Μια ρομαντική και ταυτόχρονα «θολή» εβδομάδα ξεκινά λίγο πριν την αρχή των εορτών. Μια όψη που αυξάνει τη φαντασία μας και δημιουργεί ελπίδες και νέα οράματα. Θα θελήσουμε με κάθε τρόπο να ξεφύγουμε απ΄ τη σουρεαλιστική πραγματικότητα, που βιώνουμε την εποχή αυτή. Επειδή η τάση ευπιστίας θα ΄ναι έντονη, η εξαπάτηση, ακόμη κι απ΄ το έτερο ήμισυ, είναι πιθανή. Η εβδομάδα γενικότερα υπόσχεται νέα ξεκινήματα στον τρόπο που εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας, τονώνοντας την ευαισθησία και την ενσυναίσθησή μας. Ρομαντικά ειδύλλια και πλατωνικοί έρωτες ενδέχεται να δημιουργηθούν, όπως επίσης κι επιστροφές προσώπων του παρελθόντος. Αν, όμως, δεν πατάμε γερά τα ποδαράκια μας στο έδαφος και δε δώσουμε χρόνο, η απογοήτευση θα ΄ρθει στην πορεία. Επειδή είναι πολύ πιθανό ο πρίγκιπας κι η πριγκίπισσα του παραμυθιού να μεταμορφωθούν σε βατραχάκια.

 

Κριός

Κριάρι μου, του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή θα σε απασχολήσουν κοντινοί φίλοι και συγγενείς καθώς ενδέχεται να προκύψουν κάποια ζητήματα, τα οποία αναζητούν λύσεις. Εσύ θα πρέπει να παρέχεις τη βοήθειά σου, κάτι που, μάλλον, θα επιβαρύνει την καθημερινότητά σου. Παράλληλα δείξε προσοχή σε οποιαδήποτε, τυχόν, μετακίνησή σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου θα κάνεις μια βουτιά μέσα σου και θα προσπαθήσεις ν΄ αντικρίσεις τον εσωτερικό σου εαυτό. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα δεις. Φαντάσματα του παρελθόντος που αφορούν κυρίως τα προσωπικά σου. Χιλιάδες σενάρια και θολές σκέψεις θα σε κυριεύσουν. Θα επικρατεί σύγχυση μέσα σου για κάποια, ίσως, κρυφά ζητήματα. Άσε λίγο το χρόνο να κυλήσει, πριν αποφασίσεις να δράσεις. Εσύ Κριέ με τη νέα εβδομάδα να σ’ επηρεάζει περισσότερο το γ΄ δεκαήμερο, στο οποίο ανήκεις, είτε θα θυμηθείς μια παλιά σχέση που θα θέλεις να αναζωπυρώσεις είτε θα εμπλακείς σε ένα νέο έρωτα, που για κάποιο λόγο πρέπει να παραμείνει στο παρασκήνιο. Μη βιαστείς ν΄ αποφασίσεις καθώς και στο δικό σου μυαλό θα επικρατεί το χάος, οπότε άφησε για πιο μετά τα νέα ξεκινήματα.

 

Ταύρος

Ταυράκι μου του α΄ δεκαημέρου την εβδομάδα αυτή συνεχίζουν να σ΄ απασχολούν τα οικονομικά σου. Υποχρεώσεις κι έξοδα ζαλίζουν το κεφαλάκι σου. Οι πλανητικές αλλαγές σε κάνουν να θέλεις συνεχώς να ξοδεύεις. Περιόρισε τις σπατάλες, ώστε να μπορέσεις να προγραμματίσεις και να διαχειριστείς καλύτερα τον οικονομικό σου τομέα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου φαίνεται, προσωρινά τουλάχιστον, να ΄χεις λύσει τα οικονομικά σου ζητήματα, κι έτσι την εβδομάδα αυτή σου δίνονται ευκαιρίες να περάσεις όμορφα με φίλους και γενικότερα με τον κοινωνικό σου κύκλο αλλά και ν΄ ασχοληθείς με διάφορα επαγγελματικά σχέδιά σου. Πρόσεξε μόνο σε ποιους φίλους εκφράζεσαι ανοιχτά, καθώς ενδέχεται στην πορεία ν΄ αντιληφθείς ότι τελικά δεν ήταν και τόσο φίλοι.. Ταυράκι του γ΄ δεκαημέρου, με τη νέα εβδομάδα να επηρεάζει περισσότερο το δικό σου δεκαήμερο, θα θελήσεις να βρεθείς ξανά με φίλους και να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο. Θα ‘σαι πιο ρομαντικός κι αισθησιακός, κάτι που ενδέχεται να σου φέρει έναν νέο έρωτα μέσα απ΄ το φιλικό σου περιβάλλον. Πέρνα όμορφα, χωρίς μεγάλες προσδοκίες κι άσε το χρόνο να κυλήσει.

 

Δίδυμος

Εσύ Διδυμάκι του α΄ δεκαημέρου με τις πλανητικές αλλαγές, να διελαύνουν αρχικά το δικό σου δεκαήμερο, θα ΄χεις τη θέληση και τη δύναμη να επιλύσεις πολλές από τις εκκρεμότητές σου στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σου. Με τόση ενέργεια σε βλέπω να τρέχεις για να τα διευθετήσεις όλα μαζί, γι΄ αυτό πρόσεξε επειδή στο τέλος μπορεί να μην έχεις τακτοποιήσει τίποτα. Άσε που μπορεί να σου δοθούν κάποιες νέες ευκαιρίες στους τομείς αυτούς και απ΄ το πολύ τρέξιμο να μην τις αντιληφθείς. Κι εσύ του β΄ δεκαημέρου θ΄ ασχοληθείς με τα επαγγελματικά σου και γενικότερα την εικόνα σου στον κοινωνικό σου περίγυρο. Πρέπει να προσέξεις μη θαμπωθείς από υπερβολικές δηλώσεις κι υποσχέσεις ή ενδεχομένως από κάποια μεγαλεπήβολα σχέδια, που μάλλον είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Διδυμάκι του γ΄ δεκαημέρου με τις πλανητικές αλλαγές να σ΄ επηρεάζεουν περισσότερο μπορείς να κάνεις νέα ξεκινήματα στα επαγγελματικά σου. Ενδεχομένως να θελήσεις να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά. Θέλει λίγο προσοχή καθώς αυτή η εβδομάδα μπορεί να εξιδανικεύσει τις συνθήκες και να τις κάνει πιο ελκυστικές απ΄ αυτό που πραγματικά ισχύει.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι μου του α΄ δεκαημέρου θα προβληματιστείς με προσωπικά σου ζητήματα, που ενδέχεται ν΄  αφορούν σ’ ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, που παίζει σημαντικό ρόλο για σένα. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και μη μοιράζεσαι μ΄ όλους τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, καθώς μπορεί είτε να μπερδευτείς είτε και να το μετανιώσεις, λόγω του παρασκηνίου που πιθανότατα θα δημιουργηθεί. Εσύ του β΄ δεκαημέρου ενδέχεται να προσπαθήσεις να πλησιάσεις πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντός σου ή και άτομα που ζουν στο  εξωτερικό για να συζητήσεις μαζί τους ένα προσωπικό σας θέμα, αισθηματικής φύσεως. Επειδή γενικότερα επικρατεί μία «ευχάριστη» σύγχυση, μπορεί να υπερεκτιμήσεις κάποιες καταστάσεις και να παρασυρθείς σε μία ενέργεια που, ίσως, δεν πρέπει ακόμη να κάνεις. Δώσε προσοχή στη διαίσθησή σου. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου με τις πλανητικές αλλαγές να σ΄ επηρεάζουν περισσότερο, θα σ΄ απασχολήσουν ειδύλλια κι έρωτες είτε του παρελθόντος σου είτε με πρόσωπα που ζουν μακριά σου. Θα θελήσεις, ενδεχομένως, να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Πρέπει κι εσύ να ‘σαι προσεκτικός, επειδή μπορεί τώρα οι συνθήκες να φαντάζουν ιδανικές, στην πορεία, όμως μάλλον θ΄ αποδειχθεί το ακριβώς αντίθετο.

 

Λέων

Λιονταράκι μου, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή επειδή η καθημερινότητά σου είναι επιβαρυμένη λόγω των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων, ίσως θελήσεις να «ξεσπάσεις» σε φίλους αλλά και πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεσαι. Μπορεί, όμως, να νιώσεις πίεση κι απ΄ αυτούς. Πρόσεξε το ύφος σου όταν συνομιλείς μαζί τους, ώστε ν΄ αποφύγεις το ενδεχόμενο συγκρούσεων, χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Εσύ του β΄ δεκαημέρου ενδέχεται ν’ αντιμετωπίσεις οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος. Οι πλανητικές αλλαγές απαιτούν από σένα ν’ αποφύγεις τα περιττά έξοδα και να ‘σαι περισσότερο προσεκτικός όσον αφορά στη διαχείριση των οικονομικών σου. Λιονταράκι του γ΄ δεκαημέρου, εσύ μπορείς να περιμένεις την επανεμφάνιση ενός κρυφού σου ερωτικού πάθους. Το τι μέλλει γενέσθαι εξαρτάται από σένα και μόνο. Αν κι ο χρόνος είναι αυτός, που στο τέλος μας αποκαλύπτει τα πάντα. Οφείλω να σε προειδοποιήσω να λειτουργήσεις περισσότερο με βάση τη λογική κι όχι το συναίσθημα, για να μην απογοητευτείς.

 

 

Παρθένος

Παρθένε μου, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή θα τρέχεις να διεκπεραιώσεις εργασιακές σου εκκρεμότητες και γι΄ αυτό η καθημερινότητά σου θα ΄ναι πιο κουραστική. Προσοχή στις κάθε είδους επικοινωνίες σου, για να μη δημιουργηθούν εντάσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, θ’ αντιμετωπίσεις ζητήματα στις σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους της ζωής σου. Ίσως, μάλιστα, να απογοητευτείς και στενοχωρηθείς από κάτι που θα μάθεις κι αφορά είτε το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει είτε και το σύντροφό σου. Επειδή οι πλανητικές αλλαγές θολώνουν πολύ τα νερά, άσε το χρόνο να κυλήσουν και θα αντιληφθείς στην πορεία την αλήθεια. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, ίσως θελήσεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα στη σχέση σου ή μ’ ένα πρόσωπο, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον σου. Θα συμβούλευα κι εσένα να ‘σαι προσεκτικός στον τρόπο προσέγγισής σου και να μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες, καθώς το διάστημα αυτό αφενός δείχνει ρομαντικό, αφετέρου δε δημιουργεί σταθερότητα κι ασφάλεια στις σχέσεις.

 

Ζυγός

Ζυγάκι μου, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή θ΄ ασχοληθείς με τα συναισθήματά σου και όλα όσα νιώθεις είτε για το σύντροφό σου είτε για κάποιο πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει, όμως κρύβεις καλά μέσα σου. Μπορείς να συζητήσεις και να εκφράσεις ανοιχτά όλα όσα αισθάνεσαι, επειδή έτσι θα αισθανθείς καλύτερα. Εσύ τουβ’ δεκαημέρου, με τις πλανητικές αλλαγές να τονίζουν την εργασιακή σου καθημερινότητα, αυτή την εβδομάδα θα κληθείς ν΄ αντιμετωπίσεις αλλά και να διεκπεραιώσεις διάφορα τρέχοντα ζητήματα. Μη βιάζεσαι να τα ολοκληρώσεις όλα μαζί, ώστε ν΄ αποφύγεις λάθη που μάλλον θα σου κοστίσουν. Ζυγάκι του γ’ δεκαημέρου, η εβδομάδα ενδέχεται, να σε κάνει να νιώσεις την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα στην εργασία σου. Ίσως πάλι να θέλεις να ξεκινήσεις μια καινούργια συνεργασία. Πρέπει να ΄σαι προσεκτικός στις κάθε είδους κινήσεις σου, αλλά και στα πρόσωπα με τα οποία συνομιλείς, ώστε ν΄ αποφύγεις κάθε ενδεχόμενο εξαπάτησης.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ μου, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή ενδέχεται να σ΄ απασχολήσει ένα προσωπικό σου ζήτημα, που αφορά είτε τη σχέση σου είτε μια καινούργια γνωριμία, που ΄χει κεντρίσει το ενδιαφέρον σου. Άκουσε πρώτα προσεκτικά την καρδιά σου και μετά προσπάθησε να μιλήσεις με το εν λόγω πρόσωπο, ώστε να βρείτε από κοινού μια λύση που θα ικανοποιεί εξίσου και τους δύο. Εσύ, του β΄ δεκαημέρου θα νιώσεις υπερβολικά συναισθήματα κι έντονο ερωτισμό, είτε με το πρόσωπο που σχετίζεσαι είτε με μια πρόσφατη γνωριμία. Προσπάθησε, όμως, να τιθασεύσεις τα έντονα συναισθήματά σου για να δώσεις χώρο στη λογική και να εξετάσεις με καθαρό μυαλό τις περιστάσεις. Σκορπιέ, του γ΄ δεκαημέρου, για σένα δημιουργείται ένα υπερβολικά ρομαντικό κλίμα στις σχέσεις σου, αλλά ταυτόχρονα θολώνει και την πραγματικότητα. Επειδή και τα δικά σου συναισθήματα θα ΄ναι έντονα, να ΄σαι προσεκτικός στη διαχείρισή τους. Για την ώρα είναι προτιμότερο να κρίνεις την οποιαδήποτε κατάσταση από απόσταση.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή θ’ αναλωθείς σε ατελείωτες συζητήσεις με φίλους ή/και συνεργάτες. Θ΄ ακούσεις πολλές δηλώσεις και θα δεχθείς ακόμη περισσότερες υποσχέσεις. Κράτα μικρό καλάθι και μην πιστεύεις εύκολα όλα όσα σου λένε. Εσύ, του β΄ δεκαημέρου, θ΄ αντιμετωπίσεις ζητήματα που σχετίζονται με την οικογένειά σου. Ενδέχεται να σου ζητηθεί να επιλύσεις, τυχόν, διαφορές του προηγούμενου διαστήματος. Στην περίπτωση αυτή άκουσε και την άποψη των οικείων σου, καθώς η κρίση σου μπορεί το συγκεκριμένο διάστημα να ΄ναι θολωμένη κι οι αποφάσεις που, τυχόν, πάρεις να στηρίζονται σε λανθασμένες εκτιμήσεις. Κι εσύ Τοξοτάκι μου, του γ΄ δεκαημέρου, θα ασχοληθείς με το σπίτι σου και την οικογένειά σου. Ίσως θελήσεις να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα, επιλύοντας κάποιες παρελθοντικές σας διαφορές. Μπορείς να το κάνεις, εφόσον στηριχτείς στη λογική σου κι όχι στα συναισθήματά σου, που μπορεί να σε παρασύρουν και τελικά να μην οδηγήσουν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι μου, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή, το μόνο που επιθυμείς είναι να δεις φίλους σου ή/και συγγενείς σου και να περάσετε κάποιες χαλαρές στιγμές. Όσο κι αν σε καλεί το καθήκον, εσύ θα προσπαθείς να βρεις τρόπους να τ΄ αποφύγεις. Οργάνωσε καλύτερα την καθημερινότητά σου, έτσι ώστε να μην παραμελήσεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Εσύ, του β΄ δεκαημέρου, θ΄ αναλωθείς σε συζητήσεις με κοντινά σου πρόσωπα, τα οποία ενδέχεται να σου μεταφέρουν κάποιες πληροφορίες είτε για σένα είτε για κάποιο άλλο πρόσωπο και να σε προβληματίσουν. Εξέτασε πρώτα τα λεγόμενά τους και κατόπιν αποφασίζεις. Εσύ Αιγοκεράκι, του γ΄ δεκαημέρου, θα επιδιώξεις να επικοινωνήσεις με πρόσωπα του περιβάλλοντός σου. Ενδέχεται, μάλιστα, να επιχειρήσεις μια σύντομη απόδραση σ΄ ένα κοντινό μέρος για να χαλαρώσεις. Επειδή, όμως, το γενικότερο κλίμα και στις επικοινωνίες και στις μετακινήσεις σου θα ΄ναι κάπως ασταθές, προσπάθησε να ΄σαι περισσότερο εγκρατής σ΄ όλα τα επίπεδα.

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι μου, του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή, θα τρελάνεις κυριολεκτικά τους άλλους, με την ενέργεια που ΄χεις. Αισθάνεσαι τόσο δυνατός κι αυτό σε κάνει να θέλεις να δράσεις αλλά και ν΄ αποδράσεις κι όλοι οι υπόλοιποι γύρω σου δε θα μπορούν να σε ακολουθήσουν, κάτι που θ΄ σε εκνευρίσει. Εσύ, του β΄ δεκαημέρου θα σ΄ απασχοληθείς αρκετά με τα οικονομικά σου κι ενδεχομένως να ‘ρθεις αντιμέτωπος με κάποια απρόσμενα έξοδα. Κι εσύ καλό μου το διάστημα αυτό, θέλεις μόνο να ξοδεύεις. Πρόσεξε τις παρορμητικές αγορές σου. Θα δεις ότι ξοδεύεις τα χρήματά σου σε πράγματα που τελικά σου αποδεικνύονται παντελώς άχρηστα. Κι εσύ Υδροχοάκι, του γ΄ δεκαημέρου, θα επικεντρώσεις όλο σου το ενδιαφέρον στα οικονομικά σου. Ενδεχομένως να προσπαθήσεις να βρεις τρόπους ν΄ αυξήσεις τα εισοδήματά σου. Πρόσεχε τις κινήσεις σου, γιατί μπορεί τελικά να καταφέρεις το ακριβώς αντίθετο.

 

Ιχθύς

Ψαράκια μου δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι είστε οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Αν αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, θα δείξει. Εσύ, του α΄ δεκαημέρου, βρίσκεσαι κυριολεκτικά σε σύγχυση. Θέλεις ν΄ αλλάξεις τα πάντα. Εσένα, τους γύρω σου, ακόμη και το ίδιο σου το σπίτι. Όλες αυτές οι αλλαγές που τόσο επιθυμείς, οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε δικές σου ανασφάλειες κι εντάσεις. Εσύ, του β΄ δεκαημέρου, ενδέχεται να βιώσεις χαοτικές καταστάσεις, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Τη μια θα ενθουσιάζεσαι, την άλλη θ΄ απογοητεύεσαι. Σ΄ ό,τι βιώνεις, προσπάθησε να βλέπεις πάντα την αλήθεια κι όλα θα πάνε καλά. Εσύ, του γ΄ δεκαημέρου, θα ζήσεις έρωτες, αγάπες, λουλούδια, νέες γνωριμίες αλλά κι επιστροφές προσώπων απ΄ το παρελθόν. Θα πιστέψεις ότι ζεις ένα παραμύθι. Δεν έχουν, όμως, όλα τα παραμύθια happy end κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ΄χεις στο μυαλό σου, ειδικά αυτές τις μέρες. Μην πάρεις οποιαδήποτε απόφαση κι άφησε το χρόνο να κυλήσει.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου