Ο Νοέμβριος μας δείχνει από νωρίς τα δόντια του, καθώς ξεκινάμε με ένα δύσκολο τετράγωνο, με μεγάλη κιόλας διάρκεια, του ανάδρομου Ερμή με τον Κρόνο, κάτι που θα μας κάνει να μιλήσουμε με πιο σκληρά λόγια προς τους άλλους. Επίσης θα έχουμε μια αντίθεση της Αφροδίτης με τον ανάδρομο Άρη, γεγονός που θα μας κάνει να ζηλέψουμε το ταίρι ή τα άτομα που έχουμε κοντά μας κι αυτό θα μας κάνει επιθετικούς προς εκείνους. Η νέα Σελήνη στο Σκορπιό θα αλλάξει όμως τα δεδομένα, καθώς θα συμμετάσχουν κι οι Δίας, Κρόνος και Πλούτωνας. Θα πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας τον εγωισμό μας και τις κακές μας σκέψεις εάν θέλουμε να πάμε μπροστά. Ο Ερμής από το ζώδιο του Σκορπιού θα μας κάνει πιο συναισθηματικούς και η λογική θα μπει για λίγο στον πάγο. Το πέρασμα του Ήλιου στον Τοξότη στις 21/11 θα μας κάνει πιο χαρούμενους και με διάθεση για διασκέδαση. Στις 30/11 έχουμε μια Πανσέληνο που θα είναι και έκλειψη. Σε γενικές γραμμές θα υπάρχει μια ασάφεια στην ατμόσφαιρα.

 

Κριός

Μήνας με μεγάλες αντιφάσεις. Από τη μια είσαι πολύ εριστικός και δε σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου, ειδικά στον τομέα των επαγγελματικών, αλλά από την άλλη προσπαθείς να βρεις μια λύση σε προβλήματα που σε ταλαιπωρούν εδώ και πολύ καιρό. Η δουλειά σε πιέζει πολύ και είσαι στα όρια να σπάσεις τα δεσμά σου και να κοιτάξεις για άλλη επαγγελματική στέγη. Οι επανασυνδέσεις είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι, οπότε θα μπορούσες να στρέψεις εκεί την προσοχή σου για να σου πάρει την πίεση από τη δουλειά. Έτσι είναι, αλλά τι να κάνω που σώνει και καλά έπειθες τον εαυτό σου αλλά και το «πρώην» αντικείμενο του πόθου σου ότι είσαι άτομο για σχέση, σοβαρά πήγαινε-έλα και τώρα δεν ξέρεις πώς, αλλά το έχεις μετανιώσει. Πολλά λες, λίγα κάνεις και ψάξε τρόπους για να εξιλεωθείς στα μάτια κοινών φίλων και γνωστών για να αποφύγεις ποινές, όπως «απομόνωση, ξέχασα να σε ειδοποιήσω ή δεν ήξερα ότι ήθελες». Μετά τα μέσα του μήνα, δεν αποκλείεται είτε να έρθεις πιο κοντά στο ταίρι σου είτε να προσελκύσεις ένα νέο ταίρι που θα σου αλλάζει τα δεδομένα της καθημερινότητάς σου. Σου θυμίζω πως καλό θα είναι να αποφύγεις τις σημαντικές συζητήσεις μέχρι τα μέσα του μήνα γιατί δε θα σου βγουν σε καλό. Υπάρχει η τάση να σου κρύψουν πράγματα για να μην πάρεις σωστές αποφάσεις.

 

Ταύρος

Ξεκινάει μια καλύτερη περίοδος για σένα. Με τον ανάδρομο Ερμή θα βρεις επιτέλους τις λύσεις που αναζητάς. Ξεκινάς λοιπόν και βάζεις τα πράγματα στη θέση τους και πετάς από πάνω σου βάρη που πλέον δεν αντέχεις. Αυτό βέβαια μπορεί να μην αρέσει στους γύρω σου κι αυτό να τους βγάλει μια επιθετική στάση προς εσένα. Εσύ όμως μη μασήσεις. Ξέρεις πλέον τι θέλεις και τι χρειάζεσαι κι αυτό μόνο κυνηγάς. Στο ερωτικό κομμάτι, έχεις τη δύναμη να βελτιώσεις τις καταστάσεις είτε με το ήδη υπάρχον ταίρι σου είτε με ένα νέο πρόσωπο που τώρα έρχεται για να σου φέρει πίσω το χαμένο σου χαμόγελο.  Ναι θα πεις γιατί σίγουρα και από γεννησιμιού σου δεν καταλαβαίνεις «το βαριέμαι, θέλω να αλλάζω παραστάσεις κι άσε με να βγω έξω με τους φίλους μου». Μα έτσι πας, νομίζω, μονοκόμματα και ψάξε τρόπους να απελευθερώσεις τα ταμπού σου, να διώξεις την ανάγκη σου για εξουσία και φυσικά μην ενοχλείς με την άκομψη συμπεριφορά σου. Λίγη προσοχή θα χρειαστεί στον τομέα της υγείας γιατί είναι πιθανό η πορεία του Άρη στον Κριό να σου φέρει ατυχήματα ή προβλήματα υγείας που δεν περίμενες. Μην τρομάξεις όμως, δε θα είναι κάτι σοβαρό, απλά θα σε ταλαιπωρήσει λίγο και θα σου κάνει το κατά τα άλλα θετικό κλίμα των ημερών.

 

Δίδυμος

Μπορεί ο Ερμής να γυρνάει σε ορθή πορεία, όσο όμως είναι ακόμα στη σκιά του, το σημείο δηλαδή που έχει ξαναπεράσει, δεν αποκλείεται να σου φέρει πίσω ξανά καταστάσεις που δεν έχουν λήξει και ζητούν επιτέλους μια οριστική λύση από σένα. Αυτό θα αφορά κυρίως θέματα της καθημερινότητάς σου. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να υπάρχουν για ακόμα κάποιες ημέρες καβγάδες κι εντάσεις, ειδικά μέσα στον εργασιακό σου χώρο ή στο σπίτι. Η Πανσέληνος στο τέλος του μήνα θα σε κάνει να δεις με άλλο μάτι τη δική σου στάση προς το ταίρι σου ή προς το άτομο που θα ήθελες για ταίρι σου. Βέβαια ωραίο είναι που κάνεις τα  μαθήματά σου, είσαι πάντα στην ώρα σου και δεν έχεις τα «πού ήσουνα, γιατί άργησες, θέλεις να το κάνουμε;» κι έχεις δημιουργήσει τα θαύματα. Εντάξει, όχι ό,τι πιο κουλ να υποκύπτεις σε όρους, κανόνες και να εγκλωβίζεις τον έρωτα σε στενά περιθώρια, αλλά μόνο έτσι βρίσκεις την ησυχία σου και ξεχνάς το παρελθόν σου. Είναι πιθανόν λοιπόν να δεις πως κι εσύ έχεις ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βιώνεις σήμερα. Θα πρέπει κι εσύ να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου εάν θέλεις να βελτιωθούν τα πράγματα. Εναλλακτικά, μη σου κάνει εντύπωση εάν η άλλη πλευρά κόψει οριστικά κάθε επικοινωνία.

 

Καρκίνος

Πλέον ετοιμάζεται η οριστική αποχώρηση του Κρόνου από τον Αιγόκερω, κι εσύ βλέπεις μέρα με τη μέρα τις καταστάσεις να φτιάχνουν. Ο Νοέμβριος είναι λοιπόν ένας μήνας που θα μπορέσεις να κάνεις μια νέα αρχή σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Έχεις ωριμάσει πολύ τα τελευταία χρόνια κι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από τους γύρω σου. Οι επιλογές σου από δω και πέρα θα είναι λογικές και τα βήματά σου πολύ προσεκτικά. Δε σου λέω πως από τη μια στιγμή στην άλλη θα αλλάξουν ως δια μαγείας όλα, αλλά σταδιακά θα δεις ξανά το ουράνιο τόξο.  Ναι, σου αρέσει να φοράς τις μάσκες σου, να παίζεις το γελωτοποιό ή να ξεσπάς σε αθώα άτομα που τώρα δε σου φταίνε. Εγώ στη θέση σου θα έβρισκα την ισορροπία μου σε «πάμε για καφέ, μου αρέσει ο κινηματογράφος, βόλτα στην παραλία» και μακριά από τυχαία κρεβάτια, άγνωστες αγκαλιές, που σίγουρα δεν μπορούν να καλύψουν τα κενά σου, ό,τι και αν λες, ό,τι και αν κάνεις. Ειδικά με την ορθοδρόμηση του Ερμή στις 3/11 και του Άρη στα μέσα του μήνα, τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Επίσης δεν αποκλείεται να έρθει τώρα στη ζωή σου και ένα πρόσωπο που δίπλα του θα νιώσεις ασφαλής και πως σε αγαπάνε. Ξεκινάει μια πολύ διαφορετική εποχή για σένα και θα λάβεις σύντομα τα δώρα του σύμπαντος.

 

Λέων

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που θα πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά. Ήδη προετοιμάζεται η περίοδος που ο Κρόνος θα περάσει στο ζώδιο απέναντι από το δικό σου και τότε θα υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις σε όλους τους τομείς, μέχρι τότε όμως έχεις μια ευκαιρία να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ανεμελιά σου. Ο Άρης από τον Κριό έρχεται να σου δώσει πάθος σε κάτι που θα σε κερδίσει, που δεν αποκλείεται να είναι κι ένας νέος έρωτας, πιθανόν μέσα από τον εργασιακό χώρο. Εάν πάλι αποφασίσεις να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα στη σχέση σου, οι πλανήτες είναι με το μέρος σου. Θα σε βοηθήσουν να πεις αυτά που σκέφτεσαι και το ταίρι σου να το δεχτεί με μεγάλη χαρά. Με την είσοδο του Ήλιου στον Τοξότη μπορεί να φέρει και πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα με το ταίρι σου ή με ένα νέο πρόσωπο που έρχεται να σε διεκδικήσει. Έτσι, βάζεις τέλος σε τραβηγμένα love stories, κλείνεις πόρτες πίσω σου, «λες όχι, δε σε θέλω, δεν πάει άλλο και τελικά δε σε γουστάρω» κι η στάση σου πληγώνει. Ξεμπερδεύεσαι όμως σιγά-σιγά, δε νιώθεις απέχθεια για τον εαυτό σου, τις καθωσπρέπει επιλογές σου κι έτσι γνωρίζεις αυτό που είσαι.

 

Παρθένος

Μήνας που θα τον χαρακτήριζα ή του ύψους ή του βάθους. Ο κυβερνήτης σου Ερμής παραμένει ανάδρομος κατά της πρώτες μέρες του μήνα κι αυτό σε εμποδίζει να επικοινωνήσεις με τους άλλους, η Νέα Σελήνη όμως έρχεται για να αλλάξει αυτό το σκηνικό της κακής συνεννόησης και να διορθώσει τη ζημιά που είχε γίνει. Έτσι λοιπόν μπορείς να βελτιώσεις τις καταστάσεις με το ταίρι ή τους φίλους σου, καθώς είναι πιθανόν να είχαν εκνευριστεί μαζί σου. Η Πανσέληνος μπορεί να τρίξει λίγο τα πράγματα, ειδικά στον ερωτικό τομέα αλλά και μέσα στο σπίτι. Εάν κάτι δεν είναι σε στέρεες βάσεις, τότε πιθανόν να υπάρξει οριστική ρήξη. Αλλιώς θα δεις που είναι η ζημιά ώστε να διορθώσεις έγκαιρα το πρόβλημα. Μην φοβηθείς αυτόν τον «σεισμό» που πρόκειται να φέρει τις αλλαγές, καθώς για το καλό σου θα γίνουν όλα. Εάν κάτι ή κάποιος βγει τώρα από τη ζωή σου θα αφήσει χώρο για κάτι νέο που έρχεται πολύ σύντομα. Έτσι ησυχάζεις, αράζεις στο σπίτι σου και λες μακριά από μένα τα μπλεξίματα και το «τι γίνεται, πότε θα προχωρήσουμε σε κάτι παραπάνω»  και διώχνεις το κακό από πάνω σου. Βέβαια θα περνάς ώρες μπροστά στο κενό, το τίποτα, δε θα νιώθεις ζεστές ανάσες ούτε θα κρύβεσαι σε αγκαλιές, αλλά αυτό που μετράει είναι η ηρεμία σου.

 

Ζυγός

Έχει ήδη μπει ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιό σου, οπότε η αρχή του μήνα σε βρίσκει με νεύρα και γλώσσα που δε γνωρίζει όρια. Η Αφροδίτη από το δικό σου ζώδιο προσπαθεί να σώσει λίγο τις καταστάσεις και να μην παίξεις ξύλο μέχρι και με τον περιπτερά σου, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Έχει και τον Άρη από τον Κριό να την δυσκολεύει, οπότε έρωτας και οικονομικά σε κύρια βάση θα είναι πολύ περιορισμένα. Στον επαγγελματικό τομέα δεν προβλέπονται σημαντικές αλλαγές, οπότε όπως καταλαβαίνεις σε περιμένουν για ακόμα έναν μήνα πολλές υποχρεώσεις κι εκκρεμότητες, που εντελώς τυχαία, μόνο εσύ μπορείς να φέρεις εις πέρας. Έτσι τώρα που θέλεις να ξεχωρίσεις, κάνεις το πρώτο βήμα κι αγνοείς τελείως τη φωνή που λέει, «Πού πας; Θα φας τα μούτρα σου, υπάρχει άλλο πρόσωπο και δε βλέπεις ότι δε σε θέλει»;  Αλλά εσύ δεν ακούς τη λογική, ξέρεις να πατάς επί πτωμάτων και δε σε νοιάζει το για πάντα, αρκεί να βγει κι όσο πάει. Στα καλά νέα είναι πως προς το τέλος του μήνα, το σύμπαν, ως άλλος Άγιος Βασίλης, θα σου φέρει ένα πρώιμο δώρο Χριστουγέννων. Αυτό μπορεί να είναι μια θετική πρόταση στη δουλειά, ένας νέος έρωτας ή μια οικονομική απολαβή που δεν περίμενες.

 

Σκορπιός

Ο Ερμής μπαίνει ξανά στο ζώδιό σου οπότε δεν έχει περάσει η περίοδος που οι επιστροφές από τα παλιά είναι ξανά μπροστά σου. Το καλό νέο βέβαια είναι πως δε θα σου έρθει η Σάρα και η Μάρα, αλλά μόνο καταστάσεις που δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να εξετάσεις εάν αξίζουν να είναι ξανά στη ζωή σου. Δεν είναι απαραίτητα στο ερωτικό κομμάτι, αλλά θα μπορούσε να είναι και ένας φίλος που σου έλειψε ή μια δουλειά που στο παρελθόν δεν ήταν οι κατάλληλες καταστάσεις για να προχωρήσει. Έτσι τώρα θα αποκλείεις απ’ τη ζωή σου τα «όχι, δε σου επιτρέπω, θα κάνεις αυτό που σου λέω, θα χωρίσουμε εάν» κι αφήνεις τα πράγματα να πάρουν την κατρακύλα, γιατί πια δε σε νοιάζει! Βέβαια σκέψου και το άλλο,  ότι έτσι τραβάς πιο πολύ το ενδιαφέρον, μήπως τρέξει από πίσω σου και τελικά δε τη γλυτώσεις. Πέρα από αυτό, οι καβγάδες μέσα στην εργασία και το σπίτι θα συνεχίσουν για ένα διάστημα, αλλά προς το τέλος του μήνα θα ηρεμήσεις. Η Νέα Σελήνη θα σε βοηθήσει να κάνεις μια νέα αρχή σε κάποιον τομέα που εσύ επιθυμείς. Δεν αποκλείεται να βρεις τη δύναμη και να πλησιάσεις ένα πρόσωπο που σε ενδιαφέρει και να προχωρήσει προς μια πολύ θετική εξέλιξη.

 

Τοξότης

Με την ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό μέχρι τα μέσα του μήνα, ο τομέας της επανασύνδεσης είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι. Έχεις τη δύναμη να φέρεις πίσω στη ζωή σου ένα πρόσωπο που ακόμα ζει μέσα στην καρδιά σου. Βέβαια και κάτι καινούργιο να θέλεις να κυνηγήσεις και σε αυτό μπορείς να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για να το καταφέρεις. Προσοχή όμως γιατί υπάρχει πιθανότητα να μπουν τρίτα πρόσωπα ανάμεσα σε σένα και στο ταίρι σου ή στο επίδοξο ταίρι σου και να σας κάνει μπάχαλο. Το τρίτο πρόσωπο δεν είναι απαραίτητο να έρχεται με ερωτικό ενδιαφέρον προς έναν από τους δύο, αλλά μπορεί να είναι και κάποιος που απλά έρχεται να πει τη γνώμη του. Καθώς ξεκινάει και ο μήνας των γενεθλίων σου, παίρνεις αποφάσεις για το μέλλον σου και την πορεία σου από δω και πέρα και δεν αποκλείεται να μπεις στη διαδικασία να κάνεις και κάποιες αλλαγές, ειδικά σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

 

Αιγόκερως

Μπαίνουμε πλέον στον τελευταίο μήνα της ταλαιπωρίας σου, αφού από τον Δεκέμβριο ο Κρόνος σε αποχαιρετά οριστικά. Ξεκινάει όμως με εντάσεις, ειδικά στον επαγγελματικό σου τομέα. Έχεις κουραστεί πολύ και από τη μια πέφτει η απόδοσή σου κι από την άλλη οι ανώτεροί σου έχουν πολλές προσδοκίες από σένα που δεν καταφέρνεις να καλύψεις. Αυτό φυσικά θα έχει αντίκτυπο και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου αφού δε θα καταφέρεις να συγκρατήσεις τα νεύρα σου με την αδικία που νιώθεις. Η Νέα Σελήνη θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις κάποιες καταστάσεις που μέχρι στιγμής μένουν στην ασάφεια. Βάζεις τα πράγματα στη θέση τους ή δηλώνεις πού βρίσκεσαι εσύ και τι θέλεις. Έτσι, λες ναι σε πρόταση του «είμαστε μαζί, αλλά ο καθένας κάνει τη ζωή του και δε σε περιορίζω, απλά κάνε ό,τι θέλεις» που σημαίνει ότι «δε με ενδιαφέρει να μου ανήκεις». Δοκίμασε λοιπόν να ελευθερώσεις το μυαλό σου, πειραματίσου με τις επιθυμίες σου και κυρίως μάθε να μην πληγώνεσαι, γιατί τι είχες και τι έχασες; Επίσης δεν αποκλείεται να γνωρίσεις κι έναν νέο έρωτα που έρχεται για να αποκαταστήσει την πίστη σου στον τομέα αυτόν. Εάν είσαι με κάποιο πρόσωπο ήδη, τότε σας περιμένουν πολύ όμορφες στιγμές, αφού βλέπεις στα μάτια του το άλλο σου μισό.

 

Υδροχόος

Δίνεις πολύ μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της δουλειάς και της κοινωνικής σου εικόνας. Κάτι έχει αλλάξει σε αυτούς τους τομείς κι εσύ προσπαθείς να τα φέρεις όλα βόλτα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δε θα είναι εύκολο, οπότε θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και κουράγιο για να τα βάλεις σε σωστή σειρά. Το ερωτικό κομμάτι θα το αφήσεις για λίγο στην άκρη. Όχι όμως για πολύ, αφού με την μετακίνηση του Ήλιου στον Τοξότη και με την Πανσέληνο στον άξονα Τοξότη-Διδύμων που είναι και έκλειψη, δεν αποκλείεται να αλλάζει ριζικά ο ερωτικός τομέας. Είτε έρχεται ένα νέο πρόσωπο πολλά υποσχόμενο είτε το ταίρι σου θα έρθει με μια εκπληκτική πρόταση που θα σε κάνει να πετάξεις στα ουράνια. Έτσι σκέφτεσαι να πας ενάντια στις αρχές σου, να συμβιβαστείς, που σημαίνει να είσαι με όποιον σε ανεβάζει και να λες «ναι, σε θέλω ενώ όχι, ναι ταιριάζουμε ενώ δεν καταλαβαίνω τι μου λες, και τελικά τι θα μου δώσεις για να σου ανήκω»;  Θεραπεύεις λοιπόν τον εγωισμό σου, λες ότι αξίζεις και παίρνεις τελικά την εκδίκησή σου. Το τέλος της χρονιάς προβλέπεται να είναι υπέροχο, οπότε θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να αντέξεις την είσοδο του Κρόνου στο δικό σου ζώδιο από τον Δεκέμβριο και για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ιχθύς

Ξεκινάει μια πολύ πιο θετική εποχή για σένα. Είτε μπορείς να βρεις τη χαμένη σου χαρά και το χαμόγελό σου μέσα από τον έρωτα -είτε υπάρχει ήδη στη ζωή σου είτε έρχεται τώρα στο προσκήνιο- είτε παίρνει ξανά μπρος μια κατάσταση, επαγγελματικής ή οικονομικής φύσης, που είχε κολλήσει με τις ανάδρομες πορείες του Άρη και του Ερμή. Επιπλέον αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου και πατάς γερά στα πόδια σου για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Η Πανσέληνος μπορεί να επηρεάσει μια κατάσταση που είναι ετοιμόρροπη και εν τέλει να τη διαλύσει, ώστε να ξεκινήσει κάτι νέο και πιο γερά οικονομημένο. Έτσι δοκιμάζεις τη μοναξιά, χωρίς να πέφτεις στα πατώματα και ξεχνάς το «γιατί όλοι να μου φέρονται έτσι, δεν αξίζω τέτοια συμπεριφορά κι όχι σε μένα, Θεέ μου;. Βέβαια, ξέρω, ότι μέσα σου, ακόμα βράζεις, θέλεις την επανασύνδεση και ας είναι και για το κακό σου. Τέλος θα πρέπει να προσέχεις να μην αποκαλυφθεί κάτι που θα πρέπει να μείνει κρυφό προς το παρόν, γιατί δεν είσαι ακόμα έτοιμος να διαχειριστείς τις συνέπειες που θα προκαλέσει η αποκάλυψη αυτή. Με τη νέα χρόνια θα έρθει κι αυτή η ώρα των αποκαλύψεων, προς το παρόν όμως, φρόντισε να μη βγει παραέξω.

Συντάκτης: Ελίνα Μυζίθρα