prov19

Φτάσαμε αισίως στα Χριστούγεννα. Ακόμη κι αν το πλανητικό σκηνικό δε μας υπόσχεται μια εβδομάδα με τους καλύτερους οιωνούς, εμείς θα περάσουμε όμορφα και δε θα υποκύψουμε στην πίεση της τελευταίας σύγκρουσης του Κρόνου με τον Ουρανό. Το γνωστό αυτό δίδυμο επιδιώκει και πάλι να μας θυμίσει ότι κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Ταυτόχρονα η ανάδρομη Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα υπόσχονται έντονο πάθος, ανάβοντας φωτιές στις σχέσεις.

 

Κριός

Κριάρι του α’ δεκαημέρου, παρ’ όλο που τα Χριστούγεννα έφτασαν, το μυαλό σου είναι επικεντρωμένο στα επαγγελματικά. Νέες συνεργασίες ή/και νέα πρόσωπα σε απασχολούν και διατηρείς τις επιφυλάξεις σου. Φοβάσαι μην τυχόν διακινδυνεύσει η θέση σου στην ιεραρχία. Μην αφήνεις δυσάρεστα σενάρια να ρίχνουν τη διάθεσή σου. Σε, τυχόν, νέες επαγγελματικές προτάσεις, απάντησε καταφατικά. Νέες γνωριμίες μέσω του συγγενικού περιβάλλοντος είναι πιθανές. Εσύ του β’ δεκαημέρου επιθυμείς να προβάλλεις τον εαυτό σου είτε μέσω διαδικτύου είτε σε φιλικές συγκεντρώσεις. Ενδέχεται, μάλιστα, να θελήσεις να πρωτοτυπήσεις, προκαλώντας με τρόπο εκκεντρικό. Ό,τι κι αν επιλέξεις, θα σου βγει σε καλό. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου, που εξακολουθείς να βρίσκεσαι υπό την επιρροή της προηγούμενης Πανσελήνου, η διάθεσή σου να μετακινηθείς και να γνωρίσεις κόσμο είναι έντονη. Απ’ την άλλη είναι πιθανή μια πρόταση δουλειάς, που ενδεχομένως είχες ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Ίσως κι ένας παλιός συνεργάτης να επιστρέψει. Το διάστημα αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσεις μέσα σου όσα πράγματι επιθυμείς για το επαγγελματικό σου μέλλον και να τα επιδιώξεις, ακόμη κι αν οι δοκιμασίες είναι πολλές. Παράλληλα πρόσεχε πολύ τα έξοδά σου.

 

Ταύρος

Ταύρε του α’ δεκαημέρου δείξε προσοχή στα πρόσωπα που επιλέγεις να εμπιστεύεσαι τις σκέψεις και τα σχέδιά σου, καθώς ενδέχεται ν’ απογοητευθείς. Κάποιες ανατροπές στον επαγγελματικό χώρο ίσως να σε δυσαρεστήσουν. Μην ασχοληθείς, όμως, περισσότερο απ’ όσο αξίζει. Αντίθετα εσύ του β’ δεκαημέρου είσαι σε χριστουγεννιάτικο mood και κανονίζεις όμορφες βραδιές ή και ταξιδάκια με το ταίρι σου και με φίλους. Κι όταν φτάνεις στον ευχάριστο αυτό προορισμό σου, είναι λες και κάτι να σε μπλοκάρει, που σε ωθεί να κλείνεσαι στον εαυτό σου, στερώντας του τη χαρά και τη διασκέδαση. Και τι είναι αυτό; Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού που σε κάνει να αντιστέκεσαι και ν’ αντιδράς σε ό,τι σου προκαλεί ευχαρίστηση. Υπομονή, η Πρωτοχρονιά προμηνύεται καλύτερη. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου, με τη σύνοδο της ανάδρομης Αφροδίτης-Πλούτωνα, δε σε πιάνει κανείς. Ταξιδάκια ακόμη και στο εξωτερικό, νέες γνωριμίες ή/και επαναφορές προσώπων του παρελθόντος, που απαιτούν επανασύνδεση είναι στο εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου. Φρόντισε μόνο να μην εμπλακείς σε αδιέξοδες καταστάσεις, επιστρέφοντας σ’ ένα παρελθόν που δεν έχει μέλλον.

 

Δίδυμος

Δίδυμε του α’ δεκαημέρου είσαι σε καλύτερη κατάσταση, συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες. Έχεις τη διάθεση να βγεις, να δεις γνωστούς και φίλους, αλλά και να γνωρίσεις νέο κόσμο. Γενικότερα θα υπάρχει μια κινητικότητα στις επαφές σου. Παράλληλα συζητήσεις πάνω σ’ επαγγελματικά ζητήματα και σχέδια θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σου αυτές τις μέρες. Εσένα του β’ δεκαημέρου, αντί να σε πιάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε πιάνουν τα νεύρα σου με τους συνεργάτες σου και με το σύντροφό σου. Προσπάθησε να μην ενεργείς κι αντιδράς ανταγωνιστικά, καθώς θα καταφέρεις να στρέψεις τους πάντες εναντίον σου. Αντίθετα βρες τον τρόπο να εξομαλύνεις όποιες διαφορές ανακύπτουν, ώστε να περάσεις όμορφα κι εσύ, αλλά και όσοι συναναστρέφεσαι αυτές τις γιορτινές μέρες. Αντίθετα εσύ του γ’ δεκαημέρου στρέφεσαι περισσότερο στον εαυτό σου και προσπαθείς να επαναξιολογήσεις ερωτικές επιλογές του παρελθόντος. Παράλληλα σ’ απασχολούν και οι οικονομικές δοσοληψίες σου με τρίτους. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποιες ευκαιρίες, που θα σε βοηθήσουν να διορθώσεις εσφαλμένες παρελθοντικές οικονομικές κινήσεις.

 

Καρκίνος

Καρκίνε του α’ δεκαημέρου, προσπάθησε να διεκπεραιώσεις όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν συνεχώς στην καθημερινότητά σου και τη δουλειά σου, ώστε να μπορέσεις να ξεκουραστείς αλλά και να διασκεδάσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πρόσεξε τη διατροφή σου και μην παρασυρθείς λόγω των εορτών. Εσύ του β’ δεκαημέρου προσπάθησε να μην αφήνεις απωθημένα, φοβίες, ανασφάλειες και καχύποπτα σενάρια να ρίχνουν τη διάθεσή σου. Ίσως όλ’ αυτά τα συναισθήματα ν’ ανασύρονται στην επιφάνεια, εξαιτίας κάποιων ανεκπλήρωτων επιθυμιών σου. Ίσως και ν’ αφορούν παρελθοντικά τραύματα, που κυριαρχούν και πάλι στο ασυνείδητό σου. Προσπάθησε να μην ξεσπάς σε πρόσωπα που δε φταίνε. Παράλληλα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής ερωτικής γνωριμίας μέσω του φιλικού σου περιβάλλοντος. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου ξεκινά ένα διάστημα με επαναξιολογήσεις των σημαντικών σχέσεων στη ζωή σου. Επαναπροσδιορίζεις τα κριτήρια με τα οποία επιλέγεις τον άλλον είτε για σχέση είτε για συνεργάτη. Απ’ την άλλη το ενδεχόμενο μιας ερωτικής επανασύνδεσης είναι σχεδόν βέβαιο.

 

Λέων

Λιοντάρι του α’ δεκαημέρου το όμορφο κλίμα στην καθημερινότητά σου συνεχίζεται κι αυτή την εβδομάδα, με τη διάθεσή σου για επικοινωνίες, μετακινήσεις κι εξόδους ακόμη πιο έντονη. Ενδέχεται, όμως, να προκύψουν κάποιες έξτρα υποχρεώσεις στη δουλειά και ν’ αναγκαστείς να τους αφιερώσεις περισσότερο χρόνο. Είναι μόνο κάτι προσωρινό και καθόλου ικανό να σου χαλάσει τη διάθεση. Αντίθετα εσύ του β’ δεκαημέρου με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού να επηρεάζει τις προσωπικές σου σχέσεις και τις επαγγελματικές σου συνεργασίες, να περιμένεις ανατροπές που θα οδηγήσουν σε αλλαγές και μάλιστα αναπόφευκτες. Το σημαντικό είναι να μην αντιστέκεσαι μπροστά στις αλλαγές αυτές, αντίθετα να παραμείνεις ανοιχτός στις κάθε είδους προκλήσεις. Να θυμάσαι ότι οι αλλαγές, όσο επίπονες κι αν είναι, μας ωριμάζουν και μας εξελίσσουν.  Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου οι μέρες αυτές υπόσχονται, σαν δώρο Χριστουγέννων, μια ερωτική εξομολόγηση από ένα πρόσωπο που βρίσκεται στο επαγγελματικό σου περιβάλλον ή/και μία επανασύνδεση με κάποιον παλιό συνεργάτη. Παράλληλα φρόντισε και τη διατροφή σου και δείξε αυτοσυγκράτηση στις γαστριμαργικές απολαύσεις των ημερών. Ενδέχεται να παρασυρθείς, χωρίς καν να το καταλάβεις.

 

 

Παρθένος

Παρθένε του α’ δεκαημέρου η δουλειά σου είναι ιδιαίτερα αυξημένη και θα υπάρξουν στιγμές, που θα φτάνεις στο όριο της εξάντλησης. Προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο για την προσωπική σου ζωή, που το διάστημα αυτό ευνοείται. Πρόσεξε μόνο τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείς τα πρόσωπα που συναναστρέφεσαι, κυρίως στον αισθηματικό τομέα και μη στηρίζεσαι σε λόγια που δε γίνονται πράξεις. Αντίθετα εσύ του β’ δεκαημέρου προσπάθησε να μην αφήνεις, τυχόν, ανασφάλειες αλλά και την έντονη κυκλοθυμία σου να επηρεάσουν τη σχέση σου με την οικογένειά σου. Τυχόν συναισθηματικά ξεσπάσματα απ’ την πλευρά σου, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις με τους οικείους σου και να διακινδυνεύσεις να χαλάσεις το εορταστικό κλίμα των ημερών. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου τα Χριστούγεννα προβλέπονται άκρως ερωτικά, ακόμη κι αν υπάρξουν στιγμές που θα μπαίνεις στη διαδικασία να επαναξιολογείς τις παρελθοντικές επιλογές σου και πού αυτές σε έχουν, μέχρι τώρα, οδηγήσει. Το σύμπαν, όμως, συνωμοτεί υπέρ σου και σου προσφέρει όλες τις προϋποθέσεις για να έρθεις ακόμη πιο κοντά με το ταίρι σου ή/και να συναινέσεις σε μια ερωτική επανασύνδεση. Η επιλογή είναι δική σου.

 

Ζυγός

Ζυγέ του α’ δεκαημέρου εξακολουθείς ν’ αφιερώνεις πολύ απ’ τον χρόνο σου σε δουλειές της καθημερινότητας και να προσπαθείς να διεκπεραιώνεις υποχρεώσεις κι αγγαρείες άλλων. Η κούραση σου δημιουργεί νεύρα που οδηγούν σε ξεσπάσματα, τα οποία στην παρούσα φάση της ζωής σου είναι ανούσια. Δείξε αυτοσυγκράτηση και προσπάθησε να δημιουργείς ελεύθερο χρόνο για να ξεκουράζεσαι. Αντίθετα εσύ του β’ δεκαημέρου βρίσκεσαι σε μια περίεργη ψυχολογική κατάσταση, με συνεχείς εναλλαγές της συναισθηματικής σου διάθεσης. Ίσως κάποια παλιά απωθημένα κι ανεκπλήρωτες επιθυμίες έρθουν στην επιφάνεια και λόγω της αίσθησης του ανικανοποίητου, επαναστατήσεις ενάντια σε όλα όσα σε καταπιέζουν, συμπεριλαμβανομένου και του συντρόφου σου. Κι αν πράγματι η σχέση σου δε σε ικανοποιεί, it’s ok που λένε. Σε αντίθετη περίπτωση μην την οδηγήσεις στα άκρα. Εσύ του γ’ δεκαημέρου επικεντρώνεσαι στη δουλειά και τα σχέδιά σου, με αποτέλεσμα ν΄ αμελείς τις υποχρεώσεις σου απέναντι στην οικογένεια και το ταίρι σου. Η συμπεριφορά σου αυτή ενδεχομένως ανασύρει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα, που υποβόσκουν μεταξύ σας. Αυτό θα ‘ναι αρκετό για να συνειδητοποιήσεις αν και κατά πόσο επιθυμείς να διατηρείς μια σχέση, που εδώ και καιρό παραμένει στάσιμη.

 

Σκορπιός

Σκορπιέ του α’ δεκαημέρου κι αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου. Φαίνεται τα έξοδά σου ν’ αυξάνονται σε επικίνδυνο βαθμό και σε σημείο που να μη γνωρίζεις εάν και κατά πόσο μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις. Προσπάθησε να ‘σαι συγκρατημένος και μην παρασύρεσαι σε υπέρογκες δαπάνες λόγω των Χριστουγέννων. Όσο για σένα του β’ δεκαημέρου τα Χριστούγεννα δεν προμηνύονται τόσο ευχάριστα. Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού έρχεται για να σου υπενθυμίσει τις ευθύνες της οικογένειας που οφείλεις ν΄ αναλάβεις, αλλά περισσότερο απ’ όλα οφείλεις να μάθεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι, χωρίς να νιώθεις βάρος. Απ’ την άλλη σου ζητά ν’ απομακρυνθείς από αισθηματικές σχέσεις και πρόσωπα που δε σε προάγουν κι ενώ το αισθάνεσαι, παραμένεις εκεί από ανασφάλεια και μόνο. Όσον αφορά σε σένα του γ’ δεκαημέρου οι μέρες προμηνύονται ευχάριστες, καθώς θα ‘χεις ευκαιρίες για επανασύνδεση με πρόσωπο του ερωτικού σου παρελθόντος. Χρειάζεται να προσέξεις την επικοινωνία σου με φίλους, συγγενείς ή/και πρόσωπα απ’ τη δουλειά σου. Ενδέχεται να εμφανιστούν ξανά προβληματικές μεταξύ σας καταστάσεις και να ειπωθούν λόγια, που θα προκαλέσουν τριγμούς στη σχέση σας.

 

Τοξότης

Τοξότη του α’ δεκαημέρου δουλειά και πάλι δουλειά, μέχρι και την τελευταία στιγμή της παραμονής των Χριστουγέννων. Φρόντισε τις γιορτινές μέρες να ξεκουραστείς και να περάσεις όμορφα με τα πρόσωπα που αγαπάς. Άλλωστε και αισθηματικά ευνοείσαι, καθώς έχεις ολοκληρώσει τις παρτίδες με το παρελθόν σου και βρίσκεσαι στην ευχάριστη θέση να κοιτάς το μέλλον σου και μόνο. Αντίθετα εσύ του β’ δεκαημέρου να περιμένεις κάποιες ανατροπές κι εντάσεις στη δουλειά σου, που θα σε πιέσουν έντονα. Απ’ την άλλη στον προσωπικό τομέα, ενδέχεται ένα μήνυμα ή κάποια είδηση να σε δυσαρεστήσει. Παρ’ όλ’ αυτά φαίνεται πως δεν θα ασχοληθείς ιδιαίτερα, καθώς οι φίλοι σου είναι κοντά σου και σε στηρίζουν. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου, δε φτάνει που πιέστηκες αρκετά στον τομέα των σχέσεων, με την Πανσέληνο που προηγήθηκε στο απέναντι από σένα ζώδιο των Διδύμων, έρχεται κι αυτή η εβδομάδα να σου τρίξει τα δόντια στον οικονομικό τομέα. Χρήματα έρχονται και φεύγουν, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Πρέπει να ‘σαι εξαιρετικά προσεκτικός με τα έξοδά σου και να αποφύγεις τις υπερβολικές δαπάνες. Σε γενικές γραμμές να ‘σαι προετοιμασμένος για αναβολές αλλά κι ανατροπές στον οικονομικό τομέα. Αισθηματικά περιόρισε τη ζήλια και την κτητικότητά σου.

 

Αιγόκερως

Αιγόκερε του α’ δεκαημέρου αισθηματικά νιώθεις απελευθερωμένος από κρυφές πληγές του παρελθόντος και θα κάνεις τα πάντα ώστε να περάσεις όμορφα με τα πρόσωπα που επιθυμείς στη ζωή σου. Τα οικονομικά σου φαίνεται ότι ξεκινούν να σταθεροποιούνται, γεγονός που σου προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στη ζωή σου. Αντίθετα εσύ του β’ δεκαημέρου ενδέχεται τις μέρες αυτές να βγάλεις στην επιφάνεια κάποια απωθημένα ή/και φοβίες που σχετίζονται με παρελθοντικές καταστάσεις κι αυτό να σου δημιουργήσει εσωτερικές εντάσεις κι ανασφάλεια. Μια ξαφνική, όμως, είδηση θα σε χαροποιήσει και θα εξισορροπήσει τις καταστάσεις. Μην ξεχνάς να φροντίζεις την υγεία σου και τη διατροφή σου. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου να ξέρεις ότι είσαι ο πρώτος που, μετά βεβαιότητας, θα ‘χει επανασυνδέσεις, εφόσον φυσικά κι εσύ τις επιθυμείς. Αν, όμως, πρόκειται για επιστροφές που δε θα φέρουν κάτι άλλο παρά μόνο καταστροφές, ακόμη κι αν υπάρχει πάθος μην ενδώσεις. Εάν είσαι δεσμευμένος, πρόσεξε τη σχέση σου με το ταίρι σου, καθώς ενδέχεται ν’ ανασυρθούν στην επιφάνεια κρυμμένα προβλήματα, που μπορούν να προκαλέσουν εντάσεις.

 

Υδροχόος

Υδροχόε του α’ δεκαημέρου τα καλά νέα αφορούν στα προσωπικά σου, έναν τομέα που ευνοείται ιδιαίτερα αυτήν την εβδομάδα. Κάποιες θετικές αλλαγές που θα σ’ απαλλάξουν από παρελθοντικά συναισθηματικά βάρη είναι πολύ πιθανές. Παράλληλα δώσε βάση στις νέες γνωριμίες που σε ανανεώσουν ψυχικά και ταυτόχρονα ενισχύουν και την αυτοπεποίθησή σου. Απ’ την άλλη δεν αποκλείεται να λάβεις την επιβεβαίωση, που τόσο καιρό περιμένεις, απ’ τον μοναδικό ερωτικό σου στόχο. Αντίθετα για σένα του β’ δεκαημέρου η εβδομάδα προμηνύεται σκληρή, με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού να πιέζει τον τομέα των σημαντικών για σένα σχέσεων. Χρειάζεται να μάθεις να βάζεις όρια όχι μόνο στους άλλους, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Να μην παρασύρεσαι από αρνητικά συναισθήματα κι ενοχές που δεν έχουν βάση. Οι δυσκολίες και οι ανατροπές αγγίζουν και τον οικογενειακό τομέα, με έκτακτα γεγονότα που φαίνεται να διαταράσσουν μια ισορροπία, που στηριζόταν σε ψευδαισθήσεις. Ένας χωρισμός είναι πιθανός. Εσύ του γ’ δεκαημέρου μείνε μακριά από παρασκηνιακές παρελθοντικές σχέσεις, που αν αποκαλυφθούν θα σ’ εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Πρόσεχε πολύ τα πρόσωπα που εμπιστεύεσαι και προς το παρόν μην κοινοποιείς σε τρίτους οποιοδήποτε σχέδιό σου.

 

Ιχθύς

Ιχθύ του α’ δεκαημέρου η εβδομάδα σου προμηνύεται ιδιαίτερα έντονη. Το τρέξιμο στη δουλειά συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να παραμελείς τον εαυτό σου και την υγεία σου. Προσπάθησε να βρίσκεις χρόνο για να ξεκουράζεσαι. Παράλληλα να ‘σαι προσεκτικός με τις νέες γνωριμίες που έρχονται στη ζωή σου και να μην παραμυθιάζεσαι απ’ τα κομπλιμέντα και τις κολακείες που ακούς, καθώς στοχεύουν στην εκμετάλλευσή σου και μόνο. Κι εσύ του β’ δεκαημέρου πρέπει να προσέξεις τα πρόσωπα, στα οποία εμπιστεύεσαι τους στόχους και τις επιθυμίες σου, καθώς ενδέχεται να δεχθείς πισώπλατες μαχαιριές που θα σε πληγώσουν ανεπανόρθωτα. Απ’ την άλλη να ‘σαι υποψιασμένος μ’ έναν παρελθοντικό έρωτα που επανέρχεται στη ζωή σου, με πιθανότερο σενάριο να σε πληγώσει και πάλι. Όσο για σένα του γ’ δεκαημέρου μπορεί η εβδομάδα να ξεκινά μ’ έντονη κυκλοθυμία, ως συνέπεια της Πανσελήνου που προηγήθηκε, στην πορεία όμως θα εξελιχθεί θετικά. Παλιοί φίλοι αλλά κι έρωτες επανέρχονται στο προσκήνιο, διεκδικώντας ξανά την καρδιά σου. Η αυτοπεποίθησή σου ενισχύεται.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου