Ο θυμωμένος Νοέμβριος, που θ’ αλλάξει ολοκληρωτικά τις καταστάσεις, ξεκινά. Το καλό νέο είναι ο Άρης στον Σκορπιό που αυξάνει το πάθος, διεγείρει την ερωτική επιθυμία και μας δίνει τη δύναμη κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Το δυσάρεστο νέο είναι η σύγκρουσή του με τον Ουρανό και τον Κρόνο, που θ’ αποδειχθεί μοιραία. Σε κοσμικό επίπεδο αποκαλύψεις θα σοκάρουν. Η οικονομία τραντάζεται. Οι καιρικές και γεωλογικές συνθήκες θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα. Αισθηματικά οι καρμικές αλλαγές είναι δεδομένες. Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού ενδέχεται να προκαλέσει αιφνίδια γεγονότα, που θ’ ανατρέψουν τις σταθερές της ζωής. Μακροχρόνιες σχέσεις κλονίζονται και νέοι παθιασμένοι έρωτες γεννιούνται. Η Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο (19/11), με την αρνητική συμμετοχή του Δία, ωθεί σε υπερβολική σπατάλη χρημάτων και συναισθημάτων. Η παγίδα του ανικανοποίητου οδηγεί σ’ ένα διαρκή αγώνα κατάκτησης, που αγγίζει και κάποιες φορές υπερβαίνει το όριο της πλεονεξίας, κάτι που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη.

 

Κριός

Κριάρι μου ο Νοέμβριος έρχεται για να σου διδάξει πειθαρχία κι αυτοσυγκράτηση στον οικονομικό, κυρίως, τομέα. Πέραν, όμως, των χρημάτων έχεις έντονη την επιθυμία ν’ αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου. Ναι, ακόμη και το ταίρι σου. Αυτό σε κάνει να ενεργείς υπερβολικά. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεσαι ένα ξεκαθάρισμα στη ζωή σου, που σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις από κόσκινο όλες τις σχέσεις. Γνωρίζεις, επίσης, ότι προκειμένου να πετύχεις το καινούριο, πρέπει προηγουμένως να διώξεις το παλιό. Πράγματι έχεις τη δύναμη να το καταφέρεις. Οφείλεις, όμως, να προσέξεις τον τρόπο με τον οποίο ενεργείς. Να ‘σαι περισσότερο διαλλακτικός και συγκαταβατικός με τους άλλους και με το ταίρι σου, καθώς τα ξεσπάσματα θα ‘ναι συχνά. Η έντονη κτητικότητά σου πιέζει κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το χάσμα να μεγεθύνεται, αντί να γεφυρώνεται. Προς το τέλος του μήνα το κλίμα θα ‘ναι σαφώς καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση οι νέες γνωριμίες ευνοούνται. Αλλά, όπως είπαμε, αφού ξεμπερδέψεις με το παλιό.

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό (4/11) μαζί με την Αφροδίτη που κάνει την είσοδό της στον Αιγόκερω εγκαινιάζουν ένα νέο κύκλο οικονομικών κι επαγγελματικών ευκαιριών. Απρόσμενες πηγές χρημάτων κάνουν την εμφάνισή τους. Αλλά και κάποια πρόσωπα απ’ το κοινωνικό σου περιβάλλον, που έχετε κοινά οικονομικά συμφέροντα, μπορούν ν’ αποδειχθούν καλοί σύμβουλοι στις επιδιώξεις σου. Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) επηρεάζει τον οικονομικό τομέα, αλλά και τη σχέση σου. Η σταθερότητα θα παραχωρήσει τη θέση της στην αστάθεια και την ανασφάλεια. Τα γεγονότα που έρχονται ενδέχεται ν’ ανατρέψουν την εικόνα που είχες δημιουργήσει στο μυαλό σου για τις σημερινές συνθήκες της ζωής σου. Ετοιμάσου για βαθιές συνειδητοποιήσεις κι αλλαγές, που θα σε κάνουν ν’ αντιληφθείς όσα οφείλεις να διώξεις από κοντά σου. Αυτό το παλιό, που λέγαμε.

 

Ταύρος

Ταύρε μου, ο Νοέμβριος δε θα σου φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Το έργο, βέβαια, το έχεις μάθει, αφού απ’ την αρχή του έτους βιώνεις συνεχείς ανατροπές. Κι ασφαλώς γνωρίζεις ότι οι σχέσεις, η οικογένεια και οι επαγγελματικές συνεργασίες μπαίνουν και πάλι στο μικροσκόπιο. Έρχονται ανατρεπτικά γεγονότα κι εντάσεις. Αυτήν τη φορά, όμως, και η ψυχολογία σου παρουσιάζει έντονα σκαμπανεβάσματα. Παρ’ όλο που ήδη γνωρίζεις τα προβλήματα στη σχέση σου, δεν είσαι ακόμη έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις. Μέσα από συναισθηματικά ξεσπάσματα αναδεικνύεται το υγιές και αληθινό κομμάτι που σε δένει με το ταίρι σου, αλλά ταυτόχρονα και το προβληματικό. Κι αυτό είναι που πρέπει να θεραπεύσεις. Παράλληλα φρόντισε την υγεία σου και να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός, επειδή ο κίνδυνος μικροατυχημάτων παραμονεύει. Ένα καλό νέο είναι η Αφροδίτη στον Αιγόκερω, που κατευνάζει τα πνεύματα κι ενισχύει το αίσθημα της αγάπης. Εστίασε σ΄ αυτό, για να ξεπεράσεις και πάλι τις δυσκολίες. Προς το τέλος του μήνα το κλίμα αλλάζει. Ευκαιρίες εμφανίζονται για να πραγματοποιήσεις κάποια επαγγελματικά σχέδιά σου. Αν καταφέρεις, μάλιστα, να οργανώσεις κι ένα ταξιδάκι, έστω και σύντομο, θα βελτιωθεί πολύ η διάθεσή σου.

Με τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό (4/11) ξεκινά ένας νέος κύκλος εντάσεων, αναστατώσεων και ρήξεων στις σχέσεις σου. Θέλεις ν’ αλλάξεις τα πάντα και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Σε αυτό συνηγορεί και η Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιό σου (19/11), που εγκαινιάζει το νέο κύκλο εκλείψεων στο δικό σου άξονα, Ταύρου-Σκορπιού. Αυτό σημαίνει αλλαγές παντός είδους στους βασικούς τομείς της ζωής σου. Στην προσωπικότητά σου, στον τρόπο έκφρασης και δράσης, στα αισθηματικά σου και στην καριέρα. Συνήθως τα γεγονότα που συμβαίνουν, μας εξαναγκάζουν ν’ αλλάξουμε οτιδήποτε δε μας εξυπηρετεί. Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση είναι πολύ πιθανό οι όποιες αλλαγές να προκληθούν από εσένα τον ίδιο. Αλλάζεις, ωριμάζεις, αναγνωρίζεις και τώρα πια επιλέγεις.

 

Δίδυμος

Αγαπημένε Δίδυμε ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που δε θα σε στήσει στον τοίχο, όπως συνέβη τους προηγούμενους. Προς το παρόν τα αισθηματικά σου μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο, επειδή η υπερβολική δουλειά θα σε εξουθενώσει. Μπορεί αυτό να σημαίνει περισσότερα χρήματα, ταυτόχρονα όμως σημαίνει και κούραση, που με τη σειρά της δημιουργεί εντάσεις. Και το αποτέλεσμα είναι οι συγκρούσεις. Προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο ώστε να ξεκουράζεσαι, αλλά και ν’ ανταπεξέρχεσαι με περισσότερη ευκολία στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου, καθώς φαίνεται ότι κι αυτή αλλάζει. Φρόντισε τον εαυτό σου και την υγεία σου κι αν αντιμετωπίσεις κάποια ενόχληση μην ανησυχήσεις. Είναι κάτι παροδικό. Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα σου δοθούν ευκαιρίες και δυνατότητες να ρυθμίσεις οφειλές σου προς τρίτους ή/και να λάβεις δάνειο στην περίπτωση που το χρειάζεσαι. Ενδεχομένως και κάποια νέα έσοδα να σε εκπλήξουν ευχάριστα. Η διάθεσή σου βελτιώνεται προς το τέλος του μήνα. Το ίδιο διάστημα παρουσιάζονται και πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσεις και το κλίμα στη σχέση σου.

Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (4/11) επηρεάζει τη δουλειά σου και γενικότερα την καθημερινότητά σου. Οι συνθήκες στους τομείς αυτούς αλλάζουν και μάλιστα ξαφνικά, εξαιτίας κάποιων απρόσμενων γεγονότων, που δε θα μπορούσες σε καμία περίπτωση να προβλέψεις. Παρ’ όλ’ αυτά δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Χρειάζεται, όμως, προσοχή και υπομονή απ’ την πλευρά σου.  Απ’ την άλλη η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) έχει στόχο να σε μεταμορφώσει εσωτερικά, μέσα από μια περίοδο απομόνωσης και εσωτερικής ενδοσκόπησης. Καρμικά γεγονότα πρόκειται ν’ αλλάξουν τον τρόπο σκέψης και δράσης σου. Κρυφές σχέσεις, παρασκηνιακές ενέργειες, αποκαλύψεις μυστικών, αλλά και προδοσίες είτε από άλλους είτε προς άλλους, θα κυριαρχούν για ένα διάστημα στη ζωή σου.

 

Καρκίνος

Καρκίνε μου η παρέα Ήλιου, Άρη κι Ερμή στο ζώδιο του φιλικού για σένα Σκορπιού, που διελαύνουν τον τυχερό κι ερωτικό 5ο οίκο του ωροσκοπίου σου, υπόσχεται έναν Νοέμβρη δημιουργικό και συναισθηματικό, αλλά ταυτόχρονα και προκλητικό. Το κλίμα στα προσωπικά, τις σχέσεις, τις δημιουργίες και τα οικονομικά σου, απ’ το ξεκίνημα του μήνα, θα ‘ναι μάλλον διφορούμενο. Απρόσμενες εξελίξεις πρόκειται να σε αιφνιδιάσουν και να σ’ αναγκάσουν ν’ αλλάξεις κάτι, που δεν μπορείς ακόμη ν’ αναγνωρίσεις. Αυτή είναι κι η μεγαλύτερη πρόκληση. Να βουτήξεις στα βαθιά κρυμμένα συναισθήματά σου και ν’ αναγνωρίσεις την αλλαγή που πρέπει να κάνεις. Αγκάλιασε τον εαυτό σου, φρόντισέ τον και μην αναλώνεσαι στα προβλήματα των άλλων. Αυτό είναι υπονοούμενο. Οικονομικά, ο Κρόνος παραμονεύει και μάλλον φαίνεται να στα ‘χει φυλαγμένα. Θα δοκιμάσει τις αντοχές σου, βλέποντάς σε να τρέχεις για να καλύψεις διάφορα χρέη σου αλλά κι έξοδα τρίτων, που δεν το λες και κακό, γιατί ένα βάρος θα σου φύγει. Αισθηματικά η Αφροδιτούλα στον Αιγόκερω είναι ένα καλό νέο. Και θα το δεις, όταν οι υπόλοιποι θα βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση κι εσύ όλο και κάποιον θα ‘χεις δίπλα σου για στήριγμα. Ίσως κι ένα καινούριο ταίρι. Μην παίρνεις, όμως, θάρρος γιατί στην περίοδο της ανάδρομης πορείας της, θα περάσεις κι εσύ τις δικές σου εξετάσεις στον έρωτα.

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού, δημιουργεί ξαφνικά γεγονότα στον αισθηματικό τομέα. Αν είσαι αδέσμευτος ενδέχεται μια νέα γνωριμία να προκύψει ουρανοκατέβατη κι ίσως να προέρχεται απ’ τον φιλικό κύκλο. Αν είσαι δεσμευμένος κι η σχέση σου στηρίζεται σε σταθερές βάσεις μια επισημοποίηση είναι πιθανή. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί και να διαλυθεί. Απ’  την άλλη η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) επιφυλάσσει αναθεωρήσεις κι αλλαγές στον τομέα της φιλίας. Κάποιες σχέσεις αλλάζουν, μεταμορφώνονται ή και διακόπτονται. Νέα πρόσωπα που θα μπουν στη ζωή σου θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο μέλλον. Γενικότερα οι ανακατατάξεις που θα συμβούν είναι σημαντικές κι αποσκοπούν σε δικό σου όφελος.

 

Λέων

Λιοντάρι μου ανήκεις στην ομάδα των σταθερών ζωδίων που βρίσκεται στο στόχαστρο των πλανητών για καιρό κι όπως αντιλαμβάνεσαι ο Νοέμβριος δεν θα ‘ναι ένας εύκολος μήνας. Με Ήλιο, Άρη κι Ερμή στον Σκορπιό εστιάζεσαι, θέλοντας και μη, στην οικογένειά σου. Εκδηλώνεις βαθιά και κατά κάποιον τρόπο καταπιεσμένα συναισθήματα, που μπορεί να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δεν είσαι αρκετά δυνατός ώστε να καλύπτεις πάντοτε τις ανάγκες των οικείων σου. Το ότι δεν εκδηλώνεις τις αδυναμίες σου στους άλλους, αποτελεί μια πρόκληση, ικανή να δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα στην οικογένεια. Μη φοβάσαι να δείξεις το πόσο ευάλωτος αισθάνεσαι, πιστεύοντας ότι οι άλλοι θα το εκλάβουν ως δική σου ανεπάρκεια. Αντίθετα η ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων προϋποθέτει δύναμη, που εσύ διαθέτεις. Κι ίσως αυτό να ‘ναι το μυστικό για να ξεπεράσεις τις κρίσεις στις σημαντικές για εσένα σχέσεις. Όπως και οι επαγγελματικές. Οι απαιτήσεις των άλλων συχνά θα κοντράρουν τις δικές σου. Η μάχη για το ποιος θα επικρατήσει θα ‘ναι έντονη. Σε κάθε περίπτωση φρόντιζε να μη μεταφέρεις στο σπίτι και στη σχέση σου τα προβλήματα της δουλειάς. Ευτυχώς η Αφροδίτη στον Αιγόκερω αμβλύνει τις αντιθέσεις στο χώρο εργασίας και στην καθημερινότητά σου κι αυτό είναι ένα καλό νέο. Άσε που κι ο σύντροφός σου θα ηρεμήσει. Προς το τέλος του μήνα η ψυχολογία σου βελτιώνεται.

Με τη Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (4/11) ενδέχεται να προσπαθήσεις ν’ αποφύγεις τα οικογενειακά προβλήματα εστιάζοντας περισσότερο στη δουλειά σου και την κοινωνική σου εικόνα. Το πρόβλημα, όμως, δεν εξαφανίζεται όταν αποφεύγεις να το αντιμετωπίσεις. Αντίθετα διογκώνεται κι αυτό θα συμβεί αν κλείσεις τα μάτια στα γεγονότα. Κι ίσως η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) που στοχεύει στα επαγγελματικά και την κοινωνική σου εικόνα και προσωπική κατάσταση, να στο επιβεβαιώσει. Ίσως αναγκαστείς, λόγω πίεσης, ν’ αλλάξεις είτε χώρο εργασίας είτε ακόμη και επάγγελμα. Ταυτόχρονα και το κοινωνικό σου στάτους αλλάζει. Ή θα φάμε κουφέτα ή θα τρέχεις σε δικηγόρο για το διαζύγιο.

 

 

Παρθένος

Παρθένε μου αρκετά ταλαιπωρήθηκες με τα οικονομικά σου και τώρα βρίσκεσαι στη φάση που γνωρίζεις τι έχεις, αλλά και τι έχεις χάσει. Ο Νοέμβρης στο ξεκίνημά του αλλάζει τις προτεραιότητές σου. Εστιάζεσαι στις επικοινωνίες, στα επαγγελματικά σου και στις σχέσεις με τους συγγενείς. Πρόκειται για ένα διάστημα που μπορείς να προβάλλεις και να διαφημίσεις τη δουλειά σου, διατηρώντας όμως ένα χαμηλό προφίλ. Γενικότερα στα επαγγελματικά σου προσπάθησε ν’ αποφύγεις οποιοδήποτε ρίσκο. Για παράδειγμα, μην ξεκινήσεις τώρα κάτι εντελώς καινούριο. Αντίθετα σχεδίασε προσεκτικά και την παραμικρή λεπτομέρεια και προς το τέλος του μήνα βάλε το σχέδιό σου σε δράση. Απ’  την άλλη θα νιώσεις έντονα την ανάγκη να εξελίξεις τις γνώσεις σου πάνω στο αντικείμενο που ‘χεις εξειδικευθεί. Αισθηματικά, η Αφροδίτη απ’ τον φιλικό για σένα Αιγόκερω είναι ένα καλό νέο, αφενός για την προσωπικότητά σου αφετέρου για τις προσωπικές σου σχέσεις. Γίνεσαι περισσότερο θελκτικός στους άλλους και προσεγγίζεις με ευκολία όποιον και ό,τι επιθυμείς. Πρόκειται για μια περίοδο που μπορείς να αναθερμάνεις τη σχέση με τον σύντροφό σου, φτάνοντας ακόμη και στα σκαλιά της εκκλησίας κι αν είσαι αδέσμευτος έχεις όλες τις προϋποθέσεις για μία πολύ καλή γνωριμία.

Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού φαίνεται ότι κάτι πρόκειται ν’ αλλάξει στη σχέση σου με συγγενικά πρόσωπα και μάλιστα εντελώς ξαφνικά. Προσοχή στις αναταράξεις που μπορείς να τις ξεπεράσεις, αναδεικνύοντας το επικοινωνιακό σου ταλέντο. Σε κάθε περίπτωση το σοκ είναι δεδομένο. Ευτυχώς η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) δεν είναι αρνητική, καθώς πρόκειται να διευρύνει τον πνευματικό σου κόσμο είτε με νέες σπουδές είτε με νέα επαγγελματικά σεμινάρια, είτε ακόμη και με νέα ενδιαφέροντα στο εξωτερικό. Οι συχνές μετακινήσεις και τα ταξίδια που η έκλειψη επιφυλάσσει για σένα, θα μεταμορφώσουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τις συνθήκες που βιώνεις, αλλά και την ίδια τη ζωή γενικότερα. Και πού ξέρεις, μπορεί εκεί που θα πηγαίνεις να σου προκύψει κι ένας νέος έρωτας.

 

Ζυγός

Ζυγέ μου, ο Νοέμβρης ξεκινά μ’ ένα καλό νέο. Η διέλευση του Άρη απ’ το ζώδιό σου ολοκληρώνεται κι αυτό σημαίνει λιγότερες εντάσεις, εσωτερικές κι εξωτερικές. Ένα δεύτερο καλό νέο είναι η διέλευση της Αφροδίτης απ’ τον Αιγόκερω, που θα φέρει περισσότερη ηρεμία στον χώρο του σπιτιού σου και θα δημιουργήσει μια όμορφη ατμόσφαιρα στην οικογένεια και στη σχέση σου. Μέχρι βέβαια τη στιγμή που θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία της και τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Αλλά αυτό είναι πταίσμα μπροστά στα επόμενα που θα σου πω και θα σου δημιουργήσουν πονοκέφαλο. Η συγκέντρωση των Ήλιου, Άρη κι Ερμή, στον Σκορπιό εγκαινιάζει ένα διάστημα που επιφυλάσσει πολλές ανατροπές στα οικονομικά, στη σχέση σου, αλλά και στις σταθερές αξίες της ζωής σου. Οι αναποδιές θα δημιουργήσουν στερήσεις, που θα φέρουν απώλειες. Απ’ την άλλη ενδέχεται κάποια πρόσωπα που ένιωθες, ή νόμιζες, ότι σου παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα, να σε απογοητεύσουν. Ίσως αναγκαστείς να αποχωρήσεις ή να εξαναγκάσεις άλλους σε αποχώρηση. Κι εκεί που νομίζεις ότι έχεις φτάσει στο τέλμα, προς το τέλος του μήνα το χαμόγελο εμφανίζεται και πάλι στο πρόσωπό σου.

Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού στον Ταύρο, θα σε αναγκάσει ν’ αποφασίσεις αυτά που πρέπει να εγκαταλείψεις και να διώξεις απ’ τη ζωή σου, αποκλειστικά και μόνο για τη δική σου πρόοδο. Κι επειδή το σύμπαν είναι σοφό, το έργο της Νέας Σελήνης θα συνεχίσει η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11). Τα γεγονότα που θα συμβούν, θ΄ ανασύρουν στην επιφάνεια φοβίες και τραύματα του παρελθόντος, ώστε να παλέψεις μαζί τους και να νικήσεις όλα όσα σε στοιχειώνουν. Μην ξεχνάς, όμως, ότι και η προσπάθεια ανταμείβεται.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου είσαι ο πρωταγωνιστής του Νοεμβρίου και το σενάριο του ρόλου σου είναι και θετικό αλλά και αρνητικό. Ο Άρης απ’ το δικό σου ζώδιο, σου δίνει το πάθος να κυνηγήσεις επιθυμίες, σχέδια αλλά και τον έρωτα που σ’ εκφράζει. Ταυτόχρονα, όμως, σου δημιουργεί νεύρα, ένταση και συναισθηματικά ξεσπάσματα και τότε όποιον πάρει ο χάρος. Δες το, όμως, σαν αφορμή για να απελευθερωθείς από πολλά συναισθηματικά βάρη. Ευτυχώς το καλό σενάριο είναι η διέλευση της Αφροδίτης απ’ τον Αιγόκερω, που θα ηρεμήσει τα πνεύματα, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο. Μάλιστα αν είσαι και τυχερός μπορεί να σου προσφέρει τις ευκαιρίες για αρκετά κοντινά ταξιδάκια, ίσως και λόγω δουλειάς, που πρόκειται ν’  αποδειχθούν σωτήρια για σένα. Τουλάχιστον για λίγο θα ξεφεύγεις απ’ την κεντρική σκηνή του μήνα, εκεί που εκτυλίσσεται όλο το δραματικό σενάριο.

Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού έρχεται και πάλι να προκαλέσει ανατροπές και μάλιστα εκεί που δεν το περιμένεις. Πισώπλατα χτυπήματα κι απογοητεύσεις στην καριέρα, στην οικογένεια, στη σχέση ή και στον γάμο σου είναι κάποια δείγματα. Να θυμάσαι ότι όταν προσπαθείς να συγκρατήσεις αυτόν που φεύγει, τον διώχνεις ακόμη πιο μακριά. Επειδή, όμως μιλάμε για τον Ουρανό, που ξέρει πώς να μας σοκάρει, να ‘σαι έτοιμος γιατί μπορεί ξαφνικά να προκύψει κι ένας τρελά παθιασμένος έρωτας. Και τότε σε βλέπω να σοκάρεις εσύ τον Ουρανό, προκαλώντας ο ίδιος τις ανατροπές. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11), που μοναδικό στόχο έχει να μεταμορφώσει τον εαυτό σου απέναντι στους άλλους. Όλο το σχεσιακό «αλαλούμ» δημιουργείται για να σου δείξει και να σου αποδείξει αυτό που πραγματικά επιθυμείς δίπλα σου. Τα ξεκαθαρίσματα που θα γίνουν, έχουν στόχο τη ριζική σου μεταμόρφωση κι αναγέννηση. Κι ως παιδί του Πλούτωνα μόνο εσύ μπορείς ν’ αναγεννηθείς από τις στάχτες σου.

 

Τοξότης

Τοξότη μου με τη συγκέντρωση βασικών πλανητών στον Σκορπιό ετοιμάσου για ένα Νοέμβρη με περισσότερη μοναξιά και απομόνωση, που εσύ θα επιδιώξεις, το οποίο για τα δεδομένα αυτού του μήνα, δεν το λες και κακό. Απ’ την άλλη, όμως, πρέπει να παραμείνεις σε εγρήγορση, καθώς πολλοί «καλοθελητές» ενδέχεται να σου σκάβουν το λάκκο, ενώ εσύ κάθεσαι μόνος σου και στοχάζεσαι. Κάποιες, λοιπόν, προδοσίες να τις περιμένεις. Κι εφόσον το γνωρίζεις από τώρα, φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά που λένε κι έχουν δίκιο. Βέβαια κι εσύ απ’ την πλευρά σου φρόντισε να αποφύγεις τις παρασκηνιακές ενέργειες, επειδή, όπως θα ‘χεις ακούσει, δε χρειάζεται να προκαλούμε το κάρμα. Παράλληλα, ιδιαίτερα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, φρόντισε την υγεία σου. Αισθηματικά η σχέση σου με το ταίρι σου εάν το προηγούμενο διάστημα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα, τώρα φαίνεται να σταθεροποιείται. Αλλά κι σ’ αυτόν τον τομέα φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά. Κι οπωσδήποτε μην το παραμελείς, γιατί θέλεις να ‘σαι μόνος σου ή γιατί η καθημερινότητά σου είναι επιβαρυμένη με διάφορες υποχρεώσεις.

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού στον Ταύρο πρόκειται ν΄ αυξήσει την αίσθηση του καθήκοντος. Αιφνίδια γεγονότα θα σε αναγκάσουν να υπηρετήσεις, κατά κάποιον τρόπο, τους άλλους, είτε αυτοί ονομάζονται αφεντικά είτε συνεργάτες, είτε συγγενείς είτε και σύντροφος. Όσες υποχρεώσεις κι αν προκύψουν, μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου και την υγεία σου.  Η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) επηρεάζει τη θέση σου στον εργασιακό χώρο, τις σχέσεις με τους συναδέλφους και συνεργάτες σου, αλλά και γενικότερα την καθημερινότητά σου. Χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που θα χειριστείς κάποιες πιεστικές καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν στα επαγγελματικά σου. Προσπάθησε να μην επιβαρύνεις συνεχώς την καθημερινότητά σου με υποχρεώσεις κι αγγαρείες. Φρόντιζε να βρίσκεις χρόνο για να ξεκουράζεσαι κι οπωσδήποτε μην αμελείς το ταίρι σου.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερέ μου, ο Νοέμβρης για σένα είναι ένας μήνας που θ’ ανασύρει στην επιφάνεια έντονα συναισθήματα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και δάκρυα. Άλλωστε όταν ο Σκορπιός κυριαρχεί στο πλανητικό σκηνικό πάντοτε τα συναισθήματα βιώνονται ακραία. Να ‘χεις υπόψη σου ότι το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, η μάχη που έδωσες το προηγούμενο διάστημα στα επαγγελματικά σου αλλάζει πεδίο και μεταφέρεται στα αισθηματικά και τα οικονομικά σου. Ανατρεπτικά γεγονότα έρχονται για να σου αποδείξουν ότι κάποιοι άνθρωποι που εσύ θεωρούσες δεδομένους στη ζωή σου δεν έδειχναν το αληθινό τους πρόσωπο. Και για κάποιους άλλους, που θεωρούσες διπρόσωπους οι συγκυρίες θα σου δείξουν ότι η φαντασία σου οργίαζε. Θα αιφνιδιαστείς αλλά ίσως το ταρακούνημα αυτό να σε φέρει κοντά σε αυτούς που πραγματικά αξίζουν. Απ’ την άλλη όμως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Εσύ να δείξεις το πραγματικό σου πρόσωπο κι ίσως η απογοήτευση να αφορά στους άλλους προς το δικό σου πρόσωπο. Η Αφροδίτη, όμως, διελαύνει το δικό σου ζώδιο και θα απαλύνει το όλο κλίμα και τις προθέσεις των άλλων απέναντί σου. Μείνε κοντά σε φίλους που ξέρουν πώς να σε παρηγορήσουν. Ίσως κι εκείνος ο φίλος που τον βλέπεις ή σε βλέπει με διαφορετικό τρόπο να είναι η λύση του όλου προβλήματος.

Η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού στον Ταύρο σού δίνει τη δύναμη αλλά και τη θέληση ν’ αντιμετωπίσεις όποιες ανατρεπτικές καταστάσεις προκύψουν είτε στα αισθηματικά σου είτε και στη δουλειά σου. Παιδί του Κρόνου είσαι άλλωστε και μπορείς ν’ αντέξεις τα πάντα. Σε κάθε περίπτωση όμως να θυμάσαι πώς ό,τι αξίζει εξακολουθεί να υπάρχει στη ζωή μας, ό,τι κι αν μπορεί να συμβεί.  Και η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) δεν είναι αρνητική. Το αντίθετο μάλιστα. Θα σου ανοίξει τον δρόμο, δημιουργώντας τις κατάλληλες προοπτικές ώστε ν’ αναδείξεις τον εαυτό σου και τη δύναμή σου. Αν είσαι επιχειρηματίας ένα καινούριο εγχείρημα ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του. Παράλληλα, νέοι έρωτες ή και επισημοποιήσεις για τις σταθερές σχέσεις που έχουν δοκιμαστεί κι αντέξει στο χρόνο, είναι στο πρόγραμμα.

 

Υδροχόος

Υδροχόε μου το στοίχημα του Νοέμβρη είναι να περάσεις με άριστα το μάθημα του τρόπου αντίδρασής σου στις ανατροπές και τις αλλαγές που συμβαίνουν από μόνες τους κι όχι κατόπιν δικής σου επιθυμίας. Τα βασικά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσεις είναι αν μπορείς να διορθώσεις σφάλματα του παρελθόντος, αν είσαι ευχαριστημένος με το παρόν σου κι αν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε για να το αλλάξεις. Κι όλα αυτά αφορούν στη δουλειά σου, στα αισθηματικά σου αλλά και στην οικογένεια. Πιο απλά, τα περνάς όλα από κόσκινο. Ή σε περνούν οι άλλοι από κόσκινο. Ναι υπάρχει και αυτό το σενάριο. Αλλά ας μιλήσουμε για εσένα. Αν η δουλειά σου δε σε ικανοποιεί, γνωρίζεις ότι κάτι πρέπει να κάνεις ώστε η κατάσταση ν’ αλλάξει. Το ίδιο συμβαίνει και στα αισθηματικά σου. Αν αντιλαμβάνεσαι ότι οι καταστάσεις δεν μπορούν να εξακολουθήσουν ως έχουν, μην αφεθείς και πάλι. Τώρα οπωσδήποτε πρέπει να δράσεις, σκεπτόμενος όμως και τους άλλους. Αν παραμείνεις άπραγος, τα γεγονότα θα οδηγήσουν στις αναγκαστικές αλλαγές κι αυτό δε θα ‘ναι ιδιαίτερα εύκολο.

Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού στον Ταύρο σε ωθεί να αφήσεις πίσω ό,τι πια δε σ’ εξυπηρετεί, κατόπιν, όμως, ώριμης σκέψης. Επειδή σε διαφορετική περίπτωση και θα πληγωθείς και θα πληγώσεις. Πρόκειται για την έναρξη ενός νέου κύκλου στους βασικούς τομείς της ζωής σου. Και η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) πρόκειται να ταράξει τα δεδομένα στην οικογένεια και τα αισθηματικά σου, φέρνοντας αλλαγές που θα τοποθετήσουν τις σχέσεις αυτές σε άλλες βάσεις. Ίσως αναγκαστείς να «περιθάλψεις» κι ένα οικείο σου πρόσωπο. Παράλληλα δεν αποκλείεται να επανέλθουν προβλήματα με πρόσωπα του παρελθόντος, που είχαν τεθεί στον αυτόματο πιλότο. Όλα δείχνουν ότι θα αναγκαστείς να κλείσεις τους ανοιχτούς λογαριασμούς σου με το παρελθόν.

 

Ιχθύς

Ψαράκι μου, ενώ ο Νοέμβριος για τους περισσότερους εκπροσώπους του ζωδιακού θα ‘ναι ένας δύσκολος μήνας, εσύ ξεγλιστράς εύκολα απ’ τα δίχτυα του. Ασφαλώς κι αυτό έχει να κάνει με τον φιλικό για σένα Σκορπιό που κυριαρχεί το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και σου πάει πολύ. Γενικά ο Νοέμβρης σου ζητά να εστιαστείς στον εσωτερικό σου κόσμο και στην πνευματική σου αναζήτηση κι επέκταση. Να μάθεις νέα πράγματα και διαφορετικές ιδέες, να συλλέξεις πληροφορίες, να διευρύνεις τη γνώση σου. Κι επειδή πράγματι θα μάθεις πολλά, συγκεντρώσου και ξέχνα την ταχύτητα. Εστιάσου και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ευτυχώς και στα αισθηματικά σου είσαι από τους τυχερούς του μήνα, με ιδιαίτερη εύνοια στις ερωτικές επικοινωνίες και τις νέες γνωριμίες, που ενδέχεται να προκύψουν σε κάποιο ταξίδι, ακόμη και για επαγγελματικούς λόγους. Επίσης η αναθέρμανση της σχέσης σου μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον παραμερίσεις τον εγωισμό σου και τα σενάρια του μυαλού σου. Πρέπει να προσέξεις την τάση να μεγαλοποιείς κάποιες καταστάσεις και να επαναστατείς επειδή δε γίνεται το δικό σου.

Η Νέα Σελήνη στο Σκορπιό (4/11) με την ενεργή συμμετοχή του Ουρανού φέρνει νέα δεδομένα στην επαγγελματική σου ζωή, που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Επειδή, όμως, Ουρανός είναι αυτός και δεν μπορείς ποτέ να ‘σαι σίγουρος μαζί του, ενδέχεται να υπάρξουν ανατροπές σε ό,τι θεωρούσες δεδομένο και προγραμματισμένο στη ζωή σου. Αν παραμείνεις προσκολλημένος σε αυτό που εσύ γνωρίζεις, η συνέχεια δε θα ‘ναι ευχάριστη. Επομένως μείνε ανοιχτός στις προκλήσεις της ζωής. Απ’ την άλλη, η Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο (19/11) δεν είναι αρνητική, καθώς θα δημιουργήσει τις ευκαιρίες για ν’ ασχοληθείς περισσότερο με πνευματικά ενδιαφέροντα που θα εξελίξουν την προσωπικότητά σου. Παράλληλα οι επαφές με φίλους και συγγενείς μεταμορφώνονται με τρόπο θετικό και προς όφελός σου. Νέα ενδιαφέροντα πρόσωπα έρχονται τώρα στην αισθηματική σου ζωή, για να μείνουν. Πρόσεξε μόνο να πατάς γερά στα πόδια σου, όταν κάνεις τις επιλογές σου.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου