Article of the day: Βρείτε εδώ το πρώτο άρθρο της νέας pillowfighter Κατερίνας Κύρκου!

b-gfv

Aν κι οι επόμενες μέρες μοιάζουν ιδανικές για να βιώσουμε το θαύμα της αγάπης, αυτό που θα μας φέρει πιο κοντά στον αληθινό μας εαυτό και στα θέλω μας, τα εμπόδια είναι αναπόφευκτα. Η κρίση μας μοιάζει θολωμένη. Η εξιδανίκευση προσώπων και καταστάσεων μας παρασύρει σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Τα πρέπει, η λογική κι ο περιορισμός κοντράρονται με το συναίσθημα. Αυτό που θα επικρατήσει εξαρτάται αποκλειστικά απ’ τον τρόπο που έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές. Η διπλωματία του Άρη που κάνει την είσοδό του στο Ζυγό μπορεί να βοηθήσει ή θα μας πιέσει κι άλλο;

 

Κριός

Κριάρι του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο αντίθετο από σένα ζώδιο του Ζυγού, οι σχέσεις κι οι επαγγελματικές σου συνεργασίες μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου. Επιθυμείς αφενός να διατηρήσεις το καλό κλίμα στις σχέσεις σου, αφετέρου να το επεκτείνεις. Να προσέξεις μόνο τον τρόπο που θα εκδηλώνεις την έντονη ενέργειά σου, επειδή οποιοδήποτε ξέσπασμα μπορεί να σε οδηγήσει στο αντίθετο απ’ το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα εάν δεν δείξεις υπομονή και ψυχραιμία, ενδέχεται να βιώσεις κάποια ανατρεπτικά γεγονότα. Για σένα του β΄ δεκαημέρου οι μέρες ευνοούν την ουσιαστική επικοινωνία κι επαφή με το σύντροφο ή το πρόσωπο για το οποίο ενδιαφέρεσαι. Ίσως όμως τείνεις να ωραιοποιείς αυτόν που ‘χεις πλάι σου και να εξιδανικεύεις τις καταστάσεις. Ενδέχεται το όνειρο αυτό που επιμένεις ότι ζεις, ν΄ αποδειχθεί απατηλό. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές διαθέτεις και οξυμένη διαίσθηση αλλά και έμπνευση. Ενδέχεται, μάλιστα, να θελήσεις να ρισκάρεις στον οικονομικό τομέα, κάτι που μάλλον θα σου βγει σε καλό. Παράλληλα μην απομακρύνεσαι απ’ τους φίλους σου.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου, ο Άρης που κάνει την είσοδό του στο Ζυγό, σε βάζει στη διαδικασία συναισθηματικής αναζήτησης, το οποίο επιδέχεται πολλές και διαφορετικές ερμηνείες. Ψάχνεις το άλλο σου μισό; Προσπαθείς να ξεπεράσεις τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις στη σχέση σου; Επιθυμείς να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία κι ασφάλεια; Κάποιο σενάριο απ΄ αυτά σίγουρα παίζει. Χρειάζεται προσοχή στη διαχείριση των συναισθημάτων σου, καθώς ενδέχεται να βιώσεις κάποια απρόσμενα γεγονότα που θα σε πιέσουν. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου θα ΄χεις ευχάριστα νέα και στα επαγγελματικά σου αλλά και στα οικονομικά σου. Ενδέχεται από κάποια νέα ή δεύτερη εργασία να κερδίσεις επιπλέον χρήματα, τα οποία και θα σταθεροποιήσουν το ταμείο σου. Πρέπει, μόνο, να προσέξεις να διατηρείς τις ισορροπίες στις σταθερές σου σχέσεις. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου ίσως επιδιώξεις την αναγέννησή σου, με την έννοια της αλλαγής του εσωτερικού σου εαυτού. Μια νέα γνωριμία αισθηματικής φύσεως θα παίξει το ρόλο της στη δική σου αλλαγή κι αυτό θα σε ωφελήσει ακόμη περισσότερο μακροπρόθεσμα.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου ο Άρης κάνει την είσοδό του στο Ζυγό κι αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο για σένα. Ο Άρης απ΄ τη θέση αυτή σε δυναμώνει, σε κάνει περισσότερο ανθεκτικό κι ικανό ν΄ ανταπεξέρχεσαι με ευκολία ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ν’ αναμένεις ευκαιρίες και θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σου, αλλά και στην αισθηματική σου ζωή. Εσύ του β΄ δεκαημέρου διανύεις ένα διάστημα ιδιαίτερα ευχάριστο σε συναισθηματικό αλλά και σε υλικό επίπεδο. Και το διάστημα αυτό θα ΄χει διάρκεια. Τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να προγραμματίσεις όλα όσα εδώ και καιρό σχεδιάζεις και να προσπαθήσεις να τα υλοποιήσεις. Αισθηματικά έρχεσαι περισσότερο κοντά στην οικογένειά σου. Παράλληλα νέες γνωριμίες που θα προκύψουν, θα εξελιχθούν θετικά. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή ενδέχεται να κληθείς ν΄ αντιμετωπίσεις κάποιες απρόσμενες κι ίσως απροσδόκητες καταστάσεις, είτε στη δουλειά σου με κάποιους συνεργάτες σου είτε και σε μια προσωπική σου σχέση. Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και με υπομονή θα καταφέρεις να ξεπεράσεις οποιεσδήποτε δυσκολίες εμφανιστούν.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό, επικεντρώνεσαι στα οικογενειακά σου ζητήματα και το σπίτι, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά σου. Μπορείς να λύσεις τις διαφορές που προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα με τα μέλη της οικογένειάς σου. Χρειάζεται να προσέξεις τη συμπεριφορά σου και κυρίως τον τρόπο που εκφράζεις τις δικές σου απόψεις. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται το προκλητικό σου ύφος να σπείρει τη διχόνοια και αντί να γεφυρωθεί το μεταξύ σας χάσμα, να σας απομακρύνει ακόμη περισσότερο. Εσύ του β΄ δεκαημέρου αυτό το διάστημα θα νιώσεις την ασφάλεια και την υποστήριξη ανθρώπων, με τους οποίους είτε είχες απομακρυνθεί είτε πίστευες ότι δεν είναι με το μέρος σου. Παράλληλα η θετική σου ενέργεια θα παίξει βοηθητικό ρόλο στην αποκατάσταση προβληματικών σχέσεων και συνεργασιών. Εάν είσαι ελεύθερος επιδιώκεις τη δημιουργία σχέσης. Για σένα του γ΄ δεκαημέρου το διάστημα αυτό σ΄ ευνοεί σημαντικά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να κατακτήσεις πολλούς απ΄ τους στόχους σου, είτε αυτοί είναι επαγγελματικοί είτε προσωπικοί. Αρκεί να προσπαθήσεις και να μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου η είσοδος του Άρη στο Ζυγό είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τα επαγγελματικά, τα οικονομικά, αλλά και για τις κοινωνικές σου σχέσεις. Ενεργειακά αισθάνεσαι δυνατός να διεκδικήσεις ακόμη περισσότερο όλα όσα πιστεύεις ότι σου αξίζουν αλλά και σου αναλογούν, είτε στη δουλειά σου είτε στον τομέα σχέσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου το διάστημα αυτό θα βιώσεις σημαντικές στιγμές στη δουλειά σου και την καριέρα σου.  Θα δεις πολλά απ΄ τα σχέδιά σου ν΄ αποκτούν σχήμα και να ξεκινούν να υλοποιούνται. Σε προσωπικό επίπεδο θα σου δοθούν οι ευκαιρίες να επανασυνδεθείς με το ταίρι σου, ειδικά εάν το προηγούμενο διάστημα η σχέση σας είχε κλονιστεί. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου διανύεις ένα διάστημα με κάποιες επαγγελματικές ευκαιρίες να κάνουν την εμφάνισή τους. Νέες σημαντικές γνωριμίες αλλά και δοκιμασμένοι φίλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στα σχέδιά σου. Αισθηματικά, εάν διατηρείς μια σταθερή σχέση, δεν αποκλείεται το διάστημα αυτό να σκεφτείς τη συγκατοίκηση.

 

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό και στον οίκο των οικονομικών σου, των σταθερών αξιών και της ασφάλειας, θα επικεντρωθείς σ’ αυτά τα ζητήματα, κάνοντας οτιδήποτε δυνατό για να κερδίσεις όσα επιθυμείς. Χρειάζεσαι περισσότερη ηρεμία στη ζωή σου κι αν συγκεντρωθείς στον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου, θα τα έχεις. Οικονομικά ν΄ αναμένεις σημαντικές ενισχύσεις. Πρόσεξε μόνο τις υπερβολικές δαπάνες. Εσύ του β΄ δεκαημέρου ενδέχεται να βιώσεις πολλές και συνεχείς εναλλαγές στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου. Παράλληλα δε θα εισπράττεις ικανοποίηση, παρ’ όλο που προσπαθείς πολύ για να πετύχεις τις επιδιώξεις σου. Να ΄χεις όμως στο μυαλό σου ότι κάποιες νέες γνωριμίες θα σε ωφελήσουν στα επαγγελματικά. Απόφυγε κι εσύ τις υπερβολικές σπατάλες. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου αισθάνεσαι ανανεωμένος ή τουλάχιστον επιδιώκεις αυτή την πολυπόθητη ανανέωση. Καινούρια ενδιαφέροντα ή/και νέες ασχολίες κάνουν περισσότερο ευχάριστη την καθημερινότητά σου. Λίγη προσοχή χρειάζεται στις σχέσεις και τις συνεργασίες, καθώς δείχνεις επιρρεπής σε αυταπάτες.

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο ζώδιό σου, αισθάνεσαι περισσότερο δραστήριος και λαμβάνεις πρωτοβουλίες για να πετύχεις τα σχέδιά σου. Νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς είναι, σχεδόν, βέβαια για σένα. Ειδικά στα επαγγελματικά σου τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αρκεί να προσέξεις να μη δρας παρορμητικά, αλλά μόνο κατόπιν ώριμης σκέψης. Η οικονομική ασφάλεια ξεκινά να επανέρχεται σε σένα του β΄ δεκαημέρου, αρκεί να προσπαθήσεις να διατηρείς την ισορροπία, κάνοντας έναν καλύτερο προγραμματισμό. Στα αισθηματικά πρέπει να πάψεις να ενεργείς με βάση αυτά που επιθυμεί ο άλλος, προκειμένου ν’ αποφύγεις τις εντάσεις. Άκουσε τον εαυτό σου και τις δικές σου επιθυμίες. Ή τουλάχιστον αποφάσισε τι θέλεις εσύ από μια σχέση και υποστήριξε την απόφασή σου αυτή, με όποιο κόστος. Κι εσύ του γ΄ δεκαημέρου πρέπει επιτέλους να ξεκινήσεις να λες κι ένα όχι στους άλλους. Συνεχώς υποχωρείς αλλά και παραχωρείς χώρο και χρόνο, παραμερίζοντας τα δικά σου θέλω. Σε άλλα νέα, ευχάριστες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα είναι στο πρόγραμμα.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό, ίσως θελήσεις ν΄ αποτραβηχτείς απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς θέλεις να ενεργήσεις περισσότερο υπόγεια, χωρίς αυτό να σημαίνει και ύπουλα. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δείξεις περισσότερο ανοχή κι υπομονή στους άλλους και γενικότερα στις καταστάσεις. Επιπλέον διπλοτσέκαρε όλα όσα ακούς και βλέπεις, για να μην υποστείς προδοσίες. Παρόλ΄ αυτά η αισιοδοξία σου για το μέλλον επανέρχεται και πράγματι τη χρειάζεσαι, καθώς είσαι από τους πιο ταλαιπωρημένους της χρονιάς αυτής. Εσύ του β΄ δεκαημέρου το διάστημα αυτό θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να ενισχύεται και την απαισιοδοξία ν΄ απομακρύνεται. Επαγγελματικά οι εξελίξεις αγγίζουν τους στόχους σου. Αισθηματικά μην απομονώνεσαι. Αντίθετα να ΄σαι περισσότερο δεκτικός σε κάθε είδους προσκλήσεις αλλά και προκλήσεις. Ο τομέας των επαγγελματικών τονίζεται και για σένα του γ΄ δεκαημέρου, με ευκαιρίες και θετικές προοπτικές να εμφανίζονται συνεχώς μπροστά σου. Παράλληλα οι επαφές κι η επικοινωνία με τους φίλους σου θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου, αλλά και θα συμβάλλει θετικά στην επίτευξη αρκετών σχεδίων σου.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό, κοινωνικοποιείσαι περισσότερο και μέσα απ΄ την επικοινωνία σου με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου αναγεννιέσαι. Παρόλ΄ αυτά θα πρέπει να περιορίσεις κάπως τις υπερβολικές απαιτήσεις σου απ΄ τους άλλους, γιατί τυχόν τέτοια συμπεριφορά σου μπορεί να τους απομακρύνει από κοντά σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου εκμεταλλεύσου το διάστημα αυτό για να αισθανθείς περισσότερο τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου και προσπάθησε να τις ικανοποιήσεις. Επικοινωνιακά διανύεις μια καλή περίοδο κι αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις, αλλά και τις επαγγελματικές συνεργασίες σου. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου νιώθεις κάπως περίεργα, καθώς οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις ή πρόκειται ν΄ αντιμετωπίσεις στην καριέρα σου φαίνεται να βάζουν φρένο στις επιδιώξεις σου. Είναι σα να σου προσφέρονται εντελώς διαφορετικά πράγματα απ΄ αυτά που επιδιώκεις. Αν όμως μάθεις να δέχεσαι αυτό το διαφορετικό, τ’ αποτελέσματα θα σε ωφελήσουν μακροπρόθεσμα. Σε κοινωνικό επίπεδο, ίσως πρέπει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποια πρόσωπα, που πρόσφατα απομάκρυνες.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό, επικεντρώνεσαι περισσότερο στην καριέρα και την κοινωνική σου εικόνα. Επιθυμείς να ικανοποιήσεις τις φιλοδοξίες σου. Κάποιες, όμως, φορές γίνεσαι ανυπόμονος κι ίσως αυτό σε οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Εκμεταλλεύεσαι, με την καλή έννοια, κοινωνικές γνωριμίες που βοηθούν στην εξέλιξη της καριέρας σου. Αισθηματικά φαίνεται να επιλέγεις εκείνον που πληροί περισσότερο τις προϋποθέσεις για την κοινωνική σου καταξίωση. Και για σένα του β΄ δεκαημέρου το διάστημα αυτό προσφέρει ευκαιρίες στα επαγγελματικά και την κοινωνική σου εικόνα. Επικοινωνιακά ο λόγος σου δεν αφήνει τους άλλους αδιάφορους, αλλά κι εσύ απ΄ τη δική σου πλευρά μαθαίνεις να δίνεις βάση στα λόγια τον άλλων. Φρόντισε να παραμείνεις πιστός στα σχέδιά σου και μην παρεκκλίνεις των επιθυμιών σου. Τις μέρες αυτές η εσωτερική φωνή για σένα του γ΄ δεκαημέρου είναι ιδιαίτερα έντονη κι αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνεσαι σωστά όλα τα μηνύματα που λαμβάνεις. Αισθηματικά οι αποφάσεις που παίρνεις, λαμβάνονται με γνώμονα τα συναισθήματα και τη διαίσθησή σου κι όχι με βάση τα δρώμενα.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό, οι καταστάσεις που επικρατούν αυτό το διάστημα στη ζωή σου θα σε κάνουν ν΄ αντιληφθείς και να κατανοήσεις τις βαθύτερες ανάγκες σου. Ίσως μάλιστα ν΄ αλλάξεις και τον τρόπο που ενεργείς, προκειμένου να ικανοποιήσεις τις επιθυμίες και τους στόχους σου. Η κοινωνική σου εικόνα βελτιώνεται κι έτσι ανακτάς τη χαμένη αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία σου. Για σένα του β΄ δεκαημέρου η ανάγκη σου για περιπέτεια αλλά και αλλαγή σχεδίων θα ΄ναι έντονη. Αυτό δεν είναι αρνητικό, αρκεί να μη σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου, αλλά να λαμβάνεις υπόψη σου και τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν. Αισθηματικά κάτι καινούριο δείχνει να ψήνεται. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου ενδέχεται ν΄ αντιμετωπίσεις κάποια περίεργα, ίσως κι απροσδόκητα γεγονότα στα επαγγελματικά αλλά και στα οικονομικά σου, που σου δείχνουν ότι βαδίζεις σε επικίνδυνα μονοπάτια. Αυτό θα σε βοηθήσει ν’ αλλάξεις τον τρόπο δράσης σου και τελικά θα συνειδητοποιήσεις ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος είναι η δική σου προστασία.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Ζυγό, θέλοντας και μη θα κουβεντιάσεις με τον εαυτό σου, προσπαθώντας να βρεις λύση σε όλα όσα σε πλήγωσαν, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για καταστάσεις, που ενδεχομένως επικρατούν ακόμη στη ζωή σου. Οικονομικά ευνοούνται οι τολμηρές κινήσεις, που γίνονται μόνο κατόπιν ώριμης σκέψης. Εσύ του β΄ δεκαημέρου αισθάνεσαι ότι πρέπει να κρατήσεις δίπλα σου εκείνους που πληρούν τις προδιαγραφές που εσύ έχεις ορίσει στο μυαλό σου. Ενδέχεται να επικοινωνήσεις ξανά με κάποιο πρόσωπο που στο παρελθόν είχατε κρυφή σχέση, προσπαθώντας να το επαναφέρεις στη ζωή σου. Μην ενεργείς παρορμητικά στα αισθηματικά σου. Σκέψου αν το παρόν σου είναι καλύτερο απ΄ ένα παρελθόν, που τελικά σε πλήγωσε περισσότερο απ΄ όσο πίστευες και δράσε ανάλογα. Αντίθετα σε σένα του γ΄ δεκαημέρου οι ευκαιρίες για ν’ απαλλάξεις τον εαυτό σου από τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους που δεν έχουν πια κάτι να σου προσφέρουν, θα ΄ναι πολλές. Θέλεις ν΄ αλλάξεις, θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή κι αυτό εύχεσαι. Και μακάρι να εύχεσαι κάτι τέτοιο, γιατί τις μέρες αυτές υπάρχει η δυνατότητα οι ευχές σου να γίνουν πραγματικότητα.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου