Σήμερα οι σχέσεις κατά κύριο ρόλο δημιουργούνται κι αναπτύσσονται από διάφορες εφαρμογές. Κι είναι λογικό, καθώς η ψηφιακή πραγματικότητα μπορεί να κάνει όλο κι ευκολότερη την καθημερινότητά μας αλλά και την επικοινωνία μας με άλλους ανθρώπους. Έλα, σοβαρά τώρα, εσύ δεν έχεις βγει ή έστω φλερτάρει με κάποιον που γνώρισες στο Instagram;

Δεν είναι ωστόσο τυχαίο το γεγονός ότι με την ανάπτυξη αυτών των μέσων οι ερωτικές σχέσεις φθείρονται περισσότερο, ενώ οι καβγάδες και οι εντάσεις γίνονται ολοένα και πιο συστηματικοί. Τα ζευγάρια μπορούν να διαφωνήσουν μέχρι και να καβγαδίσουν για πάμπολλους λόγους όταν ανάμεσά τους βρίσκεται ένα Instagram γεμάτο πληροφορίες για το ταίρι αλλά και για τους φίλους που διαθέτει. Η ζήλια αυξάνεται ενώ παράλληλα οι προσδοκίες που δημιουργούνται για τη σχέση φτάνουν σε ένα μη ρεαλιστικό επίπεδο. Δημιουργείται μια εικονική πραγματικότητα, η οποία κάνει το ζευγάρι να αισθάνεται ανασφάλεια και ξαφνικά φτάνεις σε ένα σημείο να κρίνεις το ταίρι σου περισσότερο για την εικόνα που προβάλλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά για εκείνη που δείχνει σε εσένα, πριν πέσετε για ύπνο.

 

eBook Box | Be my Baby


€20,00

-----

 

Δεν είναι λίγες οι στιγμές, που έκαστες και ξεψάχνισες τα like, τα follow και τα unfollow από το άλλο σου μισό προκειμένου να «σιγουρευτείς» ότι όλα βαίνουν καλώς. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που θέλησες να ποστάρει μία φωτογραφία σας αγκαλιά μόνο και μόνο για να δει όλος ο κόσμος τη σχέση σας και να επιβεβαιωθείς πως δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο. Και κακά τα ψέματα, όλοι μας έχουμε ψάξει –έστω και λίγο– μέσα στα social τον σύντροφό μας και τις κινήσεις του, όχι απαραίτητα μέσω της συσκευής του κι από τον λογαριασμό του, αλλά να, πώς να το κάνουμε, τα κοιτάξαμε τα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες του και δυο και τρεις φορές.

Aν θέλει κάποιος να απιστήσει θα απιστήσει και χρόνο και τρόπο θα βρει. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη δε συνδέεται ούτε με τα story σας στο κρεβάτι ούτε μα φωτογραφίες σας από το αγαπημένο σας ταξίδι. Εάν το ταίρι σου θέλει να κρύψει τη σχέση σας για οποιονδήποτε λόγο, θα βρει τρόπο για να το κάνει και δε θα περιμένει ένα tag να την αποκαλύψει. Επίσης, εάν θέλει να σε προδώσει και να βάλει άλλο πρόσωπο ανάμεσά σας δε θα το βοηθήσει η απόκρυψή σου από τα social. Θα φροντίσει να βρει μια δικαιολογία για την εικόνα σας χωρίς εσύ να καταλάβεις το παραμικρό.

Το να ανησυχείς για κάτι τέτοιο, εκτός από μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης δείχνει και μία δόση ανασφάλειας κι εγωισμού. Φοβάσαι ότι εάν το ταίρι σου δε σε ποστάρει συνεχώς, ίσως δε νιώθει τόσα για σένα, ώστε να συμπεριλαμβάνεσαι στο προφίλ του. Μέγα λάθος, διότι η πραγματική αγάπη δεν εκφράζεται έτσι. Φαίνεται μέσα από μικρές και χειροπιαστές κινήσεις. Μέσα από ένα μικρό δωράκι, από ένα χειροποίητο δείπνο για τους δύο σας αλλά ακόμη κι από μια αγκαλιά το βράδυ την ώρα που κοιμάσαι.Από τα απλά τα καθημερινά, τα πρακτικά. Όχι μέσα από τα story για χρόνια πολλά και από φωτογραφίες σας το facebook. Καλά κι αυτά, αλλά όχι χρήσιμα.

Ψάχνουμε μανιωδώς να ανάψουμε φωτιά εκεί που πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα για καύσιμο. Δυσκολεύουμε τη σχέση μας και πνιγόμαστε σε μία κουταλιά νερό. Δημιουργούμε αναίτια καβγάδες και διαμάχες και τρελαινόμαστε χωρίς λόγο κι αιτία. Είναι πραγματικά επίπονο και για εμάς και για το ταίρι μας να μπαίνουμε σε τέτοια τριπάκια, ενώ η αφορμή που πιστεύουμε ότι έχουμε είναι κάτι τόσο απλό. Κι είναι κρίμα ένα application να ασκεί τόση δύναμη σε εμάς και το ταίρι μας, δε νομίζεις ;

Συντάκτης: Αργυρώ Μπύρτα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου