pillow668

Η Νέα Σελήνη που ΄ναι ταυτόχρονα Ηλιακή Έκλειψη στους Διδύμους σε σύνοδο με τον Ερμή, ήδη ανάδρομο στο ίδιο ζώδιο, είναι η πρωταγωνίστρια αυτής της εβδομάδας. Τα γεγονότα που με την πάροδο του χρόνου θα συμβούν σε κοσμικό επίπεδο θα ΄ναι δυσμενή και δύσκολα αντιμετωπίσιμα. Σε ατομικό επίπεδο η προσοχή μας επικεντρώνεται στην επικοινωνία και την αξιολόγηση όσων μαθαίνουμε και αφορούν κυρίως στο παρελθόν. Το στοιχείο της εξαπάτησης αλλά και της ψευδαίσθησης είναι έντονο κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου. Ο Άρης προς το τέλος της εβδομάδας μπαίνει στο Λιοντάρι και το ρίσκο θα δοκιμάσει τις δυνάμεις μας. Κάποιοι το ΄χουν. Οι υπόλοιποι όμως;

 

Κριός

Κριάρι του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Λιοντάρι οι μέρες σου θα ΄ναι εξαιρετικά δραστήριες. Επικοινωνίες, επαφές και συναντήσεις με φίλους θα αποτελέσουν το βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Δεν αποκλείονται εντάσεις στη σχέση σου, γι’ αυτό πρόσεξε την τάση εγωκεντρισμού που το διάστημα αυτό σε διακατέχει έντονα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή που σ΄ επηρεάζει περισσότερο πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα κάθε λογής εκκρεμότητες του καθημερινού σου προγράμματος. Τυχόν αναβολές και καθυστερήσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν και παρεξηγήσεις είτε με όσους συναλλάσσεσαι καθημερινά είτε με τους φίλους σου. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, σου φωνάζει να επικεντρωθείς στον εσωτερικό σου εαυτό καθώς μια περίοδος βαθιάς ενδοσκόπησης ανοίγεται μπροστά σου. Σου ζητά ν΄ αλλάξεις τον τρόπο που φέρεσαι κι επικοινωνείς με συγγενείς και ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντος. Μπορείς τώρα να λύσεις τυχόν παρεξηγήσεις του παρελθόντος. Αν οι αλλαγές δε γίνουν με δική σου πρωτοβουλία και προσπάθεια, κάποιες σχέσεις θα διακοπούν ή θ΄ αλλάξουν μορφή. Κι αν αυτές οι σχέσεις δε σ΄ ενδιαφέρουν, έχει καλώς. Αν όμως ισχύει το αντίθετο;

 

Ταύρος

Ταύρε του α΄ δεκαημέρου, προετοιμάσου για ένα διάστημα που καθημερινά θα τεστάρει την υπομονή σου. Ο Άρης απ’ το Λιοντάρι θα σου δημιουργήσει εκνευρισμό και ενδεχομένως να μειώσει τις αντοχές σου στα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά σου. Μια επιπλέον πίεση θα τη νιώθεις κι είναι πολύ πιθανό να ξεσπάς στους οικείους σου. Αν παραμείνεις ψύχραιμος και διατηρήσεις την υπομονή σου, το διάστημα αυτό θα περάσει αναίμακτα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή που σ΄ επηρεάζει περισσότερο κι αγγίζει κυρίως τα οικονομικά σου, πρέπει να προσέξεις τις κινήσεις που θα κάνεις για να αυξήσεις το ταμείο σου. Εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα που υπάρχουν και προσπάθησε να διευθετήσεις πρώτα παρελθοντικές οικονομικές εκκρεμότητες. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, τονίζει τον οικονομικό τομέα. Ενδεχομένως να αισθανθείς ανασφάλεια κι αστάθεια. Οι κινήσεις που θα θελήσεις να κάνεις πρέπει να ΄ναι προσεκτικά σχεδιασμένες. Επειδή όμως δε θα ‘σαι σίγουρος για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να δράσεις, είναι καλύτερο να εκμεταλλευτείς το διάστημα αυτό για να σκεφτείς τα σφάλματα του παρελθόντος αλλά και τα δεδομένα που σήμερα γνωρίζεις. Άφησε τις οριστικές αποφάσεις για αργότερα.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α΄ δεκαημέρου, με την είσοδο του Άρη στο Λιοντάρι το επικοινωνιακό σου ταλέντο ενισχύεται κι αναδεικνύεται περισσότερο. Εκμεταλλεύσου το διάστημα αυτό για να διορθώσεις τα κακώς κείμενα στις σχέσεις που σ΄ ενδιαφέρουν, είτε προσωπικές είτε επαγγελματικές. Το μόνο αρνητικό είναι ότι ίσως τις μέρες αυτές λόγω εκνευρισμού βιώνεις εσωτερικές συγκρούσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή που σ΄ επηρεάζει περισσότερο προσπάθησε να οργανώνεις προσεκτικά την καθημερινότητά σου για να ανταπεξέλθεις καλύτερα στις καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν. Ένα καλό νέο είναι ότι δεν αποκλείεται να μάθεις ξαφνικά κάτι που θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα. Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, θα προκαλέσει αλλαγές στις σημαντικές προσωπικές σχέσεις κι επαγγελματικές συνεργασίες. Κράτα μικρό καλάθι στα μηνύματα που ενδεχομένως να  προσπαθήσουν να σου περάσουν, καθώς το στοιχείο της εξαπάτησης θα ΄ναι έντονο. Εκμεταλλεύσου το διάστημα αυτό για να σκεφτείς τι θέλεις, πώς το θέλεις αλλά και από ποιον. Παρατήρησε τον εαυτό σου και τους άλλους και αργότερα λάβε τις αποφάσεις σου.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α΄ δεκαημέρου, η είσοδος του Άρη στο Λιοντάρι ενδεχομένως να σε ωθήσει να σκεφτείς όλα όσα σε πιέζουν. Η απαισιοδοξία θα κυριαρχεί. Προσπάθησε να αφιερώνεις στον εαυτό σου χρόνο για δραστηριότητες που σ΄ ευχαριστούν. Ενδέχεται να αυξηθούν τα έξοδά σου, κάτι που πρέπει να προσέξεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, πρέπει να δώσεις βάση στη δουλειά σου. Οργάνωσε προσεκτικά το πρόγραμμά σου και μην αφήνεις στην τύχη τρέχοντα ζητήματα, καθώς η πιθανότητα έστω κι ενός σφάλματος είναι ικανή να σου δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί να μάθεις ξαφνικά κάτι που σχετίζεται με τα προσωπικά σου κι αυτό θα ΄ναι σίγουρα καλό νέο. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου και θα σε φέρει αντιμέτωπο με όλα όσα κρύβεις κι αποφεύγεις ν’ αντιμετωπίσεις. Αντιλαμβάνεσαι ότι όταν μιλάμε για κρυφά συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια, οι εσωτερικές εντάσεις που βιώνουμε είναι ακόμη πιο έντονες. Η έκλειψη αυτή σε καλεί να διαχειριστείς όσα μέχρι τώρα δεν παραδεχόσουν στον εαυτό σου ότι ένιωθες.

 

Λέων

Λιοντάρι μου, με την είσοδο του Άρη στο ζώδιό σου να επηρεάζει αρχικά εσένα του α΄ δεκαημέρου, ξεκινά ένα διάστημα που η ενέργειά σου θα χτυπήσει κόκκινο. Φρόντισε την ενέργεια αυτή να την εκδηλώνεις, διοχετεύοντάς τη δημιουργικά, καθώς αν την σφραγίσεις, θα μετατραπεί σε εκνευρισμό κι εντάσεις. Πρόσεξε τις σχέσεις σου, καθώς εσύ ο ίδιος μπορεί να γίνεις η αφορμή να ξεσπάσουν καβγάδες και μάλιστα χωρίς νόημα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα ΄χεις ευκαιρίες να διευθετήσεις παρελθοντικές εκκρεμότητες και ζητήματα που σχετίζονται με συλλογικές δραστηριότητες ή/και ομάδες ανθρώπων. Βέβαια οι παρανοήσεις δε θα λείψουν, γι’ αυτό πρόσεξε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς με τους άλλους. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου σε συναισθηματικά κυρίως ζητήματα και καταστάσεις, σε καλεί ν’ αντιμετωπίσεις όλα όσα θα προκύψουν με τρόπο εντελώς διαφορετικό. Μείνε αποστασιοποιημένος και παρατήρησε όσα εκτυλίσσονται. Μόνο έτσι μπορείς να ‘σαι αντικειμενικός κι να κατορθώσεις να βρεις τις λύσεις που θα ικανοποιήσουν όχι μόνο τους άλλους αλλά και σένα.

 

Παρθένος

Παρθένε του α΄ δεκαημέρου, η είσοδος του Άρη στο Λιοντάρι πιθανότατα να φέρει αποκαλύψεις κάποιων καταστάσεων που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και μάλιστα σε βάρος σου. Αν το σκεφτείς, δεν είναι και τόσο κακό. Θα ξεκαθαρίσεις κάποια ζητήματα και θα απομακρύνεις ορισμένα πρόσωπα. Αρκεί μόνο να σκεφτείς με ποιους αξίζει ν’ ασχοληθείς και να μη διασκορπίζεις την ενέργειά σου σε ανθρώπους και καταστάσεις που τελικά δεν έχουν και τόση αξία για σένα. Για σένα του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθούν οι συγκυρίες που θα φέρουν και ευκαιρίες να λύσεις παρελθοντικά επαγγελματικά προβλήματα που σε πιέζουν. Δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσεις κι ένα παλαιότερο σχέδιό σου που τώρα βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, εφιστά όλη σου την προσοχή στα επαγγελματικά. Ενδεχομένως η διάθεσή σου να ΄ναι πεσμένη και να μη θελήσεις ν΄ ασχοληθείς με εργασιακά ζητήματα. Προσπάθησε όμως να μην αφήσεις κάτι στην τύχη του, καθώς μια τέτοια ενέργεια απ’ την πλευρά σου μπορεί ν’ αποβεί μοιραία για την εικόνα σου στο επαγγελματικό περιβάλλον.

 

 

Ζυγός

Ζυγέ του α΄ δεκαημέρου, ξεκινά για σένα ένα διάστημα περισσότερο δημιουργικό και βοηθητικό στην επίτευξη κάποιων ονείρων σου. Η είσοδος του Άρη στο Λιοντάρι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πλησιάσεις τα πρόσωπα με τα οποία σας δένουν κοινοί στόχοι κι ιδέες, είτε ανήκουν σε συλλόγους και ομάδες είτε γενικότερα στο ευρύτερο περιβάλλον σου. Δεν αποκλείονται νέες γνωριμίες και φιλίες μέσω συλλογικών δραστηριοτήτων. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, πρέπει να προσέξεις τον επικοινωνιακό τομέα και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεις τις απόψεις σου. Ενδέχεται μέσω επαφών και συζητήσεων με τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σου να δημιουργηθούν παρανοήσεις και παρεξηγήσεις που με τη σειρά τους θα προκαλέσουν τσακωμούς και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ρήξεις. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ενδέχεται να προκαλέσει συναισθηματικά μπερδέματα και σύγχυση. Τα λόγια και γενικότερα ο τρόπος συμπεριφοράς των ανθρώπων του ευρύτερου περιβάλλοντός σου ίσως σε αποπροσανατολίσουν και σ’ εκνευρίσουν. Πρέπει να δώσεις προσοχή στα άτομα που σ΄ ενδιαφέρουν και γενικότερα στις σχέσεις που θέλεις να διατηρήσεις και θα το κάνεις αν κρατήσεις προς το παρόν μια ουδέτερη στάση.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου, το διάστημα που ο Άρης απ’ το Λιοντάρι θα επηρεάζει το δικό σου δεκαήμερο θα ΄ναι περισσότερο παραγωγικό. Θα σου προσφέρει μεγάλο απόθεμα ενέργειας, ειδικά σε ό,τι σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου. Η σωματική κούραση είναι δεδομένη. Εάν επικεντρωθείς στον τομέα αυτόν και τις ευκαιρίες που θα δοθούν, θα βγεις κερδισμένος. Για σένα του β΄ δεκαημέρου, ο ανάδρομος Ερμής που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα δημιουργήσει ευνοϊκές συγκυρίες που δεν πρέπει ν΄ αφήσεις ανεκμετάλλευτες για να ρυθμίσεις παλαιότερες οφειλές που εξακολουθούν να σε πιέζουν. Μην ανοίξεις νέα οικονομικά μέτωπα. Ασχολήσου μόνο με το παρελθόν που ακόμη και σε συναισθηματικό επίπεδο επιστρέφει. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, πιθανότατα να φέρει περισσότερες ανησυχίες που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα αρνητικά σενάρια στο μυαλό σου, κάτι που έτσι κι αλλιώς κάνεις. Όμως αυτή τη φορά θα ΄ναι πιο έντονο κι όλη η αρνητική ενέργεια που θα σε διακατέχει, θα χρωματίσει μουντά την καθημερινότητά σου, γεμίζοντάς σε απαισιοδοξία και άρνηση για το παρόν και το μέλλον. Προσπάθησε ν’ αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις. Εστίασε μόνο σε όσα αγαπάς. Κι αυτά είναι πολλά.

 

Τοξότης

Τοξότη του α΄ δεκαημέρου, αναμφισβήτητα η πίεση που δέχθηκες απ’ τη Σεληνιακή Έκλειψη που προηγήθηκε στο ζώδιό σου ήταν έντονη και σίγουρα εξακολουθεί να σ’ επηρεάζει. Όμως η θέση του Άρη στο Λιοντάρι είναι ιδιαίτερα βοηθητική. Εγκαινιάζει ένα διάστημα με περισσότερη εξωστρέφεια και λιγότερα άγχη. Σου προσφέρει τις ευκαιρίες να διορθώσεις σφάλματα των προηγούμενων ημερών στις σχέσεις που σ΄ ενδιαφέρουν μέσα από εποικοδομητικό διάλογο. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, να περιμένεις την επιστροφή του παρελθόντος στο παρόν σου, είτε αυτό αφορά σε συναισθηματικές σχέσεις είτε σε επαγγελματικές συνεργασίες. Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα για να ξεπληρώσεις τα «χρέη» του παρελθόντος κι ελεύθερος πια να προχωρήσεις στο μέλλον. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο και για σένα του γ΄ δεκαημέρου, σημαίνει επιστροφή του συναισθηματικού παρελθόντος. Κάποιος επιστρέφει και είτε ζητά επανασύνδεση είτε συναισθηματική λύτρωση. Ίσως τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα ν΄ αφουγκραστείς τα θέλω και τις ανάγκες σου. Άκουσε και μίλησε με το πρόσωπο αυτό. Άφησε όμως τον χρόνο να κυλήσει για να δεις αν η σχέση αυτή μπορεί να εξελιχθεί ή να οδηγηθεί σε οριστικό τέλος.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α΄ δεκαημέρου, ο Άρης στο Λιοντάρι είναι σε μια θέση που θα δημιουργήσει μια περίεργη κι άβολη κατάσταση στη ζωή σου. Η ενέργεια κι η διάθεσή σου θα ΄ναι πεσμένη, όμως το μυαλό σου θα παίρνει επικίνδυνες στροφές. Σκέφτεσαι, επιθυμείς, προσπαθείς να δημιουργήσεις νέες καταστάσεις είτε στα επαγγελματικά είτε στα συναισθηματικά. Όμως για κάποιο λόγο παραμένουν όλα στο μυαλό σου και δεν εξωτερικεύονται. Προσπάθησε να ‘σαι πιο χαλαρός και πίστεψέ με στην πορεία όλα τα φλέγοντα για σένα ζητήματα θα βρουν λύσεις. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμα της ρουτίνας. Να ΄σαι συγκεντρωμένος και να ολοκληρώνεις ό,τι προκύπτει δίχως να το αναβάλλεις. Παράλληλα ενδέχεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη σ΄ ένα προσωπικό σου ζήτημα. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, εγκαινιάζει ένα διάστημα αλλαγών στην καθημερινότητά σου. Ίσως νιώσεις ότι κάτι πλέον δε σε ικανοποιηθεί και πρέπει ν΄ αλλάξει μορφή. Ίσως βλέπεις κάποιες καταστάσεις ν’ αλλάζουν από μόνες τους. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ν΄ αποδεχθείς τη ροή των πραγμάτων και να μη δρας παρορμητικά παρά μόνο με αργά και σταθερά βήματα κατόπιν ώριμης σκέψης.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α΄ δεκαημέρου, η νέα θέση του Άρη στο Λιοντάρι που συμβολίζει τον τομέα του ωροσκοπίου σου που αφορά στις σημαντικές διαπροσωπικές σου σχέσεις, εφιστά την προσοχή σου σ΄ αυτές, καθώς μπορεί να λειτουργήσει διασπαστικά. Πρόσεχε τον τρόπο που επικοινωνείς. Να ΄σαι περισσότερο συγκαταβατικός και συναινετικός στις προθέσεις των άλλων και προτίμησε τον εποικοδομητικό διάλογο από τις ρήξεις. Αν διαχειριστείς σωστά την ενέργεια του Άρη διατηρώντας ένα ήπιο προφίλ, η εύνοιά του είναι δεδομένη. Ο ανάδρομος Ερμής που επηρεάζει περισσότερο εσένα του β΄ δεκαημέρου, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναθέρμανση μιας παρελθοντικής σχέσης. Αν επιθυμείς κι εσύ την επανασύνδεση, εκμεταλλεύσου το διάστημα αυτό για να εξετάσεις την ποιότητα της σχέσης αυτής και προς το τέλος του μήνα που ο Ερμής θα επιστρέψει στην ορθή του πορεία, αποφασίζεις. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, προσθέτει μια καρμική χροιά στον αισθηματικό τομέα. Κάποιες σχέσεις ολοκληρώνονται ή αλλάζουν μορφή αλλά και κάποιες νέες ενδέχεται να δημιουργηθούν. Μην κάνεις οποιαδήποτε βιαστική κίνηση. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά και με καθαρό βλέμμα εμπιστεύσου το σύμπαν που στην πορεία θα σε οδηγήσει στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις για να εξελιχθείς.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α΄ δεκαημέρου, η είσοδος του Άρη στο Λιοντάρι θα σε τραβήξει απ’ τη νιρβάνα που το τελευταίο διάστημα βιώνεις. Θα το κάνει απότομα, καθώς θα βάλει φωτιά στην καθημερινότητά σου και την εργασία σου. Θα σε κάνει να τρέχεις και να μη φτάνεις. Στο χέρι σου είναι όμως να φτάσεις. Συγκεντρώσου στη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου, επειδή σου προσφέρονται κι επαγγελματικές ευκαιρίες που δεν πρέπει ν΄ αφήσεις ανεκμετάλλευτες. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, με τον ανάδρομο Ερμή να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θ’ ασχοληθείς -θέλοντας και μη- με παρελθοντικά οικογενειακά ζητήματα ή/και θέματα του σπιτιού που επανέρχονται στο προσκήνιο και τώρα ζητούν οριστικές λύσεις. Μη μεταθέτεις στο μέλλον τα ζητήματα αυτά, καθώς θα τα βρίσκεις συνεχώς μπροστά σου. Η έκλειψη Ηλίου στον Δίδυμο που επηρεάζει περισσότερο εσένα του γ΄ δεκαημέρου, ενδέχεται ν’ απορροφήσει μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς σου σε οικογενειακά θέματα. Ίσως αισθανθείς ότι τίποτα δεν προχωρά όπως θέλεις. Ίσως πάλι να νιώσεις ότι θέλεις να αλλάξεις είτε τη μορφή που έχουν πάρει οι σχέσεις αυτές είτε τον χώρο που ζεις. Μην κάνεις κάποια δραστική κίνηση. Άφησε τις καταστάσεις να σου δείξουν τον τρόπο δράσης για να φτάσεις στον προορισμό σου.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου