Η εβδομάδα αρχίζει με σχετική δυσκολία καθώς η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο στις 23/1 θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία σχέσεων, προσωπικών και φιλικών, που είναι σημαντικές για εμάς. Είναι απαραίτητο να δείξουμε ψυχραιμία και να μην επιτρέψουμε στον αρνητισμό να κυριαρχήσει στην προσωπική και φιλική μας ζωή. Πιθανό είναι επίσης να οδηγηθούμε σε ξεκαθαρίσματα με πρόσωπα που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας μέχρι στιγμής, καθώς δεν αποκλείεται να αντιληφθούμε πως δεν ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Βέβαια, είναι σημαντικό να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τα συμπεράσματά μας ώστε αργότερα να μη μετανιώσουμε για τις αποφάσεις μας. Ευθύνες και περιορισμοί δεν αποκλείεται να φέρουν συναισθηματική αποστασιοποίηση στις σχέσεις και καλό είναι να αποφευχθεί με προσωπική προσπάθεια και καλή διάθεση.

 

Κριός

Κριέ του α΄ δεκαημέρου η ανάγκη σου να δεις φίλους και να κουβεντιάσεις μαζί τους θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη αυτή την εβδομάδα. Απ΄ την άλλη τα επαγγελματικά σου μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου, με αυξημένες υποχρεώσεις και απαιτήσεις, που όμως θα ΄χεις την ενέργεια ν’ αντεπεξέλθεις. Προς το τέλος της εβδομάδας ενδέχεται αιφνίδια γεγονότα ν’ ανατρέψουν την άποψη που είχες για κάποιους φίλους σου.  Πρόσεχε τον έντονο παρορμητισμό σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου ενδέχεται να βιώσεις κάποιες ανατροπές στα οικονομικά σου, που θα χτυπήσουν κόκκινο καμπανάκι για τον τρόπο που τα διαχειρίζεσαι. Από  την άλλη συναισθηματικά νιώθεις ανικανοποίητος, όμως σιγά-σιγά θα ξεκινήσεις ν΄ αντιλαμβάνεσαι πού ακριβώς βρίσκεσαι, μετά τα γεγονότα του προηγούμενου διαστήματος. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου οφείλεις να προσέξεις ιδιαίτερα την ψυχολογία σου αλλά και την έντονη τάση καχυποψίας που, ιδιαίτερα προς το τέλος της εβδομάδας, θα σε κυριεύσει. Πιστεύεις ότι οι άλλοι κάτι σου κρύβουν ή κάτι ενδεχομένως θέλουν να πετύχουν εις βάρος σου. Αυτό θα σε κάνει να ελέγχεις την κάθε τους κίνηση, με κίνδυνο να παρερμηνευθείς και να μην καταφέρεις ν΄ αποφύγεις τις λεκτικές αντιπαραθέσεις.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μέρες της εβδομάδας οι συζητήσεις και συναντήσεις για επαγγελματικά ζητήματα θα έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα η είσοδος του Άρη στον Αιγόκερω σ΄ ευνοεί, προσφέροντάς σου τη δύναμη και την απαιτούμενη ενέργεια να κυνηγήσεις τα όνειρά σου αλλά και να σχεδιάσεις ακόμη κι αυτό το πολυπόθητο ταξίδι. Οι νέες γνωριμίες αλλά και οι ευκαιρίες για τη δημιουργία σχέσης είναι αρκετές. Εσύ του β΄ δεκαημέρου προβληματίζεσαι με τις καταστάσεις που βιώνεις, ιδιαίτερα στα επαγγελματικά σου, με τις συνεχείς ανατροπές να οδηγούν σε αλλαγές, που είναι δύσκολο ν’ αντιμετωπίσεις. Αυτό που ενδεχομένως μπορείς να κάνεις είναι να ΄σαι περισσότερο ανοιχτός στις προκλήσεις που παρουσιάζονται, αλλά και να υιοθετήσεις κάποιες εναλλακτικές σε περίπτωση που βλέπεις ότι τα σχέδιά σου δεν προχωρούν. Το ίδιο συμβαίνει και στα προσωπικά σου. Προς το τέλος της εβδομάδας το κλίμα αυτό θα είναι περισσότερο έντονο. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές θα κυριαρχούν αρνητικά σενάρια και δυσάρεστες σκέψεις στο μυαλό σου και θα σου δημιουργούν έντονη ανασφάλεια για το μέλλον σου και για τη σχέση σου. Πρόσεξε τη δυσπιστία σου απέναντι στους άλλους και μη θεωρείς απαραίτητα ότι επιδιώκουν να σου κρύψουν κάτι.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου αυτή η εβδομάδα δημιουργεί αναποδιές στα οικονομικά σου, με τα έξοδα και τις απαιτήσεις ν’ αυξάνονται διαρκώς. Συναισθηματικά, όμως, διανύεις μία περίοδο με συνεχείς επικοινωνίες με πρόσωπα του παρελθόντος σου. Στα επαγγελματικά σου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να εξελιχθείς και να λάβεις την ικανοποίηση που προσδοκάς. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή στα έξοδά σου, ιδιαίτερα προς το τέλος της εβδομάδας. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου παίρνεις μια ανάσα στα οικονομικά σου. Όμως ο έντονος εκνευρισμός σου σε οδηγεί σε αρνητικά σενάρια κι απαισιοδοξία. Πιστεύεις ότι κάτι πρέπει ν΄ αλλάξεις στα επαγγελματικά σου για να νιώσεις ασφαλής. Επειδή μια ανατροπή, ιδιαίτερα προς τα μέσα της εβδομάδας, είναι πιθανή, προσπάθησε να τη διαχειριστείς και απόφυγε οποιαδήποτε παράτολμη κίνηση. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου στα οικονομικά σου αισθάνεσαι ριγμένος και θιγμένος. Ενδέχεται να μη λάβεις και κάποια χρήματα που περιμένεις. Από την άλλη το κλίμα αστάθειας που επικρατεί στον τομέα αυτό σε αγχώνει ιδιαίτερα. Μην εμπιστεύεσαι πρόσωπα που σου τάζουν επωφελείς, δήθεν, οικονομικές συμφωνίες, γιατί το μόνο που επιδιώκουν είναι να σε εξαπατήσουν. Αισθηματικά η ανασφάλεια που νιώθεις πηγάζει απ΄ τον ίδιο σου τον εαυτό σου και μόνο.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου με την είσοδο του Άρη στον Αιγόκερω το επόμενο διάστημα αναμένεται έντονα εκρηκτικό στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου με πολλές αντιπαραθέσεις. Όμως πρόκειται και για ένα διάστημα που μπορείς να κινηθείς δυναμικά για να πετύχεις τους στόχους σου. Θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις και στις προσωπικές σου σχέσεις και μάλιστα θετικές με τον Δία στους Ιχθύες να στέκεται αρωγός πλάι σου. Οικονομικά η πίεση συνεχίζεται. Κι εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να βιώνεις αναποδιές στα οικονομικά σου. Όμως σιγά-σιγά το θολό τοπίο και στις σχέσεις ξεκινά να καθαρίζει. Πρόσωπα με τα οποία ήρθες σε ρήξη κατά την περίοδο της αναδρομής της Αφροδίτης που αξίζουν να μείνουν στη ζωή σου, επανέρχονται για να λύσετε τα ζητήματα που σας διαχώρισαν. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να νιώθεις την πιεστική επιρροή της Πανσελήνου που προηγήθηκε και ν΄ αναμοχλεύεις τα συναισθήματά σου. Δώσε προσοχή σε μία προσωπική ή επαγγελματική σχέση και να ΄σαι καχύποπτος με όσα σου υπόσχεται αλλά και φειδωλός σε όσα εσύ εκφράζεις. Ο κίνδυνος εξαπάτησης είναι ορατός.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου προετοιμάσου ψυχολογικά και συντονίσου με τον εαυτό σου, ώστε ν΄ αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της δουλειάς και της καθημερινότητάς σου, που ολοένα αυξάνονται. Πρόσεξε την υγεία σου και μην αναλαμβάνεις περισσότερα απ΄ όσα μπορείς να αντέξεις. Από την άλλη σχέσεις και πρόσωπα απ΄ το παρελθόν επιστρέφουν και η αλήθεια είναι ότι αυτό θα αποτελέσει το ευχάριστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου έχεις μπροστά σου μια δύσκολη και πιεστική εβδομάδα, κυρίως όσον αφορά στις σχέσεις και στις συνεργασίες σου. Οι ανατροπές και τα αιφνίδια γεγονότα που καλείσαι ν΄ αντιμετωπίσεις, θα σε κουράσουν ψυχολογικά και θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος. Πιο απλά άλλα πίστευες κι εντελώς διαφορετικά σου αποκαλύπτονται. Ξαφνικοί χωρισμοί, αντιπαραθέσεις με το περιβάλλον σου, κάτι που θα κορυφωθεί με τη Νέα Σελήνη στις αρχές του Φεβρουαρίου. Η ζωή σου αλλάζει και μαζί της αλλάζεις κι εσύ. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου αγχώνεσαι έντονα για τη δουλειά σου. Κάτι παρασκηνιακό αισθάνεσαι ότι μπορεί να εκτυλίσσεται στο επαγγελματικό σου περιβάλλον ή/και στη σχέση σου. Γενικότερα πρόσεξε τα πρόσωπα που εμπιστεύεσαι και μην πάρεις το χρονικό αυτό διάστημα οποιαδήποτε σημαντική απόφαση. Αισθηματικά δείχνεις περισσότερο αποστασιοποιημένος ή τουλάχιστον προσπαθείς να δείχνεις, ώστε να ικανοποιήσεις μια επιθυμία σου.

 

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στον Αιγόκερω, το επόμενο διάστημα προβλέπεται άκρως δραστήριο κι ερωτικό, είτε με ενδυνάμωση της υπάρχουσας σχέσης σου είτε με πολλές προοπτικές για δημιουργία μιας νέας σχέσης. Αισθάνεσαι και πάλι την ανάγκη να προσθέσεις φλερτ κι έρωτα στη ζωή σου. Από την άλλη η  καθημερινότητα και η δουλειά σου συνεχίζει να σε αγχώνει και ίσως ο τομέας αυτός να χρειάζεται καλύτερο προγραμματισμό. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται άκρως ερωτικό. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου να αναμένεις συνεχείς ανατροπές στη δουλειά σου και στις σχέσεις σου με το επαγγελματικό σου περιβάλλον. Ενδέχεται να μάθεις και κάποια νέα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας σου ή της υγείας κάποιου οικείου προσώπου, που θα σε αναστατώσουν. Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι και να μην αναλαμβάνεις περισσότερα από όσα σου αναλογούν. Αισθηματικά οι καταστάσεις ξεκινούν να ξεκαθαρίζουν. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου τις μέρες αυτές βιώνεις έντονα πάθη που ενδεχομένως αφορούν σε κάποιο πρόσωπο του παρελθόντος, με το οποίο προς το παρόν βρίσκεσαι ή συζητάς κρυφά απ΄ τους άλλους. Από την άλλη η καχυποψία σου είναι έντονη και αφορά και πάλι σ’ αυτό το παρελθόν.

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου οι εντάσεις που βιώνεις στο χώρο του σπιτιού σου και στην οικογένειά σου οφείλονται και στον έντονο παρορμητισμό σου. Παράλληλα δεν αποκλείεται να ΄χεις αλλαγές στο σπίτι σου ή και στη δουλειά σου. Αισθηματικά οι επικοινωνίες με πρόσωπα του παρελθόντος είναι πιθανές, όμως πρέπει να ΄σαι ιδιαίτερα προσεκτικός προς το τέλος της εβδομάδας, καθώς ο έντονος εκνευρισμός σου είναι ικανός να οδηγήσει σε χωρισμό. Εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να πιέζεσαι με ζητήματα οικονομικά καθώς ο τομέας αυτός παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη αστάθεια. Μπορεί να εμφανιστούν και έκτακτα έξοδα που θα σε αγχώσουν περισσότερο. Αισθηματικά ακόμη κι αν αισθάνεσαι ανασφαλής οι ευκαιρίες για να σταθεροποιήσεις τη σχέση σου ή μια παρελθοντική κατάσταση, πλησιάζουν. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να αισθάνεσαι μελαγχολία και ανασφάλεια λόγω και της Πανσελήνου που προηγήθηκε, κυρίως για παρελθοντικά ζητήματα που έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους κι απαιτούν λύσεις. Αισθηματικά η κατάσταση δείχνει θολή κι εσύ όντας καχύποπτος πιστεύεις ότι κάποια πράγματα δεν πρόκειται αλλά και δεν μπορούν ν΄ αλλάξουν.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου το επόμενο διάστημα αναμένεται άκρως ενδιαφέρον, με πολλές επικοινωνίες, μετακινήσεις αλλά και ταξίδια. Γενικότερα φαίνεται ότι επικεντρώνεσαι στα σχέδιά σου, τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες, αλλά και τα αισθηματικά σου. Τα οικογενειακά προβλήματα δείχνουν σιγά-σιγά να ομαλοποιούνται. Προς το τέλος της εβδομάδας πρόσεξε τα νεύρα σου και μην επιβάλεις στους άλλους τα δικά σου θέλω, με τρόπο επιτακτικό. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να βιώνεις ανατροπές στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις. Ξαφνικά διαζύγια και χωρισμοί, αλλά και διάλυση επαγγελματικών συνεργασιών είναι τα σενάρια που βιώνεις το τελευταίο διάστημα. Η Αφροδίτη σε ορθή πορεία έρχεται για να εξομαλύνει τις καταστάσεις, που αξίζουν να παραμείνουν σταθερές στη ζωή σου ή έστω αξίζουν μια επιπλέον προσπάθεια. Κι εσύ του γ΄ δεκαημέρου διανύεις μία εβδομάδα γεμάτη από καθυστερήσεις σε επαγγελματικές συμφωνίες, επαφές αλλά και στις μετακινήσεις σου. Το διάστημα αυτό απόφυγε να λάβεις οποιαδήποτε σημαντική απόφαση. Ταυτόχρονα προσπάθησε να μην ξεσπάς στους άλλους όλα τα απωθημένα σου, με τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου απ΄ αυτήν την εβδομάδα ξεκινά και πάλι να ενεργοποιείται ο τομέας της επικοινωνίας. Ειδήσεις και γενικότερα εξελίξεις σε ζητήματα που παρέμεναν για καιρό σε εκκρεμότητα, θα κάνουν τώρα αισθητή την παρουσία τους. Από την άλλη τα οικονομικά σου συνεχίζουν να σου δημιουργούν πονοκέφαλο, όμως με λίγη περισσότερη προσπάθεια θα καταφέρεις να σταθεροποιηθείς. Απόφυγε προς το τέλος της εβδομάδας τα περιττά έξοδα. Η οικογένειά σου βρίσκεται πλάι σου και σε στηρίζει. Αντίθετα εσύ του β΄ δεκαημέρου εξακολουθείς να βιώνεις μια εξαιρετικά πιεστική καθημερινότητα, με πολλές επαγγελματικές αναστατώσεις. Όμως δεν το βάζεις κάτω και προσπαθείς με όλη σου την ενέργεια να πραγματοποιήσεις και να εξελίξεις κάποια σχέδιά σου. Η συναισθηματική σου κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται. Κι εσύ του γ΄ δεκαημέρου είσαι προβληματισμένος με τα οικονομικά σου και πρέπει να είσαι προσεκτικός με τα έξοδά σου, αλλά και με τυχόν προτάσεις για νέες οικονομικές συμφωνίες, που όμως  κρύβουν μια μορφή δόλου. Προσπάθησε να μην είσαι αφηρημένος για να αποφύγεις το ενδεχόμενο κλοπής. Αισθηματικά η ανασφάλειά σου κυριαρχεί και μάλλον αυτή σε αποτρέπει απ΄ το να ασχοληθείς περισσότερο με την προσωπική σου ζωή.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο δικό σου ζώδιο,  αισθάνεσαι δυνατός κι έτοιμος ν΄ αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση ανακύπτει στους βασικούς τομείς της ζωής σου. Διαθέτεις την ενέργεια να κυνηγήσεις τους στόχους σου και μέσα από τη δύναμη του λόγου σου θα εμφανιστούν οι ευκαιρίες για νέες προτάσεις συνεργασίας, αλλά και για νέες γνωριμίες. Τα οικονομικά παραμένουν στάσιμα. Πρόσεξε μόνο τη βιασύνη αλλά και τα νεύρα σου, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, καθώς ενδέχεται να μιλήσεις άσχημα σ΄ ένα πρόσωπο και να καταστρέψεις τη σχέση σας.  Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με την Αφροδίτη σε ορθή πορεία, θα δεις τα αισθηματικά σου προβλήματα σιγά-σιγά να εξομαλύνονται. Μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται ένα αιφνίδιο γεγονός που αφορά στα οικονομικά σου να σε ταράξει ιδιαίτερα. Χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που θα το χειριστείς. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου παραμένεις εστιασμένος στο παρελθόν και στα γεγονότα που βίωσες το τελευταίο διάστημα κι αυτό σε κάνει περισσότερο εσωστρεφή. Η κακή ψυχολογία σου ενδέχεται να σε ωθήσει στο να ξεστομίσεις λόγια που θα πληγώσουν τους άλλους. Προσοχή, λοιπόν, στις επικοινωνίες, καθώς δεν αποκλείεται να μάθεις και κάτι που θ΄ ανατρέψει την εικόνα που είχες σχηματίσει για ένα πρόσωπο.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου ο μήνας των γενεθλίων σου έχει ξεκινήσει με τον Ήλιο και τον Ερμή στο ζώδιό σου να σου δίνουν τη δύναμη να διορθώσεις τα σφάλματα του προηγούμενου διαστήματος. Έχεις κάνει τον απολογισμό σου κι αντιλαμβάνεσαι ότι όσα δεν προχώρησαν στη ζωή σου, δε βοηθούσαν στην εξέλιξή σου. Τώρα γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις. Με τον Άρη στον Αιγόκερω τα επαγγελματικά σου μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Γενικότερα η εβδομάδα θα κυλήσει όμορφα με συναντήσεις που θα σε χαροποιήσουν. Εσύ του β΄ δεκαημέρου βιώνεις και τις περισσότερες ανακατατάξεις στη ζωή σου. Η αλήθεια έχει, ήδη, αποκαλυφθεί και αυτή σ΄ εξαναγκάζει να προσαρμοστείς σ’ ένα νέο τρόπο ζωής. Αλλαγή δουλειάς ή επαγγέλματος ακόμη και τόπου διαμονής είναι πιθανά.  Κι εσύ του γ΄ δεκαημέρου προβληματίζεσαι ιδιαίτερα για τη δουλειά σου. Αναρωτιέσαι συνεχώς γιατί τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ενώ εσύ προσπαθείς. Επικεντρώνεσαι στο παρελθόν και συγκρίνεις καταστάσεις κι ίσως αυτό δεν σ΄ αφήνει να προχωρήσεις μπροστά. Προσοχή στο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται στη δουλειά σου. Μην εμπιστεύεσαι τους πάντες και τα πάντα. Τα αισθηματικά σου παραμένουν στάσιμα. Η καχυποψία σου, όμως, για το ταίρι σου ή το  πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει είναι έντονη.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου με το Δία στο ζώδιό σου και τον Άρη στον Αιγόκερω είσαι απ΄ τους ευνοημένους της περιόδου. Οι ευκαιρίες για κοινωνική δραστηριοποίηση και νέες γνωριμίες διαδέχονται η μία την άλλη. Αισθηματικά αισθάνεσαι ικανοποιημένος. Στα επαγγελματικά σου δε συμβαίνει κάτι που μπορεί να σε ανησυχήσει. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται όμορφο και ιδιαίτερα κοινωνικό αλλά κι ερωτικό. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με την ορθή πορεία της Αφροδίτης στον Αιγόκερω προς το τέλος της εβδομάδας, θα δεις σιγά-σιγά τις επιθυμίες σου να εκπληρώνονται. Σχέσεις εξομαλύνονται και τώρα πια διακρίνεις τι πρέπει να διώξεις απ΄ το παρελθόν για να προχωρήσεις στο μέλλον. Επαγγελματικά φαίνεται κάτι να σε προβληματίζει, όμως κι αυτό δείχνει παροδικό. Αντίθετα εσύ του γ΄ δεκαημέρου προσπάθησε τις μέρες αυτές ν΄ αποφύγεις τα πολλά λόγια, τα κουτσομπολιά και να μην εμπιστεύεσαι όλους όσους γνωρίζεις, καθώς ενδέχεται να προδοθείς. Δεν επιδιώκουν όλοι το δικό σου καλό. Από την άλλη το μυαλό σου είναι επικεντρωμένο σε επιθυμίες και πρόσωπα του παρελθόντος, αλλά με έντονη καχυποψία για το τι μπορεί να συνέβη και δημιουργήθηκαν δυσάρεστες καταστάσεις. Προς το τέλος της εβδομάδας παρέμεινε συγκεντρωμένος στη δουλειά σου για ν΄ αποφύγεις λάθη που θα ΄χουν κόστος.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου