Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με τη συμπεριφορά τους μπορούν πολύ εύκολα να βγάλουν τη χειρότερη εκδοχή του εαυτού μας. Πατάνε με μαγικό τρόπο αυτά τα «κουμπιά» που μας εκνευρίζουν, μας κάνουν έξαλλους, αναβλητικούς, ματαιόδοξους, ψυχολογικά «ανισόρροπους» και πολλά άλλα. Ας δούμε λοιπόν ποιο ζώδιο μπορεί να μάς βγάλει τον χειρότερο εαυτό μας ή σε ποιο ζώδιο λειτουργούμε εμείς αρνητικά όταν συναναστρεφόμαστε μαζί του, είτε στη δουλειά, είτε στις κοινωνικές επαφές, είτε και στις ερωτικές. 

 

 

Κριός και Ταύρος 

Οι Κριοί είναι ενθουσιώδεις, περιπετειώδεις και γεμάτοι ζωή, αλλά με εγωιστικές τάσεις. Το χειρότερο για τους Κριούς είναι να αντιμετωπίζουν αντιστάσεις και να μην μπορούν να επιβάλουν τη γνώμη τους. Κι αυτό μπορεί να τους συμβεί με τους Ταύρους, οι οποίοι είναι τόσο πεισματάρηδες και ξεροκέφαλοι, που αν αποφασίσουν κάτι, κανείς δεν μπορεί να τους αλλάξει γνώμη και θα κάνουν το δικό τους πάση θυσία. Οπότε, όπως είναι κατανοητό, όταν δύο απόλυτοι άνθρωποι κληθούν να συνεργαστούν, είτε σε προσωπική σχέση είτε σε επαγγελματική, η κατάσταση θα είναι έκρυθμη. Η άρνηση των Ταύρων μπορεί να κάνει τους Κριούς να βγάλουν προς τα έξω την εγωιστική τους συμπεριφορά, σε τέτοιο βαθμό που να μην το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι Ταύροι θα κάθονται με απάθεια να κοιτούν τους Κριούς να φωνάζουν και να ωρύονται με σπασμένα νεύρα, κάνει τους Κριούς ακόμα πιο έξαλλους.

 

 

Ταύρος και Τοξότης

Οι υπομονετικοί και οργανωτικοί Ταύροι μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους και να φτάσουν στο κόκκινο όταν βρεθούν με τους Τοξότες, που εκτός από ανεξάρτητοι είναι και πολύ ασυνεπείς. Η επιπολαιότητα και η απερισκεψία των -κατά τα άλλα υπέροχων- Τοξοτών έχουν «μαγικές» ικανότητες, αφού μπορούν να κάνουν τους Ταύρους να βγουν από τα ρούχα τους και ταυτόχρονα να κάνουν πράξη το «ταύρος εν υαλοπωλείο». Γενικά, οι Ταύροι είναι τόσο σταθεροί που η ζωή τους μοιάζει να κινείται σε ράγες τρένου. Καθώς θέλουν όλα να είναι τακτοποιημένα και αν γίνεται προβλέψιμα, ο ενθουσιασμός και η απερισκεψία των Τοξοτών μπορεί να τους «τρελάνει». Οι Ταύροι δεν μπορούν να αφεθούν στη δροσιά και παιδικότητα των Τοξοτών και το μόνο που βλέπουν μπροστά τους είναι την καταστροφή να έρχεται. Έτσι βγάζουν σε υπερθετικό βαθμό τον κακό τους εαυτό.

 

 

Δίδυμοι και Υδροχόος

Εάν πάρουμε τα δύο πιο ανοιχτόμυαλα και έξυπνα ζώδια και τα βάλουμε μαζί, το πιο πιθανό είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν χωριό και θα δημιουργηθεί χάος! Οι Δίδυμοι είναι επικοινωνιακοί, αυθόρμητοι, κοινωνικοί, αλλά ασταθείς και επιφανειακοί και δεν μπορούν να συνεννοηθούν πολύ καλά με τους Υδροχόους που ναι μεν είναι ιδεαλιστές, αλλά είναι τόσο αντιδραστικοί που κάνουν τους Διδύμους έξαλλους. Η έντονη ελευθερία που νιώθουν και οι δύο, τους κάνει τελικά να μην έχουν σημεία επαφής και είναι σαν να κυνηγούν δρόμους που δεν οδηγούν πουθενά. Οι Δίδυμοι θέλουν να διασκεδάζουν, να επικοινωνούν και να ζήσουν εδώ και τώρα και οι Υδροχόοι κοιτούν το μέλλον και δεν ασχολούνται με το παρόν, κάνοντας τους Διδύμους πυρ και μανία και βγάζουν μια πλευρά στον χαρακτήρα τους που ντρέπονται και οι ίδιοι γι’ αυτήν.

 

 

Καρκίνος και Δίδυμοι

Παρ’ ότι οι Καρκίνοι προσπαθούν να δείχνουν αυτάρκεις, βαθιά μέσα τους είναι πολύ ευαίσθητοι και αρκετά ανασφαλείς. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που δεν αντέχουν οι Δίδυμοι και συνεχώς υπάρχουν ρήξεις μεταξύ τους. Οι Καρκίνοι θέλουν τρυφερότητα, αγάπη και υποστήριξη κι επειδή θυματοποιούνται τους αρέσει να «κλαίγονται» και να αναμασούν το δράμα τους. Κάνουν βουτιές στα συναισθήματά τους και ψάχνουν να βρουν τις ισορροπίες τους. Οι Δίδυμοι από την άλλη πέρασαν και δεν ακούμπησαν από όλη αυτή την ευαισθησία και δεν αντέχουν να εμβαθύνουν και να αναλύσουν ό,τι μπορεί να αφορά σε συναισθήματα. Είναι πιο επιφανειακοί και εκφράζονται με σκληρότητα κι απάθεια στο δράμα, κάνοντας τους Καρκίνους να υποφέρουν ακόμα περισσότερο και να γίνονται πιο ανασφαλείς και κυκλοθυμικοί βγάζοντας την πιο αρνητική πλευρά του χαρακτήρα τους.

 

 

Λέων κι Αιγόκερως

Οι Λέοντες είναι γενναιόδωροι, υπερήφανοι, ενθουσιώδεις και δεν αντέχουν δίπλα τους άτομα που θέλουν να κάνουν κουμάντο και υποδείξεις και πολύ περισσότερο να τους γειώνουν και να τους σνομπάρουν. Ποιοι είναι ικανοί για κάτι τέτοιο απέναντι στον βασιλιά του ζωδιακού; Μα βέβαια οι Αιγόκεροι που με την ψυχρή, υλιστική και απαισιόδοξη πλευρά τους μπορούν να ζεματίσουν τη γούνα του Λιονταριού, που θέλει να λάμπει και να τον θαυμάζουν. Όλα αυτά κάνουν τους Λέοντες να αντιμετωπίζουν τους Αιγόκερους ως βαρετούς και προβλέψιμους και η κρίση ανάμεσά τους δεν αργεί. Μάλιστα, επειδή και οι δύο είναι αλαζόνες κι απόλυτοι, οι μάχες είναι επικές. Ποιος θα αντέξει; Οι Αιγόκεροι έχουν πιο δυνατό κύτταρο και οι Λέοντες θα σπάσουν και θα γίνουν αυτό που ποτέ δε θέλουν: μίζεροι, δυστυχείς κι αρνητικοί.

 

 

Παρθένος κι Ιχθύς

Οι Παρθένοι είναι οργανωτικοί, αναλυτικοί και υπεύθυνοι, όμως η σφοδρή κριτική που ασκούν στους άλλους τους κάνει κάπως δυσάρεστους και ενοχλητικούς. Παρουσιάζονται ως οι γνώστες των πάντων και θέλουν τα πράγματα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο. Αυτή τη συμπεριφορά κάποιοι την αντέχουν και κάποιοι δυσανασχετούν. Οι ευαίσθητοι Ιχθύες όμως, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν και με τις αντιδράσεις τους φέρνουν τους Παρθένους στα όριά τους. Δε θα αντιμιλήσουν, ούτε θα μπουν σε διαμάχες, απλά τα γλυκά ψαράκια θα ακολουθήσουν τον δρόμο που έχουν χαράξει κάνοντας του κεφαλιού τους και με αυτόν τον τρόπο ανεβάζουν στα ύψη την πίεση των Παρθένων, που δεν ξέρουν πώς να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και γίνονται ακόμα πιο απότομοι και επικριτικοί.

 

 

eBook Box | Be my Baby


€20,00

-----

 

 

Ζυγός και Ζυγός

Παρότι για τους Ζυγούς η ισορροπία είναι το ζητούμενο στη ζωή τους, αν βρεθούν δύο Ζυγοί μαζί η πολυπόθητη ισορροπία χάνεται και δίνει τη θέση της στο χάος. Οι Ζυγοί ξεπερνούν τα πάντα με διπλωματία, αγαπούν την καλή ζωή, δε θέλουν να κοπιάζουν πολύ και είναι αναβλητικοί κι αναποφάσιστοι. Οπότε το να προχωρήσει και να μακροημερεύσει μια σχέση ή συνεργασία είναι λίγο δύσκολο, υπό την έννοια ότι και οι δύο θα αποφεύγουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις. Ο ένας θα υποστηρίζει τον άλλον σε λάθος αποφάσεις και οι αρνητικές πλευρές τους θα βασιλεύουν. Οι πιστωτικές κάρτες και τα χρέη ίσως φτάσουν στα ύψη, αφού για παράδειγμα θα προτιμούν να αγοράσουν έναν πίνακα από το να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Μπορεί λοιπόν να μην τσακώνονται, αφού και οι δύο θα αποφεύγουν τις ρήξεις, αλλά κανείς από τους δύο δε θα μπορεί να επαναφέρει τον άλλον στη σκληρή πραγματικότητα.

 

 

Σκορπιός με Κριό

Οι Σκορπιοί είναι από τα πιο παθιασμένα ζώδια, με την καλή και την κακή έννοια κι ανάλογα με το ποιους συναναστρέφονται βγάζουν την προστατευτική ή την πολύ σκληρή κι αρνητική πλευρά τους. Οι Κριοί λοιπόν, πολύ εύκολα μπορούν να αποδιοργανώσουν και να ταράξουν τους Σκορπιούς, οι οποίοι για να έχουν ισορροπία στη ζωή τους πρέπει να νιώθουν ασφάλεια. Και όταν λέμε τη λέξη ασφάλεια για τους Σκορπιούς, σημαίνει ότι πρέπει η προσωπική τους ζωή να είναι προστατευμένη, το ταίρι τους να μην τους δίνει δικαιώματα να ζηλέψουν και τα μυστικά τους, αλλά και οι κανόνες που θέτουν, να είναι απαραβίαστα. Όλα αυτά οι Κριοί δεν μπορούν να τα δεχτούν όσο και να θέλουν, όσο και να προσπαθήσουν. Τα Κριάρια είναι τόσο παρορμητικά, που πράττουν πριν σκεφτούν και δεν μπορούν να κρατήσουν τίποτα κρυφό και μυστικό κι έτσι μπορεί να δημιουργήσουν, χωρίς ουσιαστικό λόγο και πρόθεση, τόσο μεγάλη ανασφάλεια στους Σκορπιούς που η σκληρή πλευρά τους θα τους τυφλώσει.

 

 

Τοξότης με Καρκίνο

Οι Τοξότες είναι τόσο ενθουσιώδεις κι αισιόδοξοι που δεν αντέχουν το δράμα, θέλουν να βλέπουν πάντα τη θετική πλευρά των καταστάσεων και να μη μένουν στάσιμοι σε αρνητικά θέματα. Επίσης, είναι τόσο ειλικρινείς, που πολλές φορές βρίσκουν τον μπελά τους όταν εκφράζουν την άποψή τους αυθόρμητα και χωρίς να σκεφτούν αν ο άλλος μπορεί να την αντέξει. Έτσι, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την υπερευαισθησία και την γκρίνια των Καρκίνων, οι οποίοι δραματοποιούν τις καταστάσεις, τους ανάβουν κόκκινα λαμπάκια και γίνονται έξαλλοι. Η αρχική πρόθεση των Τοξοτών είναι να προσπαθήσουν να τους κάνουν να γελάσουν και να ξεχάσουν ό,τι συνέβη, αλλά το κάνουν με μεγάλη επιμονή και ανυπομονησία και όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι Καρκίνοι δεν μπορούν να βγουν τόσο εύκολα από το τριπάκι της κυκλοθυμίας, της άμυνας και της ανασφάλειας, γίνονται απόλυτοι κι απαιτητικοί.

 

 

Αιγόκερως με Σκορπιό

Αρχικά οι Αιγόκεροι με τους Σκορπιούς φαίνονται να ταιριάζουν πολύ καθώς έχουν αρκετά κοινά. Είναι και οι δύο φιλόδοξοι -ο καθένας με τον δικό του τρόπο- έχουν κόλλημα με την ανέλιξη στην ιεραρχία της εργασίας τους και βέβαια δεν τους αρέσει να εκτίθενται για κανέναν λόγο. Όλα αυτά που τους ενώνουν όμως, δεν έχουν καμία συναισθηματική βάση. Και οι Σκορπιοί χρειάζονται συναίσθημα και πάθος, που οι Αιγόκεροι αδυνατούν να το δώσουν, τουλάχιστον στο ποσοστό που έχουν ανάγκη οι Σκορπιοί. Έτσι οι καβγάδες δεν αργούν να έρθουν και να γίνουν επικοί. Οι Αιγόκεροι αναζητούν μια ζωή που να έχει μόνο άνοδο κι όχι τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και τα παιγνίδια των Σκορπιών, που μπορεί αρχικά να τους εξιτάρουν, αλλά μετά τους κάνουν να φοβούνται και να λαμβάνουν μια αμυντική στάση που δεν τους ταιριάζει καθόλου. Στο τέλος οι Αιγόκεροι κλείνονται στον εαυτό τους, γίνονται απαισιόδοξοι και συναντούν τη σκοτεινή τους πλευρά που δεν τους αρέσει και δεν τους εκφράζει, διότι δεν τους εξελίσσει.

 

Υδροχόος με Λέων

Οι Υδροχόοι και οι Λέοντες είναι τόσο ίδιοι και τόσο διαφορετικοί που μπορεί να λειτουργήσουν πολύ άσχημα ο ένας στον άλλον. Και οι δύο νιώθουν για τον εαυτό τους ότι είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί και ότι ο άλλος πρέπει να τον θαυμάζει. Ωστόσο οι Υδροχόοι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι και λάτρεις της απόλυτης ελευθερίας, που μπορεί και να κάνουν ένα βήμα πίσω. Κι όταν θα γίνει αυτό οι Λέοντες θα κάνουν ένα βήμα μπροστά και θα ζητήσουν περισσότερα. Έτσι σιγά-σιγά θα προσπαθήσουν να πνίξουν την ανεξαρτησία των Υδροχόων, που όμως είναι αδιαπραγμάτευτη γι’ αυτούς και οι καβγάδες είναι αναπόφευκτοι. Το δεσποτικό ύφος των Λεόντων θα κάνει τους Υδροχόους συναισθηματικά απόμακρους, υπέρμετρα σαρκαστικούς και θα τους οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή, βγάζοντας στην επιφάνεια τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους.

 

 

Ιχθύς με Παρθένο

Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί κακώς και στα δύο μέλη. Η ψυχρή λογική, η αναλυτική νοοτροπία και η σκληρή κριτική των Παρθένων ευνουχίζει το συναίσθημα των ευαίσθητων Ιχθύων και τους κάνει να κλείνονται πιο πολύ στον δικό τους ιδανικό κόσμο. Επίσης, η φιλοχρήματη πλευρά των Παρθένων έρχεται σε σύγκρουση με τη σπάταλη πλευρά των Ιχθύων κι αυτό μπορεί να αποβεί «μοιραίο» για τους Ιχθύς, καθώς ίσως πέσουν θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης από τους Παρθένους. Επίσης, η εξαντλητική γκρίνια των Παρθένων μπορεί να ψαλιδίσει τη δημιουργική έκφραση των Ιχθύων και να τους οδηγήσουν σε ψυχολογική κατάπτωση, βγάζοντας ένα πρόσωπο βαρετό χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος για τίποτα.

 

Πηγή