photo-1595783873674-14061993f357

Έρωτες αβέβαιοι. Έρωτες που δε σου προσφέρουν τη σιγουριά της μονιμότητας. Έρωτες που ενώ είναι έρωτες τους λείπει το αλάτι. Ενώ τον ζεις τον έρωτα και είσαι σε μια σχέση, εσένα κάτι σε καίει. Ενώ περνάς καλά, υπάρχει συναίσθημα, υπάρχει και πάθος, εσένα κάτι δε σε ολοκληρώνει. Αυτό το κάτι είναι το σίγουρο, το σταθερό που θα σε κάνει να νιώσεις πως ο άνθρωπος που είναι τώρα απέναντί σου θα είναι μέχρι τέλους. Μεγάλα λόγια; Ίσως.

Υπάρχει ένα σενάριο λοιπόν στο οποίο δυο πολύ ερωτευμένοι άνθρωποι, περνάνε καλά στη σχέση τους. Θα ξυπνήσουν το πρωί μαζί, θα πάρουν έναν καφέ, θα πάνε δουλειά και κάποια άλλη μέρα βόλτα, μια μέρα θα μαλώσουν, την άλλη δε θα σταματήσουν να κάνουν έρωτα, τη μια θα γελάνε την άλλη θα κλαίνε κι όλα αυτά στο repeat, γιατί έτσι είναι οι σχέσεις, ζούνε τα πάντα όλα, είτε είναι συνεχώς μαζί, είτε όχι.

Τι συμβαίνει όμως, όταν στη ζωή του ενός εκ των δύο μπαίνει ένα τρίτο άτομο το οποίο αποπνέει ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για τους περισσότερους; Τι γίνεται στην περίπτωση που ενώ περνάς καλά με τη μέχρι πρότινος σχέση σου έρχεται αυτό το άτομο το οποίο συμπληρώνει και το τελευταίο κουτάκι των προϋποθέσεών σου; Σημειώσατε τικ και στο κουτάκι του «για πάντα μαζί». Αφήνεις αυτή τη σχέση για να δημιουργήσεις μια άλλη που πιστεύεις πως θα ‘ναι μόνιμη;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένα άτομο το οποίο φαντάζει σίγουρο, δε σου αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, δε σου λέει θα δείξει, μπορεί, ποτέ δεν ξέρει. Σου λέει σε θέλω και θα σε θέλω. Και όλα αυτά με μια λέξη στο μυαλό σου φτιάχνουν το σιγουράκι σου. Όπα και τώρα τι κάνουμε; Αφήνουμε τη σχέση μας γι’ αυτό που φαντάζει πιο σίγουρο; Αν είχες αβεβαιότητες με το άλλο άτομο τότε γιατί ήσουν μαζί του; Για το βόλεμα; Τώρα βρέθηκε στη ζωή σου ένας άλλος άνθρωπος ο οποίος ιδανικά φαντάζει σίγουρο πως θα μείνει μαζί σου.

Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό, ακόμη και ο μόνιμος μαρκαδόρος έχει τρόπο να σβηστεί. Το ξέρεις γιατί το έχεις προσπαθήσει. Η ζυγαριά στο μυαλό σου αρχίζει να γέρνει προς το μέρος του όμως. Με ποιες προοπτικές θα άφηνες την τώρα σχέση σου για κάτι υποθετικά σίγουρο; Κι αν δεν είναι τελικά σιγουράκι; Κι αν την πατήσεις; Θα γυρίσεις μετανιωμένος για μια δεύτερη ευκαιρία; Λένε, πως, όταν βρίσκεσαι μεταξύ δύο ανθρώπων να διαλέγεις πάντα τον δεύτερο γιατί αν πραγματικά αγαπούσες τον πρώτο δε θα υπήρχε δεύτερος. Εσύ όμως αισθάνεσαι – όπως λες- και για τους δύο, απλά ο ένας απ’ αυτούς σου προσφέρει το -και καλά- σίγουρο μέλλον. Κάτι που αποζητάς και από τη σχέση σου τώρα αλλά επειδή δε θέλει τα μεγάλα λόγια, δε σου τα υπόσχεται κιόλας.

Θα άφηνες το τώρα σου, που ΄ναι και ωραίο μόνο και μόνο γιατί κάτι άλλο σου προσφέρει τη σιγουριά του παντοτινού μέλλοντος; Ποιος στο λέει; Την ιστορία σου δεν την έχει γράψει από πριν κανένα πεπρωμένο, κανένας Θεός και κανένα κάρμα. Όλα αλλάζουν, όλα έρχονται και παρέρχονται. Τη μια μέρα ζεις την απόλυτη ευτυχία την άλλη, όχι και τόσο. Αυτή η Παρασκευή θα σε βρει αγκαλιά με τον έρωτά σου μα η άλλη ποιος ξέρει;

Στ ’αλήθεια πιστεύεις πως αυτά που φαντάζουν σίγουρα είναι όντως έτσι; Θα μου πεις, μια δοκιμή θα σε πείσει, μα θα σου πω πως μπορεί να φας και τα μούτρα σου κι αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το θέμα είναι στο τέλος της μέρας να μη μετανιώνουμε, να μη χάνουμε κι αυτά που έχουμε για ρίσκα που πιστέψαμε πως ήταν κάτι μα τελικά δεν ήταν τίποτα.

Εσύ λοιπόν που δεν ξέρεις τι να κάνεις απόψε, που δεν είσαι σίγουρος ποιο μήνυμα να απαντήσεις πρώτο, ποια πρόκληση και ποια πρόσκληση να αποδεχτείς, θα σου πρότεινα να καθαρίσεις το μυαλό σου απ’ όλα τα κουτάκια στη λίστα με τα πρέπει σου γιατί στην τελική, τίποτα δεν πρέπει.

Συντάκτης: Τζένη Άστρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου
Βάλε τελεία και προχώρα μπροστά!

Σε έναν έρωτα που θα κυλάει αβίαστα.