Είναι πολλά τα άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν το ερωτικό ιστορικό του ανθρώπου που τους αρέσει πριν το προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων και των σεντονιών που έχεις αλλάξει ίσως να παίζει σημαντικό ρόλο για το άλλο άτομο αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να σε ρωτήσει ευθέως. Μπορεί να θεωρηθεί άκομψο ή απλώς να μην είναι προετοιμασμένος για να ακούσει.

Καταφεύγει λοιπόν το άτομο αυτό να ρωτάει δεξιά κι αριστερά, φίλους και γνωστούς σου –με τρόπο πάντα– για το τι υπήρξε στη ζωή σου και με ποιο τρόπο. Συνήθως όμως, από στόμα σε στόμα παραφράζονται πολλά, προσθέτονται ή παραλείπονται στοιχεία βασικά για σένα που ενδιαφέρεσαι να μάθεις με ακρίβεια το ερωτικό ιστορικό του πιθανού συντρόφου σου. Από απόψε όμως θα ξέρεις. Γιατί το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, και κάποια μονοπάτια  οφείλουμε να τα δείχνουμε και σε άλλους δρομείς.

Για να μάθεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για την ερωτική ζωή του ατόμου που σε ελκύει ένας είναι ο τρόπος. Να τα ακούσεις από το ίδιο του το στόμα· και θα τα ακούσεις σε ένα ποσοστό του 90%. Η εναλλακτική βρίσκεται σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια με την παρέα. Κάλεσε λοιπόν μερικούς φίλους, πάρτε ποτό και κάτι να τσιμπάτε, διαμορφώστε έναν χώρο αποκλειστικά για εκείνο το βράδυ που θα σάς θέτει κάποια περιμετρικά όρια, -π.χ. στο πάτωμα, γύρω από ένα τραπέζι, έξω στην αυλή κ.λπ.-. Όχι πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον όμως γιατί έτσι χάνεται η εχεμύθεια και η εμπιστοσύνη που θα αισθανθείτε μεταξύ σας. Κι αφού τώρα φτιάξαμε χώρο και πήραμε και τα απαραίτητα μέτρα, διαλέξτε παιχνίδι και καλή τύχη!

 

 

 

1. Truth or Dare / Θάρρος ή Αλήθεια (hot edition)

Όλοι ξέρουμε αυτό το παλιό κλασικό παιχνίδι κι αυτό ακριβώς είναι ένα από τα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις με την παρέα και να μάθεις όσες περισσότερες πληροφορίες θες για την ερωτική διαδρομή που είχε μέχρι πρότινος το αμόρε. Πρόσεχε όμως, μιλάμε για το hot edition, μη μάθω ότι κάνατε ερώτηση τύπου «είναι αλήθεια ότι πριν τον Μάρτη πήγες σουπερμάρκετ» γιατί πίστεψέ με δε θα μάθεις αν μετά προέκυψε κάτι και  πού. Παίξε έξυπνα, ρώτησε με τρόπο αυτό ακριβώς που θες, μην τον κατακεραυνώσεις όμως τον άνθρωπο μόνο με ερωτήσεις τέτοιου είδους γιατί μετά θα καρφωθείς κι εγώ δε θα φταίω. Παίξε το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να θολώνεις λίγο τα νερά, να βάζεις λίγη ομίχλη στο τοπίο αλλά ταυτόχρονα να παίρνεις και τις γνώσεις που θες.

 

2. Do or Drink

Ελληνική έκδοση δεν είμαι σίγουρη αν υπάρχει, συγχωρήστε με. Η αγγλική όμως είναι πολλά υποσχόμενη για να δεις μέχρι που είναι τα όρια του ατόμου απέναντι. Το do or drink είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες οι οποίες σου βάζουν να κάνεις ή να παραδεχθείς διάφορα πράγματα κι αν δεν το κάνεις πίνεις. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή. Και γιατί το λέω αυτό; Επειδή αγάπη μου άμα δεν τα πει, θα τα πιει κι ως γνωστόν άμα πίνεις η γλώσσα γίνεται ροδάνι.

 

3. Light me up / αναπτήρας

Και εδώ ερχόμαστε σε άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο εσείς θα θέσετε και θα ορίσετε τα όρια. Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλά. Ακολουθείς τους κλασικούς κανόνες. Κάνεις μια ερώτηση στο αυτί κάποιου κι αυτός ανάλογα με την ερώτηση, δίνει τον αναπτήρα σε ένα τρίτο πρόσωπο. Φρόντισε ερώτηση να αποσκοπεί σε αυτό που επιθυμείς να μάθεις και πίστεψ΄ρ με όσο περνάει η ώρα τα περιθώρια θα στενεύουν κι όσες περισσότερες φορές πάρει τον αναπτήρα, άλλες τόσες ευκαιρίες θα χάσει ή θα κερδίσει το άτομο που σε ενδιαφέρει.

 

4. Never have I ever

Ο βασιλιάς του «μαθαίνω τα πάντα με τρόπο» θεωρώ. Με αυτό το παιχνίδι σου υπόσχομαι πως θα βγουν ακόμη και τα άπλυτα του γείτονα από απέναντι στη φόρα. Θα μάθεις όλες τις ατασθαλίες -ή και όχι- του ατόμου που σου καίει καρδιά και σώμα και θα με θυμηθείς! Παίξτε αυτό το παιχνίδι, με τη σειρά ο καθένας θα λέει κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ –τονίζω πάλι ότι δε λέμε άσχετα, μόνο ερωτικού περιεχομένου δηλώσεις- κι αυτός που τα έχει κάνει πίνει. Αν γίνει ντίρλα δεν είναι και πολύ καλό σημάδι, εκτός κι αν αυτά που λες τα λες για να δεις κατά πόσο ταιριάζετε ή συμβαδίζει το ερωτικό σας ιστορικό.

 

5. Hot seat xxx

Όταν βλέπω παιχνίδια του εξωτερικού αναρωτιέμαι αν είμαστε όντως τόσο πίσω σε μυαλό ή αν απλώς βαριόμαστε να ανακαλύπτουμε fun τρόπους για να περνάμε καλά όταν όλα τα φώτα σβήνουν. Εκεί λοιπόν, στα εξωτερικά, έχουν δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες όπου ένας παίκτης παίρνει την καυτή του θέση κι επιλέγει 3 κάρτες. Σε αρχικό στάδιο τις διαβάζει μόνος τους κι αποφασίζει να απορρίψει μια από τις 3, μια να κρατήσει για τον εαυτό του κι άλλη μια να την δώσει σε ένα άλλο άτομο. Κι επειδή όλο αυτό μου φαίνεται λιγάκι συνηθισμένο λέω να κάνουμε ένα upgrade στο παιχνίδι. Ορίστε μια κάρτα μπαλαντέρ, η οποία θα ανήκει δικαιωματικά σε έναν από εσάς και θα μπορεί με κάθε ευκαιρία να ξαναβάλει στο παιχνίδι την κάρτα που απέρριψε ο παίκτης έτσι ώστε να μαθευτεί στο τέλος αυτό που δεν τόλμησε να απαντήσει. Τσαχπινιά;

 

Σας έχω κι άλλους άσσους στο μανίκι, αλλά το μυστικό είναι να παίζεις το σωστό φύλλο την κατάλληλη στιγμή.  Γι’ αυτό και εσείς, εκείνο το βράδυ που θα μαζευτείτε με την παρέα, φροντίστε να παίξετε σωστά τα φύλλα σας για να μάθετε τα πάντα ή όσα αντέχετε τέλος πάντων. Ιδέες υπάρχουν.

 

Συντάκτης: Τζένη Άστρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου