Check it out: Διαγωνισμός Διηγήματος σε συνεργασία με τη Fylatos Publishing. Πάρε μέρος εδώ!

fvgbhggdbh

Σε λίγο καιρό, έτσι όπως πάμε, θα σβήνουμε κεράκια για τα lockdown που αντέξαμε παρά για το πόσο χρονών είμαστε. Στην πανδημία άλλοι έχασαν την υπομονή τους, άλλοι ανακάλυψαν τα ταλέντα τους κι άλλοι δειλά δειλά δηλώνουν πως ίσως να βρήκαν και τον έρωτα. Τον έρωτα εξ αποστάσεως όμως. Ναι ναι, το ξέρω, χιλιοειπωμένο αυτό το «έρωτας από απόσταση», «χίλια μίλια μακριά με πυξίδα την καρδιά» και τα γνωστά. Έλα όμως που αυτού του είδους έρωτες είναι μονόδρομος, καμιά φορά.

Όσοι γνωρίζονται μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αλλά βρίσκονται στην ίδια χώρα, πόσο μάλλον και στην ίδια πόλη, εξερευνούν και δοκιμάζουν νέες μεθόδους συνάντησης και για του λόγου του αληθές κανείς δεν είπε «να πάμε για κανένα καφεδάκι», «να βγούμε να σε κεράσω ένα ποτό». Αντ’ αυτού οι προτάσεις τώρα είναι «τι λες για μια βόλτα στη θάλασσα;», «θα τα πούμε στο τάδε μονοπάτι της φύσης», «ραντεβού στην πλατεία» και πάει λέγοντας. Κι άντε, όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, είναι τυχεροί γιατί γνώρισαν τον άλλον στα social αλλά θα τον δούνε κιόλας. Όλοι οι υπόλοιποι που γνώρισαν τον πιθανό έρωτα και βρίσκεται όντως μακριά; Τι γίνεται;

Μιλάς, μιλάς, ξαναμιλάς και η ιστορία δεν εκτυλίσσεται με κανένα ραντεβού κατά πρόσωπο αφού καθίσταται αδύνατον. Κι όμως, η ιστορία σας πάει καλά και προχωράει, το flirt μεταξύ σας δίνει και παίρνει και φτάνει η στιγμή που νιώθεις έτοιμος να πάτε κι ένα βήμα παραπέρα, να έρθετε λίγο πιο κοντά. Να γίνει βρε αδερφέ λίγο πιο hot η μεταξύ σας συζήτηση.

Η Danielle Simpson-Baker, αναλύει το πώς μπορείς να ανταλλάξεις χοτ μηνύματα με κάποιον που φλερτάρεις αλλά δεν έχεις δει ποτέ. Τα σημεία που ακολουθούν θα βοηθήσουν το σωστό το τίμιο το ερωτοπαίγνιδο μεταξύ εσού και του ταιριού απέναντι. Κι εννοείται παίζοντας εκ του ασφαλούς.

 

 

1. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους και προϋποθέσεις

Το ότι αυτό που θα προκύψει μεταξύ σας είναι μια εικονική διαδικασία δεν τό καθιστά υποδεέστερο από μια εξ επαφής συνεύρεση. Για οτιδήποτε ερωτικής φύσεως κι αν θελήσεις να κάνεις με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, απέναντί σου ή ακόμη και πίσω από την οθόνη σου, πρέπει να γνωρίζεις πως η συγκατάθεσή του, είναι το Α και το Ω αυτής της διαδικασίας. Δεν μπορείς να απαιτήσεις να σού στείλει μια φωτογραφία ή κάποιο μήνυμα ερωτικού περιεχομένου, εάν ο ίδιος δεν το νιώθει κι αν δεν είναι έτοιμος να τό κάνει. Βάλε τον εαυτό σου μπροστά και πες «σκεφτόμουν, το και το, εσύ πώς το βλέπεις; Θα ήθελες;». Με αυτό τον τρόπο, βάζεις τον άλλον στη διαδικασία να αντιληφθεί σε τι φάση βρίσκεσαι εσύ αλλά παράλληλα κάνεις και την πάσα σου για να καταλάβεις πόσο άνετα ή όχι νιώθει με την ιδέα το άλλο άτομο.

 

2. Εκπέμπω S.O.S

Αυτό το σημείο δε θέλει και πολλά πολλά. Απλά έχε στο νου σου ότι ποτέ δε στέλνεις στα καλά καθούμενα μια φωτογραφία η οποία απεικονίζει ένα μέρος του σώματός σου έτσι, χωρίς προειδοποίηση. Δεν ξέρεις πώς θα το πάρει ο άλλος! Εδώ καλά καλά δεν έχει δει εσένα από κοντά, σκέψου να δει κάτι άλλο και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

 

3. Φώτα, κάμερα πάμε!

Εδώ αν έχεις ένα σκηνοθετικό ταλέντο ίσως το πας και ένα βήμα παραπέρα. Αφού πάρεις το πράσινο φως ψάξ’ το λίγο και δες πια είναι η καλύτερη γωνία για τη λήψη σου. Ποιος φωτισμός τονίζει τα δυνατά σου σημεία; Τι σε κολακεύει περισσότερο; Έχε στο νου σου ότι αν πετύχει η πιο πάνω συνταγή κατά ένα μεγάλο ποσοστό σύμφωνα με τη σεξολόγο, αυτό θα τονίσει και τη δικιά σου αυτοπεποίθηση και θα σε ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο.

 

4. Μη σε προδώσεις για να μην προδοθείς

Είναι πολύ σημαντικό όταν αποφασίσουμε να ανταλλάξουμε τέτοιου είδους φωτογραφίες με το crush μας, να έχουμε κατά νου ότι ποτέ και το τονίζω, ποτέ δε συμπεριλαμβάνουμε στις φωτογραφίες αυτές το πρόσωπό μας, ή ό,τι μπορεί να προδίδει την ταυτότητά μας. Τατουάζ, σκουλαρίκια, κολιέ, σημάδια γέννησης και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όχι απλώς είναι καλό να αποφεύγονται αλλά είναι κάτι σαν άγραφος νόμος το ότι δεν πρέπει να φαίνονται. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης σου, σε περίπτωση που αυτό το άτομο τελικά αποδειχθεί ότι δεν ήταν και τόσο αξιόπιστο.

 

5. Το μήνυμα θα χαθεί σε 3,2,1…

Τέλος η Danielle Simpson-Baker δίνει ακόμη μια συμβουλή σε όσους δημιούργησαν κάτι μέσω social media αλλά δεν έχουν ιδωθεί ποτέ. Εάν προχωρήσει μεταξύ σας το πράγμα και φτάσει το ερωτικό ειδύλλιό σας στο σημείο του να ανταλλάζετε ερωτικά μηνύματα ή και φωτογραφίες, η ειδικός προτείνει αυτό να γίνεται από συγκεκριμένα applications στα οποία σού δίνεται η επιλογή να αποστείλεις κάτι και να διαρκέσει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αυτό, σού διαβεβαιώνει πως η φωτογραφία σου δε θα μείνει για πάντα στη μνήμη του τηλεφώνου του άλλου ατόμου. Ό,τι προλάβει πρόλαβε, που λέμε. Κι αν νομίζει πως είναι έξυπνος και τραβήξει κανένα screenshot εσύ θα το ξέρεις, γιατί οι συγκεκριμένες εφαρμογές σού στέλνουν ειδοποίηση ότι το τάδε άτομο έβγαλε φωτογραφία το περιεχόμενο που έχεις αποστείλει.

 

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι λίγο ριψοκίνδυνο. Μιλάμε για δύο άτομα άγνωστα μεταξύ τους· όσο καιρό κι αν μιλάς με τον άλλον το να μην ιδωθείτε ποτέ από κοντά ενδέχεται να έχει κινδύνους αν στο παιχνίδι μπουν καυτές συνομιλίες. Γι’ αυτό λοιπόν, πρέπει να προσέχεις πάρα πολύ τι στέλνεις, πώς το στέλνεις κι από πού. Είναι όμορφο να νιώθεις ασφάλεια πως τέτοιου είδους προσωπικά δεδομένα έχουν παραλήπτη ένα άτομο που σε ενδιαφέρει τρελά, αλλά επιβεβαιώσου πως το ίδιο άτομο δε θα είναι και αυτός που θα τό εκμεταλλευτεί στο τέλος αυτής της ιστορίας.

Συντάκτης: Τζένη Άστρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου