Την τελευταία εβδομάδα του έτους ο Δίας κάνει την είσοδό του στους Ιχθείς (29/12), μια θέση που του ταιριάζει απόλυτα και προσφέρει ενσυναίσθηση, αγάπη κι εμπιστοσύνη. Η σύγκρουση, όμως, Κρόνου-Ουρανού παραμένει ισχυρή, διαταράσσοντας τις ισορροπίες. Η νέα χρονιά ξεκινά με το «gothic» πάρτι του «σκοτεινού» Πλούτωνα και της ανάδρομης Αφροδίτης, που μαζί εγείρουν ερωτικά πάθη, έντονη κτητικότητα κι αποκαλύπτουν μυστικά που ωφελούν κάποιους, ενώ εκθέτουν κάποιους άλλους. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) προσφέρει ευκαιρίες για επαγγελματική σταθερότητα και ταυτόχρονα τεστάρει την αντοχή των σχέσεων. Καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη και τύχη!

 

Κριός

Κριέ του α΄ δεκαημέρου, η ψυχολογία σου βελτιώνεται κι αισθάνεσαι πλέον έντονα την ανάγκη ν΄ ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να τον φροντίσεις. Ακόμη και να μη σε περιποιούνται οι γύρω σου, ο Δίας απ΄ τους Ιχθείς έρχεται να σε κανακέψει. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, ή ταξιδεύεις, ή το μυαλό σου σκέφτεται το ταξιδάκι που ήθελες, αλλά δε σου επέτρεψαν να κάνεις. Ποιος είναι ο θύτης; Πρώτα ο εαυτός σου και η μάχη που δίνεις ν΄ απαλλαγείς από ένα παρελθόν που σε στοιχειώνει και μετά οι δικοί σου και το ταίρι που φροντίζουν να επαναλαμβάνουν αυτό που αρνείσαι να δεις. Η χρονιά τελειώνει. Εσύ πότε θα τελειώσεις με τα πρόσωπα που πρέπει ν΄ απομακρύνεις απ’ τη ζωή σου; Η Νέα Σελήνη θα σε τεστάρει. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, με την ανάδρομη Αφροδίτη σετάκι με τον Πλούτωνα, το παρελθόν αναβιώνει και σαν να δίνεις εξετάσεις που δεν τις λες κι εύκολες. Μήπως το παρελθόν πρέπει να γίνει παρόν με μερικές τροποποιήσεις; Ή πρέπει να πατήσεις delete, ώστε να ελευθερωθεί χώρος για κάτι καινούριο; Κι αν αυτό το καινούριο έρθει τώρα, μη βιαστείς. Περίμενε την Αφροδιτούλα να ορθοποδήσει και μετά σου εύχομαι τα καλύτερα.

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου, μετά από καιρό αισθάνεσαι τόσο καλά που ούτε κι εσύ ο ίδιος το πιστεύεις. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Και πιο όμορφα θα περάσεις αυτές τις μέρες, συγκριτικά με τα υπόλοιπα δεκαήμερα, και το επόμενο διάστημα η κοινωνική σου ζωή βελτιώνεται, αποκτάς νέους φίλους και δικτυώνεσαι επαγγελματικά. Δεν τα λες κι άσχημα τα νέα. Όσο για σένα του β΄ δεκαημέρου, προσπάθησε τις μέρες αυτές να ΄χεις ένα εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που ‘ρθεις αντιμέτωπος με αιφνιδιαστικές ανατροπές στο πρόγραμμά σου. Με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1) να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, οργανώνεσαι σε επαγγελματικό επίπεδο κι αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες για να πετύχεις τους στόχους σου. Ανοίγεται ο δρόμος για νέες επαγγελματικές συνεργασίες και γνωριμίες με πρόσωπα που σ’ εξελίσσουν σε πνευματικό επίπεδο. Θέματα σπουδών ευνοούνται. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, αν και η ανάδρομη Αφροδίτη υπόσχεται την επιστροφή μετανιωμένων πρώην, εσύ δεν ικανοποιείσαι συναισθηματικά. Ίσως επειδή περίμενες κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που σου αποκαλύπτεται. Ίσως πάλι αυτό που πράγματι επιθυμείς δεν έρχεται. Απ’ την άλλη οι αναβολές και καθυστερήσεις στα αισθηματικά και επαγγελματικά ζητήματα είναι δεδομένες. Το καλό νέο είναι ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς το διάστημα αυτό για να επανεξετάσεις τις επιθυμίες σου.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου, η είσοδος του Δία στους Ιχθείς είναι ένα καλό νέο πρώτα απ’ όλα για την κοινωνική σου ζωή, η οποία γίνεται πιο έντονη και μετά για την προσωπική σου προβολή. Στην πορεία θα δεις πολλούς επαγγελματικούς στόχους ν’ αποκτούν σχήμα. Απόφυγε τις ερωτικές γκρίνιες για παρελθοντικά ζητήματα. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, σε προτρέπει ν΄ αλλάξεις είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Για να πετύχεις, όμως, την αλλαγή, πρέπει να πεις αντίο στο παρελθόν. Κι αυτό το αντίο σού δημιουργεί ανασφάλειες, ανασύροντας φοβίες κι ασυνείδητα τραύματα. Παρ΄ όλα αυτά έχεις τη δύναμη να τ’ αντιμετωπίσεις και να προχωρήσεις μπροστά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει έναν επαγγελματικό ή/κι αισθηματικό χωρισμό που ακόμη κι αν πονάει σε απελευθερώνει. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, οι επιστροφές στον αισθηματικό αλλά και οικονομικό τομέα είναι δεδομένες, ακόμη κι αν υπάρξουν καθυστερήσεις. Το θέμα είναι ότι πιθανότατα θ΄ αποδειχθούν καταστροφές, ενώ εσύ μέσα απ’ τις καταστροφές θα ωφεληθείς. Αρκεί να μείνεις μακριά από χειριστικά παιχνίδια, ζήλια, κτητικότητα και από πρόσωπα και καταστάσεις που σε βλάπτουν.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου, η χρονιά σου ξεκινά με τις καλύτερες προδιαγραφές. Η είσοδος του Δία στους Ιχθείς για αρχή βελτιώνει την ψυχολογία σου κι αυξάνει την κοινωνικότητά σου. Αναθερμαίνεις τη σχέση σου με πρόσωπα που μπορεί να ΄χες απομακρυνθεί. Γνωρίζεις νέους ανθρώπους και δημιουργείς φιλίες. Παράλληλα ευνοείσαι σε εκπαιδευτικά ζητήματα και στα ταξίδια. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, μέσα από συγκυρίες και γεγονότα θα σ’ εξαναγκάσει να επαναπροσδιορίσεις τις επιθυμίες σου και να διορθώσεις λάθη του παρελθόντος. Τώρα συνειδητοποιείς ότι κάποιες επιλογές σου στάθηκαν εμπόδιο στην επαγγελματική σου εξέλιξη και στην πορεία της προσωπικής σου ζωής. Είσαι διατεθειμένος ν΄ αλλάξεις τις επιθυμίες σου, καθώς επικεντρώνεσαι πλέον σε ό,τι σου προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, αισθηματικά βρίσκεσαι σε μεταβατική περίοδο, επειδή το μυαλουδάκι σου είναι κολλημένο σ΄ ένα παρελθόν, που εμφανίζεται μπροστά σου για να ολοκληρώσετε οριστικά τον μεταξύ σας κύκλο. Ακόμη κι αν εμφανιστεί κάτι καινούριο, μην προχωρήσεις αν δεν τελειώσεις με το παλιό.

 

Λέων

Λιοντάρι του α΄ δεκαημέρου, η νέα χρονιά σε βρίσκει με περισσότερη αισιοδοξία και βελτιωμένη ψυχολογία. Η είσοδος του Δία στους Ιχθείς εγκαινιάζει ένα διάστημα που θα επικεντρωθείς στα οικονομικά σου και τις εκκρεμότητές προς τρίτους ή από τρίτους. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να τακτοποιήσεις χρέη και ν’ αυξήσεις τα έσοδά σου. Παράλληλα βαθιές συναισθηματικές ανησυχίες ανασύρονται στην επιφάνεια που σχετίζονται με την οικειότητα που αισθάνεσαι ότι λαμβάνεις από τη σχέση σου. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητά σου, στο περιβάλλον που εργάζεσαι και στην προσωπική σου ζωή. Δε χαρακτηρίζονται αρνητικές, αν αποβάλλεις τον παρορμητισμό που ενίοτε σε διακατέχει κι ακολουθήσεις την πεπατημένη, χωρίς να ενεργείς υπερβολικά. Νέες προτάσεις για συνεργασία είναι πιθανές. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, φαίνεται ότι ακόμη και την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς ασχολείσαι με τα επαγγελματικά σου και κάποια ζητήματα που σε φτάνουν σε τέλμα. Ενδεχομένως οι καταστάσεις που βιώνεις ή τα γεγονότα που έρχονται να σ’ αναγκάσουν να αποκοπείς από καταστάσεις και πρόσωπα που όσο και να προσπαθήσεις δεν αλλάζουν. Αντίθετα εσύ αλλάζεις και μάλιστα όχι θετικά. Το καλύτερο που ‘χεις να κάνεις είναι ν΄ απομακρυνθείς.

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου, η νέα χρονιά συνοδεύεται απ’ την είσοδο του Δία στους Ιχθείς που για σένα συμβολίζουν τον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στις σημαντικές σου σχέσεις. Ό,τι αγγίζει ο Δίας το επεκτείνει κι αυτό σημαίνει ότι η προοπτική ενός γάμου ή/και μιας επαγγελματικής συνεργασίας είναι πιθανή. Απ΄ την άλλη η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου στις σχέσεις σου με αγαπημένα πρόσωπα που μπορεί να δείχνει την επισημοποίηση σχέσης ή/και τη συγκατοίκηση. Παράλληλα τα επαγγελματικά σου σταθεροποιούνται και εμφανίζονται νέες προοπτικές εξέλιξης. Ξαφνικά ευχάριστα νέα είναι πιθανό να ‘ρθουν. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου, με την ανάδρομη Αφροδιτούλα βιώνεις παρελθοντικές καταστάσεις με πρόσωπα που επανέρχονται είτε για να κλείσετε τον μεταξύ σας κύκλο είτε για να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας. Βέβαια μαζί έρχεται κι ο Πλούτωνας κι αυτό σημαίνει ότι το ενδεχόμενο κλείσιμο ενός κύκλου δε θα ΄ναι αναίμακτο.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου, η είσοδος του Δία στους Ιχθείς βελτιώνει αφενός την καθημερινότητά σου, αφετέρου τις συνθήκες στο εργασιακό σου περιβάλλον. Η υγεία σου αποτελεί προτεραιότητα. Επίσης αν ψάχνεις για δουλειά ο Δίας θα σου προσφέρει πολλές ευκαιρίες. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, αλλάζει τα δεδομένα στον οικογενειακό τομέα και στις προσωπικές σου σχέσεις. Αυτό έχει διττή σημασία. Είτε επιλύονται προβληματικές καταστάσεις, οι σχέσεις ομαλοποιούνται είτε το αντίθετο. Προσπάθησε να μην ενεργείς παρορμητικά και δείξε αυτοσυγκράτηση στο ξαφνικό που ενδέχεται να προκύψει. Η δυνατότητα ν΄ αλλάξεις  τις συνθήκες που επικρατούν υπάρχει κι ίσως αυτό να σου βγει σε καλό. Απ’ την άλλη, εσύ του γ΄ δεκαημέρου προσπαθείς να ισορροπήσεις ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν. Απ’ τη μια οι παλιοί έρωτες εμφανίζονται και μπλέκονται με τους τωρινούς για να σου θυμίσουν ότι το παρελθόν σου ήταν σαφώς καλύτερο απ’ αυτό που βιώνεις τώρα ή έχεις επιλέξει για κάποιους λόγους να βιώνεις. Απ’ την άλλη ανακύπτουν και κάποιες μοιραίες ενδεχομένως καταστάσεις στην οικογένεια, που ακόμη και να σε ξεβολεύουν δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε για να τις αλλάξεις. Συνεπώς τις αποδέχεσαι και προχωράς.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου με την είσοδο του Δία στους Ιχθείς τα συναισθηματικά δώρα που πρόκειται να λάβεις θα ΄ναι πολλά. Ευκαιρίες για νέες σχέσεις αλλά και για επισημοποίηση των σχέσεων που ΄ναι υγιείς είναι δεδομένες. Παράλληλα το μεγάλο επικοινωνιακό σου άνοιγμα θα συμβάλλει και στην επέκταση των επαγγελματικών σου σχεδίων. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, φέρνει ξαφνικές αλλαγές στη σχέση σου ή σε μια επαγγελματική συνεργασία. Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να σε πιέσουν ή να σ’ εξαναγκάσουν να αφήσεις κάτι πίσω σου, που αποσκοπεί προς το δικό σου όφελος. Αν επιμένεις να κρατήσεις ή/και να κρατηθείς από αυτό που, ήδη, φαίνεται να διαλύεται, οι συνέπειες θα ΄ναι αρνητικές και η πίεση εντονότερη. Αντίθετα αγκάλιασε τις αλλαγές αυτές και προχώρησε σύμφωνα με τη ροή των καταστάσεων. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου αν ετοιμάζεσαι για ταξιδάκι, ελπίζω να ΄χεις επιλέξει μέρη γνώριμα αλλά και ανθρώπους που γνωρίζεις ότι μαζί τους περνάς καλά. Απ’ την άλλη αν παραμένεις στη βάση σου, είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα με συγγενείς ή γείτονες. Αισθηματικά οι ευκαιρίες για επανασυνδέσεις έχουν την τιμητική τους. Όμως ό,τι κι αν τελικά συμβεί, θα ‘χει και το ανάλογο αντίτιμο.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου η είσοδος του Δία στους Ιχθείς είναι ευνοϊκή για τον οικογενειακό σου τομέα. Οικογενειακές υποχρεώσεις μπαίνουν σε μία σειρά, ενώ ζητήματα του σπιτιού, εφόσον όμως ασχοληθείς μαζί τους, δείχνουν να επιλύονται. Η σχέση σου με τα μέλη της οικογένειάς σου βελτιώνεται. Απ’ την άλλη, όμως, ενδέχεται τα υπάρχοντα προβλήματα να μεγεθυνθούν με μοναδικό σκοπό να μην τα αγνοήσεις, αλλά ν΄ αναγκαστείς να τα διευθετήσεις. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, προσφέρει τις ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα επαγγελματικής αλλά και οικονομικής φύσεως. Ίσως εσύ ο ίδιος να νιώθεις περισσότερο έτοιμος και ικανός να κυνηγήσεις τους στόχους σου κι έτσι να περάσεις απ’ τη θεωρία στην πράξη. Επιπλέον είναι πιθανή η αύξηση των εσόδων σου. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου συναισθηματικά αλλά και οικονομικά εξακολουθείς να πιέζεσαι, ιδιαίτερα με τις παρελθοντικές εκκρεμότητες που συνεχώς κάνουν την εμφάνισή τους, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τη ζωή σου. Βέβαια κι εσύ ο ίδιος βάζεις το χεράκι σου και βγάζεις το ματάκι σου, καθώς φαίνεται ότι δε μπορείς ή δε θέλεις να ξεφύγεις από κάποια πάθη-λάθη σου, που πιθανότατα θα σε οδηγήσουν σε μία απώλεια συναισθηματικής φύσεως.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου η είσοδος του Δία στους Ιχθείς βελτιώνει αισθητά την ψυχολογία σου. Επιτέλους ξεκινάς να ελπίζεις και να ΄χεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Λύνεις παρεξηγήσεις με πρόσωπα του κοντινού περιβάλλοντός σου, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο φαίνεται τελικά να επιλέγεις πλάι σου εκείνους που σου δημιουργούν συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Η αληθινή αγάπη υπερνικά τα πάθη και μεταμορφώνει τον εσωτερικό σου εαυτό. Παράλληλα ευνοούνται σπουδές και ταξίδια. Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες για ν’ αλλάξεις τον εαυτό σου και ταυτόχρονα την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Μπορείς και πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα σου δώσουν την ώθηση ν’ απαλλαγείς από τις πιεστικές παρελθοντικές συνθήκες και τελικά ν’ απελευθερωθείς. Η αναγέννηση πλησιάζει. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου με το πάρτι της Αφροδίτης-Πλούτωνα είσαι ο κυρίαρχος των επανασυνδέσεων. Φρόντισε, όμως, να επιλέξεις αυτό που πραγματικά δημιουργεί ηρεμία στην καρδούλα σου και να μην αναλώνεσαι σε καταστάσεις που εναλλάσσονται συνεχώς στο ίδιο μοτίβο, δημιουργώντας μόνο μια προσωρινή απόλαυση, που συνοδεύεται από μόνιμες ενοχές και μετάνοια.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου η είσοδος του Δία στους Ιχθείς εγκαινιάζει μια χρονιά με ευκαιρίες για αύξηση των εσόδων σου. Αρκεί να τις διακρίνεις και να τις εκμεταλλευτείς ανάλογα. Για παράδειγμα αν βλέπεις το πορτοφολάκι σου να φουσκώνει, αγόρασε ένα κουμπαρά και γέμιζέ τον. Απόφυγε τις άσκοπες σπατάλες και ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα. Περιορίσου μόνο στα αναγκαία. Απ’ την άλλη η νέα χρονιά δημιουργεί το έδαφος για μεγαλύτερη σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια στη ζωή σου. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, φέρνει αποκαλύψεις όσον αφορά στην επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή, που ενδεχομένως σε σοκάρουν. Όμως αυτές οι αποκαλύψεις είναι που θα σε ωθήσουν να πάρεις τις αποφάσεις που όφειλες εδώ και καιρό, αλλά επέλεγες να εθελοτυφλείς. Μέσα από βαθιές συνειδητοποιήσεις θα επιλέξεις τελικά αυτό που ικανοποιεί τα θέλω σου. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου ενδέχεται ν΄ αντιμετωπίσεις ξανά ένα παρελθοντικό πρόβλημα υγείας, που αυτή τη φορά οφείλεις να μην αγνοήσεις. Απ’ την άλλη φρόντισε και την ψυχική σου υγεία. Προσπάθησε ν’ απαλλαγείς από τοξικές καταστάσεις και πρόσωπα που επανέρχονται για να σου θυμίσουν ότι τελικά δε χρειάζεται να κουβαλάς ακόμη μέσα σου βαρίδια του παρελθόντος.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου με την είσοδο του Δία στο ζώδιό σου μεταμορφώνεσαι κι αναγεννιέσαι. Ανθίζεις και πάλι μέσα από τις σχέσεις σου με τους άλλους. Είσαι ο πρωταγωνιστής της νέας χρονιάς στον τομέα σχέσεις. Αρκεί να δείξεις ταπεινότητα και να μην αφεθείς σε μια υπεραισιοδοξία, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις σου αλλά και όλα όσα έχεις, μέχρι σήμερα, κατορθώσει να δημιουργήσεις. Η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (2/1), που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, βοηθά στη συναισθηματική σταθερότητα της σχέσης σου με το σύντροφό σου. Επιπλέον και στον επαγγελματικό τομέα δημιουργούνται ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα με προοπτικές εξέλιξης. Αρκεί να ΄σαι ξεκάθαρος στις επιθυμίες σου αλλά και στον τρόπο που επιδιώκεις να τις πραγματοποιήσεις. Παράλληλα έρχεσαι πιο κοντά με φίλους και γενικότερα οικεία σου πρόσωπα. Όσο για σένα του γ΄ δεκαημέρου το μενού διαθέτει απ’ όλα τα καλά αλλά και τα δύσκολα. Σχέσεις που τελειώνουν με πόνο, πρόσωπα που επιλέγουν ν’ απομακρυνθούν από κοντά σου αλλά και πρόσωπα που εσύ διώχνεις για χάρη ενός παρελθοντικού δυνατού έρωτα που επανέρχεται δυναμικά στη ζωή σου είναι μερικά απ’ τα πιθανότερα σενάρια.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου