας παλιός έρωτας ή -ακόμα χειρότερα- κι οι δύο μαζί. Εξ’ ου και το «3». Είτε είσαι λοιπόν ελεύθερος είτε δεσμευμένος, δε θα μου έκανε εντύπωση ξαφνικά να μην ξέρεις ποιον να διαλέξεις και να μπεις σε μεγάλο δίλημμα. Να θυμάσαι όμως πως τα μεγάλα διλήμματα έχουν και μεγάλους μπελάδες, οπότε θα πρέπει να προσέχεις. Αυτό που θα πρέπει πάσει θυσία να αποφύγεις είναι να μπλεχτείς και με τις δύο καταστάσεις. Ο Άρης στον Κριό δεν συγχωρεί λάθη τέτοιου είδους και μπορεί πολύ εύκολα να αποκαλυφθείς και να χάσεις και τις δύο περιπτώσεις.

 

Pillοwfight: Υδροχόος. Πώς τα καταφέρνεις και τον φέρνεις σε μια ισορροπία είναι απορίας άξιο.

Goodnight:  Ιχθύς. Παραείναι ρομαντικός για τα δικά σου γούστα, που χρειάζεσαι κάτι πιο πικάντικο.

 

 

Σκορπιός

Ξεκινάμε με τον ανάδρομο Ερμή στο δικό σου ζώδιο. Υποψιάζομαι πως έχεις βαρεθεί ήδη να βλέπεις πολιούς φίλους και γνωστούς, ενώ όλο και κάποιο παλιό ταίρι θα σου χτύπησε την πόρτα. Βέβαια, εάν είσαι ελεύθερο πουλί, είναι πολύ πιθανόν να ξαναμπείς σε ένα παλιό κλουβί, αλλά δε θα σε χαλάσει καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα, η Αφροδίτη φροντίζει η επανασύνδεση να είναι τόσο γλυκιά που θα αναρωτηθείς γιατί είχατε μείνει χώρια τόσο καιρό. Εάν είσαι σε σχέση τότε τα πιθανά σενάρια είναι δύο: είτε έρχεστε πιο κοντά και ξαναθυμάστε την αρχή της σχέσης σας και ερωτεύεστε από την αρχή ο ένας τον άλλο, είτε επιστρέφει κάποιο ταίρι από τα παλιά που θέλει να σε διεκδικήσει και να σε πάρει πίσω. Σε όλο αυτό βοηθάει κι ο Ήλιος που μπαίνει στο ζώδιό σου, θα ρίξει φως  και θα σε κάνει να δεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι.

 

Pillowfight: Ιχθυς. Ο ρομαντικός του ζωδιακού με συνδυασμό με τη δική σου ένταση φτιάχνει έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Goodnight: Κριός. Πολύ αγύριστο κεφάλι για να τα βάλεις μαζί του.

 

 

Τοξότης

Με την Αφροδίτη να κόβει βόλτες στο κομμάτι που μιλάει για την καριέρα και να δίνει ραντεβού με τους Κρόνου, Δία και Πλούτωνα από το σημείο του ωροσκοπίου σου που υποδηλώνει τα χρήματα και την τσέπη σου, τότε να είσαι προετοιμασμένος να αφήσεις στην άκρη τους έρωτες και να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά. Εάν είσαι αδέσμευτος, καλά θα κάνεις, άλλωστε δε θα έχεις και κάποιον να σου γκρινιάζει για τις ώρες που περνάς στο γραφείο. Εάν όμως υπάρχει κάποιο ταίρι στη ζωή σου, είναι κρίμα να ξεροσταλιάζει πάνω από ένα τηλέφωνο που έμεινε βουβό γιατί εσύ ξεχάστηκες σε ένα ακόμα meeting. Δώσε του λίγη σημασία και θα δεις πως εκεί θα βρεις τη χαλάρωση που έχεις ανάγκη για να τα βγάλεις πέρα. Υπάρχει βέβαια κι άλλη μια επεξήγηση σε αυτό το πλανητικό σκηνικό. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόσωπο εντός του εργασιακού σου χώρου που για χάρη του γράφεις τη μια υπερωρία μετά την άλλη;

 

Pillowfight: Κριός. Πώς τα καταφέρνετε εσείς και κάνετε χωριό είναι μυστήριο ακόμα και για μένα.

Goodnight: Ταύρος. Μπορεί και η ελευθερία να είναι μια μορφή απόλαυσης, αλλά ο Ταύρος δεν έχει αυτό στο νου του.

 

 

Αιγόκερως

Τι κι αν χιονίζει, τι κι αν βρέχει, τι κι αν έξω κάνει κρύο, εσύ ζεις το παραμύθι σου και πολύ καλά κάνεις. Σου αξίζει ύστερα από τέτοια ταλαιπωρία που έχεις βιώσει όλα αυτά τα χρόνια. Πάμε να το αναλύσουμε; Η Αφροδίτη είδε επιτέλους πως έχεις φτάσει στα όριά σου και είπε να σου κάνει ένα τεράστιο δώρο. Κι αυτό το δώρο έρχεται με τη μορφή ενός έρωτα στα δικά σου μέτρα. Μπορεί να είναι ολοκαίνουργιος, μπορεί να είναι κάτι από τα παλιά που ακόμα δεν ξεπέρασες, μπορεί όμως να είναι και κάποιος με τον οποίο ήδη μοιράζεστε στιγμές αγάπης και πάθους αλλά με τα προβλήματα και την καθημερινότητα είχατε μια απόσταση. Πλέον όλα πάνε έτσι ακριβώς όπως τα ήθελες κι εσύ πετάς σε πελάγη ευτυχίας. Κι αν ακόμα δεν τα έχεις δει τα παραπάνω, δε θα σου πω να κάνεις υπομονή. Θα σου πω να κοιτάξεις λίγο αριστερά και δεξιά σου γιατί ήδη σε έχουν πλησιάσει και δεν το ξέρεις.

 

Pillowfight: Ταύρος. Ως άρχοντας των απολαύσεων, να ξέρεις πως «θα φας καλά».

Goodnight: Δίδυμος. Ούτε καν να σου περνάει από το μυαλό. Σε αποσυντονίζει.

 

 

Υδροχόος

Πραγματικά λυπάμαι που στο λέω, αλλά για σένα δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα. Ζορίζεσαι ήδη αρκετά με τον Κρόνο να σε πλησιάζει και να νιώθεις την καυτή του ανάσα στο σβέρκο σου, αλλά δεν είναι ανάγκη να τα βλέπεις όλα μαύρα. Η Αφροδίτη θα προσπαθήσει να σου φτιάξει λίγο τη διάθεση μέχρι να πέσεις στα βαθιά από τον Δεκέμβριο. Μη χάσεις την ευκαιρία να πιαστείς από τον έρωτα που μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα. Ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που ονειρευόσουν, έχει πολλά θετικά πράγματα να σου δώσει. Εάν πάλι δεν ψάχνεσαι γιατί έχεις βρει κάποιον να σε συμπληρώνει, τότε δεν υπάρχει λόγος να του ψήνεις το ψάρι στα χείλη. Το πρόσωπο αυτό είναι στη ζωή σου για να την ομορφύνει κι όχι για να σε ταλαιπωρεί. Χαλάρωσε κι απόλαυσε το «μαζί» γιατί δε θέλει και πολύ για να σε στείλει πίσω πακέτο.

 

Pillowfight: Δίδυμος. Τα δύο παλαβά του ζωδιακού μόνο μεταξύ σας θα μπορούσατε να βγάλετε άκρη.

Goodnight: Καρκίνος. Εάν δεν είσαι ο ιδιοκτήτης βιομηχανίας χαρτομάντιλων, μην το προσπαθήσεις καν.

 

 

Ιχθύς

Η Αφροδίτη είναι απέναντι από το δικό σου ζώδιο, στον τομέα που μιλάει για το σημαντικό «άλλο σου μισό» και κάνει θαυμάσιες όψεις με τον Κρόνο, τον Δία και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, τους πλανήτες του κάρματος, της επέκτασης και της μεταμόρφωσης. Σε πρακτικό επίπεδο μιλάμε για έναν έρωτα που από τη μια ήρθε για να μείνει κι από την άλλη να σε βγάλει από τα σκοτάδια σου και να σε μεταμορφώσει. Δεν έχει καμία σημασία εάν είναι φρέσκος ο έρωτας, εάν είναι ένα πρόσωπο από τα παλιά ή εάν είναι ταίρι σου ήδη. Εσύ πλέον ανοίγεις τα φτερά σου κι ο έρωτας γίνεται ο άνεμος που χρειαζόσουν για να πετάξεις πολύ ψηλά. Δε θα μου έκανε εντύπωση εάν στο όνομα αυτού του έρωτα έφερνες τη ζωή σου άνω κάτω. Μην τρομάξεις όμως. Όλα για το καλό σου θα γίνουν, όσο κι σου φαίνεται βουνό τώρα.

 

Pillowfight: Καρκίνος. Είσαστε κι οι δύο ρομαντικές και τρυφερές ψυχές, οπότε μια χαρά θα τα πάτε.

Goodnight: Λέων. Έχεις όρεξη να θαυμάζεις μέχρι και το χώμα που πατάει; Ήμουν σίγουρη πως δεν έχεις.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα